Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Το bitcoin ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια!



Η τιμή του εικονικού νομίσματος bitcoin ξεπέρασε χθες για πρώτη φορά τα 1.000 δολάρια. Το bitcoin έφτασε έως τα 1.044 δολάρια στην αγορά Mt. Gox που εδρεύει στο Τόκιο και είναι από τις μεγαλύτερες όπου γίνονται αγοραπωλησίες του ενιαίου νομίσματος.
Πρόκειται για αλματώδη αύξηση της αξίας του αφού στις αρχές του μήνα το ψηφιακό νόμισμα, που δεν στηρίζεται από καμία κυβέρνηση ή κεντρική τράπεζα, δεν ξεπερνούσε τα 215 δολάρια. Αντίθετα, ανταλλάσσεται μεταξύ μεμονωμένων κατόχων-χρηστών. Οι συναλλαγές σε bitcoin ελέγχονται από δίκτυο υπολογιστών που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό.
Το δίκτυο επικυρώνει τις συναλλαγές και δεν επιτρέπει την πλαστογραφία. Το bitcoin αποτέλεσε τις προηγούμενες ημέρες θέμα συζήτησης στο αμερικανικό Κογκρέσο επειδή υπάρχουν ανησυχίες ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εγκληματικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα για ξέπλυμα χρήματος. Το εικονικό νόμισμα χρησιμοποιείται από πολλούς λόγω της ανωνυμίας που προσφέρει. Πολλές συναλλαγές στο νόμισμα αυτό πιστεύεται ότι πραγματοποιούνται σήμερα από Κινέζους.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου