Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Σύσκεψη Ε. Στυλιανίδη με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στην Πέλλα



Θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση της Πέλλας συζήτησαν με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, κατά τη διάρκειας σύσκεψης στο διοικητήριο, στην Εδεσσα, ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, βουλευτές της περιοχής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Νωρίτερα, ο υπουργός δέχθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη εκπροσώπους των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και αγροτών της Πέλλας...


Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Στυλιανίδης αφού αναφέρθηκε στη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, σημείωσε ότι «έχει αρχίσει να διαφαίνεται φως στο τούνελ», τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι "να προχωρήσουμε το συντομότερο προς την έξοδο με συγκεκριμένες ενέργειες και στοχευμένες δράσεις».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν από την τελευταία δόση αξιοποιούνται ήδη για την αποπληρωμή παλαιότερων οφειλών των δήμων και πλέον εκτελούνται τακτικά όλες οι επιχορηγήσεις προς τους δήμους. Για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια μέσω άλλου προγράμματος για τη συνέχιση της κάλυψης των ωφελημένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Σχετικά με το αίτημα της διατήρησης του πανεπιστημιακού τμήματος στην Έδεσσα, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε ότι θα το μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό. Ο κ. Στυλαινίδης συζήτησε επίσης με τους παρευρισκόμενους θέματα που αφορούν την αξιολόγηση στους δήμους, το πρόγραμμα κινητικότητας, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και την λειτουργικότητα της αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας ότι «προτεραιότητα έχει η αξιολόγηση των δομών που θα ανοίξει το δρόμο για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου