Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Πέθανε ο Τζίμης Πανούσης



Έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι του Σαββάτου ο Τζίμης Πανούσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 64χρονος μουσικός υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Πιο συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης  βρισκόταν στο σπίτι του όταν υπέστη ανακοπή και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό.

Στις αρχές Δεκέμβρη ο 64χρονος μουσικός είχε καταρρεύσει στη σκηνή κατά τη διάρκεια εμφάνισής του, καθώς είχε νιώσει ξαφνική αδιαθεσία.

Βιταμίνη Α ή ρετινόλη απαραίτητη για τα μάτια, την ανάπτυξη, το δέρμα, την ακμή. Σε ποιες τροφές την βρίσκουμε;



του Ξενοφώντα Τσούκαλη

Η ρετινόλη ή βιταμίνη Α είναι φυσικό συστατικό και είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη & διατήρηση του οργανισμού.
Η βιταμίνη Α είναι μία από τις πρώτες βιταμίνες που ανακαλύφθηκαν, καθώς είναι γνωστή από το 1913. Άλλες ονομασίες της είναι ρετινόλη και αξηροφθόλη. Η βιταμίνη Α ανήκει στην κατηγορία των λιποδιαλυτών βιταμινών, ενώ υπάγεται στα καροτενοειδή, κατηγορία χρωστικών ουσιών, που απαντώνται στο φυτικό βασίλειο.

Νίκη για τους εφήβους του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών επί του Φ.Ο.Αριδαίας



Με νίκη ξεκίνησε το 2018 το εφηβικό τμήμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς επικράτησε εντός έδρας με 90-61 του αντίστοιχου τμήματος του Φ.Ο. Αριδαίας την Κυριακή 07/01/18 στο κλειστό γυμναστήριο των Γιαννιτσών για τον δεύτερο όμιλο του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα της Αριδαίας παρατάχθηκε με μικρή και πολύ νεανική αποστολή, η ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πήρε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού την πρωτοπορία στο σκορ και την διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Γερμανία: Κέρδη ύψους 290 δισ. ευρώ από την κρίση!



Μπορεί οι χρηματικές περιουσίες των Γερμανών να συρρικνώθηκαν αισθητά λόγω του κοινού νομίσματος, όμως το κράτος βγήκε κερδισμένο από την υπόθεση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.
Τα τελευταία δέκα χρόνια η Γερμανία κατέβαλε πολύ λιγότερα για την εξυπηρέτηση του χρέους της απ΄ ότι παλαιότερα. Από το 2008 συγκεκριμένα, το γερμανικό δημόσιο εξοικονόμησε συνολικά 290 δις ευρώ σε τόκους. Μόνον το 2017 η ομοσπονδία, τα κρατίδια,

Κοπή βασιλόπιτας από την ΥΠΕΡκαρναβαλική Ομάδα Αλμωπίας



Η ΥΠΕΡκαρναβαλική Ομάδα Αλμωπίας  έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα της
σε γνωστό στέκι της περιοχής και σας εύχεται σε όλους καλή χρονιά και καλές αποκριές με υγεία .
... έχουμε μπει ήδη σε καρναβαλικούς ρυθμούς και δηλώνουμε
 για 12η συνεχή χρονιά
ΠΑΡΩΝ Στην Μεγάλη παρέλαση των αρμάτων  ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ........!!!
Με τιμή
ΤΟ Δ.Σ.

Η ΝΟΔΕ Πέλλας για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη



Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ στο νομό Πέλλας. Στην επίσκεψη αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε σε άμεση επαφή με τους πολίτες, όπως άλλωστε το συνηθίζει.  Περπάτησε στις λαϊκές αγορές των Γιαννιτσών και της Έδεσσας, πήγε σε καφέ της Αριδαίας, της Σκύδρας και της Κρύας Βρύσης, γνώρισε τους ακρίτες των Προμάχων και του Μαυροβουνίου, είδε τις ομορφιές του Πόζαρ, άκουσε τους προβληματισμούς αγροτών στην Καρυώτισσα εν ώρα εργασίας στα κτήματά τους.

Καταρρέει το αφήγημα: Εγκαταλείπεται η καθαρή έξοδος στις αγορές



"Αμπαλαρισμένο" Μνημόνιο, το οποίο δεν θα περιλαμβάνει επιπλέον χρηματοδότηση, δεν θα έχει αξιολογήσεις, αλλά θα ορίζει τη χαλαρή εποπτεία των θεσμών στη μεταμνημονιακή περίοδο της Ελλάδας, θα συμφωνηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των θεσμών τον ερχόμενο Αύγουστο, με τη λήξη των Μνημονίων.Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που η κυβέρνηση εγκατέλειψε το αφήγημά της για «καθαρή» έξοδο από τα Μνημόνια το καλοκαίρι, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι τα τεχνικά, αλλά και ουσιαστικά, θέματα που θα

Αγαθή Μακρίδου: Η αλληλουχία των γεγονότων επιβάλλει αφύπνιση και εγρήγορση



Εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης που ταλανίζει επί σειρά ετών την ελληνική κοινωνία,η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επέλεξε την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία να ανοίξει το μέτωπο των εθνικών ζητημάτων,ξεκινώντας με την αναγνώριση της Τούρκικης Ένωσης Ξάνθης (με κρυφή τροπολογία στο νομοσχέδιο για το τρίτο φύλο) που σημαίνει μετατροπή της μουσουλμανικής μειονότητας σε τούρκικη (με ότι αυτό συνεπάγεται νομικά και πρακτικά)  και τώρα επιλέγει να ανοίξει το Σκοπιάνο.

Στο σφυρί η πρώτη κατοικία! Ακόμη και για χρέος 500 Ευρώ!



Στα μιλητό θα είναι η όποια προστασία της πρώτης κατοικίας για χρέη προς την εφορία και χωρίς σχεδόν κανένα δίχτυ προστασίας.Ακόμη και αυτός που χρεωστάει 501 ευρώ η εφορία βάση του Νόμου, θα μπορεί να του πάρει το σπίτι.Από το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνουν μεν πως δεν θα συμβούν ακρότητες, ωστόσο σε νομικό επίπεδο κανένας οφειλέτης δεν θα τυγχάνει προστασίας και η όποια προστασία για το όποιο ποσό οφειλής θα επαφίεται στην καλή θέληση του εφόρου.Οι καιροί άλλαξαν και το «κανένα σπίτι στα χέρια

Έγινε η κοπή πίτας στην ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.



Την καθιερωμένη κοπή της πίτας για τη νέα χρονιά πραγματοποίησε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.) την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, στις 13.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο οποίος στον χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους καλή και δημιουργική χρονιά, τους κάλεσε να εντείνουν την προσπάθειά τους σε όλες τις δομές της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.,

Μητσοτάκης από Πέλλα."Δεν επιτρέπουμε την παραχάραξη της Ιστορίας μας" ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Να ενημερώσει η κυβέρνηση την αντιπολίτευση για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και να «σταματήσει να επιδίδεται σε μια μυστική διπλωματία» ζήτησε σε δηλώσεις του, στο Λουτράκι Αριδαίας, Πέλλας, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κάλεσε, επίσης, την κυβέρνηση, να «σταματήσει να διχάζει τους Έλληνες» και «να ταυτίζει» ανθρώπους με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό, με την «άκρα δεξιά».
«Θέλω, εδώ, από τα βορειότερα σύνορα της χώρας, να καλέσω την κυβέρνηση, για άλλη μια

Πρώτη φορά ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί την ...Πρωτομαγιά.



Στη Βουλή κατατέθηκε το απόγευμα η τροπολογία για την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων και για χρέη προς το Δημόσιο, στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, από την 1η Μαΐου του 2018 οι διενεργούμενοι από την ΚΕΔΕ πλειστηριασμοί θα διεξάγονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα, ανεξάρτητα από

Γιάννης Σηφάκης : Σημαντική εξέλιξη η ίδρυση νέου Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βόρα- Πάϊκου – Βερμίου



Μετά από παρεμβάσεις του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη και φορέων της περιοχής στην διαβούλευση του σχεδίου Νόμου για τους φορείς των προστατευόμενων περιοχών η πρόταση στο σχέδιο Νόμου πλέον είναι η διαίρεση του αρχικά προτεινόμενου νέου μεγάλου φορέα ( από Πέλλα ως και Καστοριά) σε δύο φορείς.
Με βάση λοιπό τον σχέδιο Νόμου που προωθείται ιδρύεται νέος Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βόρα – Πάϊκου – Βερμίου με έδρα την Έδεσσα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 13/1



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 13 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας - Ο «Θησέας» φέρνει βροχές, καταιγίδες και χιόνια



Κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας το τριήμερο Παρασκευή 12/01 - Κυριακή 14/01, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό ΘΗΣΕΑΣ θα κινηθεί από την Ιταλία προς το Αιγαίο. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι οποίες σταδιακά θα επηρεάσουν ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα καθώς και περιοχές της Βόρειας κυρίως χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ Πέλλας για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου



Ενώ η  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός διατυμπανίζουν σε  κάθε ευκαιρία τη δήθεν «καθαρή» έξοδό μας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, την προσεχή Δευτέρα 15 του Γενάρη  φέρνουν στη Βουλή για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης,

Γιατί το «σκοπιανό» είναι και εκκλησιαστικό – Τι συμβαίνει με τη σκοπιανή ψευδοΕκκλησία



«Το θέμα της Μακεδονίας δεν είναι μόνο θέμα πολιτικό, εθνικό, είναι και θέμα εκκλησιαστικό», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ιεράς Συνόδου και ενώ είχε εκδοθεί ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η Εκκλησία δεν αποδέχεται ο όρος «Μακεδονία» να αποτελέσει συστατικό της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Ερωτηθείς αν η Εκκλησία θα λάβει μέρος στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται, απάντησε ότι δεν συζητήθηκε αυτό το θέμα, ωστόσο δήλωσε ότι ο ίδιος είναι εναντίον αυτών.

Ανακοίνωση δήμου Πέλλας για την λειτουργία των δημοτολογίων και ληξιαρχείων



Από τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Πέλλας ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών μετάπτωσης στοιχείων στο νέο σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μητρώο Πολιτών», η  υπηρεσία των δημοτολογίων θα παραμείνει κλειστή από 12  Ιανουαρίου έως και  21 Ιανουαρίου 2018.  Εντός των αναφερόμενων ημερομηνιών θα εξυπηρετούνται  μόνο  εξαιρετικές περιπτώσεις με αιτιολογημένη εισήγηση, όπως πιστοποιητικό για έκδοση διαβατηρίου.

Handelsblatt: Στα 102 δισ. τα χρέη των Ελλήνων προς το δημόσιο



Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ απασχολούν δημοσίευμα της Handelsblatt. Αναφορές και για το νέο νομοσχέδιο για τη Σαρία αλλά και την υπόθεση των «8».
Αναλυτικό άρθρο δημοσιεύεται στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt για τα χρέη των ελλήνων φορολογουμένων αλλά και επιχειρήσεων προς το δημόσιο. «Η Ελλάδα δεν χρωστάει μόνο στους διεθνείς δανειστές. Και οι ίδιοι οι Έλληνες χρωστούν στο κράτος τους τριψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων.

Γιάννης Σηφάκης : Καλοί οιωνοί για τους αγρότες της Πέλλας με την νέα χρονιά



 Έγιναν οι πρώτες 10 αιτήσεις για την ίδρυση οργανώσεων παραγωγών
Επιδότηση 10% επί των προηγούμενων τζίρων αμέσως μετά την έγκριση
Οι πρώτες αιτήσεις είναι από Μεγαπλάτανο, Καλύβια, Δροσερό, Μάνδαλο, Μαυροβούνι, Άνυδρο, Προφήτη Ηλία, Άρνισσα και Παναγίτσα.
Ο βουλευτής εδώ και δυο χρόνια παροτρύνει τους αγρότες για την εκ νέου οργάνωση τους σε οργανώσεις παραγωγών σαν την μόνη λύση για την ουσιαστική βελτίωση της θέσης τους και της αγροτικής οικονομίας της Πέλλας και όλης της χώρας.

Απεργιακό συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου



Σφοδρές αντιδράσεις από τα συνδικαλιστικά όργανα και τους εργαζόμενους έχει προκαλέσει η διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τις απεργίες. Ομοσπονδίες και σωματεία κήρυξαν απεργιακές κινητοποιήσεις και διοργανώνουν συλλαλητήρια το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή, που το πολυνομοσχέδιο εισάγεται στη Βουλή, και τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται.

Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις του, το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια, στις 12.00.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 12/1



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας