Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Επίσκεψη του Δημάρχου Έδεσσας στο Κέντρο Υγείας Άρνισσας

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, στο Κέντρο Υγείας Άρνισσας όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας του Κέντρου Υγείας, έτσι ώστε να μπορέσει να προσφέρει τις βέλτιστες δυνατές υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας.
Για το σκοπό αυτό καταγράφηκε σειρά αιτημάτων, που αντανακλούν τη θέληση των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας και στόχο έχουν τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας στους πολίτες της περιοχής. Ακόμη, αποφασίστηκε η προώθηση των αιτημάτων από το Δήμαρχο Έδεσσας, τόσο στο διοικητή του Νοσοκομείου Έδεσσας, όσο και στη διοίκηση του Υπουργείου Υγείας.
 

Τα αιτήματα των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας είναι η παροχή δυνατότητας 24ωρης κάλυψης για όλο το μήνα με 2 γιατρούς έτσι ώστε να είναι δυνατή η συνοδεία γιατρού με το ασθενοφόρο, η προκήρυξη δύο θέσεων γενικής ιατρικής, η 24ωρη κάλυψη με οδηγούς ασθενοφόρου για την άμεση διακομιδή των περιστατικών διότι η περιοχή είναι απομακρυσμένη και δύσβατη, η άμεση μετακίνηση των διοικητικών υπαλλήλων των οποίων οι οργανικές θέσεις είναι στο Κέντρο Υγείας Άρνισσας, η άμεση κάλυψη νοσηλευτικού προσωπικού σε περιπτώσεις μακροχρόνιων αδειών, η άμεση αναπλήρωση σε οποιαδήποτε υλικά πρώτης ανάγκης (π.χ. μικρή φιάλη οξυγόνου, νεφελοποιητές) που είναι απαραίτητα για την καθημερινή λειτουργία της μονάδας και η κάλυψη των αναγκών των Αγροτικών Ιατρείων των Τοπικών Κοινοτήτων.
 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά πως «Η υλοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Άρνισσας θα βελτιώσει κατά πολύ τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της μονάδας στους πολίτες της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας και τους επισκέπτες. Για μας η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες είναι προτεραιότητα και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για την προώθηση και την πραγματοποίηση των αιτημάτων».

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου