Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μαθητής λυκείου προς τον Δήμαρχο Πέλλας

Μήνυμα προς τον Δήμαρχο Πέλλας θέλησε να στείλει ο Γιώργος Κ. μαθητής του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών με αφορμή την μη έγκυρη ενημέρωση σχετικά με το ποιες σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν και ποιες όχι στον Δήμο Πέλλας.

Μήνυμα προς τον Δήμαρχο Πέλλας:

Ξέρω ότι μπορεί να νομίζετε πως οι μαθητές υπερβάλουν σε ότι έχει να κάνει με το κλείσιμο των σχολείων...
Εγώ λοιπόν σας λέω πως δεν είναι καθόλου υπερβολές. Αν μπορείτε να κάνετε την διαδρομή 1χλμ με την θερμοκρασία να είναι στους μείον και να σε χτυπάει το χιόνι στο πρόσωπο. Επίσης να έχεις  τον φόβο να μην πέσεις από το παγωμένο χιόνι που είναι από την προηγούμενη μέρα εκεί..Αν νομίζετε πως είναι τόσο εύκολο κύριε δήμαρχε, τότε μάλλον βρίσκεστε σε άλλο κόσμο..  
Τέλος πάντων, αφού κάνεις όλη αυτή την διαδρομή μπαίνεις στο σχολειό και αντί να βγάλεις το μπουφάν σου από την ζεστή που πρέπει να έχει, φοράς και άλλα γιατί η αίθουσα μπάζει από παντού κρύο και δεν λέω πως φταίει ο δήμος γι' αυτό, αλλά σκεφτείτε και τους μαθητές που μαζεύονται  σε κάθε διάλλειμα όλοι στα καλοριφέρ για να ζεσταθούν...έλεος πια!

Και δεν καταλαβαίνω, γιατί πρέπει να περιμένουμε μέχρι αργά για να μάθουμε την απόφαση σας για το κλείσιμο των σχολείων...Μήπως αργείτε να ξυπνήσετε και θέλετε να πιείτε και το καφεδάκι σας...

Ένας Μαθητής ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11 σχόλια:

  1. οσο για τον καφε μπορει να εχει αδικο....ειμαι και εγω στο ιδιο σχολειο μαθητης....πηρε εναν χρεωμενο δημο.....αλλα για ολα τα υπολοιπα συμφωνω...εχουμε παγωσει....το πρωι στο σχολειο πεφτουν πανω απο 20 ατομα γιατι ειναι ακαταλληλος ο χωρος....στηριζουμε το εργο της δημαρχειας...αλλα οσο αφωρα την υγεια μας πρεπει να κανετε πισω...ολα αυτα ειναι παραπωνα μαθητων για τις ακαταλληλες συνθηκες στο σχολειο....καληνυχτα σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπο συνθήκες ενός μέσου ανεπτυγμένου κράτους με αυτές τις καιρικές συνθήκες θεωρείται αυτονόητο πως τα παιδιά πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο. Δηλαδή σε βόρειες χώρες που χιονίζει σχεδόν καθημερινά οι μαθητές πρέπει να χάνουν τη μισή χρονιά λόγω ενός φυσικού-και αναμενόμενου τέτοια εποχή- φαινομένου? Δυστυχώς,όμως, στην Ελλάδα και αυτό όπως και πολλά άλλα πράγματα, δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε μη πράττοντας ούτε τα βασικά για την ασφαλή μετακίνηση όχι μόνο των μαθητών αλλά και όλων των πολιτών εντός και εκτός πόλεως. Ετσι, εφόσον στην χώρα μας ο κρατικός μηχανισμός είναι ανεπαρκής για να μεριμνήσει για την ασφάλεια κατα την μετακίνηση και την παραμονή των μαθητών στο σχολείο τότε θεωρείται σκόπιμο τουλάχιστον να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να τα κλείσει αφού δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι επικίνδυνο να φύγουμε από τα σχολεία..εε?? και δεν είναι
    επικίνδυνο να πάμε τότε?έλεος πια!και σκεφτείτε λίγο τα παιδιά που μένουν μακριά πως έρχονται σχολείο με τέτοιο καιρό είναι εύκολο?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άντε ρε καθίστε να διαβάσετε και αφήστε τις δικαιολογίες. όταν κλείνουν τα σχολεία λόγω χιονιά, οι καφετέριες είναι γεμάτες. εκεί πως πηγαίνετε? πετώντας? όσο για την θέρμανση, θα πρέπει να το συνηθίσετε. με αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας στο μέλλον η "ζέστη" θα είναι άγνωστη λέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΔΩ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΦΙΛΕ, ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΠΙΔΙΩΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥΣ,

      Διαγραφή
  5. Εγω συμφωνω απολυτα με τον μαθητη.Εχει δικιο σε ολα εκτος βεβαια στο οτι για να πας στο σχολειο κυνδυνευεις.Εν μερη ειναι σωστο αλλα στο εξωτερικο η θερμοκρασια στο μειον να ειναι δεν τους ενδιαφερει...αν και βεβαια τα σχολεια εχουν θερμανση!!!Τελειωσα το σχολειο αλλα και εγω τα εχω νιωσει αυτα...Οσο για τον Κ.Δημαρχο καλα θα κανει να μην ενδιαφερεται μονο για τον δημο του.Γιατι μπορει η Ελλαδα να ειναι σ'αυτη την κατασταση αλλα ολοι μονο την εξουσια τους κοιτανε...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οταν θα κληθουν αυτα τα παιδια να πανε στην εργασια τους, και το αφεντικο δεν θα ειναι τοσο ελαστικο....τι θ απουν.....?????ελεος πια!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. entaxei re file den pame oloi sta cafe.rotas an exoume lefta?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. geia sas.....enas pio panw eipe oti stis alles xwres otan xionizei ta paidia pigainoun kanonika sxoleio!!! loipon eimai apo a giannitsa kai eutuxws otan pigaina g'dimotikou fugame k ir8ame germania (opou briskomai auti tin stigmi kai paw b'lukeiou)......loipon edw stin germania xionizei para polu suxna omws exei k afantasto kruo (-18px),an i 8ermokrasia ftasei stous -30 tote kleinoun ta sxoleia mas!!!omws to kalokairi etsi kai ftasei +18 me +20 kleinoun,enw eseis kai me +28 kai panw kanete ma8ima kai tote dinoun ta paidia tis panellinies!!auti einai einai i diafora.k sta giannitsa poso poia 8a xionisei???esu file poio panw pou les oti oli mera einai stis kafeteries mono ma8ites pane????oi xaramofaides tou dimosiou pou douleuoun 6 wres k min pw gia tous daskalous pou ka8onte xristougenna,pasxa,k olo to kalokairi k plirononte,autoi den pane???i oi tempelides??? (auta ola ta eipa xwris na aforoun ton dimarxo o an8rwpos tin douleia tou kanei,apla apantw ston eksupno pio panw)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην τρελαθούμε κιόλας με τις επικινδυνότητες και τα σχετικά. Όταν κλείνουν τα σχολεία λόγω του χιονιού, οι μισοί μαθητές παίζουν χιονοπόλεμο και οι άλλοι μισοί είναι στις καφετέριες (άντε και λίγοι μένουν στο σπίτι). Με αυτή τη λογική, επικίνδυνο είναι να βγεις από το σπίτι σου και όταν είναι χαρά θεού μέρα και μπορεί να σε χτυπήσει αυτοκίνητο.
    Άραγε, όταν αργότερα ο εργοδότης τους θα αφαιρεί από το μισθό τους την απουσία, θα πηγαίνουν με το χιόνι στη δουλειά?
    Τα ίδια ισχύουν και για τους δασκάλους/καθηγητές που "κλαίγονται" αν ρίξει 2 εκατοστά χιόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ekeina ta xronia pou phgainame emeis sxoleio me miso metro xionia kaname ma8hma

    ΑπάντησηΔιαγραφή