Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Τι έγραψε ο δικτυακός τύπος για την νέα επιτυχία της Αναγέννησης


Η νέα μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία της ομάδας των Γιαννιτσών επί των Ψαχνών με σκορ 2-1 έφερε ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων της Αναγέννησης. Διαβάστε τι έγραψε ο δικτυακός τύπος για την αναμέτρηση...

Μίσθωση φθηνής αγροτικής γής στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


Στο διαδικτυακό σύστημα υποβολής αιτήσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης αναρτήθηκαν, 32 τεμάχια της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας έκτασης περίπου 100 στρεμμάτων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης μίσθωσης για τα νέα αναρτημένα αγροτεμάχια είναι η 19/12/2011.
Σημειώνονται τα ακόλουθα:..

Τα Γιαννιτσά άλωσαν (και) τα Ψαχνά με 2-1

Η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου, αναδεικνύεται σε ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αφού σε τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, έχει σημειώσει ισάριθμες νίκες.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς παρά το γεγονός ότι δεν έπιασαν υψηλή απόδοση, και από την ατυχή συγκυρία για αυτούς να αγωνίζονται με δέκα παίκτες από το 76΄, λόγω αποβολής του Μπέκα, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποφύγουν την ήττα...

«Ουδέν σχόλιο» για έκτη δόση - υπογραφές

Δύο ξερά "no comment" ήταν οι μοναδικές απαντήσεις που επεφύλασσε προς τους δημοσιογράφους ο Πολ Τόμσεν ύστερα από τις συναντήσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, το πρωί και το μεσημέρι του Σαββάτου, αντίστοιχα.

Το πρώτο "ουδέν σχόλιο" του επικεφαλής του ΔΝΤ στην αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα, δόθηκε ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με την καταβολή της 6ης δόσης, λίγο μετά την συνάντηση που είχε (μαζί με τους Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ) με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα...

19 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας


Η Παγκόσμια Ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου. Καθιερώθηκε το 2001 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουαλέτας, που συγκεντρώνει στους κόλπους του πανεπιστημιακούς, υγιεινολόγους σχεδιαστές τουαλετών, οικολόγους και άλλους ειδικούς από συναφείς κλάδους.
Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Δημόσιας Τουαλέτας είναι η ενημέρωση του κοινού για το δικαίωμα του σε ένα καλύτερο περιβάλλον στις τουαλέτες και η διεκδίκηση του από τους ιδιοκτήτες των τουαλετών, αλλά και η υποχρέωσή του χρήστη να συνεισφέρει στη διατήρηση, την καθαριότητα και την υγιεινή τους.
Στατιστικά Στοιχεία:..

Σαν Σήμερα, 19 Νοεμβίου


Γεγονότα

1703: Πεθαίνει στις φυλακές της Βαστίλης ο άνθρωπος με τη σιδερένια μάσκα, η ζωή του οποίου υμνήθηκε από τον Βολτέρο και τον Αλέξανδρο Δουμά.
1924: Αποτυγχάνει στρατιωτικό κίνημα των Λούφα και Ντερτιλή κατά της κυβέρνησης του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου.

1942: Οι Σοβιετικοί υπό τον στρατάρχη Ζούκοφ περνούν στην αντεπίθεση κατ' εφαρμογή της Επιχείρησης Ουρανός. (Η Μάχη του Στάλινγκραντ)...

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΝΔ: Σφοδρή σύγκρουση φιλελεύθερων - Φ. Κρανιδιώτη


 Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση των φιλελεύθερων της Ν.Δ. με τους εκφραστές της πατριωτικής και λαϊκής δεξιάς, με τους κκ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Φαήλο Κρανιδιώτη να έχουν πάρει τα όπλα, όπως είχε ήδη προαναγγείλει το Βήμα, ενώ στη διαμάχη παρενέβη και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτη που συντάχθηκε με τον πρώτο, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον δεύτερο.

Η σύγκρουση φαίνεται ότι θα είναι ανελέητη και πλέον η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, αφού εκπροσωπούν δυο τελείως διαφορετικές σχολές με επιρροή στο εσωτερικό της Ν.Δ. Το πολεμικό κλίμα συντηρείται και αποτελεί συνέχεια...

Μουντιάλ 2014: Με Λιθουανία το ματς κεκλεισμένων των θυρών


Η Εθνική Ελλάδας θα εκτίσει την ποινή κεκλεισμένων των θυρών μιας αγωνιστικής που της επέβαλε η UEFA για τα επεισόδια στην αναμέτρηση με την Κροατία, στον αγώνα για τη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2014 απέναντι στη Λιθουανία.
Η πορεία της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 προς τα γήπεδα της Βραζιλίας θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο (11/9) με την εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Λετονία. Εντυπωσιακό είναι το φινάλε της προκριματικής φάσης, όπου η εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει κατά σειρά το Λιχτενστάιν (εκτός), τη Λετονία (εντός), τη Σλοβακία (εντός) και το Λιχτενστάιν (εντός), αγώνες στους οποίους μπορεί να πετύχει τέσσερις νίκες!
Αναλυτικά το πρόγραμμα του 7ου ομίλου...

Άρχισαν οι ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ


Μαδάει την μαργαρίτα» ο Γιώργος Παπανδρέου αναφορικά με το θέμα της επομένης μέρας στο ΠΑΣΟΚ και την παραμονή του ίδιου στην ηγεσία του κόμματος. Σε μια σειρά διαδοχικών επαφών που είχε χθες με κορυφαία στελέχη, ο κ. Παπανδρέου έδειξε ότι είναι ανοιχτός σε όλα τα ενδεχόμενα, περιλαμβανομένου και αυτού της αποχώρησής του από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος.
Οπως έγινε γνωστό, κατά τις επαφές που είχε με τους...

«Ναι μεν, αλλά» από τη Ν.Δ. για τον προϋπολογισμό


Επιφυλάξεις για τον προϋπολογισμό του 2012 εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.
Φέρεται να είπε ότι εμπεριέχει στοιχεία αβεβαιότητας, που θα επηρεάσουν το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος αν η ύφεση ή το έλλειμμα είναι μεγαλύτερα από την προβλεπόμενα ή αν η ύφεση στην Ε.Ε. για το 2012 είναι αυξημένη, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις στις εξαγωγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σχολιάζοντας αναφορά του Ευαγ. Βενιζέλου...

18 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας


Η Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2002 την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της UNESCO, που αναγνώρισε την ανάγκη για κοινό στοχασμό πάνω στα σύγχρονα προβλήματα, που απασχολούν την ανθρωπότητα.
Την ημέρα αυτή, ο οργανισμός του ΟΗΕ για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση προτρέπει τα κράτη - μέλη του να διοργανώνουν εκδηλώσεις και συζητήσεις για φιλοσοφικά θέματα.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

Σαν Σήμερα, 18 Νοεμβρίου


Γεγονότα

1626: Τίθεται ο θεμέλιος λίθος της νέας Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.
1902: Τις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου ακολουθεί κυβερνητική αστάθεια και συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς των δύο μεγάλων παρατάξεων, Δεληγιαννικών και Θεοτοκικών. (Σανιδικά)
1916: Απόβαση συμμαχικών αγημάτων στο Φάληρο και συγκρούσεις με τον ελληνικό στρατό. Στόχος ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, που υποστηρίζει την ουδετερότητα της Ελλάδος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ελλάδα είναι ήδη χωρισμένοι στα «κράτη» των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. (Νοεμβριανά)..

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ιταλία: Αποσύρεται η διαφήμιση με φιλί του Πάπα με ιμάμη


Η ιταλική εταιρεία ένδυσης Benetton απέσυρε τη διαφήμιση που έδειχνε το Πάπα Βενέδικτο να φιλιέται με τον Αιγύπτιο ιμάμη Αχμέντ ελ Ταγιέμπ μετά την έντονη αντίδραση του Βατικανού.
Η παραποιημένη φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο παγκόσμιας διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει φωτομοντάζ πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών να φιλιούνται στο στόμα. ’λλες παρουσιάζουν τον Μπαράκ Ομπάμα να φιλιέται με τον Κινέζο ομόλογό του Χου Ζιντάο και το Νικολά Σαρκοζί να φιλιέται με την Ανγκελα Μέρκελ.
Ο εκπρόσωπος του Βατικανού χαρακτήρισε τη διαφήμιση «απολύτως απαράδεκτη χρήση της εικόνας του Αγιου Πατέρα, αντικείμενο χειραγώγησης...

Αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο ΑΠΘ


Αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στους χώρους του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των μικροεπεισοδίων που σημειώθηκαν με ομάδες διαδηλωτών, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ καταδίωξαν διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Εγνατία (στο ύψος της ΔΕΘ) και μπήκαν στο πανεπιστήμιο.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί, εφαρμόζοντας ουσιαστικά το νέο νόμο που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο προχώρησαν και σε μια προσαγωγή, ενώ μόλις η κατάσταση εκτονώθηκε αποχώρησαν από το ΑΠΘ...

Σε εξέλιξη η πορεία του Πολυτεχνείου


Στην πορεία παίρνουν μέρος και δύο μπλοκ αναρχικών το πρώτο μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη και το δεύτερο μπροστά από τα λουλουδάδικα της Βουλής. Η οργάνωση των μπλοκ τους είναι τέτοια που θυμίζει πορείες άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αφού περιλαμβάνουν ακόμη και ομάδες περιφρούρησης.

Γύρω στις 5.30 το απόγευμα τα τελευταία μπλόκ των διαδηλωτών περνούσαν από τη Βουλή, στην οποία παραμένουν οι αναρχικοί - διαδηλωτές.

Λίγο μετά τις 5 άρχισαν οι πρώτες αψιμαχίες με ρίψη δύο μολότοφ και χειροβομβίδων κρότου λάμψης αλλά δεν πήραν έκταση

Λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι έκλεισε η κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου, για να ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. 

Προσοχή στις χρεώσεις ίντερνετ από το κινητό


Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά το ΚΕΠΚΑ για τις χρεώσεις της αυτόματης σύνδεσης "smart" κινητών τηλεφώνων στο διαδίκτυο.

Στα τηλέφωνα αυτά είναι εγκατεστημένες εφαρμογές, όπως καιρός, νέα, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, GPS κ.λπ., οι οποίες μπορούν να συνδέονται, αυτόματα, στο διαδίκτυο, προκαλώντας επιπλέον χρεώσεις.

Οι καταναλωτές που δεν θέλουν το κινητό τους να συνδέεται αυτόματα στο διαδίκτυο μπορούν να απενεργοποιούν την πρόσβαση κατά την αγορά του τηλεφώνου ή εκ των υστέρων με βοήθεια από τους τεχνικούς της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

17 Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα Σπουδαστών


Η Διεθνής Ημέρα Σπουδαστών εορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου για περισσότερα από 60 χρόνια, σε ανάμνηση των φοιτητών που έπεσαν θύματα των Ναζί στην Τσεχοσλοβακία.
Στις 17 Νοεμβρίου του 1939 τα κατοχικά στρατεύματα εισέβαλαν στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου της Πράγας. Σκότωσαν επί τόπου 9 φοιτητές, ενώ 1200 άλλοι εστάλησαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η Διεθνής Ημέρα Σπουδαστών σχετίζεται και με τη δική μας εξέγερση του Πολυτεχνείου και συμβολίζει τον αγώνα των φοιτητών όλου του κόσμου για Δημοκρατία και δημοκρατική εκπαίδευση.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

17 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας


Ο πρωινός βήχας των καπνιστών θα πρέπει στο εξής να θεωρείται νόσος, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).
Πρόκειται για μια νόσο των πνευμόνων, κατά την οποία η στένωση των βρόγχων προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή. Κύρια αιτία της παραμένει το κάπνισμα, ενεργητικό και παθητικό, η ατμοσφαιρική ρύπανση και το ιστορικό λοιμώξεων στην παιδική ηλικία.
Η δραματική αύξηση της νόσου τα τελευταία χρόνια κάνει τον Π.Ο.Υ. να μιλά για 450.000.000 ανθρώπους με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια στον πλανήτη. Σήμερα είναι η τέταρτη αιτία θανάτου, με 3.000.000 άτομα κάθε χρόνο ενώ το 2020 θα γίνει η Τρίτη, λένε οι επιστήμονες.

Σαν Σήμερα, 17 Νοεμβρίου


Γεγονότα

3 π.Χ: Η γέννηση του Ιησού Χριστού, σύμφωνα με τον διακεκριμένο θεολόγο του πρώιμου χριστιανισμού Κλήμη τον Αλεξανδρέα.

1902: Εθνικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, του Θεόδωρου Δηλιγιάννη και του Γεώργιου Θεοτόκη, εκλέγουν από 102 βουλευτές, γεγονός που οδηγεί σε κυβερνητική αστάθεια. Οι συνεχείς συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς των δύο κομμάτων καταλήγουν σε σοβαρά επεισόδια με πολλούς τραυματίες, που έμειναν στην ιστορία ως Σανιδικά.

1968: Ο Αλέξανδρος Παναγούλης καταδικάζεται δις εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου και μεταφέρεται στις φυλακές της Αίγινας.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Συνάπτουν νέα δάνεια ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Στη λύση του νέου δανεισμού, αυτή τη φορά από την Τράπεζα Αττικής, φαίνεται ότι κατέφυγαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες. Η προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 δεν έχει καταβληθεί με αποτέλεσμα τα ήδη καταχρεωμένα κόμματα να αδυνατούν να καταβάλουν ακόμη και τη μισθοδοσία του προσωπικού, με τις σχετικές καθυστερήσεις στη Ν.Δ. να φθάνουν στον ένα μήνα. Ως αποτέλεσμα, συνεχίζεται η πάγια τακτική του παρελθόντος, αυτή της «προείσπραξης» εσόδων μέσω δανεισμού με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση...

Αήττητη, αλλά τραυματισμένη η Αναγέννηση Γιαννιτσών


Τους πανηγυρισμούς για την εκτός έδρας επικράτηση επί του Φωκικού Άμφισσας επισκίασε ένας ακόμα τραυματισμός στην Αναγέννηση Γιαννιτσών. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Αλμπάνης αποχώρησε με ενοχλήσεις στον τένοντα και ήταν απών από την προπόνηση της Τρίτης (15/11), με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στο εκτός έδρας ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών να είναι εξαιρετικά αμφίβολη.
Ο προπονητής, Σπύρος Μπαξεβάνος δεν μπορεί να υπολογίζει ακόμα στους Τσίκο, Καρυοφύλλη, Παπαδημητρίου, Κουδέρη.

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Πάνος Καμμένος


"Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τίθεται", με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ, "ο βουλευτής και μέλος του κόμματος Πάνος Καμμένος".

    O κ. Καμμένος αρνήθηκε να δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, παρότι η ηγεσία της ΝΔ είχε θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει από τους βουλευτές του "να υπερψηφίσουν την κυβέρνηση τον σχηματισμό της οποίας προκάλεσε".

    Σύμφωνα με πηγές της λεωφόρου Συγγρού, από τη διατύπωση της ανακοίνωσης προκύπτει ότι ο κ. Καμένος παραμένει μέλος της ΝΔ.

Πήρε ψήφο εμπιστoσύνης από τη Βουλή η κυβέρνηση Παπαδήμου


Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η νέα κυβέρνηση από τη Βουλή με 255 "ναι" και 38 "όχι", ενώ ψήφισαν συνολικά 293 βουλευτές. Μεταξύ αυτών που καταψήφισαν είναι ο Τσετίν Μάντατζη και ο Χρ. Κατσούρας τους οποίους δεν διαγράφει το ΠΑΣΟΚ και ο Πάνος Καμμένος της ΝΔ ο οποίος διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, παραμένει όμως μέλος του κόμματος.

Πρωταρχικός μας στόχος να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή με την οποία έκλεισε η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης επανέλαβε την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη...

Ψάχνουν 400 εκατ. ευρώ για το δώρο Χριστουγέννων


Σε αναζήτηση 400  εκ ευρώ για την πληρωμή  του Δώρου των Χριστουγέννων στους συνταξιούχους του ΙΚΑ βρίσκεται το Υπουργείο Εργασίας , το οποίο κάθε μήνα προσπαθεί με δανεικά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του εξαιτίας της ύφεσης στην αγορά και της υστέρησης εσόδων.

Παρότι η διοίκηση του ΙΚΑ διαβεβαίωσε το μεσημέρι  ότι οι συντάξεις του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κανονικά δεν ανέφερε τίποτα για το δώρο το οποίο από πέρυσι καταβάλλεται  "ψαλιδισμένο".

Στη σύσκεψη που έγινε  για τον προϋπολογισμό των ταμείων με την συμμετοχή των κ. Κουτρουμάνη και Σαχινίδη διαπιστώθηκε ότι...

Λουκέτο το Μακεδονία Παλλάς


«Τέλος εποχής» θα σηµάνει το τέλος του χρόνου για το ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διαχειρίζεται η αλυσίδα ξενοδοχείων πόλης «Classical» του οµίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη, καθώς οι διαπραγµατεύσεις της εταιρείας για τον επαναπροσδιορισµό των όρων της σύµβασης µίσθωσης µε τη διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στο οποίο ανήκει το ακίνητο, δεν έχουν φέρει αποτέλεσµα. Το ξενοδοχείο αναµένεται να κλείσει στο τέλος του χρόνου, ενώ «αγκάθι» εδώ και αρκετό καιρό για τη λειτουργία του είναι το υψηλό µίσθωµα. Η οικονοµική κρίση και η σηµαντική µείωση των εσόδων...

Έκοψαν το ρεύμα στο υπ. Υγείας


Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έκοψαν λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας παρεμβαίνοντας στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην οδό Στουρνάρη και προανήγγειλαν ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλα υπουργεία. Η οφειλή του συγκεκριμένου υπουργείου προς τη ΔΕΗ ανέρχεται 3,8 εκατομμύρια ευρώ. «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ» δήλωσε στον Αθήνα 984 ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν αποκάλυψε τον επόμενο στόχο των συνδικαλιστών.

Η αναλυτική λίστα με τις οφειλές υπουργείων, γ.γ. Περιφερειών και άλλων Υπηρεσιών, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους συνδικαλιστές, κατατάσσει στην πρώτη θέση το υπ. Υποδομών, το οποίο...

Την παραίτησή τους από υποψήφιοι για τις εκλογές του Επιμελητηρίου κατέθεσαν με επιστολή τους προς την εκλογική επιτροπή 15 μέλη


Σε όσους εξακολουθούν να αγνοούν και να παραμερίζουν την νόμιμη βούληση και επιθυμία της πλειοψηφίας της βάσης των μελών του Επιμελητηρίου Πέλλας, η απάντηση είναι μία: Όλοι οι παρακάτω υπογράφοντες και δηλούντες αποσύρουμε την υποψηφιότητά μας από τις εκλογές του Επιμελητηρίου Πέλλας της 27 και 28-11 -2011 και παραιτούμαστε από την συμμετοχή μας σε αυτές ως υποψήφιοι.

Ζητάμε από την Εκλογική Επιτροπή των εκλογών να μην μας ανακηρύξει υποψήφιους και να αποσύρει τα ονόματά μας από τις λίστες και τα ψηφοδέλτια υποψηφίων.
Δηλώνουμε επίσης ότι δεν θα συμμετάσχουμε στις ανωτέρω εκλογές...

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών από τον Θεοδωρίδη Ηλία και άλλους 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Προς:   Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών

Κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια της ομιλίας του Πρωθυπουργού επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης έγινε ειδική αναφορά για την προστασία των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων ως πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης.
Αγαπητέ Υπουργέ,

Βιώνουμε σήμερα όλο και πιο έντονα την αγωνία των πολιτών να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας. Στην κατεύθυνση της πρόσκλησης της κοινωνίας για συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια όλων οφείλουμε...

16 Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα Ανεκτικότητας


Ο ΟΗΕ είχε ανακηρύξει το 1995 «Έτος Ανεκτικότητας», σε μια προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό για την ανάγκη αποδοχής του διαφορετικού στις ανθρώπινες σχέσεις.
Φυσικό επακόλουθο ήταν η καθιέρωση της Παγκόσμιας Μέρας Ανεκτικότητας την 16η Νοεμβρίου κάθε χρόνου, αρχής γενομένης από το 1996. Γιατί «η ανεκτικότητα και η εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες κοινωνίες δεν χτίζεται σε ένα βράδυ, αλλά χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια», σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

Σαν Σήμερα, 16 Νοεμβρίου


Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1849: Ο ρώσος συγγραφέας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι γλιτώνει την τελευταία στιγμή την εκτέλεση, επειδή συμμετείχε σε αντιτσαρική οργάνωση.

1914: Αρχίζει τη λειτουργία της η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve Bank.

1942: Το υποβρύχιο Τρίτων επιτίθεται κατά γερμανικής νηοπομπής στο Ακρωτήριο Καφηρέας και βυθίζει ένα πετρελαιοφόρο. Τα εχθρικά πλοία το καταδιώκουν και το βυθίζουν αύτανδρο (πλήρωμα: 5 αξιωματικοί και 28 ναύτες), έπειτα από εξάωρη καταδίωξη.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Υπέρογκο χαράτσι ΔΕΗ σε επιχειρηματία στα Γιαννιτσά


Από λάθος καταχώρηση στον υπολογιστή της ΔΕΗ, τα 805 τετραγωνικά του εργοστασίου μαρμάρων στη Νέα Πέλλα στα Γιαννιτσά γίνονται 2415 τετραγωνικά και ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει το ποσό των 8.330 ευρώ!

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης, το εργοστάσιο στον έναν υπολογιστή είναι σωστά καταχωρημένο ως βιομηχανία επεξεργασίας, στο άλλο όμως είναι στην κατηγορία ρεύμα Γ22 γενικής χρήσης, κάτι που τον αναγκάζει να πληρώσει το χαράτσι.

Ο ίδιος απευθύνθηκε στην ΔΕΗ, στην Εφορία αλλά και στο Δήμο αλλά...

27χρονος αλλοδαπός μαχαίρωσε 4 άτομα στο Ριζοχώρι Πέλλας


Τέσσερις ανθρώπους μαχαίρωσε χθες αργά το βράδυ ένας 27χρονος σε καφενείο στο Ριζοχώρι Πέλλας, ευρισκόμενος σε πλήρη σύγχυση, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν  από αυτούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο δράστης αρχικά είχε φραστική αντιπαράθεση με τον ιδιοκτήτη του καφενείου. Εν συνεχεία αποχώρησε από το μαγαζί με κατεύθυνση προς το σπίτι του, από όπου πήρε ένα μαχαίρι και επέστρεψε στο καφενείο γύρω στη 01.00 τα ξημερώματα.
Αμέσως κινήθηκε απειλητικά  προς τον ιδιοκτήτη τον οποίο τραυμάτισε με το μαχαίρι, ενώ κάποιοι από τους θαμώνες επιχείρησαν να τον συγκρατήσουν και στην προσπάθειά τους αυτή ο 27χρονος τραυμάτισε θανάσιμα έναν 45χρονο άνδρα...

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμος: Πως θα κερδίσουμε τη μάχη για παραμονή στο ευρώ


Μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και στήριξη προς τους ασθενέστερους το τρίπτυχο της επιτυχίας για την Ελλάδα, δήλωσε από το βήμα της Βουλής κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος έθεσε επί τάπητος τις προτεραιότητας της νέας κυβέρνησης συνεργασίας.
«Η απόφαση των αρχηγών των τριών κομμάτων που υποστηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση και συμμετέχουν στη σύνθεσή της αποτελούν σημαντικό βήμα συναίνεσης και συνεννόησης για τη συμφωνία της χώρας.Έχω πλήρη συνείδηση της τιμής που μου γίνεται αλλά και της ευθύνης που επωμίζομαι. Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας κι εγώ προσωπικά...

"Ο Σαμαράς θα κάνει τη ΝΔ, Πολιτική Άνοιξη"


Σκληρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος διεγράφη το μεσημέρι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
"Η ΝΔ του κ. Σαμαρά από ένα μεγάλο κόμμα κατέληξε σε ένα μικρό απολειφάδι, τύπου Πολιτικής Άνοιξης. Δεν ξέρω εάν είναι δικαίωμά του" είπε οργισμένος ο κ. Χατζηγάκης και πρόσθεσε:
"Λυπάμαι γιατί μια παράταξη που υπηρέτησα 37 χρόνια με όλες τις ηγεσίες, κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαμαρά".
Ο πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε στη διαγραφή του, μετά τις δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας περί "ακροδεξιών στοιχείων εντός της Νέας Δημοκρατίας, που αλλοιώνουν την ταυτότητα του κόμματος"...

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Σωτήρης Χατζηγάκης


Διεγράφη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής και πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, Σωτήρης Χατζηγάκης.
Τη διαγραφή του κ. Χατζηγάκη έκανε γνωστή με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο Αντ. Σαμαράς, ενώ με έγγραφό του προς τον Γ. Τραγάκη, ο βουλευτής παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας».
Προηγήθηκαν δηλώσεις του περί ακροδεξιών στοιχείων εντός του κόμματος που αλλοιώνουν την ιδεολογική του ταυτότητα.
Εισερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος,

Μπαξεβάνος "Στόχος μας εξακολουθεί να είναι η παραμονή"


Μετά τη νίκη (1-0) απέναντι στον Φωκικό ο προπονητής της Αναγέννησης Γιαννιτσών, Σπύρος Μπαξεβάνος δήλωσε: «Η ομάδα σχεδιάστηκε για την Γ’ Εθνική. Καλό θα είναι ο κόσμος να έχει απαιτήσεις ανάλογες με τις δυνατότητες της ομάδας. Πρώτος στόχος εξακολουθεί να είναι η παραμονή στην κατηγορία. Διαθέτουμε νεανικό σύνολο που θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί σε κάθε παιχνίδι».

Χατζηγάκης: Ακροδεξιά σταγονίδια αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της ΝΔ


Εσωκομματικές επιπλοκές συνεχίζει να προκαλεί η συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Σήμερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος επανέλαβε την απόφασή του να μην υπερψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου ανεξάρτητα από τις προγραμματικές δηλώσεις.
Τόνισε ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ακόμη και αν διαγραφεί από τη ΝΔ και συμπλήρωσε: "Εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω. Και στο απόσπασμα να με βάλουν, δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω. Αντί να με διαγράψουν τα παιδιά μου...

«Παράθυρο» για τα πληθυσμιακά κριτήρια για τα ΤΑΞΙ αφήνει ο Βορίδης


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για αλλαγές στο νόμο Ραγκούση για την απελεύθερωση των ταξί ο νέος υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, δηλώνοντας ότι θα επανεξετάσει το θέμα των πληθυσμιακών κριτηρίων.

Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να απελευθερώσει το επάγγελμα του μεταφορέα, υποστήριξε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας την Δευτέρα στον RealFM, αλλά "το περιεχόμενο της απελευθέρωσης δεν το διαβάζω στο Μνημόνιο".
Αφησε έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο Ραγκούση για την απελευθέρωση των ταξί, ειδικά όσον αφορά το θέμα του πληθυσμιακού κριτηρίου σε σχέση με τον αριθμό των υφιστάμενων και νέων αδειών.

Σαμαράς: Αναγκαία η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση


Εξηγήσεις σε δύο μέτωπα επιχείρησε να δώσει ο Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Χαρακτήρισε αναγκαία τη συμμετοχή της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση και έδωσε δεσμεύσεις για την ολοκλήρωση του βίου της μέσα στο προγραμματισμένο τρίμηνο.

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα του τετραπλού και μέσα σε 7 ημέρες επιτεύγματος της ΝΔ (ακύρωση δημοψηφίσματος, αλλαγή πρωθυπουργού κλπ) και ακολούθως απευθύνθηκε στις δύο τάσεις που έχουν διαμορφωθεί μέσα στην παράταξή του σχετικά με τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση Παπαδήμου:..