Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ανοίγουν θέσεις για σχολικούς φύλακες στο χώρο της υγείας



Αχτίδα φωτός για δουλειά, ως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεών τους με αίτημα την τοποθέτηση τους σε νέες θέσεις,  βλέπουν  οι σχολικοί φύλακες οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εδώ και 5 μήνες. Αναμένεται ότι σύντομα θα εκδοθεί  κοινή απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του υπουργείου Υγείας, που να αφορά τους σχολικούς φύλακες, με τα κριτήρια  για την κάλυψη περισσοτέρων των  300 θέσεων από το χώρο υγείας , κυρίως τραυματιοφορέων. Πάντως, οι περίπου 2000 σχολικοί φύλακες εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με αμείωτη ένταση, διεκδικώντας θέση εργασίας για όλους.


Όπως επισημαίνει στο «Βήμα», ο πρόεδρος του Σωματείου σχολικών φυλάκων Δήμου Αθηναίων και εκπρόσωπος του συντονιστικού  τους κ. Χάρης Μπάστας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τους σχολικούς φύλακες ,  «μας είπε ότι έχει συμφωνηθεί με τον υπουργό Υγείας να βγει  ΚΥΑ  ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε σχολικούς φύλακες να τοποθετηθούν σε θέσεις τραυματιοφορέων που ξεπερνούν τις τριακόσιες».

Παράλληλα, στη συνάντηση των σχολικών φυλάκων που έγινε στις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης , ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενημέρωσε τους σχολικούς φύλακες ότι είναι εφικτό να ανοίξουν θέσεις  του υπουργείου Πολιτισμού , που αφορούν κυρίως  φύλακες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους  -αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Μπάστα την προϋπόθεση της ξένης γλώσσας που απαιτείται την έχουν περί τους 50-100 σχολικούς φύλακες. Επίσης, εξετάζεται η δυνατότητα κάλυψης θέσεων σε κέντρα φύλαξης μεταναστών και σε υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης  του υπουργείου Δικαιοσύνης.    

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στις περιπτώσεις εργαζομένων οι οποίοι τέθηκαν σε  διαθεσιμότητα , αν και βρίσκονται μια ανάσα από τη σύνταξη, αλλά τους λείπουν λίγα χρόνια ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθούν. «Η πενταετία που τους λείπει, καθώς μεταξύ των ετών 2000 και 2006 δούλευαν  24ωρο κυλιόμενο χωρίς όμως ένσημα, είναι κρίσιμη παράμετρος», λέει ο κ. Μπάστας.  Ο κ. Μητσοτάκης τους διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει τον υπουργό Εργασίας για το ζήτημα ώστε να υπάρξει λύση για την προσμέτρηση του χρόνου αυτού με στόχο να μπορέσουν να βγουν στη σύνταξη.    

«Το αίτημά μας παραμένει: όλοι να τοποθετηθούν σε θέσεις γιατί θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία. Όμως, μέχρι χθες δεν υπήρχε μέλλον και τώρα γίνεται ένα ξεκίνημα για μας. Θέλουμε δουλειά για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια», λέει ο εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων.  

Προειδοποιεί ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και υπογραμμίζει ότι ο προγραμματισμός των σχολικών φυλάκων για δυναμικές παρεμβάσεις δεν  φρενάρεται. .  Άλλωστε, η πίεση του χρόνου για να τοποθετηθούν σε νέες θέσεις είναι ασφυκτική, με δεδομένο ότι μένουν λίγοι μήνες για να συμπληρωθεί το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας, οπότε πλέον οδηγούνται στην απόλυση….

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου