Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Γιαννιτσά & Σκύδρα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα»



Μαχητικά συλλαλητήρια αντίδρασης στο προωθούμενο πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Πέλλα, σε Σκύδρα ( Πλατεία Ελευθερίας-ΤΑΞΙ ) και Γιαννιτσά ( Πλατεία ΕΠΟΝ-πεζόδρομος ).
        Στα Γιαννιτσά μίλησε από τη Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ ο Κουτούφης Φάνης, ενώ στη Σκύδρα ομιλητής ήταν ο Προυσανίδης Ανέστης.
        Στις ομιλίες τονίστηκε η επιβολή νέων δυσβάσταχτων χαρατσιών για εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, ενώ νέες φοροαπαλλαγές χαρίζονται στο κεφάλαιο...

       Το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» έρχεται να σαρώσει εργαζόμενους σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους. Παράλληλα οι φτωχομεσαίοι αγρότες βρίσκονται στο στόχαστρο της νέας ΚΑΠ 2014-2020. Προωθεί επέκταση των απολύσεων, νέο πετσόκομμα σε μισθούς & συντάξεις, νέες περικοπές σε φάρμακα & υγεία, νέα κτυπήματα στην παιδεία.
       Έγινε κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιούλη σε εργαζόμενους & απολυμένους των ΟΤΑ, δημοτικούς αστυνομικούς, καθηγητές, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες και γενικά όλους τους εργαζόμενους & τους άνεργους. Είναι ξεκάθαρο πως μόνο με την ενότητά τους και σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχομεσαία αγροτιά μπορούν να αντικρούσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές και τα μέτρα.
         Ας μην έχει κανείς την αυταπάτη, ότι τα μέτρα σε βάρος του λαού μας μπορούν να σταματήσουν χωρίς τις δικές του αγωνιστικές αντιδράσεις & θυσίες. Όποιος  καλλιεργεί αυταπάτες, είτε κυβερνάει σήμερα δικομματικά, είτε χτες τρικομματικά με μέρος και της κυβερνώσας αριστεράς, είτε σαν πιθανή αυριανή κυβερνώσα αριστερά, κοροϊδεύει τα λαϊκά στρώματα. Στο καπιταλισμό και τη διαχείριση του, δεν υπάρχει άλλο μείγμα πολιτικής. Μόνο η πολιτική αφαίρεσης δικαιωμάτων από το λαό και το χάρισμα σ’αυτόν ανεργίας, φτώχειας, εξαθλίωσης, πολέμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου