Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η Βουλή τίμησε τη μνήμη του Μ. Εβερτ


Τον Μ. Εβερτ τίμησε χθες το πρωί η Βουλή, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Σώματος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, χαρακτήρισε τον εκλιπόντα «έντιμο μαχητικό και ολοκληρωμένο πολιτικό, που με μετριοπαθή τρόπο εξέφρασε την ιδεολογία του ριζοσπαστικού φιλευθερισμού».

Το κυβερνητικό στέλεχος αναφέρθηκε παράλληλα στο ρόλο που έπαιξε ο Μ. Εβερτ στην υπόθεση της εθνικής συμφιλίωσης αλλά και στην ίδρυση του πρώτου δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού.

«Πολιτικό άντρα της συνείδησης, του χρέους, της άδολης αγάπης για την πατρίδα και της δυναμικής αναμέτρησης με τις προκλήσεις» αποκάλεσε τον Μ. Εβερτ ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Δ. Αβραμόπουλος.

Κατά τη συζήτηση δεν έλειψε πάντως και η κριτική για τα εσωτερικά της «γαλάζιας» παράταξης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε με νόημα ότι «δεν ευτυχήσαμε να είμαστε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τον Κ. Σημίτη» και κατέληξε «το σαράκι της παράταξης από τότε δημιουργούσε προβλήματα».

Η Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε πως «αν και τον αντιμετώπισε σκληρά και υπήρξε σκληρός εσωκομματικός αντίπαλος, πάντοτε εκείνος έδειχνε όλη τη δημοκρατικότητά του, ενώ, όπως είπε, επί την ημερών του έγιναν οι πιο ενδιαφέρουσες Κοινοβουλευτικές Ομάδες που είχε να δείξει το κόμμα».

«Στο πρόσωπο του Μ. Εβερτ το ΚΚΕ αναγνωρίζει έναν συνεπή, ευθύ και τίμιο μαχητή πολιτικό της άλλης πλευράς», δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Σπ. Χαλβατζής, ενώ ο Θ. Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «τον Μ. Εβερτ τον χαρακτήρισαν η σταθερότητα, η συνέπεια και η ειλικρίνεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου