Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Στουρνάρας: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα το 2013



Σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα στη διάρκεια του 2013, όταν ρωτήθηκε για την υστέρηση που καταγράφεται στα δημόσια έσοδα.


Επιπλέον, πρόσθεσε ότι για το 2014 είναι «πολύ πιθανό» να μην ληφθούν νέα μέτρα, ενώ για το διάστημα 2015 - 2016, δήλωσε πως δεν μπορεί να γνωρίζει από τώρα εάν θα χρειαστούν νέα μέτρα.


Πιο νωρίς, ο κ.Στουρνάρας είχε μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης του Εurogroup.


Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας, μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία έκθεση της τρόικας. Η εισήγηση της τρόικας προς το Eurogroup έλεγε πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και πως το πρόγραμμα βαίνει κανονικώς. «Δεν υπάρχει έκθεση. Πιθανότατα να αναφέρονται σε παλιές εκθέσεις», πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.


«Παρεμπιπτόντως ελέχθη ότι πήραμε κουτσουρεμένες τις δόσεις». Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όπως εξήγησε, γιατί πήραμε τη δόση όπως ακριβώς είναι στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Διευκρίνισε ότι απλώς υπήρχε εισήγηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεγαλύτερη δόση, αλλά ορισμένες χώρες είπαν ότι αυτό προκαλεί δυσκολίες στα κοινοβούλια τους, έτσι, αυτό το θέμα θα το δούμε από τον Οκτώβριο και μετά.


«Άρα ήταν θετική εξέλιξη, δεδομένων των πολιτικών δυσκολιών που είχαμε τον τελευταίο μήνα» συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας, ενώ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είπε πως έχει τεθεί στο τραπέζι, πως θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες και πως αν γίνει δεκτό θα αρχίσει από την 1η Αυγούστου.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου