Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να συνταξιοδοτηθούν από τον ΟΓΑ οι γεννηθέντες του 1948»



Να συνταξιοδοτηθούν από τον ΟΓΑ οι γεννηθέντες του 1948, ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής σε επίκαιρή ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη.Ο κ. Τζαμτζής ζητά να αρθεί η αδικία που δημιουργήθηκε λόγω της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στους αγρότες γεννημένους το 1948, οι οποίοι είχαν υλοποιήσει τη διαδικασία για κατάθεση φακέλου συνταξιοδότησης, αναφέροντας τα εξής:«Κύριε Υπουργέ,Την αναταραχή και την έντονη δυσαρέσκεια έχει φέρει στους αγρότες που είναι γεννημένοι το 1948 και είχαν προπληρώσει τις εισφορές τους στον ΟΓΑ ώστε να συνταξιοδοτηθούν το 2013, η αλλαγή
στα έτη συνταξιοδότησης από το 65ο έτος στο 67ο έτος της ηλικίας τους.Είναι άδικο για τους αγρότες αυτούς και πρέπει η πολιτεία να αλλάξει την απόφαση της και να τους συνταξιοδοτήσει.
Ακόμη, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις οι αγρότες επιβαρύνονται με παραπάνω έτη ασφάλισης απ΄ ότι όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
Δηλαδή, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ανώτερο όριο ασφάλισης τα 40 χρόνια ασφάλισης, οι αγρότες έχουν 47 χρόνια ασφάλισης, σε μία δουλειά που πρέπει να χαρακτηρισθεί βαριά και ανθυγιεινή.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
α) Τι προτίθεσθε να πράξετε με τους γεννηθέντες αγρότες του 1948 και την συνταξιοδότηση
τους;
β) Τι προτίθεσθε να πράξετε με τα χρόνια ασφάλισης των αγροτών και τον χαρακτηρισμό
της εργασίας τους ως βαριά και ανθυγιεινή;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου