Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Με τα παρακάτω είκοσι τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη, πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, την Τρίτη 28/7/2015, κι ώρα 20:00’, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας:
1)Συζήτηση και λήψη απόφασης για την «Ανάδειξη Μνημείων Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου».
2)Τρόπος εκτέλεσης του έργου «Αγροτική Οδοποιία».
3)Τρόπος εκτέλεσης του έργου «Ενδοδημοτική Οδοποιία».

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πολυθάλαμου λαξευτού τάφου Πέλλας (εικόνες)



Ο δήμαρχος Πέλλας, κ. Γρηγόρης Στάμκος παρεβρέθηκε στην τελετή του πρώτου ανοίγματος και της απόδοσης του πολυθάλαμου τάφου στο κοινό που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου.
Κατά το χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ‘’η προσθήκη του σημαντικού ταφικού μνημείου στα αξιοθέατα της περιοχής ενισχύει το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Πέλλας. Παράλληλα, ενδυναμώνει τη σύνδεση του μόνιμου κατοίκου με το ιστορικό παρελθόν· την κατανόηση του μεγέθους και της ιστορικής αξίας της αρχαίας πρωτεύουσας’’.

Ο Σύλλογος «Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ» συγχαίρει τον Στρατζαλιώτη αθλητή Δημήτρη Τσίτσο



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Στραντζαλιωτών «Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ» συγχαίρει τον Στραντζαλιώτη αθλητή ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΣΙΤΣΟ του ΑΓΓΕΛΟΥ για την τεράστια επιτυχία του στους Πανελλήνιους αγώνες στίβου κάνοντας Πανελλήνιο ρεκόρ στο ακοντισμό , με βολή στα 68,30μ. Επίσης ο Δημήτρης πήρε και στην δισκοβολία το χρυσό μετάλλιο με βολή στα 54,35μ που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ελλάδα.

Πρόσκληση σε εκδήλωση «Παγκονιά» στην Έδεσσα την Τετάρτη 29 Ιουλίου



Την ώρα που τα γεγονότα γύρω μάς δημιουργούν θλίψη και απογοήτευση, ελάτε να νιώσουμε για λίγο τη ζεστασιά της συντροφικότητας και να χαρούμε την πατροπαράδοτη κοινωνικότητα.
(με ένα ποτήρι κρασί και λίγη μουσική;;).
   Οργανώνουμε συνάντηση-συζήτηση για την επιστροφή στην παράδοση και τις αξίες, τις ρίζες και τις μνήμες, τα ήθη και τα έθιμα, την παγκοινιά!

Γιατί ξεραίνονται οι κερασιές στο Μεσημέρι της Έδεσσας;



Σκηνές καταστροφής στις κερασοκαλλιέργειες του Αγροκτήματος Μεσημερίου.

Μετά την υποβάθμιση της παραγωγής μας λόγω ελλιπούς άρδευσης την κρίσιμη περίοδο της συγκομιδής των κερασιών βιώνουμε και την καταστροφή των καλλιεργειών μας από την αμέλεια και την αδιαφορία των «αρμοδίων».

Ποιοι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πέλλας έχουν επιλεγεί για την Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής»



Ο Πρόεδρος του ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. Δήμου Πέλλας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τον Προσωρινό Πίνακα Επιλέξιμων Δομών ανά Δήμο για την περίοδο 2015-2016 (Πρόσκληση 2100/16.7.2015) της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (ΕΣΠΑ), για τη Δράση αυτή έχουν επιλεγεί στο Δήμο Πέλλας οι παρακάτω παιδικοί σταθμοί του Δήμου :

Oριο 2.000 ευρώ για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό



Σε περαιτέρω μερική χαλάρωση των capital controls, κυρίως όσον αφορά σε εισαγωγικές επιχειρήσεις, προχώρησε η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, καθορίζεται ότι:
• Οι εγκρίσεις εισροών-εκροών κεφαλαίων από το εξωτερικό και ανάληψης μετρητών δίδονται από τις τράπεζες. Συγκεκριμένες αποφάσεις αναμένονται από τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 25/7



Ιστορικά, τα πιο τρομερά πράγματα -πόλεμος, γενοκτονία, δουλεία- προέκυψαν όχι από την ανυπακοή αλλά από την υπακοή.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 25 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Υλοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Erasmus+" από 29/7 έως 5/8 στην Έδεσσα



Το Δίκτυο Νέων Ελλάδας (Youthnet Hellas), σε συνεργασία με την Κίνηση Νέων Έδεσσας, πρόκειται να υλοποιήσει Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης (Erasmus+) στην Έδεσσα στο χρονικό διάστημα 29.07-05.08 του 2015.
Στο Πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 38 Νέοι από 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιταλία, Ρουμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ελλάδα), με αντικείμενο ενασχόλησης τον εθισμό στο διαδίκτυο και τους υγιεινούς τρόπους διαβίωσης και συμπεριφοράς.

Σύσκεψη για τη διάθεση αγροτικών προϊόντων σε ευπαθείς ομάδες



Νέα συνάντηση συμβούλων των υπουργείων Εργασίας, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας για το πρόγραμμα διάθεσης αγροτικών προϊόντων για τις ευπαθείς ομάδες.

Την δημιουργία ενός πλαισίου για την καλύτερη υλοποίηση του κανονισμού που αφορά τα έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση των παραγωγών οπωροκηπευτικών στο πλαίσιο αξιοποίησης γεωργικών προϊόντων για τις ευάλωτες ομάδες προωθούν τα υπουργεία Εργασίας, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας.

Δωρεάν εισιτήριο στο μετρό για όσους κάνουν γυμναστική! (βίντεο)



Έναν πρωτότυπο τρόπο για να ωθήσουν τους κατοίκους να κάνουν γυμναστική βρήκαν οι αρχές της Πόλης του Μεξικού.

Όσοι χρησιμοποιούν το μετρό της πόλης κερδίζουν ένα δωρεάν εισιτήριο, κάνοντας απλά… 10 «καθίσματα» (squats).

Επιστολή ΣΟΚ προς Σόιμπλε που αν είχε λίγη τσίπα θα τον έκανε να σηκωθεί και να τρέχει από ντροπή!!!



Στο άκουσμα της «είδησης» ότι εξετάζετε το ενδεχόμενο παραίτησής σας από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (και φαντάζομαι από την ενεργό πολιτική συνολικά), αρχικά μου πέρασε από το μυαλό ότι αποτελεί προβοκάτσια των «εθνολαϊκιστών» της χώρας μας. Όταν διάβασα, όμως, τη συνέντευξή σας στο Spiegel και κατάλαβα ότι επρόκειτο για δική σας «διαρροή», δεν μπόρεσα να αποφύγω τον πειρασμό να σας απευθύνω τις παρακάτω σκέψεις, με σεβασμό, επιτρέψτε μου να πω, και αυτοσυγκράτηση.

Πρωτοποριακές οφθαλμικές σταγόνες θεραπεύουν τον καταρράκτη



Ελπίδες σε εκατομμύρια ασθενείς που πάσχουν από καταρράκτη στα μάτια δίνει μια νέα επιστημονική μελέτη, που κατάφερε να θεραπεύσει την πάθηση σε πειραματόζωα με πρωτοποριακές οφθαλμικές σταγόνες, χωρίς χειρουργική επέμβαση.
Το επίτευγμα αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός φαρμάκου σε μορφή κολλυρίου, το οποίο θα θεραπεύει ή και θα προλαμβάνει τον καταρράκτη, καθιστώντας έτσι περιττή τη χειρουργική αφαίρεσή του με συμβατική μέθοδο ή με λέιζερ.
Ο καταρράκτης σχηματίζεται, όταν θολώνουν οι φακοί των ματιών, κάτι που συμβαίνει

Οι πρώτες κινήσεις για να γλιτώσετε από έμφραγμα.



Το έμφραγμα αποτελεί επείγουσα κατάσταση και η άμεση ιατρική παρέμβαση σώζει ζωές. Εάν τη στιγμή του εμφράγματος βρίσκεται στον τόπο του συμβάντος ένας φίλος, συγγενής ή ακόμη και κάποιος άγνωστος, μπορεί να καλέσει άμεσα βοήθεια και να παράσχει προσωρινά υποστήριξη έως ότου φθάσει το ασθενοφόρο. Τι κάνουμε όμως εάν το έμφραγμα μας βρει μόνους;
«Η δική μας αντίδραση είναι η βασικότερη παράμετρος σε μια επείγουσα κατάσταση και τα

Εξωπλανήτη που μοιάζει με τη Γη βρήκε η NASA



Ο πλανήτης αυτός, που εντοπίστηκε χάρη στο τηλεσκόπιο Κέπλερ, είναι κατά περίπου 60% μεγαλύτερος από τη Γη, απέχει 1.400 έτη φωτός και βρίσκεται στον αστερισμό του Κύκνου, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Απέχει επίσης από το άστρο του ίση απόσταση με αυτήν που βρίσκεται η Γη από τον Ήλιο. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό να διαθέτει νερό σε υγρή μορφή, κάτι που θα επέτρεπε την ύπαρξη ζωής.

Βοήθεια 9,9 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για φυσικές καταστροφές



Βοήθεια ύψους 9,9 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές αποφάσισε σήμερα να χορηγήσει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, τον χειμώνα του 2015 η Ελλάδα υπέστη εκτεταμένες πλημμύρες που έπληξαν πέντε περιφέρειές της. 

«Μας ανήκουν όλα στην Ελλάδα»: Γάλλοι τουρίστες αρνήθηκαν να πληρώσουν εισιτήριο σε αρχαιολογικό χώρο



Ένα απίστευτο περιστατικό που αντικατοπτρίζει την άποψη των Ευρωπαίων για την χώρα μας διαδραματίστηκε στη Ρόδο.Γάλλοι τουρίστες που παραθερίζουν στο νησί αρνήθηκαν να πληρώσουν εισιτήριο σε αρχαιολογικό χώρο που επισκέφθηκαν στη Λίνδο καθώς όπως υποστήριξαν έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα θεώρησαν ότι όλα τώρα πια τους ανήκουν. Αμέσως τα αίματα άναψαν αφού τόσο οι υπεύθυνοι, όσο και άλλοι Έλληνες που βρίσκονταν εκεί αντέδρασαν έντονα.

Θαύμα στη Σάμο.Ματώνει η εικόνα της Παναγίας.



Έκπληκτοι μένουν οι επισκέπτες στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στην πρωτεύουσα του νησιού της Σάμου, όπου τις τελευταίες ημέρες μια εικόνα της Παναγίας βρέθηκε να είναι (όπως φαίνεται) γεμάτη με αίματα Ιερά Μητρόπολη Σάμου Ικαρίας και Φούρνων έβγαλε και σχετική ανακοίνωση για το θέμα, ζητώντας προς αποφυγή της όποιας παρερμηνείας του φαινομένου, να υπάρξει σιωπή μέχρι να δοθεί εξήγηση.Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου Ικαρίας και Φούρνων κ.κ. Ευσέβιος μάλιστα ,επισκέφθηκε το σημείο και ετέλεσε

Επτά ελληνικά πανεπιστήμια ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου



Ο κατάλογος που δημοσίευσε το Center for World University Rankings (CWUR) περιλαμβάνει επτά ελληνικά πανεπιστήμια μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου.
Στην 301η θέση κατατάσσεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάτι που «μεταφράζεται» σε άνοδο 30 θέσεων σε σχέση με την περυσινή κατάταξη.
Παράλληλα, στην συγκεκριμένη κατάταξη βρίσκονται και άλλα έξι ελληνικά πανεπιστήμια: Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (459η θέση), το Πανεπιστήμιο της Κρήτης

«Λουκέτο» σε 229.000 επιχειρήσεις μέσα σε επτά χρόνια



Στις 229.000 υπολογίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έκλεισαν κατά τη διάρκεια της περιόδου 2008-2014, με αποτέλεσμα να χαθούν 700.000 θέσεις εργασίας. Τα στοιχεία προέρχονται από την μηνιαία μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών, στο πλαίσιο της οποίας τα «λουκέτα» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποδίδονται τόσο στην περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση, όσο και στα δομικά προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, όπως ο μεγάλος βαθμός εξάρτησής της από την εγχώρια ζήτηση και την υποεπένδυση στην παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών.

Η απόφαση της ΤτΕ να πουλήσει 20 τόνους από τα αποθέματα της ύψους 147 τόνων!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤτΕ:

28/08/2003 – Διευκρινίσεις σχετικά με την πώληση 20 τόνων χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος:

"Η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να πωλήσει 20 τόνους χρυσού από τα συνολικά αποθέματά της ύψους 147 τόνων"!!!

Το ως άνω Δελτίου Τύπου, απετέλεσε το κίνητρο της νέας έρευνάς μας.

Έχουμε λοιπόν και λέμε.

Και οι γυναίκες στο στρατό με εξάμηνη θητεία.



Σχέδιο εθελοντικής κατάταξης γυναικών στο στρατό έχει καταρτίσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν δύο σκοποί. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία το σχέδιο του υπουργείου Αμυνας προβλέπει πρόγραμμα πλήρους στρατιωτικής εκπαίδευσης έξι μηνών των γυναικών που επιθυμούν εθελοντικά να καταταχθούν στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ακολούθως, θα υπηρετούν σε μονάδες των ακριτικών περιοχών της χώρας.

Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ



Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου «Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική, Οργάνωση της Επικοινωνιακής Διπλωματίας και Σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης». Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 30 Ιουλίου.
Στο σχέδιο νόμου, περιλαμβάνονται διατάξεις, οι οποίες αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία του θεμελιώδους θεσμικού πλαισίου της εθνικής επικοινωνιακής πολιτικής και της επικοινωνιακής διπλωματίας στη χώρα.

Politico: «Η Ελλάδα χαλάει το καλοκαίρι της Mέρκελ»



«Η Ελλάδα χαλάει το καλοκαίρι της Mέρκελ», γράφει σε σημερινό άρθρο της η ιστοσελίδα POLITICO, επισημαίνοντας ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος φαίνεται να έχει αγγίξει τα όρια της εξουσίας της, ενώ εμφανίζεται κουρασμένη και πολιτικά αποδυναμωμένη.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος βρίσκεται για πρώτη φορά σε θέση άμυνας, σχολιάζει, με αφορμή τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος. Στο εσωτερικό του κόμματός της, πολλοί συντηρητικοί βουλευτές την κατηγορούν ότι υπήρξε επιεικής με την Ελλάδα, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε έχει αφήσει, όπως αναφερει, ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η φετινή διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Πόζαρ!



Για ακόμα μια χρονιά ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Πόζαρ, το οποίο διοργανώνεται από το Σύλλογο Νέων Λουτρακίου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.
Το τριήμερο 17-19 Ιουλίου, ήταν γεμάτο με μουσικές και ψυχαγωγικές δράσεις. Μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής έδωσαν το παρόν, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τον Χρήστο Θηβαίο, ο Μπάμπης Στόκας και ο Σωκράτης Μάλαμας, καθώς και ο Γιάννης Χαρούλης με τους Μπλε.

Με νέα κριτήρια οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών



Θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία από το 2012 και μετά, ενώ θα προτάσσεται ο βαθμός του πτυχίου και όχι η ημερομηνία κτήσης του
Με νέα κριτήρια αναμένεται να γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας, μέσω της οποίας θα ορίζονται τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξουν δύο αλλαγές. Πρώτον, θα αναγνωρίζεται

Νέος πρόεδρος στη ΝΔ από τη βάση την Άνοιξη του 2016



Στην εκλογή του νέου Προέδρου του κόμματος με χρονικό ορίζοντα μέχρι την άνοιξη του 2016 - συνεκτιμώντας την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας - κατέληξε ομόφωνα η Εκτελεστική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ.

Μάλιστα αποφασίστηκε να τηρηθεί η καταστατική διαδικασία που προβλέπει εκλογή από την κοινωνία, όπως είχε γίνει και τον Νοέμβριο του 2009.

Γ.Σηφάκης: Η Κυβέρνηση αυξάνει την αστυνομική δύναμη Πέλλας με 9 αστυνομικούς



Μετά από συντονισμένες ενέργειες των εκπροσώπων των αστυνομικών Πέλλας που υποστηρίχθηκαν από τον βουλευτή  η κυβέρνηση αποφάσισε την ουσιαστική ενίσχυση της  αστυνομικής δύναμης  Πέλλας με την μετάθεση 9 αστυνομικών και με την υπόσχεση περαιτέρω ενίσχυσης στις μεταθέσεις του Οκτωβρίου.

Οι τέσσερις λόγοι της ξαφνικής εμπλοκής με το ΔΝΤ



Άρχισαν τα προβλήματα και οι σπαζοκεφαλιές πριν καν πατήσουν το πόδι τους στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών, θέτοντας εν αμφιβόλω το στόχο της επίτευξης οριστικής συμφωνίας πριν από τις 20 Αυγούστου.

Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ στα 8,6 εκ. ευρώ



Χωρίς μεγάλο νικητή και η αποψινή κλήρωση του Τζόκερ, δίνοντας νέες ελπίδες για περισσότερα χρήματα στην κλήρωση της ερχόμενης Κυριακής.
Την Κυριακή 26 Ιουλίου οι παίκτες, δοκιμάζοντας την τύχη τους, θα προσπαθήσουν να μαντέψουν τους τυχερούς αριθμούς και να κερδίσουν 8,6 εκατ. ευρώ!
Οι τυχεροί αριθμοί που κληρώθηκαν απόψε είναι: 3, 6, 8, 25, 39. Τζόκερ ο αριθμός 19.

Μουσική αφιερωματική βραδιά στη Σκύδρα.



Το μουσικό οδοιπορικό «καλά κρατεί» στη Σκύδρα. Αυτή τη φορά το σκηνικό θα στηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας, έναντι του δημαρχιακού κτηρίου.
Ο Δήμος Σκύδρας και επιτηδευματίες πέριξ της πλατείας διοργανώνουν, λοιπόν, την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, με ώρα έναρξης 21:00΄, μια μεγάλη λαϊκή μουσική βραδιά αφιερωμένη στους αξιόλογους μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς Απόστολο Καλδάρα και Σταύρο Κουγιουμτζή.

Στάχτη έγιναν 1.200 στρέμματα στην Σαμοθράκη



Περίπου 1200 στρέμματα έγιναν στάχτη από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ βόρεια του υψώματος «Τουρλή», στην ευρύτερη περιοχή Αμπέλια Καμαριώτισσας Σαμοθράκης. Τα 250 στρέμματα αφορούν δασική βλάστηση (αείφυλλα, πλατύφυλλα, κυρίως δενδρώδες πουρνάρι, γκορτσιές, παλιούρια και δρυ), σιτηρά που όμως είχαν συγκομιστεί, ενώ κάηκαν και αρκετά ελαιόδεντρα (100-150 δέντρα).

Ως προς το ζωικό κεφάλαιο βάσει των μέχρι τώρα αναφορών, 3-4 πρόβατα και δέκα κυψέλες μελίσσια δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Αλ. Τσίπρας: Οι αγώνες δεν θα πάνε χαμένοι



Οι αγώνες δεν θα πάνε χαμένοι, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο εκδήλωσης μνήμης για τα 41 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας.
«41 χρόνια μετά την κατάρρευση της ξενοκίνητης δικτατορίας των συνταγματαρχών, σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές που φυλακίστηκαν, αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν προκειμένου να επιστρέψει η Δημοκρατία στην πατρίδα μας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 24/7



Ο έρωτας ούτε ζητά, ούτε παρακαλά
Απαιτεί και τα παίρνει όλα!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Τον Σεπτέμβριο ψηφίζεται η νομοθεσία για τα drones



Η Ε.Ε. θα κυρώσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενιαία νομοθεσία για τα κράτη-μέλη της όσον αφορά στις πτήσεις των drones, σχετικά με την ασφαλή χρήση τους αλλά και την προστασία της ιδιωτικότητας.

«Θα δημιουργηθούν σχολές χειριστών», αναφέρει στην τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Jacqueline Foster, που ηγείται της επιτροπής για τη σύνταξη της σχετικής έκθεσης που θα καθορίζει τη νομοθεσία, «και η χρήση τους θα γίνεται μόνο με την κατοχή του ανάλογου διπλώματος». 

«Νέα Πορεία, Νέα Ελλάδα» Πρεμιέρα για το κόμμα Γραμματίδη



Στην «Αίγλη» του Ζαππείου παρουσίασε σήμερα Πεμπτη το καινούργιο κόμμα «Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα» ο εμπνευστής του κ. Γιάννος Γραμματίδης.
Το νέο κόμμα εντάσσεται στην κατεύθυνση του κοινωνικού φιλελευθερισμού και φιλοδοξεί να ξεπεράσει τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. «Επιλέγουμε το δρόμο του σεβασμού στις βασικές αξίες της δημοκρατίας, τη δικαιοσύνη, την εντιμότητα, τη διαφάνεια, την αλληλεγγύη, την ασφάλεια, την αξιοκρατία, την αριστεία, τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και τη λογοδοσία…

5 "κόλπα" για να κόψετε το ροχαλητό.



Ενας γλυκός ύπνος αποτελεί όαση στην ζεστή και αποπνικτική ατμόσφαιρα του καλοκαιριού. Αν όμως ο ύπνος συνοδεύεται από βαριά ροχαλητά, τότε από όαση μετατρέπεται σε... βραδινό εφιάλτη. Σε ένα κρεβάτι για δύο, τα δυνατά ροχαλητά αποτελούν μόνιμο πρόβλημα. Ο ένας κοιμάται βαθιά, ενώ ο άλλος βιώνει την απόλυτη αγανάκτηση. Μένει ξάγρυπνος, δίχως να μπορεί να σταματήσει τους σχεδόν περιοδικούς, δυνατούς ήχους του διπλανού του. Ποια είναι η λύση σε αυτό το αιώνιο βάσανο;  

Σπείρα έκλεβε αγροτικά σε Μακεδονία και Θεσσαλία.



Έξι από τα κλεμμένα αγροτικά οχήματα βρέθηκαν τροποποιημένα με τα εξαρτήματά τους να έχουν τοποθετηθεί από το ένα στο άλλο και κατασχέθηκαν
Όσο αυξάνεται ο αριθμός των εξιχνιάσεων για τις δεκάδες κλοπές αγροτικών οχημάτων από περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας που είχε διαπράξει η πολυμελής εγκληματική οργάνωση η οποία εξαρθρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από την Ασφάλεια Κατερίνης, τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των εμπλεκόμενων που έφτασαν τους... 38.

Κανένας πλειστηριασμός μέχρι το τέλος του χρόνου



Την πρόθεση της κυβέρνησης να έχει υπογραφεί η νέα συμφωνία με τους εταίρους μέχρι τις 20 Αυγούστου, επανέλαβε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους επικεφαλής των τραπεζών Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha και Αττικής.
Η πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Λούκα Κατσέλη με τα μέλη του ΔΣ στον κ. Αλέξη Τσίπρα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανανέωσε χθες τη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα 415 γιατροί του ΕΣΥ για εμβάσματα στο εξωτερικό



Οι γιατροί «πιάστηκαν» να έχουν στείλει εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού, άνω των 100.000 ευρώ.
Ο οικονομικός εισαγγελέας έχει στα χέρια του λίστα με 415 γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι φαίνονται να έχουν αποστείλει εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού, πάνω από 100.000 ευρώ και σύντομα πρόκειται να προχωρήσει σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και την επιβολή άλλων μέτρων αναγκαστικού χαρακτήρα είσπραξης.

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ψήφισαν οι διαφωνούντες της πρώτης ψηφοφορίας (εικόνα)



Η «Εφημερίδα των συντακτών» παρουσιάζει σε έναν πίνακα πώς ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν διαφωνήσει στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων. Στον πίνακα θα δείτε την στάση τους στην πρώτη ψηφοφορία, στην χθεσινή και τις αλλαγές.
 

ΔΕΗ: 59 στο εδώλιο για "πάρτι" εκατ. στη ΓΕΝΟΠ



Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 59 κατηγορούμενοι, πρώην πρόεδροι και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ και στελέχη της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων της Επιχείρησης προς τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων της.
Το βούλευμα (αριθμ.1148/2015) διατάσσει την παραπομπή των 59 κατηγορουμένων για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ.

«Έπεσε» κάτω από τα 50 δολάρια το πετρέλαιο αλλά η βενζίνη ακόμη στα ύψη..



Το χαμηλότερο επίπεδο, από τις αρχές Απριλίου, έπιασε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, καθώς έπεσε κάτω από το «μαξιλάρι» των 50 δολαρίων το βαρέλι.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά -3,3% ή 1,67 δολάρια, τερματίζοντας στα 49,19 δολάρια ανά βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Απριλίου του 2015.
Η τιμή του πετρελαίου Brent, η οποία διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου,

Γιάννης Σηφάκης : Έκλεισε οριστικά το θυρόφραγμα της σήραγγας στην Βεγορίτιδα



Εκτελέστηκε η απόφαση της κυβέρνησης (του Υπουργού Περιβάλλοντος κ.Τσιρώνη) μετά από  παρέμβαση και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών εμποδίων -  Δικαίωση του αγώνα των φορέων και των κατοίκων
Μετά από δίμηνο αγώνα δικαιώθηκαν οι προσπάθειες των φορέων και των κατοίκων αλλά και Δήμων της Πέλλας, προσπάθειες στις οποίες συμπαραστάθηκα, με την ιδιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με κάθε τρόπο.

Το ΚΚΕ για τους αγρότες και το 3ο μνημόνιο



Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα του αστικού πολιτικού συστήματος ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ, στα προαπαιτούμενα για το 3ο μνημόνιο έχουν αποδεχθεί ότι μαζί με την εργατική τάξη και οι αγρότες θα πληρώσουν το κόστος της κάλυψης των κρατικών ελλειμμάτων και χρεών και τη δημιουργία των πλεονασμάτων, που είναι απαραίτητα για την στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Διαμαρτύρια για την αναδιαμόρφωση των παιδικών χαρών του Δήμου Πέλλας



Η παιδική χαρά είναι ένας χώρος ψυχαγωγίας και ανεμελιάς. Ένας χώρος όπου τα παιδιά μας πρέπει να νιώθουν ασφάλεια και να παίζουν ξέγνοιαστα. Δυστυχώς όμως, οι παιδικές χαρές στον δήμο Πέλλας τα τελευταία χρόνια ρημάζουν. Παραμελημένες και βρώμικες, με τα παιχνίδια τους σκουριασμένα και άλλοτε κατεστραμμένα, προκαλούν θλίψη και θυμό. Δυστυχώς στον δήμο μας κανένας από τους χώρους αυτούς δεν πληροί κάποια από τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ώστε να ορισθεί ως παιδική χαρά.

Ξεκίνησε η έκδοση/ανανέωση κάρτας τριτέκνων για το ΚΤΕΛ Πέλλας


Ενημερώνουμε τους γονείς με τρία τέκνα, μέλη  του Συλλόγου ότι μετά από προσπάθειές μας, άρχισε πάλι η  έκδοση/ανανέωση, από τον Σύλλογό μας, της κάρτας για το ΚΤΕΛ Ν. ΠΕΛΛΑΣ.

Θα ισχύει για όλες τις διαδρομές και η παρεχόμενη έκπτωση θα είναι 25% επί της αξίας του εισιτηρίου. 

Δικαιολογητικά που απαιτούνται να προσκομισθούν στο Γραφείο του Συλλόγου για την αρχική έκδοση είναι:

Την Δευτέρα 27/7 η αναβληθείσα θεατρική παράσταση «Πρότυπος Οίκος…Αντοχής» με τον Χάρη Ρώμα



Την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015, στις 9.00 το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, θα πραγματοποιηθεί τελικά η αναβληθείσα θεατρική παράσταση «Πρότυπος Οίκος… Αντοχής» με τον Χάρη Ρώμα στον πρωταγωνιστικό ρόλο και σε σκηνοθεσία του ιδίου.
Πρόκειται για την ξεκαρδιστική κωμωδία ηθών του Χάρη Ρώμα που παίχτηκε με επιτυχία όλη τη χειμερινή σεζόν σε θέατρο της Αθήνας και χαρίζει αυτό το καλοκαίρι άφθονο γέλιο και στην περιφέρεια.