Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πανικός στη Ρωσία.Φοβούνται για χειρότερα από τον μετεωρίτη.



Περισσότεροι από 700 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τρεις σοβαρά, από την πτώση μετεωριτών στην περιοχή των Ουραλίων, ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρει το πρακτορείο Ιντερφαξ, ενώ σύμφωνα με το Russian Today ξεπερνούν στους 700.  Όταν ο μετεωρίτης πέρασε πάνω από περιοχή της κεντρικής Ρωσίας και φλεγόμενα κομμάτια του συνετρίβησαν στο έδαφος, παράθυρα θρυμματίστηκαν, άρχισαν να ηχούν συναγερμοί και οι πολίτες πανικοβλήθηκαν. Κάτοικοι που πήγαιναν στις δουλειές τους στην Τσελιάμπινσκ είπαν ότι άκουσαν έναν ήχο που έμοιαζε με έκρηξη, είδαν ένα λαμπρό φως και ένιωσαν να τους χτυπάει ένα ωστικό κύμα, όπως μετέδωσε ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς στη βιομηχανική
πόλη, 1.500 χλμ. ανατολικά της Μόσχας. Ο μετεωρίτης, αφήνοντας μια μεγάλη ουρά λευκής σκόνης στον ουρανό που ήταν ορατή από απόσταση 200 χλμ. στην Γεκατερίνμπουργκ, προκάλεσε μια 'βροχή' βράχων.

Οι αρχές στην Τσελιάμπινσκ ανέφεραν ότι περίπου 400 άνθρωποι ζήτησαν ιατρική βοήθεια, στην πλειονότητά τους με ελαφρά τραύματα από γυαλιά που έσπασαν. «Οδηγούσα προς την δουλειά, ήταν πολύ σκοτεινά, αλλά ξαφνικά υπήρξε τόσο εκτυφλωτικό φως σαν να ήταν ημέρα», δήλωσε ο Βίκτορ Προκόφιεβ, 36 ετών, κάτοικος της Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια Όρη. «Ένιωσα σαν να με τύφλωσαν τα φώτα αυτοκινήτων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου