Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Σαμαράς: Υποστηρίζω την προσαρμογή, διαφωνώ με το «μείγμα»


Με τη θέση ότι συμφωνεί με τους στόχους, αλλά διαφωνεί με τη μεθοδολογία του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος, προσήλθε ο Αντώνης Σαμαράς στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

"Υποστηρίζω πλήρως την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα. Όμως, το ακολουθούμενο μείγμα πολιτικής που εφαρμόζει η Σοσιαλιστική Κυβέρνηση, προσθέτει φόρους σε μια οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση", δήλωσε λίγο πριν την έναρξη της συνόδου", σπεύδοντας να τοποθετήσει την ελληνική κυβέρνηση στην αντιπέρα ιδεολογική όχθη από εκείνη των ομοτράπεζών του.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δεχτεί πιέσεις και κριτική από αξιωματούχους των Βρυξελλών και στελέχη της ευρωπαϊκής δεξιάς, εξαιτίας της επίμονης άρνησής του να συναινέσει σε όσα συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα.

Προσερχόμενος στη σύνοδο, υποστήριξε ότι τα οικονομικά μεγέθη αποδεικνύουν ότι αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

"Απαιτούνται διαρθρωτικές δράσεις, για να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας και την αποπληρωμή των δανείων. Θα συζητήσω αυτά τα θέματα με τους συναδέλφους μου", κατέληξε στη δήλωσή του.

Πηγή www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου