Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Νέα Δημοσκόπηση «φωτιά» αλλάζει το πολιτικό σκηνικό


Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει νέα δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής. Η ΝΔ αν και παραμένει πρώτο κόμμα ωστόσο βλέπει τα ποσοστά της να μειώνονται στο 22,5% (από 25% που είχε σε προηγούμενη μέτρηση), ενώ το ΠΑΣΟΚ από την 5η θέση ξανά περνάει δεύτερο κόμμα και από 11% να φτάνει στο 15,5%.

Μικρή άνοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ που για πρώτη φορά πλασάρετε στην 3η θέση με 12,5% (από 12%). Από πολύ κοντά ακολουθούν ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ με 12% με τους τελευταίους να σημειώνουν πτώση 3,5 μονάδων. Οι ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου σημειώνουν σημαντική άνοδο των ποσοστών τους...

... και από 6% να ανεβαίνουν στο 8,5% δείχνοντας ότι εξασφαλίζουν άνετη είσοδο στην βουλή. Εκπροσόπηση στην βουλή βάση της έρευνας δείχνει να εξασφαλίζει και το κόμμα της Χρυσής Αυγής η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 5% από 2% που είχε στην προηγούμενη.

Τέλος την είσοδό τους στην βουλή δείχνει να εξασφαλίζουν έστω και οριακά με 3% οι Οικολόγοι Πράσινοι ενώ εκτός βουλής μένουν ο ΛΑΟΣ που από 4% πέφτει στο 2% όσο και η Δημοκρατική Συμμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου