Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

"Ρεμόρα και επαγγελματίες Αιρετοί" στον Δήμο Πέλλας

(Επεξηγήσεις: όπου Ρεμόρα 2-3 Δημοτικοί σύμβουλοι και ένας  όψιμος "εκδότης", όπου Καρχαρίας ένας διορισμένος Καρχαρίας.)

Ρεμόρα λέγεται το είδος ψαριού που βγάζει μεροκάματο, ως κολαούζος άλλων ψαριών, κυρίως καρχαριών. Τρέφεται  με τα περιττώματα- αποφάγια του καρχαρία!  Αν και μικρότερα ψάρια, οι καρχαρίες δεν τα προτιμούν, γιατί τα σιχαίνονται..
Θα αναρωτιέστε τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους επαγγελματίες  αιρετούς και τι κοινό μπορεί να έχουν με ένα ψάρι γλίτσα. Εύλογη απορία, αλλά εύκολα μπορεί να απαντηθεί, ειδικά αν κάποιος παρακολούθησε το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας!..

Μια θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστές Ρεμόρα-επαγγελματίες αιρετούς. Απίθανες ερμηνείες. Πότε για γέλια και πότε για κλάματα. Φυσικά ο Καρχαρίας δεν ήταν παρών αλλά είχε δώσει την προηγουμένη τις εντολές του στα μικρά σιχαμερά γλοιώδη ψαράκια του!
Ένας χυδαίος πολιτικός τυχοδιωκτισμός, από επαγγελματίες αιρετούς που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκησή για το μισθό ή για να συμπληρώσουν το μισθό ,χωρίς να έχουν καμία έγνοια για το κοινωνικό όφελος. Μετριότητες που δεν έχουν καταφέρει να ξεκολλήσουν από το πολιτικό τους παρελθόν, έχουν ξεχάσει ή μάλλον δεν κατάφεραν ποτέ να μάθουν, να υπερασπίζονται και να αγωνίζονται για αυτά που αξίζουν.(Η φοίτηση και η συναναστροφή με τον Καρχαρία μόνο την αγάπη για το χρήμα τους δίδαξε τελικά)
Γιατί  κανέναν δεν μπορούν να  πείσουν πως ότι συνέβη προχθές στο ΔΣ, έχει να κάνει με την μετακίνηση μιας κάποιας υπαλλήλου. Αστειότητες. Πιο βαθιά είναι η ρίζα του κακού.

Στο νέο περιβάλλον που προσπαθεί να διαμορφώσει ο Στάμκος στο Δήμο, αισθάνονται απόλυτα μόνοι,  ξένοι και ανεπαρκείς..Αγωνιούν και κάνουν τη μία γκάφα μετά την άλλη γιατί από την αρχή βρέθηκαν σε ξένα (για αυτούς)νερά. Η διεφθαρμένη πολιτική συναλλαγή, και η έλλειψη ήθους, φυσικό ήταν να τους εντάξει στο περιθώριο. Εξάντλησαν κάθε μέσο, δημιουργώντας προβλήματα, κάνοντας συμμαχίες συμβουλευόμενοι πάντοτε τον Καρχαρία αρχηγό τους, μέχρι που έφτασαν και στο προχθεσινό θέατρο!
Αντιλαμβάνεστε όλοι φαντάζομαι σε ποιούς αναφέρομαι. Εξάλλου είναι οι μοναδικοί που θα περίμενε κανείς να αντιδράσουν κατά αυτόν τον τρόπο. Το συνηθίζουν άλλωστε. Για μετρήστε πόσους συνδυασμούς και πολιτικούς αρχηγούς έχουν αλλάξει..τα τελευταία χρόνια.
Δεν φέρεσαι έτσι όταν δεν είσαι σύμφωνος με ένα μοντέλο διοίκησης. Έτσι ξεσπάς όταν δεν σου επιτρέπουν να συνδιαλαγείς κάτω από το τραπέζι! Έτσι λειτουργείς όταν δεν σου επιτρέπουν να κάνεις κουμάντο και κέφι με χρήματα δημοτών.
Εξάντλησα κάθε επιείκεια και προσπάθησα να έρθω στην θέση τους. Από την μια έχουν και δίκιο. Δεν μπορεί ξαφνικά ένας νέος πολιτικός να προσπαθεί να σπάσει το κατεστημένο χρόνων. Δεν μπορεί να προσπαθεί να αλλάξει νοοτροπίες και συνήθειες που βόλευαν πλήθος βολεμένων. Με ποιά δικαιολογία να τα κάνει όλα αυτά; Τι τον νομιμοποιεί να χαλάει έτσι την πιάτσα; Ξεχνάει ότι η εξουσία ανήκει πάντα σε αυτούς; Στους επαγγελματίες αιρετούς, και σε κρατικοδίαιτα  ψαράκια που δηλώνουν και εκδότες τελευταία, που είναι γεννημένοι άχρηστοι, αχρείαστοι, προσπαθώντας να δείχνουν χρήσιμοι δημιουργώντας θέμα από μόνοι τους.
Ευτυχώς που η πλειοψηφία του κόσμου, έχει ωριμάσει και μπορεί να τους ξεχωρίσει και αν χρειαστεί να τους φτύσει!

 Αντωνιάδου-Νικολαίδου Ελένη.

20 σχόλια:

  1. Σίγουρα ο καρχαρίας είναι ο εκεί ψηλά Αντί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα καλά αυτά που γράφετε κυρία μου,αλλα μπορειτε να γινεται πιο συγκεκριμένη;Δεν καταλάβαμε για ποια περιστατικά μιλάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ-ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ;
    ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ;
    ΜΗΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΡΑΤΟΣ;,ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σου κάνουν όμως τα ντοκιματέρ, ε???? Μπράβο καλά τα λέτε, αλλά μήπως ξεχνάτε ότι αυτούς στους οποίους αναφέρεστε τυγχάνει να είναι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του κυρίου Στάμκου, σύμβουλοι που ο ίδιος επέλεξε να έχει και κανένας δεν του τουσ επέβαλε? Μήπως ο κύριος Στάμκος, λέω μήπως τους χρησιμοποίησε για να πάρει τις ψήφους τους και να γίνει δήμαρχος και τώρα πια που είναι δήμαρχος θέλει να τους ξεφορτωθεί? Πάντως εμένα και αυτό δεν μου αρέσει! Αν ήταν μάγκας και ήθελε να ήταν ο πολιτικός που θα έκανε την διαφορά, να μην τους έβαζε από την αρχή στο ψηφοδέλτιο! Τι να το κάνω τώρα που θέλει να τους ξεφορτωθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημότης Μεγάλου Αλεξάνδρου4 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:53 μ.μ.

    Δεν έχεις και τελείως άδικο φίλε 9:42 αλλά για προσπάθησε να σκεφτείς λίγο καλύτερα.Φαντάζεσαι οτι γνώριζε ο Στάμκος τη στάση τους και τι προβλήματα θα του δημιουργούσαν στο μέλλον και πόσο θα τον εξέθεταν?Δεν αναρωτιέσαι γιατί δημιουργούν προβλήματα πάντα αυτοί οι συγκεκριμένοι?Μην ξεχνάς οτι ο Στάμκος έστησε ένα φηφοδέλτιο μέσα σε 30 μέρες και ενώ ο Παπανικολάου είχε πάρει 50-60-80 δεξιούς.Φυσικά και συμφωνό μαζί σου ότι καλά θα ήταν να μην τους έιχε βάλει στο ψηφοδέλτιο του,αλλά νομίζεις οτι μπορούσε να επιλέξει τότε?όσο για την διαφορά νομίζω οτι την έχει κάνει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι μου λες ρε φίλε δηλαδή? 'Οτι αναγκάστηκε να κάνει "εκπτώσεις" και να χαμηλώσει τα στάνταρ του για να μπορέσει να εκλεχθεί? Όσο και να το σκεφτώ δεν μπορώ να τον δικαιολογήσω! Δηλαδή έβαλε στο ψηφοδέλτιο του όποιον έβρισκε μπροστά του? Προεκλογικά έκανε μια επιλογή. Επέλεξε να βάλει αυτούς τους ανθρώπους στο ψηφοδέλτιο και πιστεύω ότι γνώριζε πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι! Εδώ το γνώριζε η κυρία Αντωνιάδου-Νικολαιδου Ελένη, δεν θα το γνώριζε ο Στάμκος? Τώρα απλά πληρώνει τις επιλογές που έκανε τότε! Βέβαια ας μην είναι και αχάριστος, μπορεί τώρα να του δημιουργούν προβλήματα, αλλά χάρη σε αυτούς μάζεψε ένα κάρο ψήφους! Αμφιβάλλω αν θα ήταν τώρα δήμαρχος, αν δεν είχε όλους αυτους που κατα καιρούς βγαίνουν κάποιοι δήθεν νεοδημοκράτες(αλλά στην ουσία είναι υποστηρικτές μόνο του Στάμκου)και τους κατηγορούν! Βέβαια δεν εννοώ οτι θα έπρεπε κιώλας να κάνει ότι γουστάρουν αυτοί, επειδή έχουν ένα μεγάλο μερίδιο για την νίκη του σαν Δήμαρχος! Αλλά έτσι είναι φίλε! Όλα είναι θέμα επιλογών! Και πάντα οι επιλογές που έχουμε κάνει, κάποια στιγμή εμφανίζουν μπροστά μας προβλήμτα, αν δεν ήταν σωστές! Μπορεί να καθηστερίσουν λίγο, αλλά πάντα εμφανίζονται! Και ο Στάμκος έχει κάνει πολλές λάθος επιλογές και έχει πάρει πολλές λάθος αποφάσεις, οι συνέπειες των οποίων θα του χτιπήσουν πολύ σύντομα την πόρτα! Το ότι έχει κάνει την διαφορά, την έχει κάνει! Δεν έχω ξαναδεί υποψήφιο Νέας Δημοκρατίας να έχει κάνει φανατικούς νεο δημοκρατες να μιλανε άσχημα για συνδυασμό του κόμματός τους και συγκεκριμένα για τον ίδιο τον αρχηγό του συνδυασμού! Στο τέλος θα τον ψηφίσει μόνο η Πουτσάβα και ο Γύφτικος Μαχαλάς και αν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ.
    ΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΕΒΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και ποιος θα κατέβει δηλαδή για σένα, ο Στάθης ή ο Θόδωρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έκανε εκπτώσεις γιατί αν είχε κάνει θα το βλέπαμε πρώτα μέσα στα Γιαννιτσα,που πιέστηκε τόσο πολύ να βάλει στο ψηφοδέλτιο του γνωστούς πολιτικούς παράγοντες,αλλά δεν ενέδωσε.Απλά με τον Καζαντζίδη τον Αιβαζίδη και σια..ήλπιζε οτι ίσως άλλαξαν.Την ευκαρία τους την έδωσε,αυτοί δεν την εκμεταλέυτηκαν.Εξάλλου όλοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία.Πάντως για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει ποιό είναι το πρόβλημα;Συνηγορείτε με την σταση αυτών των λίγων και προσπαθείτε να απαξιώσετε έναν άνθρωπο,που οι περισσότεροι αναγνωρίζουν οτι ΔΟΥΛΕΥΕΙ και προσπαθεί κάτι να αλλάξει; Είναι αστείο τελικά.Θεατής απλός σε εποχές παχαίων αγελάδων και σκληρός κριτής και απαιτητικός σε εποχές ισχών αγελάδων;Ε ελέος πια..Ασ βγάλουμε επιτέλους τις παρωπίδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεγονός πάντως είναι πως κάποιοι-οιες(δημοτικοί σύμβουλοι),πήρανε το μήνυμα,και άρχισαν έστω και καθυστερημένα να βγάζουν την καλή τους πλευρά.Κάτι είναι και αυτό.Εμείς εδω είμαστε ελπίζουμε και περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 19:29, ξεκίνα πρώτα από τις δικές σου παρωπίδες και μετά πέρνα και στις παρωπίδες των όλων άλλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και dealer της LR Ο κύριος Ουραηλίδης;Πάντως όλους εμάς τους Κρυαβρυσιώτες που γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις η επίσκεψη του Δεληγιαννίδη στο σπίτι του Ουραηλίδη μόνο αηδία μας προακαλεί.Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος που δεν θυμάται τις δηλώσεις του Δεληγιαννίδη κατά του Δημάρχου τότε Ουραηλίδη.Προσωπικές προσβολές,υπονοούμενα για την προσωπική ζωή του Πρώην Δημάρχου και αμέτρητα χυδαία λόγια εναντίον του..Ποιός τα έχει ξεχάσει όλα αυτα;Τι κοινό τους έφερε τόσο κοντά και ξέχασαν τα πάντα...Το πάθος τους για την LR;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Στάμκος καλά θα κάνει να σταματήσει να δαγκώνει το χέρι που τον τάισε εκλογικά και βγήκε εκεί που είναι τώρα!! Ξέρει αυτός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΦΙΛΟΣ 10:29 ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΕΚΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.....ΦΙΛΕ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΙΣ 11:53 ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΝΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΛΑ, ΜΠΛΑ, ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ....ΕΝΤΑΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΛΕΞΗ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ! ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΚΑΙ ΠΑΠΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ! ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ? ΚΑΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΙΤΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ????ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ! ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΤΑΜΚΟ! ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Η ΤΡΙΧΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ! ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ! ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΓΟΡΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ! ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΙΦΘΗ,,,ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. FTYSE TA MPOYTIA SOY RE KASTERIDI !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάποιος από τους παραπάνω σχολιαστές γράφει ότι, ο Στάμκος είχε μόνο 30 ημέρες για να καταρτίσει ψηφοδέλτιο, αυτό είναι αλήθεια! Κάποιοι όμως "φρόντισαν" με κάθε τρόπο ώστε να μην έχει χρόνο (επιλογή υποψηφίου, χρίσμα κλπ.). Όσον αναφορά στο "παλαιό σύστημα" συμπεριλήφθηκαν ελάχιστοι στο συνδυασμό του, και οι υπόλοιποι, μη μου πει κάποιος ότι, έτρεξαν κιόλας υπέρ του Στάμκου. Το να λέμε ότι, οι "παλαιοί" έδωσαν τη νίκη είναι λάθος. Εάν υποθέσουμε ότι, όλοι οι του Βαμβίνη κατέβαιναν με τον Στάμκο, θα έπαιρνε τις εκλογές; και αν είναι έτσι, ο Βαμβίνης το '06 γιατί τις έχασε; Μπαίνουν πολλά ερωτηματικά με τέτοιες πρόχειρες αναλύσεις. Το γεγονός ότι, με ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή του, με νεοδημοκράτες στο ψηφοδέλτιο του Πασοκ (Παπανικολάου) και με πολλούς νέους υποψήφιους έγινε δήμαρχος. Δήμαρχος, φυσικά και δεν έγινε μόνος του, κάποιοι έτρεξαν και κάποιοι οργάνωσαν την επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία του. Οι εκλογές είναι παρελθόν, σήμερα ο Στάμκος έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, μπορεί να τα καταφέρει, μπορεί και όχι. Το μόνο σίγουρο όμως είναι, ότι όσοι πρωταγωνίστησαν στο παρελθόν μπορούν να δημιουργήσουν και άλλα προβλήματα στο δήμο, το θέμα είναι οι δημότες Πέλλας (πνιγμένοι από την κρίση) βλέπουν μπροστά; ή θα καταφέρουν να τους κάνουν να "αλληθωρίσουν" κοιτώντας "πίσω";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μη το κουράζεις φίλε με πολλά λόγια.Ο Στάμκος φυτεύτηκε.Και την κουτσή μαρία να βάζανε θα βγαινε.Και τελικά βάλανε την κουτσή μαρία,που τώρα τα χει κάνει όλα μαντάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και τον παπαγαλο να βάζανε πάλι θα κερδίζανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μην τα λέτε αυτά μη τα λέτε....θα παρεξηγηθούν οι παπαγάλοι!
    Ο σαμκος νίκησε γιατί είχε μαζί του τον Λέρη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή