Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Οι πιο επικίνδυνες selfies!



 

Η μόδα των selfies καλά κρατεί σε όλο τον κόσμο... Προσπαθώντας ο ένας να βγάλει καλύτερη selfie από τον άλλο, φτάνει σε ακραία σημεία χωρίς την αίσθηση του κινδύνου...

10 καθημερινές τροφές που μας σκοτώνουν σιγά - σιγά



Υπάρχουν τρόφιμα που δεν πρέπει να καταναλώνουμε συχνά, όπως για παράδειγμα το μπέικον, το οποίο –ανεξάρτητα από την ασυναγώνιστη γεύση του– διπλασιάζει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, όταν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα έτοιμα τρόφιμα γενικότερα δεν είναι τα καλύτερα για την υγεία μας. Σ' αυτά συγκαταλέγονται τα ντόνατς, οι τηγανητές πατάτες, τα chicken nuggets

Πόσοι είναι οι πρόσφυγες στην Ελλάδα σήμερα.Κανείς στο καταυλισμό Γιαννιτσών που αναβαθμίζεται.



Ξεπερνούν τους 60.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, δέκα ακόμη πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου.
 Δείτε τον πίνακα που εκδόθηκε σήμερα

Η εφορία κάνει...δώρα! Με κλήρωση ψώνια,αυτοκίνητα και ...κατασχεμένες βίλες.



Πλούσια δώρα, όπως δωρεάν ψώνια, κληρώσεις αυτοκινήτων ακόμη και ακινήτων αλλά και εκπτώσεις φόρου περιμένουν όσους θα χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα για τις συναλλαγές τους.
Αυτά τα κίνητρα-δέλεαρ προβλέπονται στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών που αναμένεται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα από τη Βουλή και είναι μια απο τις εκκρεμότητες με τους

Τα "καλά" νέα της ημέρας.Ο Σόιμπλε θα διαδεχτεί τη Μέρκελ.



Σε ετοιμότητα να διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μόνο όμως εφόσον εκείνη αποχωρήσει από την κούρσα για την Καγκελαρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Der Spiegel». Όπως αναφέρει το περιοδικό, πιο ισχυρός από ποτέ, θα μπορούσε, αν ήθελε, να ταρακουνήσει την εξουσία της.
«Ο Σόιμπλε στέλνει διπλό μήνυμα προς την Καγκελάριο: Θα την βοηθήσει στον

Το πρώτο «facebook» για ΑμεΑ είναι ελληνικό!



«Παράθυρο» στον κόσμο του Διαδικτύου για τα άτομα με αναπηρία ανοίγει ο προγραμματιστής, Πέτρος Καλούπης που έχει δημιουργήσει το πρώτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που δίνει βήμα σε τυφλούς, κωφούς και άτομα με κινητικά προβλήματα. Πρόκειται για το πρώτο «facebook» για ΑμεΑ, το disabled book.
Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιδρυτής του, Πέτρος Καλούπης «λειτουργεί πάρα πολύ εύκολα όπως το Facebook, μπαίνεις στη σελίδα, αποκτάς λογαριασμό, κάνεις ένα προφίλ και έπειτα μπορείς και ανεβάζεις φωτογραφίες, βίντεο που σε ενδιαφέρουν, μπορείς να μιλήσεις με μηνύματα με άλλους, να κάνεις like, να ποστάρεις τις απόψεις, τα ενδιαφέροντά, τους προβληματισμούς σου».

Λύθηκε το μυστήριο μετά από 25 χρόνια; - Ο Μπεν Νίνταμ ίσως θάφτηκε ζωντανός από εκσκαφέα!



25 χρόνια μετά την εξαφάνιση του Μπεν Νίνταμ θα λυθεί το μυστήριο;
Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία έρευνα, οι Βρετανοί αστυνομικοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και για να ψάξουν ξανά για τα οστά του Μπεν Νίνταμ, του παιδιού που εξαφανίστηκε το καλοκαίρι του 1991 στην Κω. Για πρώτη φορά η μητέρα του Κάρι δηλώνει πως μάλλον ο γιος της, τον οποίο δεν σταμάτησε λεπτό να ψάχνει, είναι νεκρός.

Νέο χαράτσι στις χήρες και στις διπλές συντάξεις από τον Οκτώβριο



Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ σε όλες τις κύριες συντάξεις που καταβάλλει το ΙΚΑ - Τα αναδρομικά που τυχόν συσσωρευτούν, θα παρακρατηθούν σε τέσσερις δόσεις, αρχής γενομένης από τη σύνταξη του Νοεμβρίου

Νέες απώλειες θα υποστούν οι συνταξιούχοι από τη σύνταξη του Οκτωβρίου, καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της εισφοράς 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ σε όλες τις κύριες συντάξεις που καταβάλλει το ΙΚΑ.

Μπλόκο στον ακατάσχετο λογαριασμό



Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει τελικά το σχέδιο για καθιέρωση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού άφησε κορυφαία πηγή του οικονομικού επιτελείου, λίγο μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
Το γενικό συμπέρασμα από την ολοκλήρωση των εβδομαδιαίων διαπραγματεύσεων είναι πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε θετική κατεύθυνση, με κορυφαίο στέλεχος να δηλώνει χαρακτηριστικά «σήμερα είμαι πολύ πιο ευχαριστημένος απ’ ό,τι ήμουν τη Δευτέρα καθώς αμβλύνθηκαν αρκετές ανησυχίες και υπάρχει μεγάλη πρόοδος».

Σεμινάριο για γιαγιάδες στα Γιαννιτσά με τίτλο «Η γιαγιά μου η καλή»



Το Κέντρο Πρόληψης «Όραμα» αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του ρόλου των γιαγιάδων στην ανατροφή των εγγονών τους, μέσω της σχέσης που αναπτύσσουν μαζί τους, προβαίνει στη δημιουργία μιας ομάδας που θα αποτελείται από γιαγιάδες, τροφούς, μπέιμπυ σίτερ, κτλ.

Χαλάει ο καιρός από Δευτέρα.



Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικά χαλαζοπτώσεις - Πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται ισχυροί άνεμοι 7 Μποφόρ
Χαλάει ο καιρός από τη Δευτέρα στα  νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά τη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα τις  υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας

Γιαννιτσά.Δεν τα χάρηκε για πολύ τα κλοπιμαία...



Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπής χρηματικού ποσού, ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και φορτηγού οχήματος, που διαπράχθηκαν το ίδιο βράδυ σε περιοχές της Πέλλας και της Ημαθίας.Για την υπόθεση, συνελήφθη ένας 38χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος

Γ.Καρασμάνης: Απαράδεκτες ευνοϊκές διατάξεις υπέρ της ΑΕΠΙ και εις βάρος των ιδιοκτητών καφενείων, καφέ και κέντρων Εστίασης



Με αφορμή την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για τη συλλογική διαχείριση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση του Λευτέρη Αυγενάκη προς τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων των χρηστών (ιδιοκτητών καφενείων, καφετεριών κέντρων εστίασης κλπ) από τις απαιτήσεις των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης (ΑΕΠΙ) και τις διαμαρτυρίες τους για καταχρηστικές συμπεριφορές σε βάρος τους.

Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ με 8% και 7,1% σε δύο νέες δημοσκοπήσεις



Με διαφορά καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Το 75% των πολιτών δεν εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα ενώ το 85% δηλώνει μη ικανοποιημένο από την απόδοση της κυβέρνησης  - Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 61%
Ξεκάθαρο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, με τη διαφορά να ξεπερνά τις 7 μονάδες.

Συγκεκριμένα, διαφορά 8 μονάδων και ποσοστό 21% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι 13% του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Palmos Analysis για το tvxs.gr. 

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Πέλλας



Θερμά συγχαρητήρια στον συντοπίτη μας αθλητή Δημήτρη Σενικίδη που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό της σφαιροβολίας στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.
Δημήτρη,
Η συμμέτοχη και η νίκη σου στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός μας κάνει υπερήφανους και μας γεμίζει αισιοδοξία.

Στον αέρα η ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία



Τα καλά νέα είναι ότι οι δανειστές δεν έφυγαν από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης όταν άκουσαν τη βούληση της κυβέρνησης να ξαναφέρει ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία… Τα κακά βέβαια είναι ότι παραμένουν αρνητικοί, αν και το συζητούν.
Κάπως έτσι ωστόσο βρίσκεται στον αέρα ακόμη και η εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ για χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας από 1/1/2017 στους οφειλέτες των ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ που καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές τους.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 17/9



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Η Σελήνη στον Σκορπιό αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στα οικονομικά σου και προς το παρόν φαίνεται ότι θα πρέπει να είσαι προσεκτικός/η στις επιλογές σου, αποφεύγοντας κυρίως να κάνεις «ανοίγματα» ή επενδύσεις. Αντίθετα, ίσως χρειαστεί να περικόψεις κάποιες δαπάνες, δίνοντας προτεραιότητα στις υποχρεώσεις σου. Μπορείς ωστόσο να ωφεληθείς από μια πώληση.

Σαν Σήμερα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ο συχνός μεσημεριανός υπνάκος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη



Η συχνή μεσημεριανή «σιέστα» για πάνω από μία ώρα τη μέρα μπορεί να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για την εμφάνιση διαβήτη τύπου-2, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ιαπωνική επιστημονική έρευνα.
Ένας καθημερινός υπνάκος για πάνω από 60 λεπτά συνδέεται με κατά 45% αυξημένο κίνδυνο διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν κάνουν καθόλου «σιέστα».

Γιάννης Σηφάκης: Ξεκίνησε η ένταξη αγροτών της Πέλλας στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας



Με πυρετώδεις ρυθμούς οι αγρότες της Πέλλας ξεκίνησαν την ένταξη τους στο πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας.  Βλέπουν τα πρώτα αποτελέσματα.
Συμβάσεις με Αντιπεριφέρεια Πέλλας, Κρήτη, Δυτική Μακεδονία και νησιά του Βορείου Αιγαίου για διάθεση δαμάσκηνων και ροδάκινων σε ευπαθείς ομάδες
Ο νεοϊδρυθείς Σύνδεσμος Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέλλας πρωτοστατεί στην μεγάλη προσπάθεια.

Τι ψήφισε το Ωραιόκαστρο στις βουλευτικές εκλογές



Το Ωραιόκαστρο, που έγινε αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες μέρες μετά την απόφαση του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων να μην επιτρέψει την παρουσία προσφυγόπουλων μαζί με τα παιδιά τους, τι νόμίζετε ότι ψήφισε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές; Ο «Βηματοδότης» έχει την απάντηση:

Κινηματογραφική ληστεία στα Κουφάλια.Επέσαν πάνω του με φορτηγό.



Κινηματογραφική ληστεία σε βάρος 69χρονου σημειώθηκε έξω από την Θεσσαλονίκη, όπου, όπως κατήγγειλε το θύμα, τρεις άγνωστοι, αφού προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα, τον ακινητοποίησαν, αρπάζοντας λεφτά, κοσμήματα και το αυτοκίνητό του.Σύμφωνα την καταγγελία, ο 69χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου εκινείτο με το αυτοκίνητό του στην εθνική οδό Κουφαλίων - Χαλκηδόνας, όταν Ι.Χ. φορτηγό έπεσε πάνω του. Την ώρα εκείνη

Ημερήσια εκδρομή σε Λάρισα και Όλυμπο από την Ενορία Αγ.Γεωργίου Γιαννιτσών



Η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει ημερήσια εκδρομή το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 στη Λάρισα και στον Όλυμπο στα εξής προσκυνήματα:
- Ι. Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου & Αγίου Δημητρίου Στομίου
- Ι. Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης
- Ι. Μ. Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπω

Ψήφισμα Δικηγ. Συλλόγου Γιαννιτσών για τον θάνατο του δικηγόρου Γεωργίου Παπαδόπουλου



Το Δ.Σ. του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, με την αναγγελία του θανάτου του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, διακεκριμένου συνταξιούχου συναδέλφου που άσκησε το δικηγορικό λειτούργημα επί μακρά σειρά ετών και διετέλεσε Πρόεδρος του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων και του ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Γιαννιτσών, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα:

Σημαντική κοινωνική προσφορά των Οδοντιάτρων της Πέλλας σε 2.500 μαθητές.



Στα πλαίσια της κοινωνικής μέριμνας του Οδοντιατρικού Συλλόγου
Πέλλας, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 9 χρόνια, με την έναρξη του νέου
σχολικού έτους, θα ξεκινήσει το Πρόγραμμα Πρόληψης της Στοματικής
Υγείας. Την περσινή χρονιά οι εθελοντές οδοντίατροι του Προγράμματος, με
υπεύθυνες του Προγράμματος τις κυρίες Μπόσνα Πετρούλα και
Στάχταρη - Πλιόγκα Αγνή, εξέτασαν πάνω από 2.500 παιδιά.

Αγιασμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στα Γιαννιτσά από τον Μητροπολίτη κ.Ιωήλ



Την Τετάρτη 14/9 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την σπουδαιότητα του έργου που επιτελείται, την εθελοντική προσφορά των διδασκόντων σε αυτό εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και την υποδειγματική λειτουργία του με την ευθύνη των κληρικών και των λαϊκών στελεχών της ενορίας, τους οποίους ευχαρίστησε και συνεχάρη. Προέτρεψε επίσης του μαθητές να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται με συνέπεια.

Νέο "κούρεμα" σε επικουρικές και μερίσματα



Μπορεί η κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι οι συντάξεις δεν μειώνονται, ωστόσο οι συνταξιούχοι θα βρεθούν για ακόμη μία φορά αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα.
«Λυπητερή» και για 280.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, καθώς το μέρισμα που θα εισπράξουν θα είναι ακόμη μικρότερο και από αυτό του Ιουλίου λόγω παρακράτησης και σε αυτούς της πρώτης δόσης των αναδρομικών​

Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ.



Από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η παραλαβή και επεξεργασία τεύτλων για τη λειτουργία του εργοστασίου Πλατέος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Ρώσιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη συγκεκριμένη μονάδα στην Ημαθία, όπου ξεκίνησε από χθες η φετινή καμπάνια παραγωγής.
Η λειτουργία του δεύτερου εργοστασίου της εταιρείας, στην Ορεστιάδα, αναμένεται να

Aπό σήμερα στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Το πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται το τριήμερο Παρασκευή 16 έως Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, για την 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.).
Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του Αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

Παραμύθι η εξαγγελία Τσίπρα για πάγωμα οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών.Άλλα λένε οι δανειστές.



Ισχυρές επιφυλάξεις για δυο μείζονα θέματα που έθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο υπουργός Εργασίας, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δανειστών με αποτέλεσμα τόσο η πρωθυπουργική εξαγγελία για πάγωμα των οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και το αίτημα των επαγγελματιών για μετατροπή των επικουρικών ταμείων τους και των ταμείων εφάπαξ σε επαγγελματικά να βρίσκονται στον αέρα.

Αποτελειώνουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων.Νέος φόρος υπεραξίας από το 2017



Αντιμέτωποι με έναν ακόμα φόρο θα βρεθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τον Ιανουάριο του 2017, όταν και έχει προγραμματιστεί να ενεργοποιηθεί ο «φόρος υπεραξίας» έπειτα από τη διετή αναστολή του.
Οι προθέσεις της κυβέρνησης για το φόρο ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές.
Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος υπεραξίας επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και το 2014, ωστόσο εντέλει αποφασίστηκε η αναστολή του για δύο χρόνια και συγκεκριμένα έως το τέλος του

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Ο Άρης σε εξωθεί να ασχοληθείς με την διερεύνηση κάθε τι κρυμμένου ή θαμμένου κι ίσως αυτό να συμβάλλει σε κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις αλλά και σε συγκρούσεις με άτομα που δρουν στο παρασκήνιο. Παράλληλα όμως μπορεί να ανταμειφθείς με την συνειδητοποίηση μιας αλήθειας που σε αφορά ή την ανακάλυψη ενός χρήσιμου αντικειμένου, που είχες ξεχάσει την ύπαρξη του!

Σαν σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου


 

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

6 + 1 συμπτώματα της κατάθλιψης



Την κατάθλιψη συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα απλό να την ξεπεράσει ο ασθενής, καθώς πρόκειται για μια διαταραχή της διάθεσης που οδηγεί σε διάφορα συναισθηματικά και σωματικά προβλήματα. Γι΄ αυτό απαιτείται μακροχρόνια θεραπεία, ενώ είναι σημαντικό οι άνθρωποι που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον να μπορούν να αναγνωρίσουν τα σημάδια της κατάθλιψης που εκδηλώνονται σωματικά. Μερικά σημάδια που μπορούν να γίνουν

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών



Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την φετινή περίοδο στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών για τους παλαιούς και νέους σπουδαστές του, καθώς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψης του καλλιτεχνικού προσωπικού του.
Έτσι λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, το οποίο εδώ και 37 χρόνια προσφέρει τα μέγιστα στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας,  θα αρχίσει να λειτουργεί από την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μάχης Κυπραίου και στελεχωμένο από έμπειρους και καταρτισμένους καθηγητές.

Η B’ φάση: Μόνιμη εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα



Toυ Γιώργου Καραμπελιά
Όταν άρχισε η προσφυγική κρίση, ενάμιση χρόνο πριν, με την πολιτική της Μέρκελ και των Τσίπρα/Χριστοδουλοπούλου να μεταβάλουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο hot spot, τονίζαμε πως η σημαντικότερη συνέπεια του καταστροφικού περάσματος  του  ΣΥΡΙΖΑ από τη διακυβέρνηση της χώρας θα είναι η ενίσχυση της παρουσίας μουσουλμανικών πληθυσμών. Δεδομένης της «συνοριακής» θέσης της χώρας μας μεταξύ Δύσης και

Ανακοίνωση Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας



Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ μαζί με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 6/9/2016 παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και όλοι οι πρόεδροι από τα Εργατικά Κέντρα Βορείου Ελλάδος αναφερθήκανε στα προβλήματα των περιοχών τους. Ο πρόεδρος του Κέντρου μας Νίκος Γκοτζαμάνης αναφέρθηκε επιγραμματικά στα εξής:

Οι Έλληνες "κύλησαν" στα ναρκωτικά και τα ψυχοφάρμακα τα χρόνια των Μνημονίων.



Η οικονομική κρίση είχε ως συνέπεια να καταγραφεί στα λύματα της Αθήνας μια μεγάλη αύξηση ψυχοφαρμάκων, καθώς και παράνομων ουσιών, σύμφωνα με μια νέα έρευνα ελλήνων και άλλων επιστημόνων. Το βασικό συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι η υγεία του πληθυσμού, ιδίως η ψυχική, επιδεινώθηκε στη διάρκεια της κρίσης.
Συγκεκριμένα μεταξύ 2010 - 2014 σημειώθηκε αύξηση κατά 35 φορές στα αντιψυχωσικά

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας για την Ευρωπαΐκή Εβδομάδα Κινητικότητας



Ο Δήμος Σκύδρας, στο πλαίσιο της προώθησης και της υλοποίησης, στο μέτρο του εφικτού, συλλογικών προσπαθειών κι ενεργειών που συμβάλλουν στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας, συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαΐκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ.), η οποία πραγματοποιείται από την Παρασκευή 16 έως την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016.

Ρεκόρ θερμοκρασιών και τον Αύγουστο



Ο φετινός Αύγουστος διεκδικεί επί ίσοις όροις από τον φετινό Ιούλιο τα σκήπτρα του πιο ζεστού μήνα στα μετεωρολογικά χρονικά μετά το 1880, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Αυξάνονται έτσι οι πιθανότητες ότι στο σύνολό του το 2016 θα είναι το τρίτο έτος στη σειρά που θα σημειωθεί ρεκόρ θερμοκρασίας.

Tραγωδία:Κάηκαν μάνα και γιος μέσα στο σπίτι τους



Αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν οι πυροσβέστες που τα ξημερώματα της Πέμπτης  κλήθηκαν να σβήσουν φωτιά που η ξέσπασε σε διαμέρισμα στον προφήτη Ηλία Αχαρνών. Μια μητέρα και ο γιος της βρέθηκαν απανθρακωμένοι μέσα στο σπίτι τους.
Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Μιλτιάδου στον Προφήτη Ηλία Αχαρνών τυλίχθηκε στις φλόγες. 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα έφτασαν

Ζητείται γεωπόνος για εταιρία φρούτων στην Πετριά Πέλλας



Η εταιρεία MEDIFRESH Α.Ε. που δραστηριοποιείται στις εξαγωγές νωπών φρούτων, με έδρα την Πετριά Πέλλας, επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της πτυχιούχο γεωπόνο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Στην Γερμανία ο απόλυτος έλεγχος της τροφής παγκοσμίως.Η Bayer εξαγόρασε τη Monsanto με 66 δισ.



Η Bayer ανακοίνωσε ότι απέκτησε τη διοίκηση της Monsanto με μία προσφορά 128 δολαρίων ανά μετοχή της. Το συνολικό ύψος της προσφοράς για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας, που είναι η κορυφαία για τους σπόρους στον κόσμο, ανέρχεται σε περίπου 66 δις δολάρια, περιλαμβανομένου του χρέους της.
Οι εταιρείες συμφώνησαν ότι θα καταβληθεί (σ.σ.: από τη Bayer) ένα ποσό 2 δις δολαρίων

Εκδήλωση Μικρασιατών Ν.Πέλλας στα Γιαννιτσά


23.000 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ σε 274 δήμους



Σε συνάντηση εργασίας που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου και αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, υπό τον πρόεδρό της, Γ. Πατούλη, ενημέρωσε την ΚΕΔΕ για τη δεύτερη φάση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε 274 δήμους.
Ο στόχος, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό είναι, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία τους δήμους μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, στη συνέχεια, μέχρι τα

Ανακοίνωση προέδρου ΚΕΚΑΠΠΑ για την νέα σχολική χρονιά των παιδικών σταθμών στο Δ.Πέλλας



Εύχομαι από καρδιάς καλή σχολική χρονιά στους μικρούς μας φίλους που θα φιλοξενήσουμε στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Πέλλας, όπως και    στους    γονείς    που    μας    εμπιστεύονται    την    ασφάλεια,    την κοινωνικοποίηση αλλά και την χαρά της πρώτης μάθησης των παιδιών τους. Εύχομαι επίσης καλή σχολική χρονιά και στους αφανείς ήρωες, τους νηπιαγωγούς, τους βοηθούς νηπιαγωγών,   το προσωπικό καθαριότητας και τους μάγειρες όλων των παιδικών σταθμών καθώς και σε όλους τους
διοικητικούς συνεργάτες μου.

Εξαπατούσαν ηλικιωμένους για να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά



Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, ένας 49χρονος από την Λευκάδα και μία 52χρονη από την Βουλγαρία, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται σε απάτες και απόπειρες απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, στις περιοχές της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στις δύο συλλήψεις, χάριν στην ψυχραιμία μιας 80χρονης γυναίκας, την οποία

Επίσκεψη βουλευτών της ΝΔ στην Πέλλα



Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου οδοιπορικό στο Νομό Πέλλας στα πλαίσια των εξωστρεφών ενεργειών που πραγματοποιεί η ΝΔ σε όλη την επικράτεια. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τον Νομό μας κλιμάκιο βουλευτών αποτελούμενου από τους κυρίους Δημοσχάκη Αναστάσιο (βουλ. ΕΒΡΟΥ), Κασαπίδη Γεώργιο (βουλ. ΚΟΖΑΝΗΣ), Κεδίκογλου Συμεών (βουλ.ΕΥΒΟΙΑΣ) καθώς επίσης και τον βουλευτή ΠΕΛΛΑΣ κ.Καρασμάνη Γεώργιο και τον πρ.βουλευτή και μέλος της ΠΕ κ.Σταμενίτη Διονύση. Σε αυτό το οδοιπορικό τους συνόδευσαν μέλη της ΝΟΔΕ ΠΕΛΛΑΣ καθώς και μέλη των τοπικών ΔΗΜΤΟ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει "μπίζνες" με το προσφυγικό.Απίστευτες καταγγελίες του Οδ.Βουδούρη.



Βαρύτατες δημόσιες καταγγελίες για κακοδιοίκηση από την πλευρά του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Οδυσσέα Βουδούρη και μια εκκωφαντική σιωπή από τον πρώην προϊστάμενό του Γιάννη Μουζάλα συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν το σκηνικό στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, την ώρα που οξύνονται τα προβλήματα στις ακατάλληλες δομές διαμονής των προσφύγων και νέες εστίες έντασης ξεσπούν καθημερινά.

Πού φτάσαμε;Οι Έλληνες αποποιούνται κληρονομιές λόγω αδυναμίας πληρωμής φόρων και ΕΝΦΙΑ.



Στην ερήμωση της ελληνικής επαρχίας, αλλά και στην απώλεια χιλιάδων ευρώ για το Δημόσιο αναμένεται να οδηγήσει το εκτεταμένο, πλέον, φαινόμενο της αποποίησης κληρονομιάς που έχει κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα της κρίσης, όπου τα ακίνητα και τα αγροτεμάχια επιβαρύνονται με φόρους χιλιάδων ευρώ.
Είναι γεγονός ότι πλέον είναι λίγοι οι πολίτες εκείνοι, που υπό το βάρος χρεών αλλά και των

Εκδήλωση μνήμης στον Ομαδικό Τάφο στα Γιαννιτσά



Ο Δήμος και οι δημότες Πέλλας τίμησαν και φέτος την επέτειο της ομαδικής εκτέλεσης των Γιαννιτσιωτών  της 14ης  Σεπτεμβρίου 1944. Εβδομήντα δύο χρόνια μετά, η συλλογική μνήμη ανακάλεσε το σκληρό γεγονός και τίμησε τους μάρτυρες-ήρωες της πόλης.
Η τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε η αναφορά στο ιστορικό της εκτέλεσης από τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Στράτο Δορδανά και η κατάθεση στεφάνων.

Στον "αέρα" οι ευνοικές ρυθμίσεις για οφειλές σε ταμεία.



Δύσκολα θα δώσουν το πράσινο φως οι δανειστές για να προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας στο πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και εν συνεχεία σε νέα ρύθμιση με στόχο να δοθεί ανάσα στην αγορά αλλά και για να ενισχυθούν τα έσοδα των ταμείων.
Το σχέδιο που θα τεθεί σήμερα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης κατά τη δεύτερη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους θεσμούς στις 11:30 π.μ., προβλέπει