Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Λουκά Παπαδήμο δίνουν 3 δημοσκοπήσεις


Σωστή απόφαση θεωρεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών την τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.
 Πιο αναλυτικά, το 72,9% θεωρεί ότι ήταν «σωστή και μάλλον σωστή απόφαση», ενώ το 20% θεωρεί ότι ήταν «λάθος και μάλλον λάθος απόφαση».
Το 78% κρίνει «θετικό ή μάλλον θετικό» βήμα το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ το 20% εμφανίζεται «αρνητικό ή μάλλον αρνητικό».

Σε ό,τι αφορά τα συναισθήματα που δημιούργησε η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο το 42,2% απάντησε «ελπίδα», το 17,4% «ηρεμία», το 8,6% «ανησυχία», το 8,5% «αδιαφορία», το 7,5% «οργή» και το «5,4%» απαισιοδοξία και φόβο.

Στη δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος της Κυριακής και στο ερώτημα «πώς κρίνετε την επιλογή Παπαδήμου για την πρωθυπουργία της χώρας;» θετική απάντηση έδωσε το 55,6%, ενώ μάλλον θετικά απαντά το 23,5% δίνοντας ένα συνολικό ποσοστό 79,1% θετικής και μάλλον θετικής γνώμης.

Tέλος, σε δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews, το 75% των ερωτηθέντων απαντά θετικά στην τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία της χώρας, ενώ το 61,7% υποστηρίζει τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και μετά τις βουλευτικές εκλογές. Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται επίσης άνοιγμα της «ψαλίδας» ανάμεσα στα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,8% και το ΠΑΣΟΚ 11,9%. 

 
Πηγή  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου