Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

"Εκλογές το 2014 με νικητή ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση ΝΔ" "βλέπει" το Economist



Εκλογές σε περίπου ένα χρόνο «βλέπει» για την Ελλάδα το περιοδικό Economist, ενώ στις εκλογές – που προβλέπει ότι θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2014 – νικητής θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυβέρνηση θα σχηματίσει η ΝΔ.

Αυτό θεωρεί το πιθανότερο σενάριο για την τύχη της Ελλάδας το περιοδικό Economist με άρθρο του.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα στις εκλογές του Μαΐου κανένα κόμμα δεν θα «πιάσει» την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ώστε να σχηματίσει αυτόνομη κυβέρνηση...


Πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ΝΔ θα σχηματίσει κυβέρνηση καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρει εύκολα κυβερνητικούς συμμάχους.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο παρά το «κούρεμα» και έτσι δεν αποκλείεται ένα νέο «κούρεμα» την περίοδο 2014-2017.

Την ίδια στιγμή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η χρεοκοπία να χτυπήσει την πόρτα της Ελλάδας μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια λόγω κοινωνικών αναταραχών.

Υπογραμμίζει δε πως αν η Ελλάδα παραμείνει στην Ευρωζώνη θα συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το ΑΕΠ της χώρας θα υποχωρήσει κατά 5,5% το 2013 και 2% το 2014, ενώ θα αρχίσει να αυξάνεται την περίοδο 2015-2017.

Τέλος, το βρετανικό περιοδικό προβλέπει πως ο πληθωρισμός θα είναι αρνητικός το 2013, ενώ από το 2014 θα αρχίσει να αυξάνεται.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου