Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

e-υρωπαϊκό πρόγραμμα για παιδιά και νέους



Έναν κατάλογο πρακτικών επικοινωνίας με παιδιά και νέους ανθρώπους γύρω από θέματα που τους αφορούν, όπως ταξίδια, μετακινήσεις, αθλητισμός, εκπαίδευση, υποτροφίες και επαγγελματική αποκατάσταση θα δημιουργήσει ομάδα εργασίας που θα συγκροτηθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε αυτήν επιλέχθηκε να συμμετέχει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct (EDIC) του Δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με άλλα είκοσι κέντρα από διάφορες περιοχές της Ευρώπης.


Ο κατάλογος που θα συνταχθεί στο τέλος του προγράμματος θα προωθηθεί στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε αθλητικούς συλλόγους και πολιτιστικά κέντρα.

Προγραμματίζονται, άλλωστε, εντός του 2013 και 2014, εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου αλλά και ημερίδες πολιτικού περιεχομένου καθώς επίσης και επισκέψεις σε σχολεία για ενημέρωση σωστής οδηγικής και ποδηλατικής συμπεριφοράς.

Επιπλέον, κορυφαία εκδήλωση των γεγονότων στην πόλη θα αποτελέσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας τον Οκτώβριο του 2014 που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014,όπου το Europe Direct θα αναλάβει τον τομέα της ενημέρωσης.
http://nasepo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου