Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο κ. Παπακωνσταντίνου «κρύβει» το συνεργάτη στον οποίο έδωσε προς «εμπιστευτική φύλαξη» την λίστα Λαγκάρντ



Την δυσφορία του φέρεται να εξέφρασε στην προανακριτική επιτροπή ο άλλοτε νομικούς σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, κ. Αν. Μπάνος, αναφορικά με το γεγονός ότι ο τότε προϊστάμενός του δεν αποκάλυψε τον συνεργάτη στον οποίο είχε εμπιστευθεί προς φύλαξη το περιβόητο CD με την λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπάνος είπε στην κατάθεσή του ότι είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον κ. Παπακωνσταντίνου τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν «έσκασε» το θέμα της εξαφανισμένης λίστας Λαγκάρντ, ζητώντας του...

...να αποκαλύψει το πρόσωπο εκείνο στο οποίο είχε δώσει για εμπιστευτική φύλαξη το επίμαχο ψηφιακό υλικό, η τύχη του οποίου έκτοτε αγνοείται, διότι «στοχοποιούμαστε όλοι». Ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται να τον διαβεβαίωσε ότι θα το κάνει θεσμικά στην Βουλή. Ωστόσο, με δυσφορία διαπίστωσε ο κ. Μπάνος ότι ο πρώην υπουργός δεν το έπραξε όταν εμφανίστηκε στην Βουλή για να δώσει εξηγήσεις.
Εν τω μεταξύ, όσοι συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχουν καταθέσει στην προανακριτική εκ τους 43 που διέθετε το υπουργικό γραφείο επί των ημερών του, θα κληθούν στην προανακριτική για να απαντήσουν σε μια και μόνη ερώτηση: εάν έλαβαν προς φύλαξη από τον άλλοτε προϊστάμενό του το επίμαχο CD.
Βολές ΣΥΡΙΖΑ για το πόρισμα
Κατά τα λοιπά, σχολιάζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για το usb, αναφέρει: «Συνιστούμε σε κάθε κέντρο διαρροής πληροφοριών και κατασκευής αξιολογήσεων να μη βιάζεται να ΄΄αθωώσει΄΄ κανένα από τα πρόσωπα για τις ενδεχόμενες ευθύνες των οποίων άμεσα ή έμμεσα διεξάγεται η έρευνα».
«Όταν δημοσιοποιηθούν νόμιμα όλα τα στοιχεία, τα σημερινά σενάρια θα κριθούν», προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρώντας στις ερμηνείες που μιλούν για αθωωτικό πόρισμα όσον αφορά τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο: «Δεν μας προξενεί βέβαια έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι ΄΄αθωωτικές γνωμοδοτήσεις΄΄ κυκλοφόρησαν πριν καν η Επιτροπή παραλάβει την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, η οποία σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνει την απαλλακτική ρητορεία και σεναριολογία», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εξάλλου κανένα σενάριο δεν νομιμοποιεί την επί χρόνια μη αξιοποίηση της λίστας από δυο υπουργούς και όλους τους λοιπούς αρμόδιους», υπογραμμίζεται, ενώ για το συνολικό περιεχόμενο της πραγματογνωμοσύνης αναφέρεται ότι «όποιος αρμόδιος (και μόνο αυτός) θελήσει να το αξιολογήσει οφείλει να αφιερώσει πολλές εργατοώρες σχολαστικής και συγκριτικής μελέτης στοιχείων τα οποία – ας μη βιάζονται – μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις». «Μόνο όποιος έχει ιδιοτελείς σκοπιμότητες μπορεί επιπόλαια (;) να προτρέχει…», καταλήγει η ανακοίνωση των τριών μελών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου