Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Αντ.Σαμαράς: Ο «ξερολισμός» είναι εχθρός μας





Στη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την ανεργία αναφέρθηκε εκτενώς ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου. «Τα χρήματα πρέπει να πάνε εκεί που θα πιάσουν τόπο, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας και να μην υπάρξει κατακερματισμός σε μικρά έργα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Επιπλέον ανακοίνωσε τον ορισμό του αρμόδιου υφυπουργού για τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Νέος υφυπουργός ορκίζεται αύριο ο Κυριάκος Βιρβιδάκης. Τον ορισμό υφυπουργού, που θα υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, εισηγήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής κάνοντας λόγο για
μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση όπου μοιράστηκαν περισσότερα σε λιγότερους και ότι τα επόμενα 9 χρόνια η Ελλάδα θα πάρει 44 δισ. ευρώ ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ενδεχόμενο η χώρα μας να λάβει και άλλα κονδύλια από προγράμματα χωρίς εθνική κατανομή. Τόνισε την ανάγκη της σωστής διαχείρισης του ΕΣΠΑ και είπε ότι τα κονδύλια θα πρέπει να κατανέμονται με τρόπο που να αυξάνουν τον αριθμό θέσεων εργασίας, να ενισχύσουν την εξωστρέφεια της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τάχθηκε κατά του κερματισμού σε μικρά έργα. «Αυτή τη στιγμή φτιάχνουμε το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της επόμενης δεκαετίας, πρέπει να ζητάτε τη γνώμη των περιφερειαρχών, χωρίς αυτή να είναι δεσμευτική. Ο "ξερολισμός" είναι εχθρός μας» τόνισε. Προτεραιότητες για τον πρωθυπουργό είναι επίσης η ενίσχυση της ρευστότητας, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι επενδύσεις και η επανέναρξη των μεγάλων έργων.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ανεργίας λέγοντας ότι «έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπισή της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής». «Έχουμε σημάνει συναγερμό» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι δύο βασικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και της ύφεσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου