Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ ΗΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ


1. Δήμευση παράνομου πλούτου που αποκτήθηκε κατά τις δεκαετίες ανάπτυξης, ώστε να μειωθούν τα βάρη της κρίσης στα χαμηλά εισοδήματα και να ενισχυθεί η δημοσιονομική προσαρμογή και η ανάπτυξη.

2. Επιτέλους δημιουργία μητρώου πόθεν έσχες ελλήνων πολιτών.

3. Ουσιαστική μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και επιτάχυνση δημιουργίας μηχανισμού απονομής οικονομικής δικαιοσύνης.

4. Δημιουργία εθνικού αναπτυξιακού συμβουλίου και 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συμβουλίων για ταχεία προώθηση παραγωγικών επενδύσεων παρακάμπτοντας την κρατική γραφειοκρατία.

5. Η αξιοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων πρέπει να αναζητηθεί στη βάση δύο κυρίαρχων κριτηρίων:
α) την κερδοφόρα λειτουργία τους
β) τον στρατηγικό τους χαρακτήρα για την ανάπτυξη της χώρας

6. Στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη μεταποιητικής βιομηχανίας που θα αυξήσει την προστιθέμενη αξία του στην εθνική οικονομία.

7. Ο στόχος της ποσοτικής μείωσης του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα επιτυγχάνεται απολύτως με τις συνταξιοδοτήσεις και τον κανόνα 1/10 που ρυθμίζει τις προσλήψεις- κατά συνέπεια δεν απαιτούνται απολύσεις.


8. Όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, στο σκέλος εσόδων υπάρχει υστέρηση λόγω ανοχής και ανικανότητας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και της ύφεσης, κατά συνέπεια επιβάλλεται τώρα από μηδενική βάση επανεξέταση όλων των κωδικών δαπανών του προϋπολογισμού.

9. Αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος της χώρας, που εμπεριέχει τη συνταγματική μεταρρύθμιση, την μεταρρύθμιση του αντιπροσωπευτικού συστήματος εξουσίας και δημιουργία μιας κυβέρνησης προς την κατεύθυνση μιας άμεσης συμμετοχικής δημοψηφισματικής δημοκρατίας.


10. Αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη για το 2011-2015 η συνταγή των οριζόντιων περικοπών του 2010, ιδιαίτερα σε ότι αφορά χαμηλούς μισθούς και συντάξεις. Η δημοκρατία της αρχής της αναλογικότητας πρέπει να διαπερνά όλα τα μέτρα, τη δημοσιονομική προσαρμογή και την οικονομική πολιτική.

11. Αναπροσανατολισμός της φορολογικής πολιτικής με εξειδικευμένους δείκτες φορολόγησης ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας όπου: α) Αγροτικός τομέας, β) τουριστικός τομέας, γ) εξαγωγικές επιχειρήσεις, δ) σούπερ μάρκετ, ε) τράπεζες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου