Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Χιονοπτώσεις και σε πεδινά της Κεντρικής Μακεδονίας προβλέπονται τον Δεκέμβριο


Αρκετό κρύο και αρκετές χιονοπτώσεις φαίνεται να έχει ο ερχόμενος Δεκέμβριος σε πολλά μέρη της χώρας μας, ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Υποψήφιες ημερομηνίες σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία μας, για χιονοπτώσεις ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα κυρίως της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, είναι μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 3-4 ως και τις 15-20 Δεκεμβρίου.
Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, φαίνεται να υπάρχει μία αρκετά ψυχρή εισβολή, η οποία θα συνδυαστεί και με χιονοπτώσεις σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα αλλά όπως δείχνουν και σε μηδενικά υψόμετρα κυρίως της βόρειας Ελλάδας.

Στοιχεία μας θέλουν περίπου στο χρονικό διάστημα 3-4 Δεκεμβρίου, να έχουμε κάποια χιόνια μόνο σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Στην Μακεδονία ενδέχεται νιφάδες να πέσουν και σε πεδινά μόνο τμήματα, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.

Περισσότερα προγνωστικά μας, συγκλίνουν σε ψυχρή εισβολή μέσα στο διάστημα 10 με 20 Δεκεμβρίου, σε όλη την χώρα μας, με χιονοπτώσεις πιο πολλές στην βόρεια Ελλάδα, ίσως και σε μηδενικά υψόμετρα εκτός από ημιορεινά και ορεινά τμήματα, αλλά και σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της κεντρικής χώρας.

Θα δούμε και μετά το Σαββατοκύριακο αν επιμένουν όλα τα προγνωστικά μας στοιχεία και θα σας ενημερώσουμε με νεότερες προβλέψεις και άρθρα μας.

greek-weather

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου