Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Δύο ακόμα μεταγραφές για την Αναγέννηση Γιαννιτσών


Ο Γιώργος Σιμψερής


Ακόμα δύο μεταγραφές πραγματοποίησε η Αναγέννηση Γιαννιτσών του Βασίλη Ασλανίδη.

Aπόκτησε 2 αξιόλογους τερματοφύλακες που θα βοηθήσουν την προσπάθεια της ομάδος, ενώ συζητά και με έναν ακόμα έμπειρο πορτιέρο για να ολοκληρώσει το παζλ της θέσης 1 για την ομάδα.
Η διοίκηση του Κ. Σαββουλίδη θέλει μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδος να ολοκληρώσει κατά 95% το ρόστερ της ομάδος κλείνοντας και 3-4 έμπειρους παίκτες.

1η Πανελλήνια Συνάντηση Κυνηγών στα Πιέρια8 – 10 Αυγούστου 2014



Κυνηγετική ενημέρωση, Κυνοφλία, Παραδοσιακό γλέντι

Στην καρδιά των καταπράσινων Πιερίων, σε υψόμετρο 1100 μ. στο Πάρκο των Μουσών πάνω απ το Ελατοχώρι, το τριήμερο 8, 9 και 10 Αυγούστου 2014, οργανώνεταιη 1η Πανελλήνια Συνάντηση Κυνηγών και φίλων στα Πιέρια. Είναι μια πρωτοβουλία της A Hellas Sound & Records με την υποστήριξη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης που σκοπό έχει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των κυνηγών απ όλη τη Ελλάδα με πολύμορφες εκδηλώσεις, κυνηγετικής ενημέρωσης, κυνοφιλίας, προβολής δράσεων, ψυχαγωγίας, προσφορές δώρων και με παραδοσιακό γλέντι. Η είσοδος είναι δωρεάν

Ανακοίνωση του τμήματος Αλιείας της Π.Κ.Μ σχετικά με πρόσκληση ενδιαφέροντος για «Μεταποίηση και Εμπορία»



Από το Τμήμα Αλιείας της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο Μέτρο 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία», ΕΠΑΛ 2007-2013. (Απόφαση αρ. 699/10-7-2014 (ΦΕΚ 1976/21-7-2014τ.Β΄)
Στο πεδίο εφαρμογής και στο καθεστώς ενισχύσεων της παραπάνω απόφασης υπάγονται πράξεις (επενδυτικά σχέδια), που αφορούν στις παρακάτω δράσεις για  επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων αλιείας και  υδατοκαλλιέργειας:

Ερώτηση ΚΚΕ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αγροτικές καταστροφές στην Κ.Μακεδονία



Το ζήτημα των σοβαρών καταστροφών της παραγωγής χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών της             Κ. Μακεδονίας, εξαιτίας των φετινών αντίξοων καιρικών συνθηκών, και την ανάγκη της γρήγορης και πλήρους αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν, αναδεικνύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Χάλκινο μετάλλιο ο Ν.Ο.Γ. στο 80ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας



Στο Κωπηλατοδρόμιο των Ιωαννίνων διεξήχθη στις 26 & 27 Ιουλίου η Β΄ φάση του 80ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 340 αθλητών από 28 σωματεία όλης της χώρας. Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών πήρε μέρος σ’ αυτό με 12 αθλητές και αθλήτριες σε 5 πληρώματα και, συνεπής στο ραντεβού με τις διακρίσεις, κατέκτησε ένα Χάλκινο μετάλλιο, ενώ έχει να επιδείξει ακόμη δύο 5ες, μία 8η και μία 10η θέση.

Δ.Τζατζής: «Δεν είναι υποχρεωτική η ένταξη του Επικουρικού ταμείου των Ένστολων στο ΕΤΕΑ»



Φρένο στην υποχρεωτική ένταξη του Επικουρικού Ταμείου των ένστολων στο ΕΤΕΑ, βάζει η νομοτεχνική βελτίωση που έφερε ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.
Λύνεται έτσι το σοβαρό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί.
Με την αλλαγή στο νομοσχέδιο, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού έχουν προθεσμία μέχρι το τέλους του τρέχοντος έτους να μετατραπούν αυτοδικαίως σε ΝΠΙΔ υποχρεωτικής ασφάλισης.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 2/8



Αν δεν μπορείς να έχεις έναν πιστό φίλο, καλύτερα να είσαι ο ίδιος φίλος του εαυτού σου.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 2 Αυγούστου

Γεγονότα
338 π.Χ: Η Μάχη της Χαιρώνειας: Ο Φίλιππος Β' ο Μακεδών νικά τις ενωμένες δυνάμεις Αθηναίων και Θηβαίων και καθίσταται κυρίαρχος του τότε ελληνικού χώρου.
216 π.Χ: Η μάχη των Καννών: Ο στρατηγός των Καρχηδονίων, Αννίβας, συντρίβει τις ρωμαϊκές λεγεώνες. 50.000 Ρωμαίοι πέφτουν στο πεδίο της μάχης. «Hannibal ante portas» αναφωνούν οι Ρωμαίοι.

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Έκλεισε Ρητε και Παπαστεργίου η Αναγέννηση Γιαννιτσών



-Κοντά σε μεγάλο όνομα τερματοφύλακα.

Ο Ανδρέας Ρητε είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα  του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Πέλλας και της Α´1 κατηγορίας. Έπαιξε με επιτυχία στον φίλιππο Γιαννιτσών και τα τελευταία χρόνια στον Ν. Μυλότοπο όπου και ξεχώρισε. Έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και αποτελεί φόβητρο για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Πώς οι ΟΥΚάδες εκκένωσαν την ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη



Κινηματογραφική η επιχείρηση με φουσκωτά που πάλεψαν με τεράστια κύματα, ένα ελικόπτερο και την ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών - Ερχονται Πειραιά 77 Ελληνες, 12 Κύπριοι, 78 Κινέζοι και άλλοι 19 ξένοι πολίτες.Υπό δύσκολες συνθήκες έγινε η επιβίβαση, στο λιμάνι της Τρίπολης, των Ελλήνων και ξένων πολιτών, τους οποίους έσπευσε να απομακρύνει από το πεδίο των εμφύλιων μαχών στη Λιβύη, η φρεγάτα του ΠΝ «ΣΑΛΑΜΙΣ».Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ύστερα από πλου περίπου 27 ωρών (650 ν.μ) το ΣΑΛΑΜΙΣ κατέπλευσε στις προσβάσεις του λιμανιού της Τρίπολης χθες -Πέμπτη- το

Ποια είναι η μυστηριώδης γυναίκα με τα μαύρα;



Μία γυναίκα μαυροφορεμένη, αγνώστων λοιπών στοιχείων, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ, καθώς εμφανίζεται να περπατά σε διάφορους επαρχιακούς δρόμους, αμίλητη, με καλυμμένο το κεφάλι και κρατώντας ένα μπαστούνι και μια τσάντα, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά.Όσοι την εντόπισαν σε διαφορα σημεία τη χώρας δημιούργησαν ειδική σελίδα στο facebook, όπου σημειώνουν τις μετακινήσεις της και ποστάρουν φωτογραφίες της.Όπως αναφέρουν όσοι την συναντούν, όταν προσπαθούν να της

Οι παιδικές εμπειρίες που διαμορφώνουν ενήλικες



Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά μας ως ενήλικες καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις εμπειρίες που είχαμε ως παιδιά.
Είτε είστε εξαιρετικά πονηροί, είτε υποφέρετε από παχυσαρκία, το πιο πιθανό είναι μερικά από τα στοιχεία που σας χαρακτηρίζουν να μπορούν να «ανιχνευθούν» στο παρελθόν σας, όταν ήσασταν ακόμη παιδιά.
Δείτε παρακάτω μερικές παιδικές εμπειρίες που διαμορφώνουν τι «είδους» ενήλικας θα γίνετε στην πορεία, σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Business Insider.

Τα 10 πράγματα που δεν ξέρατε για την κυτταρίτιδα [λίστα]



Πολύ πριν οι γυναίκες ανοίξουν πόλεμο με τον «φλοιό πορτοκαλιού» στο δέρμα τους, η κυτταρίτιδα και το γυναικείο σώμα συνυπήρχαν αρμονικά. Και μπορεί οι γυναίκες του σήμερα να γνωρίζουν πολλά για τον τρόπο γέννησής της και ακόμα περισσότερα για την αντιμετώπισή της, προκειμένου να την εξαλείψουν μέχρι να βγουν στην παραλία, ωστόσο υπάρχουν 10 πράγματα γύρω από αυτήν, για τα οποία δεν έχουν ιδέα.
1. Η κυτταρίτιδα ανακαλύφθηκε το 1873. Η λέξη έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη 12η

Διεθνές συνέδριο για τη γενοκτονία των Ποντίων



Διεθνές συνέδριο με θέμα τη γενοκτονία των Ποντίων διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, το 2015, η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.), όπως ανέφερε κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργο Ορφανό, ο πρόεδρος της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε., Γιώργος Παρχαρίδης.
Στο συνέδριο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, προγραμματίζεται να συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, μέλη διαφόρων φόρουμ και επιτροπών που ασχολούνται με το ζήτημα, πανεπιστημιακοί από όλο τον κόσμο, κ.α.

Σωστά χρεοκόπησε η Αργεντινή υποστηρίζει ο Κώστας Λαπαβίτσας



Για δεύτερη φορά σε μόλις μια δεκαετία η Αργεντινή κήρυξε στάση πληρωμών του χρέους της. Η πρώτη, το 2001, ήταν αποτέλεσμα των καταστροφικών οικονομικών πολιτικών που επέβαλλε στη χώρα από τη δεκαετία του 90 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι άλλοι διεθνείς οργανισμοί.
Του Κώστα Λαπαβίτσα
Η σημερινή ήρθε μετά από μια πολυετή άνιση νομική μάχη ως απόρροια της χρεοκοπίας του 2001. Μέσα από μια σειρά έντονα αμφιλεγόμενων κανονισμών ο Νεοϋορκέζος δικαστής

Η Ελλάδα διώχνει τα έξυπνα μυαλά -Tο 85% των κορυφαίων επιστημόνων της βρίσκεται στο εξωτερικό



Η Ελλάδα ενώ διαθέτει κορυφαίους επιστήμονες με διεθνή επιρροή σε πολύ υψηλό ποσοστό, 30 φορές πάνω από την πληθυσμιακή αναλογία, ωστόσο το 85% αυτών μεγαλουργεί εκτός της χώρας, σύμφωνα με έρευνα του Ιωάννη Ιωαννίδη, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ. Ενδεικτικό είναι πως 336 έχουν εγκαταλείψει σήμερα τη χώρα για το εξωτερικό.
Οπως γράφει η Καθημερινή αιτίες σύμφωνα με τον Ελληνα καθηγητή, είναι όχι μόνον η έλλειψη πόρων, υποδομών και συλλογικού κοινωνικού οράματος για την ανάδειξη της

Αύριο η Ετήσια Γιορτή του Α.Σ. Αμπελειών "Ο ΑΡΗΣ"



To Διοικητικό Συμβούλιο του αθλητικού συλλόγου Αμπελειών " Ο ΑΡΗΣ " σας προσκαλούν στην ετήσια γιορτή του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Αυγούστου και ώρα 22:00 στο χώρο του παλαιού γηπέδου με τη συμμετοχή του παραδοσιακού συγκροτήματος  Κρυστάλλινος Ήχος .

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς .

Κλείσιμο καταστημάτων στην Πέλλα το Σάββατο 16 Αυγούστου



Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας  προτείνει   στα  μέλη της το κλείσιμο των  καταστημάτων τους ,το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014 .
Η πρόταση  είναι προαιρετική. 

Και δεύτερος δάσκαλος που ασελγούσε σε ανήλικα παιδιά συνελήφθη στις Σέρρες!



Συνελήφθη χθες το πρωί, στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, 49χρονος, με Ένταλμα Σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Σερρών, για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, από εκπαιδευτικό (Α/βάθμιας εκπαίδευσης) και της αποπλάνησης παιδιού, νεότερου από δεκαπέντε ετών, κατ' εξακολούθηση, πράξεις που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από το καλοκαίρι του έτους 2011 έως τον μήνα Μάιο τρέχοντος έτους. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες συνελήφθη ένας ακόμα 47χρονος, επίσης

Ετοιμάζεται το συνέδριο - προσκλητήριο της ΝΔ



Συνέδριο - προσκλητήριο προς όλα, ανεξαιρέτως, τα στελέχη της που κατά καιρούς αποχώρησαν από το κυβερνών κόμμα της ΝΔ, φέρεται να σχεδιάζει για το φθινόπωρο ο πρόεδρος της και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η κίνηση, αν τελικώς γίνει, εντάσσεται στην προσπάθεια του να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών, που απαιτούνται για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Παρά τα όσα κατά καιρούς υποστηρίζονται, από το πρωθυπουργικό γραφείο διαρρέεται ότι ο αριθμός των 180 δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί.

KKE: Αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τις Σχολικές μεταφορές και τη Σίτιση μαθητών



Καλούνται οι κ. Υπουργοί να καταθέσουν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, όλα τα στοιχεία που αφορούν τα παρακάτω:
  •  Πόσες Συμβάσεις μίσθωσης λεωφορείων έχουν ανακοινωθεί για το σχολ. έτος 2014-2015, με τι κόστος και σε ποια φάση βρίσκονται; (αναλυτικά στοιχεία ανά νομό/περιφέρεια)
  • Ποιο είναι το συνολικό κόστος σχολικής μεταφοράς (με κάθε τρόπο) την τελευταία 10ετία (2005-2014) ανά νομό/περιφέρεια και ανά είδος (π.χ. συμβάσεις μίσθωσης, αποζημιώσεις κ.λπ.);

Ξεκινάνε αύριο τα "Σωτήρεια 2014". Δείτε το πρόγραμμα


«Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά»




Το μίσος δεν κρύβεται τελικά… Ένας από τους Ισραηλινούς που απολαμβάνουν να σκοτώνουν Παλαιστινίους και δη παιδιά στη Γάζα, αποφάσισε να δείξει πόσο έχει ξετρελαθεί με το «κατόρθωμα» του.
Ο Ντέιβιντ Οβάντια είναι σκοπευτής του Ισραηλινού Στρατού και προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο ανεβάζοντας στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία είναι ξαπλωμένος μπροστά από το όπλο του και το σχόλιο του αναφέρει: «Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά και εσείς είστε οι επόμενοι γ…οι μουσουλμάνοι, πηγαίνετε στο διάβολο σκύλες».
Αμέσως προκλήθηκε σάλος με τη φωτογραφία, στην οποία ο στρατιώτης ομολογεί πόσο

O Σαμαράς δημιουργεί αδιέξοδα για να χαράξει το μονόδρομο του μνημονίου.



Οι κινήσεις του πρωθυπουργού στην παρούσα φάση μοιάζουν κινήσεις απελπισίας. Η επιθετικότητα που εκπέμπουν οι αποφάσεις του δείχνουν άνθρωπο, που έχει αποδεχτεί ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια σύνθεσης και συμβιβασμού, παρά μόνο επιβολής αποφάσεων και ρήξης με αυτούς που δεν συμφωνούν με τις απόψεις του. Με άλλα λόγια ο Σαμαράς βγάζει το «εγώ» του μπροστά και απαιτεί από την χώρα να πορευτεί όπως προστάζει. Η συμπεριφορά του αυτή προσομοιάζει σε ανθρώπου που έχει χάσει στο παιχνίδι αλλά προσπαθεί ακόμα να

Πράσινο φως για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών από τον Βενιζέλο



Πράσινο φως για την υιοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών δίνει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, τονίζοντας την ανάγκη συμμόρφωσης με τη σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).Σε απάντησή του με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή, έπειτα από σχετική ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει πως για το θέμα έχει ζητηθεί και παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε να αντιμετωπισθεί.
 «Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ζητήσει, στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, να ανταποκριθεί η

Γιαννιτσά.Δεν πρόλαβε να "χαρεί" τα κλοπιμαία του 26χρονος διαρρήκτης.



Συνελήφθη χθες (31.07.2014) το πρωί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών Πέλλας, ένας άνδρας ηλικίας 26 ετών,για κλοπή.Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος την 30/31.07.2014 σε χωριό της Πέλλας, αφαίρεσε από ιατρείο μέρη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, διάφορα ιατρικά εργαλεί και φαρμακευτικά υλικά, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ. Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων και αξιοποίησης πληροφοριών, ο ανωτέρω εντοπίστηκε στα Γιαννιτσά και συνελήφθη.

Μην μπεις σήμερα στο λογαριασμό σου στο Τaxisnet ...θα χαλαστείς άσχημα.Σου ρθε ο ΕΝΦΙΑ!



Για δυσβάσταχτη φορολογία στα ακίνητα που θα αγγίξει τα 5 δισ. ευρώ, ποσό διπλάσιο σε σχέση με τον στόχο των 2,65 δισ. ευρώ που έχει τεθεί για φέτος, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων και χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ «γενοκτονία» των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας.
Πάντως και στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν τώρα ότι οι φόροι που θα βεβαιωθούν στα ακίνητα θα υπερβούν τα 3 δισ. ευρώ, καθώς έχει υποεκτιμηθεί η αξία της ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων και συγκεκριμένα η επιφάνεια των αγροτεμαχίων και των εκτός

Εφοριακός και λογιστής ζητούσαν φακελάκι 650.000 ευρώ από επιχειρηματία.



«Μπουμπούκι» αποδείχθηκε μια 57χρονη υπάλληλος της ΔΟΥ Ψυχικού η οποία σε συνεργασία με έναν λογιστή ετοιμάζονταν να πάρουν φακελάκι ύψους 650.000 ευρώ από 80χρονο επιχειρηματία για να τον «βοηθήσουν» να κλείσει την επιχείρησή του.
Η εφοριακός προσέγγισε τον επιχειρηματία, ο οποίος ήθελε να προχωρήσει σε διακοπή εργασιών και εκκαθάριση εταιρείας στην οποία ήταν διαχειριστής, και, σε συνεργασία με τον λογιστή του προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ζητώντας ένα «μικρό» αντάλλαγμα της τάξης των 650.000 ευρώ.

Χτυπούν τα ρωσικά ...καμπανάκια.Περιορίζουν τις εισαγωγές φρούτων από Ελλάδα.



Έρχονται οι πρώτοι περιορισμοί εισαγωγών φρούτων – Απούσα η Πρέσβης μας, εξακολουθεί να… ψαρεύει στη Βαϊκάλ.
Στην ακέφαλη Πρεσβεία μας στη Μόσχα ακόμη δεν γνωρίζουν τίποτε. Απούσα η Πρέσβης (ψαρεύει στη Βαϊκάλη), απών ο επιτετραμμένος και ο δ/ντής του γραφείου ΟΕΥ (αυτοί με την κανονική τους άδεια). Απορίας άξιο πώς εγκρίνουν από το ΥΠΕΞ ταυτόχρονες άδειες και μετακινήσεις σε Πρέσβη και επιτετραμμένο, ειδικά σε τέτοιες εποχές!
H Ρωσική Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ενδέχεται να επιβάλει από την επόμενη

Τι λένε τ'άστρα σήμερα Παρασκευή 1 Αυγούστου

Είναι σημαντικό να κάνεις κάποιον ευτυχισμένο και είναι επίσης σημαντικό να ξεκινήσεις από τον εαυτό σου.


Καλό μήνα!  

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Είναι αναγκαίο, σήμερα, να κρατήσεις πολύ καλές σχέσεις με τους γύρω σου, για να μην υπάρχουν εντάσεις και φασαρίες. Αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες μέρες, θα περάσεις όμορφα όπου κι αν είσαι.
Ερωτικά: Υπάρχει ένα πάθος που σιγοκαίει μέσα σου, αλλά επειδή πλέον φοβάσαι τον παρορμητισμό σου, προτιμάς να κρατάς χαμηλούς τους τόνους. Η σχέση με Ταύρο πάει να

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 1 Αυγούστου

Γιορτάζουν:
Γεγονότα
527: Ο Ιουστινιανός Α’ στέφεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
1291: Σχηματίζεται η Ελβετική Συνομοσπονδία. (εθνική εορτή)
1492: Οι Εβραίοι εκδιώκονται από την Ισπανία, με διάταγμα των βασιλέων Φερδινάνδου και Ισαβέλλας.

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Σκύλος και άνθρωπος: Μία σχέση πραγματικής αγάπης και αφοσίωσης


Ανάμεσα στα σκυλιά και στους ανθρώπους, υπάρχει μία ειδική χημεία, που οι ρίζες της βρίσκονται πίσω στα βάθη του χρόνου. Η σχέση αγάπης, αφοσίωσης και εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και τα σκυλιά τους, είναι μία δυνατή σχέση που έχει γίνει αντικείμενο πολλών ερευνών αλλά και ειρωνικών σχολίων.

Τα πάντα γύρω από ένα ποτήρι μπίρα

Ξανθιά, κόκκινη ή μαύρη; Όπως και να την προτιμάτε, το σίγουρο είναι ότι η μπίρα έχει πολλούς... οπαδούς, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι. Πώς θα την απολαύσετε όμως καλύτερα; Mήπως παχαίνει; Πότε έχει χαλάσει; Eμείς σας παραθέτουμε όλα τα στοιχεία για να γνωρίζετε τι βάζετε στο ποτήρι σας.

Ψάρια, μα τι ψάρια;

Είναι δυνατόν εκατομμύρια Έλληνες και ξένοι να τρώνε κάθε καλοκαίρι φρέσκα, ελληνικά ψάρια; Όχι. Αναγνωρίστε τα σημάδια που θα σας αποκαλύψουν τι ψάρι τρώτε.

Καλοκαιρινή... φρουτοπία

Σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού δεν είναι μόνον ο ήλιος και η ζέστη αλλά και η ποικιλία των νόστιμων πολύχρωμων και ζουμερών φρούτων που μας προσφέρει, αντικαθιστώντας πολλές φορές ακόμα και τα κύρια γεύματα της ημέρας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ώρες ατελείωτες στη θάλασσα τρεφόμαστε αποκλειστικά με φρούτα και χυμούς.

Η… ορμόνη του έρωτα κινεί τα νήματα της σχέσης!

Και όμως, ακόμα και στον έρωτα, όλα είναι θέμα ορμονικό…
Ποιος έρωτας με την πρώτη ματιά, ποια ετερώνυμα που έλκονται, ποιος έρως χρόνια δεν κοιτά και τα συναφή… Μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ βάζει εμάς τις ρομαντικές στη θέση μας και τα ρίχνει όλα στις ορμόνες!

Η ορμόνη του έρωτα:
Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε ότι η ορμόνη «οξυτοκίνη»,

Βρέθηκε το αρχαίο κρασοπότηρο του Περικλή

Ένα απλό κρασοπότηρο -ένας μελαμβαφής σκύφος- του 5ου αιώνα π.Χ. που βρέθηκε σε αρχαίο τάφο στην Κηφισιά έρχεται να ταράξει τα νερά της αρχαιολογίας, καθώς όχι μόνο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Περικλή, αλλά δεν αποκλείεται να φέρει και την ιδιόχειρη υπογραφή του.

Το τέλος των κατσαρίδων – Εξαφανίστε τις με φυσικά μέσα



Είναι γεγονός πως κανένας μας δεν συμπαθεί τις κατσαρίδες-εκτός από τους Κινέζους. Δυστυχώς όμως, όλο και κάπου θα κάνουν την εμφάνιση τους και θα μας υπενθυμίσουν πως είναι ακόμα εδώ!
Οι επιστήμονες έχουν πει πάμπολλες φορές ότι δεν πρόκειται να τις ξεφορτωθούμε εντελώς. Μάλιστα έχει αποδειχτεί ότι όσο και να ψεκάζουμε με εντομοαπωθητικά τον χώρο, αυτές μπορεί να απομακρυνθούν αλλά θυμούνται που ήταν και γυρίζουν πίσω! Είναι από τα πιο σιχαμερά έντομα και κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

ΚΕΠΕ: «Βόμβα» στην ανάπτυξη οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή


O μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ για το έτος 2014 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 0,6%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του υποδείγματος παραγόντων του ΚΕΠΕ για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του ΑΕΠ.

Αποσύρεται από την αγορά εμφιαλωμένο νερό

Σε νέα απόσυρση εμφιαλωμένου νερού προχώρησε ο ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου για τα Εμφιαλωμένα Νερά έτους 2014, προέβη σε δειγματοληψία για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων του επιτραπέζιου νερού με την εμπορική επωνυμία...

Γρεβενά: Έγκυος πήγε να γεννήσει αλλά οι γιατροί ήταν... για καφέ - Αστείες οι ποινές που επιβλήθηκαν

Για παράβαση καθήκοντος διώκονται τρεις γυναικολόγοι των Νοσοκομείων Καστοριάς και Γρεβενών, γιατί κυριολεκτικά έδιωξαν μία έγκυο γυναίκα που ήταν έτοιμη να γεννήσει, η οποία πήγε τελικά σε ιδιωτική κλινική.

«Κόκκινο» στα ελλείμματα των δήμων


Υποχρεωτικά πλεονάσματα καλούνται να επιτυγχάνουν από το 2015 οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με τις οδηγίες κατάρτισης του προϋπολογισμού τους, που τους κοινοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Αργεντινή


Παρά τις προσπάθειες μέχρι την τελευταία στιγμή, οι διαπραγματεύσεις της Αργεντινής για τη ρύθμιση του χρέους με δύο αμερικανικά hedge funds απέβησαν άκαρπες.

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών έστειλε η ΟΝΝΕΔ Πέλλας



Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη- 10 Προτάσεις για μείωση της φορολογίας και λοιπές ρυθμίσεις.Με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, καταθέσαμε σήμερα 10 προτάσεις για τη μείωση της φορολογίας αλλά και λοιπών ρυθμίσεων. Στόχος μέσα από τις προτάσεις αυτές, είναι η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών των πολιτών, η τόνωση της αγοράς μέσα από την αύξηση της ρευστότητας, αλλά και η διευκόλυνση των πολιτών για την αποπληρωμή των οφειλών τους

Ψεύτικο και κακόβουλο προφίλ στο facebook γνωστού Club των Γιαννιτσών

Αγαπητοί μας πελάτες.
Το τελευταίο διάστημα δημιουργήθηκε ένα προφίλ εν ονόματι “MyClub Giannitsa” το οποίο και ήταν ψεύτικο και κακόβουλο. Σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με το Myclub Giannitsa που όλοι ξέρουμε. Σεβόμενοι τους πελάτες μας οφείλαμε να βρούμε τον υπαίτιο διότι παρενοχλούσε με μηνύματα (σεξουαλικού περιεχομένου) πολλούς αλλά κυρίως πολλές. Και τον βρήκαμε.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Σιέρα Λεόνε

Η Σιέρα Λεόνε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία ώστε να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιδημία του ιού Έμπολα και θα επιστρατεύσει τις δυνάμεις ασφαλείας για να εφαρμόσει το μέτρο της καραντίνας στις εστίες του θανατηφόρου ιού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της χώρας Ερνεστ Μπάι Κορόμα.

Αγγλία: Η αστυνομία μοιράζει σαγιονάρες και γλειφιτζούρια στους μεθυσμένους

Με μια πρωτότυπη ιδέα για την επιστροφή στο σπίτι με ασφάλεια, η αστυνομία του Νιούκαστλ, αποφάσισε να μοιράσει στους μεθυσμένους νέους της πόλης, σαγιονάρες, γλειφιτζούρια και καφέ ή τσάι.

Πάλι μπόρες βλέπει η ΕΜΥ...



Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους και κατά τόπους ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν από σήμερα Πέμπτη έως και το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια της χώρας. 
Πιο αναλυτικά:
1. Σήμερα Πέμπτη (31-7-2014) από τις απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους θα εκδηλωθούν στη κεντρική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν τη βόρεια Εύβοια.
2. Αύριο Παρασκευή (01-8-2014) τα φαινόμενα της παραγράφου 1 εκτός από τις

Μάθετε για τον θανάσιμο κίνδυνο που κρύβουν τα ποτηράκια του καφέ.



Μπαίνετε το πρωί στο αυτοκίνητο και καθ' οδόν για το γραφείο σταματάτε για να αγοράσετε τον αγαπημένο σας καφέ που θα σας ξυπνήσει και θα σας τονώσει.Όλα φαίνονται «σωστά», δεν έχουν, όμως, και οι επιστήμονες την ίδια άποψη...Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποίησε μία ομάδα δέκα επιστημόνων από το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών των ΗΠΑ, το στυρένιο μπορεί να καταταχθεί στις πιθανώς καρκινογόνες για τον άνθρωπο ουσίες.
Η συγκεκριμένη ουσία, που ανήκει στην οικογένεια των αρωματικών υδρογονανθράκων,

Διαβάστε γιατί ο Robert Hamilton είναι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο



Την Τετάρτη ο Robert Hamilton από την Ινδιανάπολη, κέρδισε το αστρονομικό ποσόν του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο λαχείο. Ίσως αυτό από μόνο του να μην αποτελεί εξαιρετική είδηση, αν δεν ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες που ο υπερτυχερός άντρας κερδίζει το ίδιο ποσόν στο λαχείο...
«Τύχη βουνό» είχε ο Αμερικανός Robert Hamilton, που κέρδισε την Τετάρτη στο λαχείο το ποσόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ μόλις τον περασμένο Απρίλιο είχε κερδίσει πάλι το