Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

«Κινήσεις παρασκηνίου από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ»


Η χώρα βουλιάζει σε μια πρωτοφανή και πολυδιάστατη κρίση: δημοσιονομική, κοινωνική, πολιτικής νομιμοποίησης, δημοκρατίας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, στη Βουλή. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ασκούνται σε κινήσεις παρασκηνίου, είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Ήσασταν έτοιμοι να συγκυβερνήσετε – πού πήγαν οι μεγάλες διαφορές που είχατε;».

"Δεν θα πάρει τη ψήφο της κοινωνίας η κυβέρνηση"

«Το μεγάλο σας πρόβλημα, είναι ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει αποκτήσει και Κάτω Βουλή» διαπίστωσε απευθυνόμενος προς το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι Κοινοβουλευτικές σας Ομάδες θα σας δώσουν εμπιστοσύνη, αλλά η Κάτω Βουλή, η κοινωνία που αγωνιά, δεν σας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Μπορεί η Κοινοβουλευτική σας Ομάδα να σας δίνει την ψήφο του όλου ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι και της κοινωνίας - για μία κυβέρνηση με σύμβαση έργου, να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία», συμπλήρωσε ο κος Τσίπρας.

«Την ώρα που η κοινωνία βράζει η κυβέρνηση ασκείται σε κινήσεις παρασκηνίου», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε «κωμικοτραγικά», τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες και πρόσθεσε: «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός. Το σύστημα εξουσίας εξουθένωσε την κοινωνία, λεηλάτησε το λαό και τώρα αυτογελοιοποιείται, διότι αυτογελοιοποίηση είναι να σχεδιάζονται κυβερνήσεις «εθνικής σωτηρίας» με τηλεφωνικές συνομιλίες».

Πηγές: ert.gr, ΝΕΤ FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου