Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Προβάδισμα της ΝΔ δείχνουν δημοσκοπήσεις της GPO και της Alco


Θετικοί εμφανίζονται έξι στους δέκα έλληνες στην ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει δημοσκοπικό προβάδισμα, αν και ένας στους τρεις πολίτες δηλώνει αναποφάσιστος.

Στην πρώτη μετά τον ανασχηματισμό δημοσκόπηση, το 40% των πολιτών κρίνει τις αλλαγές θετικά, ενώ το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 60,7% όταν το ερώτημα εξειδικεύεται στο πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών. Θετικά κρίνει την αναβάθμιση του κ. Βενιζέλου το 83% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αλλά και το 48,3% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Σύμφωνα με τη μέτρηση της εταιρίας GPO που μεταδόθηκε από το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, το 55% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ το 39% θέλει πρόωρες εκλογές.

Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης από τα δύο μεγάλα κόμματα τάσσεται το 49% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 69% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Επίσης, στη δημοσκόπηση της Alco που μεταδόθηκε από τον ραδιοσταθμό Real fm και την τηλεόραση του Άλτερ, η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 1,7%, καθώς συγκεντρώνει την προτίμηση του 21,3% των ερωτηθέντων, έναντι του 19,6% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου