Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Δ. Ψωμιάδης: “Η Π.Ε. Πέλλας δικαιούται την ολοκλήρωση του έργου της παράκαμψης των Γιαννιτσών”



Την πεποίθησή του ότι το έργο του οδικού άξονα της παράκαμψης Γιαννιτσών, θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στους πολίτες προς χρήση, παρά τις αντιξοότητες που προέκυψαν στην υλοποίησή του, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης.

«Όταν μιλούσαμε προεκλογικά για ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αυτό εννοούσαμε»,  σημείωσε με έμφαση ο Δ. Ψωμιάδης προσθέτοντας ότι «όπως η Θεσσαλονίκη δεν θέλουμε να είναι παραμάγαζο της Αθήνας, έτσι και η Πέλλα δεν θέλουμε να γίνει παραμάγαζο της Θεσσαλονίκης...


Δεν πρόκειται να αδικήσουμε κανέναν. Η περιφερειακή ανάπτυξη έχει ως κύριο συστατικό την υλοποίηση βασικών έργων υποδομής. Γι’ αυτό, και συμφωνήσαμε να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις για
την επίτευξη του στόχου αυτού».
Ο Θ. Θεοδωρίδης
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης ευχαρίστησε θερμά όσους συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και στήριξαν έμπρακτα την ένταξη και χρηματοδότηση του  αναπτυξιακού άξονα της Πέλλας (παράκαμψη Γιαννιτσών) υπογραμμίζοντας ότι «όλοι όσοι εμποδίζουν την υλοποίηση του έργου  βάλλουν κατά της κοινής λογικής και υπονομεύουν την άμεση επανεκκίνηση της εξωστρεφούς οικονομίας της Πέλλας».

Η υλοποίηση του έργου «Βελτίωση της Ε.Ο. 2, Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, τμήμα παράκαμψης Γιαννιτσών», ήταν το θέμα της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διαφαινόμενη μεθόδευση μεταφοράς των χρηματοδοτικών πόρων που δεσμεύτηκαν για το συγκεκριμένο έργο, προκειμένου να διατεθούν σε άλλο έργο που αφορά τη βελτίωση και αναβάθμιση της εσωτερικής περιφερειακής  οδού Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί η άμεση επαναφορά της παράκαμψης των Γιαννιτσών στους υπό χρηματοδότηση Οδικούς Άξονες πρώτης προτεραιότητας, δεδομένου ότι συνδέει την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και την Εγνατία Οδό με την εξωστρεφή παραγωγική ζώνη της Πέλλας και της Φλώρινας,  καθώς και την Κεντρική  Μακεδονία με την Π.Γ.Δ.Μ.

Παράλληλα, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής συμφώνησαν ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί σημαντική προτεραιότητα του αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Επιτροπή ψήφισε ομόφωνα τη συνέχεια των διαδικασιών για την ένταξη, χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου, τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την συγκρότηση αντιπροσωπείας της Περιφέρειας η οποία θα συζητήσει επιτακτικά και διεξοδικά το θέμα με τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς.

    Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΚΜ, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Π. Ψωμιάδη, συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστας, Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης, Σερρών Ι. Μωυσιάδης, Χαλκιδικής Γ. Γιώργος, Πιερίας Σ. Μαυρίδου, Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδης και Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδης, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης Ε. Φωτόπουλος και Αγροτικής Οικονομίας Δ. Ευθυμιάδης.

Συμμετείχαν, επίσης, οι Βουλευτές Πέλλας Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Ι. Τζαμτζής και Θ. Τζάκρη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Α. Νουσηκύρου, Μ. Καραμάνης Ι. Ανδρίτσος, Μ. Ζωγράφου, και Μ. Καράμπελα, οι Δήμαρχοι Δ. Γιάννου, Δ. Πασόης και Γ. Στάμκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ι. Τσώτσος , ο Γενικός Γραμματέας της ΠΚΜ. Δ. Λευκόπουλος, οι Γενικοί Διευθυντές της ΠΚΜ, η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Α. Ωραιοπούλου καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

1 σχόλιο:

  1. OI ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ! ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΣΤΕ Κ. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ, ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΠΑΞΑΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή