Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τα επεισόδια στις παρελάσεις


Ανακοινώσεις εξέδωσαν τα κόμματα με τις οποίες αναφέρονται στα επεισόδια που έγιναν στην ελληνική περιφέρεια κατά τη διάρκεια των σημερινών παρελάσεων...


ΠΑ.ΣΟ.Κ.


"Όσοι συνεπώς έχουν λάβει την πολιτική απόφαση να μετατρέπουν τις εθνικές επετείους, τις δοξολογίες και τις άλλες εορταστικές εκδηλώσεις σε αφορμές οργανωμένων επεισοδίων για την δημιουργία εντυπώσεων που εκθέτουν διεθνώς τη χώρα και δημιουργούν την τεχνητή εντύπωση ότι έχει διαλυθεί ο κοινωνικός και εθνικός ιστός, προσβάλλουν την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και δείχνουν ότι δεν έχουν αίσθηση ούτε της ιστορίας, ούτε των θεσμικών ορίων που υπάρχουν σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

"Οι μειοψηφίες, που θέλησαν να αμαυρώσουν ακόμη και τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνεγερσίας απέδειξαν – άλλη μια φορά – ότι δεν διστάζουν να κακοποιούν την εικόνα της χώρας, να προσβάλλουν την πλειονότητα των Ελλήνων και να καλλιεργούν συνθήκες διχασμού. Εμπορεύονται τις δυσκολίες που περνά ο λαός, σε βάρος της ιστορίας, της δημοκρατίας και των πραγματικών συμφερόντων της πατρίδας μας. Η διαμαρτυρία είναι δικαίωμα όλων, η ασέβεια είναι χαρακτηριστικό πολιτικών μειοψηφιών", αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

ΚΚΕ

"Αυτοί που επιβάλλουν σήμερα στον λαό εξαθλίωση και αλυσίδες, είναι η πλουτοκρατία, η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν, είναι σήμερα οι εχθροί του λαού και όλοι κρίνονται από το τι θέση παίρνουν", σημειώνει το ΚΚΕ.


ΛΑ.Ο.Σ.
"Τιμή και δόξα στους ήρωες του ΄21. Έδωσαν μάχες και κάποιοι τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Είναι σίγουρο ότι αν ζούσαν στην εποχή μας δεν θα υπέκυπταν και δεν θα υπέγραφαν", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.




ΣΥΡΙΖΑ

"Οι δηλώσεις της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας προσπαθούν μάταια να προσδώσουν στις άδικες θυσίες των εργαζομένων, τη διάσταση μιας εθνικής μάχης. Η μάχη όμως δεν είναι ενάντια στους Ευρωπαίους γενικά, αλλά ενάντια στις αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές που εκπορεύονται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και στοχοποιούν τους εργαζομένους. Ο σημερινός αγώνας του ελληνικού λαού είναι ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τους εκφραστές του, ενάντια στα μέτρα λιτότητας που πλήττουν τους ευρωπαϊκούς λαούς στο σύνολό τους. Και αυτή είναι η μάχη που πρέπει να κερδιθεί", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.


ΔΗΜ.ΑΡ.
"Οι εικόνες, τόσο της Αθήνας, όπου η στρατιωτική παρέλαση έγινε χάρη στα ΜΑΤ, όσο και του Ηρακλείου, όπου η στρατιωτική παρέλαση ακυρώθηκε λόγω μερικών δεκάδων «αγανακτισμένων», μας είναι εξίσου απωθητικές. Αμφότερες προσβάλουν τη σημερινή ημέρα τιμής και μνήμης. Δεν θέλουμε ούτε την καγκελόφρακτη δημοκρατία, ούτε το «μπάχαλο» που εξ'αντικειμένου υπονομεύει τη δημοκρατία", σημειώνει η Δημοκρατική Αριστερά.


ΔΗ.ΣΥ.

"Οι παρελάσεις δεν προσφέρονται για τα διχαστικά, μικροκομματικά παιχνίδια μειοψηφιών. Είναι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, που γιορτάζουν ενωμένοι οι Έλληνες και σίγουρα δεν μπορούν να πραγματοποιούνται με μπάρες και ΜΑΤ", επισημαίνει η Δημοκρατική Συμμαχία.



Πηγή  megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου