Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Προφυλακιστέοι οι επίορκοι του ΙΚΑ


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 7 κατηγορούμενοι για την υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας, μετά τις απολογίες τους στην 4η ειδική ανακρίτρια.
Οι πέντε γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ παραδέχθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται όχι όμως στον βαθμό που τους αποδίδονται, κατά τη διάρκεια της απολογίας τους ενώπιον του ανακριτή, όπου οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί.
Οι κυρίες Πατεράκη και Μπουραζάνη ομολόγησαν ότι έδιναν επιδόματα σε ασφαλισμένους που δεν τα δικαιούνταν, όμως αρνήθηκαν το ύψος της ζημίας που διαπιστώνεται στη δικογραφία ενώ αρνούνται και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Η κ. Πατεράκη δήλωσε ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων της...

... επιθυμεί να επιστρέψει μέρος των χρημάτων που οικειοποιήθηκε.
Οι δύο σύζυγοι που επίσης απολογήθηκαν, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζαν για τις ενέργειες των συζύγων τους. Μάλιστα ο σύζυγος της κ. Μπουραζάνη, υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν γνώριζε τις κινήσεις της συζύγου του αλλά ούτε και το γεγονός ότι είχε κρύψει μέσα σε κούτες για πάνες 960.000 ευρώ.
Οι κατηγορούμενες επιφυλάχθηκαν να δώσουν και συμπληρωματικές εξηγήσεις, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα καθώς υποστηρίζουν ότι πολλά από τα ποσά που αναφέρονται στη δικογραφία έχουν καταγραφεί δύο και τρεις φορές, ανεβάζοντας κατά πολύ τη φερόμενη ζημία του ΙΚΑ.

Πηγή  megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου