Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Δημοσκόπηση δείχνει τον Σαρκοζί να κερδίζει τον πρώτο γύρο αλλά να χάνει τον δεύτερο


Επέστρεψαν τα χαμόγελα στον Γάλλο πρόεδρο
Στο παραπέντε των γαλλικών προεδρικών εκλογών, μια νέα δημοσκόπηση φέρνει τον γάλλο Πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, να προηγείται -για πρώτη φορά στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας- του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φρανσουά Ολάντ, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Φρανσουά Ολάντ κερδίζει στον δεύτερο γύρο.


Η δημοσκόπηση των Ifop/Fiducial που διεξήχθη για λογαριασμό διάφορων γαλλικών ΜΜΕ καταδεικνύει ότι ο Νικολά Σαρκοζί συγκεντρώνει το 28,5% της πρόθεσης ψήφου στον πρώτο γύρο που διεξάγεται στις 22 Απριλίου (το ποσοστό του στα τέλη Φεβρουαρίου ήταν 27%)...


Το ποσοστό του Ολάντ υποχώρησε στο 27% από το 28,5%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να κερδίσει άνετα στον δεύτερο γύρο στις 6 Μαΐου, με 54,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι 45,5% για το Σαρκοζί.

Πάντως, και σε αυτή την περίπτωση η διαφορά μειώθηκε, με τον Ολάντ να χάνει δύο ποσοστιαίες μονάδες, τις οποίες φέρεται να κερδίζει ο Σαρκοζί.

Επίσης, στον πρώτο γύρο η πρόεδρος και υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν φέρεται να έρχεται τρίτη με 16% στην πρόθεση ψήφου (μείωση του ποσοστού της κατά 1%), πριν από τον Φρανσουά Μπαϊρού, πρόεδρο του κεντρώου MoDem, ο οποίος συγκεντρώνει 13%.

Ο Ζαν-Λικ Μελενσόν, υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς, συγκεντρώνει το 10% (το ποσοστό του ανήλθε κατά 1,5%).

Η Εύα Ζολί του οικολογικού EELV υποχωρεί στο 2,5% (μείωση κατά 0,5%), ο πρώην Πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν και ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν συγκεντρώνουν 1% έκαστος, η οικολόγος Κορίν Λεπάζ του Cap21 και η Ναταλί Αρτό του Εργατικού Αγώνα 0,5%. Ο Φιλίπ Πουτού του LCR και ο Ζακ Σεμινάντ του κόμματος Αλληλεγγύη και Πρόοδος συγκεντρώνουν ποσοστό κατώτερο του 0,5% στην πρόθεση ψήφου.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 11 και 12 Μαρτίου 2012, σε ένα δείγμα 1.638 ανθρώπων 18 ετών και άνω, εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Πηγή  tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου