Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Α. Σαμαράς: "Μόνη λύση οι εκλογές"


Δεν δίνουμε ψήφο στη νέα σας κυβέρνηση, γιατί, κατά βάθος, ούτε εσείς την εμπιστεύεστε, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε οτι μοναδική λύση πλέον ειναι η προσφυγή στον λαό. Στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι "έπεσε η μάσκα, το προσωπείο ως προς το θέμα της συναίνεσης", καθώς -όπως είπε- και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι οι προτάσεις του "Ζάππειο 2" έχουν θετικά στοιχεία. Όσον αφορά την άρνηση των Ευρωπαίων ως προς το "Ζάππειο 2", δήλωσε ότι αυτό το οποίο που του έλεγαν ήταν: "προτρέπουμε, προτείνουμε, θα θέλαμε" την αντιπολίτευση μαζί με την κυβέρνηση".

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε αρχικά να παραιτηθεί για να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά υπαναχώρησε. «Εγινε μια προσπάθεια για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Τελικά ναυάγησε», ανέφερε και απέρριψε τα περί λανθασμένων επικοινωνιακών χειρισμών που του καταλογίζει η κυβέρνηση.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος το φθινόπωρο για «τις μεγάλες αλλαγές», υπογράμμισε: «Μην προσθέσουμε νέες διαιρέσεις και διχασμούς. Λέξεις όπως το δημοψήφισμα και τη συναίνεση τις βάζετε προσχηματικά .Ειναι λέξεις καταφύγια για να αποφύγετε την ευθύνη μας».

Το αίτημα του για προσφυγή στις κάλπες επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ Σαμαράς στη δευτερολογία του στη βουλή. Ο κ.Σαμαράς είπε όχι στα διχαστικά - όπως είπε -δημοψηφίσματα τα οποία όπως υποστήριξε μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους θεσμούς, ενώ απάντησε και στήν επίθεση που είχε εξαπολύσει νωρίτερα εναντίον του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον κ. Καρατζαφέρη ως κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον ΛΑΟΣ ως το μοναδικό κόμμα που κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Τέλος όσον αφορά την συνταγματική μεταρρύθμιση δήλωσε ότι το κόμμα της ΝΔ προετοιμάζει τολμηρές και ρηξικέλευθες προτάσεις τις οποίες σύντομα θα ανακοινώσει.

Πηγή: ert.gr, NET FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου