Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Την τήρηση των δεσμεύσεων για την δημοπράτηση των εργατικών κατοικιών στην Κ.Βρύση ζητά με ερώτηση στην βουλή ο Γ.Καρασμάνης



Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής   και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ζητά να προχωρήσουν στη δημοπράτηση των εργατικών κατοικιών Κρύας Βρύσης.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο:..


 Όπως είναι γνωστό, η πρωτοβουλία για δημιουργία Οικισμού Εργατικών Κατοικιών στην Κρύα Βρύση ξεκίνησε το 2006 επί Κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και ουσιαστικά το έργο δρομολογήθηκε το Μάρτιο του 2009 με την υπογραφή του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την κατασκευή του από τον τότε Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Σ. Καλογιάννη παρουσία και του ερωτώντος.
Η επόμενη Κυβέρνηση όμως που προέκυψε έπειτα από τις πρόωρες εθνικές εκλογές δεν αξιοποίησε τη δρομολογημένη κατάσταση, με συνέπεια, το έργο έπειτα από απίστευτες κωλυσιεργίες και ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις να βαλτώσει, γεγονός που οδήγησε τον ερωτώντα σε συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.
Ο δρόμος της δημοπράτησης επιτέλους άνοιξε, όταν την πρώτη Φεβρουαρίου του 2012, το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με το υπ’ αριθ. 5658/ΔΜΕ 95/1-2-1012 έγγραφό του ανέφερε: «.. δεν συντρέχουν οι λόγοι για περαιτέρω ενέργειες εκ μέρους του ΟΕΚ. Η διαδικασία έγκρισης του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου του Οικισμού του ΟΕΚ (Κρύας Βρύσης) ολοκληρώνεται στο ΥΠΕΚΑ (υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής), προκειμένου στη συνέχεια να δημοπρατηθεί το έργο».
 ΕΠΕΙΔΗ
Στην απάντηση που μου δόθηκε ( υπ’ αριθ. 1207/16-01-2013 ) από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας σε σχετικό κατατεθέν Υπόμνημα πολιτών της Κρύας Βρύσης για την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «…όσον αφορά το θέμα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για τη δημοπράτηση του οικισμού, επίσης σας ενημερώνουμε ότι μετά την κατάργηση του Ο.Ε.Κ., σύμφωνα με την Π.Υ.Σ. 7/29-02-2012, η Προσωρινή Ενιαία  Διοικούσα Επιτροπή (ΠΕΔΕ ), η οποία έχει ορισθεί για την εκκαθάριση των υποχρεώσεων των καταργημένων φορέων Ο.Ε.Κ. – Ο.Ε.Ε., με διάρκεια έως την 31-12-2012, δεν δύναται να δημιουργήσει νέες υποχρεώσεις που θα προκύψουν από νέα προγράμματα ή παροχές πέραν των ήδη ανειλημμένων συμβατικών και επομένως να προωθήσει διαδικασία δημοπράτησης νέου οικισμού ».
ΕΠΕΙΔΗ επίσης
Για το ίδιο θέμα και απαντώντας στο ίδιο Υπόμνημα ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός κ. Καλαφάτης (με το υπ’ αριθ. 691β/4-01-2013 έγγραφο ) αναφέρει μεταξύ άλλων ότι : «… παρά την κατάργηση του Ο.Ε.Κ. ο φάκελος της μελέτης θα προωθηθεί για τη σύνταξη του σχεδίου Προεδρικού Δ/τος προς τη Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου του ΥΠΕΚΑ, η οποία αρμοδίως θα ελέγξει και τη δυνατότητα έγκρισης του υπόψη ρυμοτομικού σχεδίου », αφήνοντας έτσι σαφώς να εννοηθεί ότι το έργο δρομολογείται.
ΕΠΕΙΔΗ τέλος
 Από τις απαντήσεις σας έχει προκληθεί σύγχυση και αβεβαιότητα σχετικά με την κατασκευή των εργατικών κατοικιών στην Κρύα Βρύση, ενός έργου που είναι κρίσιμης σημασίας για την περιοχή ενώ, παράλληλα, από τις εκάστοτε διαβεβαιώσεις έχει ευλόγως δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το έργο θα κατασκευαστεί

          ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ εκ νέου οι κύριοι Υπουργοί,

Θα προχωρήσουν και πότε στη δημοπράτηση του έργου της κατασκευής των Εργατικών Κατοικιών της Κρύας Βρύσης, δεδομένου ότι σαφώς πρόκειται για παλαιό και όχι νέο έργο, το οποίο βάλτωσε και καθυστέρησε λόγω λαθών και παραλείψεων των προηγούμενων ηγεσιών των συναρμοδίων Υπουργείων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου