Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση στον Γιώργο Καρασμάνη για την λειτουργία των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ



Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, αφού είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση στις 27/09/2012 με τον Υφυπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσο Βουλουδάκη από την οποία διεφάνη η πρόθεσή του για  αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων ( ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ ), γεγονός που όπως του εξήγησε ο Βουλευτής θα είχε πιθανές  επιπτώσεις τόσο στην ομαλή λειτουργία τους, όσο και στο υπαλληλικό προσωπικό που υπηρετεί σ’ αυτούς,  κατέθεσε στις 1-10-2012 Υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εγγείων Βελτιώσεων υπ’ όψη των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να έχει τις έγγραφες δεσμεύσεις τους...

Όπως επισημαίνονταν στο Υπόμνημα, οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων ( ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ ) είναι ιδιότυποι οικονομικοί Οργανισμοί κοινής ωφέλειας, στους οποίους μεταβιβάστηκε η διαχείριση εγγειοβελτιωτικών έργων με διοικητική αυτοτέλεια  και δικό τους προϋπολογισμό, δεν επιχορηγούνται από το κράτος σε τακτική βάση και τα έσοδά τους προέρχονται από ανταποδοτικές εισφορές και δεν βαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Η συμβολή μάλιστα των εργαζομένων, με τη γνώση και την εμπειρία τους, στην πρόοδο των περιοχών στις οποίες αναπτύχθηκαν και συνεχίζουν ν’ αναπτύσσονται εγγειοβελτιωτικά έργα, είναι καθοριστική.
Για τους λόγους αυτούς ο Γιώργος Καρασμάνης ζητούσε από τους αρμόδιους Υπουργούς να διασφαλίσουν τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας του προσωπικού, ακόμη και στην περίπτωση αλλαγής της τελικής μορφής διαχείρισης του φορέα άρδευσης στράγγισης, προκειμένου να συνεχισθεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών, αλλά και να εισακουσθούν όλες οι προτάσεις των εργαζομένων.
Απαντώντας στον Γιώργο Καρασμάνη, ο μεν Υπουργός  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανιτάκης  αναφέρει μεταξύ άλλων ότι : « …Στην αρμόδια Υπηρεσία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν έχει περιέλθει, είτε από το εποπτεύον Υπουργείο είτε από άλλο συναρμόδιο φορέα, καμία πρόταση ή άλλη πληροφορία σχετικά με την καθ’ οιονδήποτε τροποποίηση, κατάργηση ή συγχώνευση των εν λόγω Οργανισμών ( τόσο των Γ.Ο.Ε.Β. όσο και των Τ.Ο.Ε.Β. ) » και ο δε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης ότι  :
 « …Γενικότερα θέματα βελτίωσης της λειτουργίας και ενίσχυσης του υποστηρικτικού ρόλου των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων είναι δυνατόν να εξετασθούν στο πλαίσιο ενδεχόμενης αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Οργανισμών, οπότε και θα ληφθούν υπόψη απόψεις και προτάσεις όλων των εμπλεκομένων ».

2 σχόλια:

  1. Καρασμανάκο άσε τα Τοέβ και Γοέβ αυτά είναι καπνογόνα,
    αν ψηφίσεις τα μέτρα δεν θα σε χωράει ο τόπος.....
    Οργή λαού...
    Πολύ μας υποβάθμισες δεν έπρεπε...
    Φαιδρέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά σε όλα τα σχόλια την ιδια ατάκα επαναλαμβάνεις; Μάλλον εσένα σε χαρακτηρίζεί αυτή η ατάκα και προκειμένου να πεις κάτι λές αυτό που σου λένε.

      Διαγραφή