Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ένας Χρόνος "Πέλλα Δώθε"


   Σήμερα, το “Πέλλα Δώθε” κλείνει ένα χρόνο. Ένα χρόνο συνεχής και καθημερινής ενημέρωσης στα δρώμενα της Πέλλας και όχι μόνο. 

Σαν σήμερα λοιπόν, ξεκινήσαμε το ταξίδι της ενημέρωσης όπου με περισσότερες από 3.100 αναρτήσεις και 135.000 επισκέψεις, πιστεύουμε πως συμβάλλαμε με το δικό μας (ερασιτεχνικό χωρίς αμφιβολία) τρόπο, σε μία όσο τον δυνατόν έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σε θέματα τόσο τοπικού χαρακτήρα, όσο και ευρύτερου (σε εθνικό και διεθνές επίπεδο).
Με το κλείσιμο του πρώτου χρόνου, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς τους αναγνώστες του Πέλλα Δώθε όπου...

... με τις εκατοντάδες αλλά και χιλιάδες πολλές φορές επισκέψεις σας καθημερινά, μας δώσατε κουράγιο σ' αυτό το ξεκίνημα δίνοντας μία υπόσχεση για ακόμα μεγαλύτερη ενημέρωση τον χρόνο που έρχεται.

Ας ρίξουμε όμως μία ματιά σε κάποια ενδιαφέρον στατιστικά στοιχεία αυτού του χρόνου που πέρασε:
  
Αναρτήσεις με τις περισσότερες επισκέψεις

Την 1η θέση και με τεράστια διαφορά  από την δεύτερη ανάρτηση σε επίπεδο επισκεψημότητας κατέχει ποια άλλη, η ανάρτηση με την αισθησιακή Χριστίνα Μουστάκα που έφτασε τις 7404 επισκέψεις.

Στην δεύτερη θέση και με 2600 επισκέψεις (αν και έγινε 3 μήνες αργότερα) βρίσκετε η «άγνωστηζωή του Μπεχλούλ» ο ηθοποιός από την γνωστή τούρκικη σειρά (καλά, φανταστείτε νούμερο που θα χτυπούσε ρεπορτάζ με αυτούς τους δύο ζευγάρι).

 Την πρώτη τριάδα και με 1.800 επισκέψεις έρχεται να συμπληρώσει ρεπορτάζ του blog σε ένα κοινωνικό ζήτημα περιοχής των Γιαννιτσών που είναι η δημιουργία πολυκαταστήματος λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Μεγάλη επισκεψιμότητα το Πέλλα Δώθε γνώρισε την περίοδο του χιονιά στις αρχές του Φεβρουαρίου. Η αγωνία γονιών και μαθητών για το τι κατάσταση θα επικρατήσει καιρικά την επόμενη ημέρα(προφανώς για διαφορετικούς λόγους οι πρώτοι από τους δεύτερους) τους οδήγησε εκείνες τις ημέρες να επισκεφτούν, ουκ ολίγες φορές την ιστοσελίδα μας. Αξιοσημείωτη είναι η επισκεψιμότητα που είχε επιστολή ενόςμαθητή προς τον δήμαρχο Πέλλας εκείνες τις ημέρες με αφορμή την λειτουργία ή μη των σχολίων και η οποία στο σύνολο των αναρτήσεων κατέχει την 5η θέση με 821 επισκέψεις.

Προβολές σελίδων ανά χώρα
Μπορεί ο κύριος όγκος των επισκέψεων να είναι από την Ελλάδα, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι έλληνες της διασποράς (τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα που είναι κοντά μας και που επικοινωνούν κάθε τόσο μαζί μας)
που μας επιλέγουν κατά καιρούς για την ενημέρωσή τους όσον αφορά την περιοχή  της Πέλλας ή και της χώρας γενικότερα.
Έτσι σύμφωνα με σειρά αριθμητικής επισκεψιμότητας οι χώρες που μας επισκέφτηκαν μέχρι τώρα είναι: Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Ρωσία, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Νιγηρία, Βουλγαρία, Γαλλία και Αυστραλία.


Διευθύνσεις και ιστότοποι  παραπομπής

Τόσο η μηχανή αναζήτησης της Google όσο και η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης το face book,  είναι δύο χώροι που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι βοήθησαν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό ώστε να γίνει το blog μας ευρέος γνωστό. Ειδικά το face book με τους περισσότερους από 1300 φίλους, έπαιξε και παίζει καθημερινά πολύ σημαντικό ρόλο στο να γίνονται γνωστές οι σημαντικότερες ειδήσεις μας. 
Σημαντικό ρόλο κυρίως στα πρώτα βήματα λειτουργία μας έπαιξε το “pellaglogs”, όπου είναι ένας χώρος με «τα επιλεγμένα blogs του νομού Πέλλας με μια ματιά». Σε αυτόν τον χώρο μάλιστα το «Πέλλα Δώθε» είναι το blog με την μεγαλύτερη ειδησεογραφική δραστηριότητα έχοντας 1815 αναρτήσεις με την δεύτερη να ακολουθεί με 506.
Ωστόσο ολοένα και περισσότεροι γίνονται κάθε μέρα οι αναγνώστες οι οποίοι μπαίνουν πλέον στην ιστοσελίδα μας έχοντάς την ως ένα από τα κύρια μέσα για την καθημερινή τους ενημέρωση και τους οποίους τους ευχαριστούμε για την προτίμησή αλλά και την εμπιστοσύνη τους.

Ανάρτηση με τα περισσότερα σχόλια
Στην 1η θέση με 54 σχόλια βρίσκεται το ένα από τα δύο ρεπορτάζ μας σχετικά με το πολυκατάστημα στην περιοχή των Γιαννιτσών που σε συνδυασμό με την 5η θέση και τα 30 σχόλια που δέχτηκε το δεύτερο ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα, φτάνουμε τα 84 σχόλια αποδεικνύοντας έτσι και με αυτόν τον τρόπο την αγωνία του κόσμου για το ζήτημα αυτό.

Συνεχίζουμε και σας ευχαριστούμε για την στήριξη που μας δίνετε.

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια Πολλά Πέλλα Δώθε…. Να τα εκατοστίσετε και να μας ενημερώνετε με ποοοοοολές ειδήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή