Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Εφαρμογή της Google με διπλό πληκτρολόγιο μεταφράζει κείμενο σε πραγματικό χρόνο



Η Google πειραματίζεται με μία εφαρμογή για κινητά που κάνει real time μετάφραση καθώς ο χρήστης πληκτρολογεί το κείμενό του.
Η υπηρεσία που χρησιμοποιείται από την εφαρμογή βασίζεται στο  Google Translate και αυτό που κάνει είναι να παρέχει μετάφραση σε πραγματικό χρόνο σε διάφορες γλώσσες.

Ανθρώπινες απεικονίσεις στα επιστύλια του τάφου της Αμφίπολης - έρευνες και για άλλα μνημεία



Αχνοί χρωματισμοί και ενδείξεις ανθρώπινων απεικονίσεων σε μαρμάρινα επιστύλια από τον ταφικό θάλαμο με το περίτεχνο ψηφιδωτό, είναι τα στοιχεία που αποκάλυψε η ώς τώρα σωστική συντήρηση των ευρημάτων από τον τύμβο Καστά, που πραγματοποιείται στα εργαστήρια του αρχαιολογικού μουσείου της Αμφίπολης.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο στο αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης,

ΒΟΜΒΑ στο ΠΑΣΟΚ. Επιστολή Παπανδρέου για αλλαγή ηγεσίας μέσα από έκτακτο συνέδριο.

Βόμβα» στο ΠΑΣΟΚ θέτοντας ζήτημα ανάδειξης νέας ηγεσίας από τη βάση ύστερα από έκτακτο Συνέδριο με «τίτλο» «Ολα από την αρχή» έριξε χθες αργά το βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου, στέλνοντας γραπτώς τις προτάσεις του στον αρχηγό του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο πρώην πρωθυπουργός με την κίνησή του, όπως εκτιμούν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, τορπιλίζει αυτήν την κρίσιμη στιγμή την προσπάθεια ενίσχυσης της παράταξης αλλά και, το κυριότερο, της χώρας για την ασφαλή έξοδο από την κρίση.

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου Πανήγυρις Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών



Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης, πανηγυρίζει το φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών (παραπλεύρως Ο.Τ.Ε.).

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα του χαριτόβρυτου Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης.

49χρονη προσποιήθηκε την αστυνομικό για να...κλέψει



Μια 49χρονη προσποιούμενη την αστυνομικό επιχείρησε να κλέψει την τσάντα μιας γυναίκας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η 49χρονη μπήκε σε κατάστημα και προσέγγισε την υπάλληλο της επιχείρησης, λέγοντας ψευδώς πως είναι αστυνομικός και πως θα πραγματοποιήσει έλεγχο.
Όταν της ζητήθηκε να επιδείξει την αστυνομική ταυτότητα, εκείνη έδειξε άλλο έγγραφο και αιφνιδιαστικά άρπαξε την τσάντα της υπαλλήλου.

Το υπό κατάρρευση «σπίτι» του Λουντέμη – Τι θα κερδίσουμε από την αναπαλαίωσή του;





Του Κυριάκου Θεοδοσίου,
Μαθητή ΓΕΛ Σκύδρας


Πολιτισμός είναι ό,τι μας εκφράζει και μας χαρακτηρίζει και απ’ ότι φαίνεται δε μας χαρακτηρίζει η ύπαρξη πολιτισμού, αλλά η έλλειψή του. Στο εύλογο αυτό συμπέρασμα δεν είναι δύσκολο να οδηγηθεί κάποιος αν προσέξει το θέμα με το «σπίτι» του Μενέλαου Λουντέμη στον Εξαπλάτανο Αριδαίας.

Ο Δημήτρης Βαλασιάδης, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, και μετέπειτα πολυδιαβασμένος συγγραφέας κατά τα εφηβικά του χρόνια μετακόμισε με την οικογένειά του στην Έδεσσα όπου και εργαζόταν για να βοηθήσει την οικογένειά του στα οικονομικά.

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Νέου ΕΣΠΑ από το Επιμελητήριο Πέλλας



Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας με θέμα «Παρουσίαση Νέου ΕΣΠΑ - Οι άξονες τους προγράμματος».
            Κύριος Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος είναι ο αρμόδιος Υφυπουργός για το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ανακοίνωση για εξισωτική αποζημίωση 2014 και απογραφή του ζωικού κεφαλαίου



Από το Τμήμα Υγείας των Ζώων της  Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται στους κτηνοτρόφους τα εξής σχετικά με την απογραφή του ζωικού κεφαλαίου και την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 και σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που απέστειλε ο  Αναπληρωτής Υπουργός  Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρις Κουκουλόπουλος :

Φινλανδία: Προσφέρει 18.000 θέσεις εργασίας με μισθούς 6.000 ευρώ, αλλά κανένας Έλληνας δεν ανταποκρίνεται.



18 χιλιάδες θέσεις εργασίας προσφέρει η Φινλανδία με προκήρυξή της που δημοσιεύτηκε πριν από δύο εβδομάδες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην ενότητα EURES, με έμφαση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 
Παρά το μέγεθος των θέσεων εργασίας και τα τεράστια ποσά που προσφέρονται, μόλις δύο γιατροί έχουν κάνει αίτηση έως τώρα. Οι μισθοί κυμαίνονται γύρω στις 6 χιλιάδες ευρώ για 35-40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, ενώ όπως αναφέρει η προκήρυξη,  «προσφέρουμε υποστήριξη μετοίκησης , έτσι ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε

«Για Κοροϊδία κατ’ εξακολούθηση» κάνει λόγο ο Γιάννης Σηφάκης στο θέμα του ΙΚΑ Αριδαίας



Μια μέρα μετά τις διαβεβαιώσεις Υπουργού και βουλευτών της ΝΔ για αλλαγή της απόφασης απομάκρυνσης, σήμερα το ΙΚΑ έστειλε το έγγραφο για την διαδικασία του κλεισίματος!!!!
Επείγουσα ανάγκη κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας αντί αναίτιες ευχαριστίες του κ. Δημάρχου προς Υπουργούς που επί των ημερών τους έχει υποβαθμιστεί η Αλμωπία και η Αριδαία σε μεγάλο χωριό

Μακελειό με 11 τραυματίες σε κλαμπ στο Μικρολίμανο



Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει η αστυνομία για την αιματηρή ένοπλη επίθεση, που σημειώθηκε τα ξημερώματα από άγνωστο άτομο με πυροβόλο όπλο, πιθανότατα «καλάνσικοφ», σε νυχτερινό μαγαζί στην Ακτή Δηλαβέρη στο Μικρολίμανο, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τριών ατόμων και άλλων οκτώ ελαφρότερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία φέρεται να έχει τη φωτογραφία του δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες πριν το αιματηρό περιστατικό, πρέπει να βρίσκονταν στο νυχτερινό μαγαζί. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ήταν στο κατάστημα, έφυγε κάποια στιγμή και επέστρεψε με το «καλάνσικοφ» στα χέρια.

Πρόστιμο-μαμούθ 270.000 ευρώ σε 67χρονο που θανάτωσε οκτώ κουτάβια



Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε έναν 67χρονο που κατηγορείται για τη θανάτωση οκτώ νεογέννητων κουταβιών και την κακοποίηση ενός ακόμη σκύλου στη Λάρισα, καθώς θα υποχρεωθεί να πληρώσει πρόστιμο «μαμούθ», ύψους 270.000 ευρώ!Το χωρίς προηγούμενο πρόστιμο είναι το άθροισμα της ποινής ύψους 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό, όπως προβλέπει η νομοθεσία για την προστασία των ζώων. Τα άτυχα κουτάβια είχαν βρεθεί νεκρά μέσα σε μια νάιλον σακούλα, δεμένη και κάτω από πέτρες, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Λάρισα, τον Αύγουστο του 2013. Ο δράστης εντοπίστηκε

Όταν ο μικρός Βαγγέλης από τα Γιαννιτσά συνάντησε το ίνδαλμά του (βίντεο)



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του «Αγαθοβούλειου» 3ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών , στα πλαίσια των κοινωνικών του δράσεων , κάλεσε τoν αρχηγό της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ.
           Η πρόσκληση έγινε μετά από επιθυμία του δεκάχρονου Βαγγέλη ,μαθητή της Δ΄τάξης του σχολείου μας , του οποίου η ζωή του στέρησε από μικρή ηλικία  , την δυνατότητα να κλωτσάει την μπάλα και να γεμίζει χαρά.

Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στα Γιαννιτσά για την απεργία στις 27 Νοεμβρίου



Την Τετάρτη 19/11/2014 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη της τοπικής Γραμματείας ΠΑΜΕ Πέλλας για την προετοιμασία και οργάνωση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη. Συμμετείχαν Σωματεία Εργαζομένων της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και μεμονωμένοι εργαζόμενοι και άνεργοι.
     Στη σύσκεψη έγινε παρουσιάστηκε απολογισμός της δουλειάς που προηγήθηκε στα πλαίσια της δίμηνης καμπάνιας του ΠΑΜΕ, που κορυφώθηκε με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη με τη συμμετοχή πάνω από 1.000 Σωματείων από όλη τη χώρα.

Bloomberg προς δανειστές: "Μην πιέζετε άλλο την Ελλάδα - Θα διαλυθεί η Ευρωζώνη"



Έναν ανέλπιστο σύμμαχο φαίνεται ότι αποκτά η ελληνική κυβέρνηση στη "μάχη" της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Το πρακτορείο Bloomberg παρά τα τελευταία επικριτικά ρεπορτάζ και σχόλια του για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα στο κεντρικό του άρθρο παίρνει σήμερα θέση ζητώντας απ' τους δανειστές "να δώσουν μία ευκαιρία στην Ελλάδα", να "σταματήσουν την πίεση" και να "βρουν έναν τρόπο να ελαφρύνουν τα χρέη". Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί, η Ευρωζώνη οδηγείται σε

Τέλος στο ξέπλυμα χρήματος με δελτία ΟΠΑΠ



Στο πρόβλημα που απασχόλησε τη Γραμματεία Διαφάνειας για την πάταξη κυκλωμάτων ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών, έδωσε λύση η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Σούρλα, με τον νέο κανονισμό της Ε.Ε.Ε.Π., πρόεδρος της οποίας είναι ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος, κανένας δεν θα μπορεί να εισπράττει κέρδη από τυχερά παιχνίδια χωρίς να

Ο YΠ.ΕΣ. Αργ. Ντινόπουλος στο Δήμο Σκύδρας



Επίσκεψη στο Δημαρχείο της Σκύδρας θα πραγματοποιήσει, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 κι ώρα 12:30, ο Υπουργός Εσωτερικών  Αργύρης Ντινόπουλος.
Θα συζητήσει ζητήματα της αρμοδιότητας του υπουργείου με τη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους των Κοινοτήτων.

Την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για υπαγωγή στις 100 δόσεις



Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, όπως ανακοίνωσε η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, μιλώντας στο Athens Tax Forum.
Η εφαρμοστική εγκύκλιος της ΓΓΔΕ δημοσιεύτηκε σήμερα στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων ως και την 1 Οκτωβρίου 2014 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά

« Χριστούγεννα σαν …΄Όνειρο», 4η Παραμυθούπολη Δήμου Πέλλας



Μέσα στον άνεμο μεσ΄την αντάρα…
μια νιφάδα σ΄αγαπάει…μια νιφάδα θα σε πάει…
στην καρδιά του Βόρειου Πόλου, στην καρδιά του …Κόσμου όλου
…Μια φορά και έναν καιρό
παραμονή Χριστούγεννα
συνέβη κάτι μαγικό …
Καλικοτσάγγαροι,  Καλοί και ΄Άντζαροι και Γκαριτζάγγαροι
αναστηθήκανε με το χρυσό της μάγισσας ραβδί
...έφεραν βροχή μαγική
βροχή απαλή σαν σκόνη
που τις παιδικές καρδιές χρυσώνει…

Βενιζέλος και Σημίτης στο τέλος θα μας κάνουν ν'αγαπήσουμε τον ...Γιωργάκη.



Να συνεχιστούν εντατικά οι προσπάθειες συνεργασίας με όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης ζητεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.Από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση: «Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συζήτησαν τα κύρια

Nέα δημοσκόπηση φέρνει το ΣΥΡΙΖΑ μπροστά με 5,5 μονάδες.



Το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία MRB για λογαριασμό της εφημερίδα «Αγορά».Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει η έρευνα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 23,9% έναντι 19,6 της ΝΔ. Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 7,5% και ακολουθούν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Ελληνες.Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας αυξάνεται στο 5,5% στην εκτίμηση ψήφου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 30,6% έναντι 23,9% της ΝΔ. Αναλυτικά:

Πασίγνωστος Αθηναίος δικηγόρος ήταν αυτός που ντυνόταν γυναίκα και "ψάρευε" αγοράκια στην Πέλλα.



Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε γνωστός δικηγόρος των Αθηνών ο οποίος τα βράδια ντυνόταν γυναίκα και ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια στην περιοχή της Σκύδρας και στην Έδεσσα.Όπως αποκαλύφθηκε ο 53χρονος ταξίδευε από την Αθήνα όπου διατηρεί το δικηγορικό του γραφείο στην Σκύδρα και τις γύρω περιοχές, προκειμένου να ικανοποιεί  το πάθος του για τους άνδρες. Είχε υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία αύξησης στήθους και σε πλαστική στο πρόσωπο για να μοιάζει με γυναίκα.

Συνάντηση Γρηγόρη Στάμκου με τον Υπουργό Εσωτερικών,σήμερα στα Γιαννιτσά.



Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών θα έχει σήμερα στις 11 το πρωί ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος στο Δημαρχείο Πέλλας,ενώ λίγο νωρίτερα ο Δήμαρχος Πέλλας θα υποδεχθεί τον υπουργό στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.Ο κ.Αργύρης Ντινόπουλος θα βρίσκεται από το πρωί στην Πέλλα και θα χει σειρά επαφών με παράγοντες της Αυτοδιοίκησης ενώ αργά το βράδυ θα παραυρεθεί και θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Πέλλας με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδυρης της Νέας Δημοκρατίας.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Σαββάτο 22/11



Το να θέσεις έναν πρώτο στόχο είναι το κλειδί για τη δράση και το αντίδοτο για την απελπισία

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 22 Νοεμβρίου

Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1897: Υπογράφεται ελληνοτουρκική συνθήκη ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη, μετά τον άτυχο για την Ελλάδα πόλεμο του 1897. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να καταβάλει 4 εκατομμύρια χρυσές λίρες ως αποζημίωση στην Τουρκία και να εκκενώσει την περιοχή ανάμεσα στον Όλυμπο και τα Καμβούνια Όρη. Με την ίδια συνθήκη, η Κρήτη αποκτά την αυτονομία της.
1906: Τα αρχικά S.O.S. καθιερώνονται ως διεθνές σήμα κινδύνου, στο Διεθνές Συνέδριο Ασύρματης Τηλεγραφίας του Βερολίνου.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στο φως μετά από καταγγελία των θυμάτων



Χωρίς συνοδεία ενηλίκου και με δική τους πρωτοβουλία εμφανίστηκαν προ ημερών στη ΓΑΔΑ και ενώπιον του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, τρία κορίτσια, ηλικίας 13 χρονών, ζητώντας βοήθεια, σε μία υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, για την οποία επίκεινται σχετικές ανακοινώσεις. Σύμφωνα με έρευνα, στην Ελλάδα ένα στα 10 παιδιά έχουν πέσει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης.
Την αποκάλυψη έκανε ο κ. Σφακιανάκης από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε μιλώντας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, σε μαθητές 39 Γυμνασίων και Λυκείων από την περιοχή της Μακεδονίας.

Σπάνιο σκουλήκι μήκους ενός εκατοστού ζούσε επί τέσσερα χρόνια σε εγκέφαλο άνδρα



Ένα σκουλήκι-ταινία που ως παράσιτο συνήθως μολύνει σκύλους, γάτες και άλλα ζώα, ανακαλύφθηκε από βρετανούς γιατρούς μέσα στον εγκέφαλο ενός 50χρονου Κινέζου.

Το σκουλήκι, μήκους ενός εκατοστού, ζούσε τουλάχιστον επί τέσσερα χρόνια μέσα στο κεφάλι του άνδρα και του προκαλούσε τρομερούς πονοκεφάλους, επιληπτικές κρίσεις, αλλοίωση της αίσθησης της όσφρησης, ξαφνικές αναλαμπές μνήμης και άλλα νευρολογικά συμπτώματα.

Σε ισχύ η ρύθμιση για τις 100 δόσεις



Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου σχετικά τις οφειλές που θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση, για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Με την τροπολογία ζητούμε δικαιοσύνη στην φορολόγηση των αγροτών, όχι χάρες»



Στην Ολομέλεια της Βουλής, Ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, υποστήριξε την τροπολογία που κατέθεσε με άλλους 16 Βουλευτές της ΝΔ, για την φορολόγηση των αγροτών. Ο κ. Τζαμτζής στην ομιλία του τόνισε τα εξής:

«ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Σε δύο Ελληνες δημοσιογράφους το «Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014»



Οι δύο Έλληνες δημοσιογράφοι Εμμανουήλ Κακλαμάνος και Γιώργος Μουτάφης, θα τιμηθούν φέτος με το «Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014» του αυστριακού τμήματος της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα», που θα τους απονεμηθεί σε ειδική εκδήλωση στις 11 Δεκεμβρίου στη Βιέννη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Αίγυπτος: Μούμια που μοιάζει με εξωγήινο θάφτηκε με τιμές Φαραώ (βίντεο)



Το εύρημα ανακαλύφθηκε σε έναν τάφο στην περιοχή Λαχούλ της Αιγύπτου από τον καθηγητή Βίκτορ Λούμπεκ του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια...

Ο Αμερικανός καθηγητής είπε ότι εντοπίστηκε σε μια μικρή πυραμίδα κοντά στην πυραμίδα του Φαραώ Σενουσρέτ Β΄.

Εκπληκτικό βίντεο της επόμενης αποστολής σε διαστημικό βράχο



Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα καταπληκτικό βίντεο για την αποστολή Osiris-Rex η οποία θα επιχειρήσει να συλλέξει δείγματα από έναν κομήτη η τροχιά του οποίου θα τον φέρει κοντά στη Γη τον 22ο αιώνα και υπάρχει 1 στις 2,500 χιλιάδες πιθανότητες να πέσει πάνω στον πλανήτη μας.

Η αποστολή

Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Γεωργίου Σκύδρας από τον Μητροπολίτη κ. Ιωήλ



Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 θα τελεστούν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Γεωργίου Σκύδρας, μετά από την ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε σε αυτόν.

Οι πέντε θετικές αλλαγές που φέρνουν τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα



Για μια μεγάλη μεταρρύθμιση που ανέμενε επί δεκαετίες η επιχειρηματική κοινότητα, οι οικονομολόγοι και οι φοροτεχνικοί, κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομικών. Τι εξασφαλίζει ο νόμοςΤις πέντε βασικές αλλαγές που φέρνει ο ψηφισθείς νόμος που αφορά τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα παρουσιάζει το υπουργείο Οικονομικών.Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «ολοκληρώθηκε μια μεγάλη μεταρρύθμιση που ανέμενε επί δεκαετίες η επιχειρηματική κοινότητα, οι θεσμικοί φορείς, οι οικονομολόγοι και οι

Σύγκληση του Περιφ. Συμβουλίου Κ.Μακεδονίας. Δείτε τα θέματα



Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε μιλώντας ή γράφοντας στα Ελληνικά.



Δείτε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε μιλώντας ή γράφοντας.
  • Μία, μια (=μιά), δύο, δυο (=δυό).
  • Εννιά, εννέα, εννιακόσια, εννιακοσιοστός αλλά ενενήντα, ένατος, ενενηκοστός.
  • Τριάμισι χρόνια, τρεισήμισι μέρες (όχι τρεισήμισι χρόνια, για τον ίδιο λόγο που δε λέμε "τρεις χρόνια").
  • Οι τύποι της ερωτηματικής αντωνυμίας ποιος είναι μονοσύλλαβοι και δεν τονίζονται: ποιες, ποιοι, ποιους κ.λπ.