Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Τρεις λόγοι για να μην ξαναφάτε τηγανιτές πατάτες



Το τηγάνισμα δίνει νοστιμιά, αλλά μπορεί να μετατρέψει μια πατάτα σε «ωρολογιακή βόμβα» για τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις και τον διαβήτη
Οι τηγανιτές πατάτες μας αρέσουν πολύ, σε ποιον δεν αρέσουν άλλωστε. Είναι πεντανόστιμες, συνδυάζονται με κάθε είδους σως και με οποιοδήποτε φαγητό. Η αλήθεια είναι, όμως, πως πρέπει να τις αποφεύγουμε όσο περισσότερο μπορούμε, γιατί οι βλαβερές συνέπειες στον οργανισμό μας είναι πολλές.... 

Το τηγάνισμα σε μία πατάτα, την μετατρέπει άμεσα σε ανθυγιεινή «βόμβα» που μπορεί να προκαλέσει με την πάροδο του χρόνου: καρκίνο, καρδιαγγειακά προβλήματα και διαβήτη.

Βασική αιτία, τα «κακά» λιπαρά, τα οποία είναι βλαβερά, αφού οδηγούν στην αύξηση της χοληστερίνης, ενώ ενοχοποιούνται και για προβλήματα που αφορούν στην καρδιά και στα αγγεία, με κυριότερο αυτό της αρτηριοσκλήρυνσης.

Η ημερήσια πρόσληψη πρέπει να είναι μηδενική. Επειδή, ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, φροντίστε τουλάχιστον να περιορίσετε στο ελάχιστο την κατανάλωση «κακών» λιπαρών οξέων και συνεπώς και τις τηγανιτές πατάτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου