Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο Σύλλογος Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας διοργανώνει εκδρομή στην Αίγινα


Ο Σύλλογος Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας ανακοινώνει ότι διοργανώνει εκδρομή στην Αίγινα στον Άγιο Νεκτάριο, με μια διανυκτέρευση στην Αίγινα και μια διανυκτέρευση στην Αθήνα. Τιμή συμμετοχής 110 ευρώ διανυκτέρευση με πρωινό. Tο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής μπορείτε να το παραλαμβάνετε από τα Γραφεία του Συλλόγου στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών.

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 23820-24751
Kιν.: 6945-60-87-96.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ & ΚIΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 10 ΤΚ.58100
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ GIANNITSA
Τηλ: 23820-24751
Εmail: syllogos12@yahoo.gr

L. Αριθ. Αποφ. ΔΥΠ/Β1/Φ55 Ατ/11327/14-3-01 ΦΕΚ 947/24-7-01

Γιαννιτσά.: 7-6-2011
Αριθμ. Πρωτ.: 589

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Με επιτυχία πραγματοποίησε ο ΑΟ Γιαννιτσών το 2ο Ενωσιακό προπαιδικό πρωτάθλημα Τέννις


Το Σάββατο 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά το δεύτερο Ενωσιακό προπαιδικό πρωτάθλημα σε ΚΟΚΚΙΝΟ – ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ και ΠΡΑΣΙΝΟ γήπεδο σύμφωνα με τα πρότυπα της ITF για παιδιά ηλικίας από 6-10 ετών.

Διοργανωτής όμιλος ήταν ο ΟΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ και υπεύθυνος αγώνων ο tutor της Γ Ένωσης κ. Σταφυλίδης Αβραάμ. Στη διοργάνωση αγωνίστηκαν 45 παιδιά από τα Γιαννιτσά, Αριδαία, Καστοριά, Έδεσσα Γρεβενά και Βέροια χωρισμένα σε ομάδες. Το σύστημα των Αγώνων ήταν αγώνες ομίλων σε Round Robin.

Η άποψή μας για τα 7 μέτρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Με μία απλή πράξη των εφτά μέτρων που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, βοηθούν στην εξοικονόμηση 26 εκατομυρίων ευρώ τον χρόνο. Συν το ποσό που θα εξοικονομηθεί από την δεύτερη πρόταση, της κατάργησης της βουλευτικής σύνταξης η οποία αν και δεν γνωρίζουμε ακριβή ποσά, ωστόσο αυτή θα αποφέρει τα μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη στο δημόσιο.
Τα αρχικά 26 πάντως εκατ. μπορεί να φαντάζουν στάλα στον ωκεανό μπροστά σε αυτά που χρωστάει το Ελληνικό κράτος, ωστόσο όμως όπως επισημαίνει και ο κ. Μητσοτάκης, μπορούν να αποτελέσουν μία κίνηση καλής θέλησης από πλευράς των βουλευτών έτσι ώστε να κερδίσουν λίγο από την χαμένη τους αξιοπιστία.
Σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί βουλευτές οι οποίοι θα αντιδράσουν σε κάποιες ή και στο σύνολο των προτάσεων θεωρώντας ότι δεν βγαίνουν οικονομικά. Η απάντηση μας πάντως ως «Πέλλα δώθε» σε αυτούς τους βουλευτές είναι, αν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε μόνο με την παχιά βουλευτική σας αποζημίωση ρωτήστε τότε μία μέση Ελληνική οικογένεια αν μπορεί να ζήσει έχοντας μόλις το 1/10 πολλές φορές των δικών σας εσόδων, τη στιγμή μάλιστα που τα λειτουργικά σας έξοδα είναι σχεδόν ανύπαρκτα. (υπάλληλοι, γραφεία, τηλέφωνα… όλα πληρωμένα από το κράτος). Και αν πάλι συνεχίσετε να λέτε ότι δεν βγαίνετε, το καπελάκι σας και στο καλό, δεν θα μας λείψετε. Σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί άλλοι που θα εκτιμούσαν περισσότερο από εσάς τη θέση του βουλευτή και που ίσως θα πρόσφεραν και αρκετά περισσότερα.
Ας ελπίσουμε μόνο αυτές οι προτάσεις να μην μείνουν ως μία κίνηση εντυπωσιασμού.

Εφτά προτάσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αναδιάρθρωση της βουλής

Με επιστολή τους προς το σύνολο των συναδέρφων του στην βουλή ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει 7 προτάσεις που θα μπορούσαν να κερδίσουν ένα μέρος της χαμένης αξιοπιστίας των πολιτών απέναντι στο κοινοβούλιο και τους εκπροσώπους της. Μεταξύ άλλων προτείνει την μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200 αλλά και περικοπές των προνομίων τους όπως την χορήγηση βουλευτικών αυτοκινήτων και των αμοιβών τους σε συμμετοχές επιτροπών της βουλής. Συνολικά τα 7 μέτρα που προτείνει, έχουν ως εξής:
1. Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200. Σε σχέση με άλλες χώρες παρεμφερούς μεγέθους η Ελλάδα έχει πολλούς βουλευτές, ενώ η μείωσή τους επιτρέπεται από το Σύνταγμα. Η κίνηση αυτή θα αποφέρει εξοικονόμηση 11 εκατ. Ευρώ.
2. Την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Ο βουλευτής θα δικαιούται σύνταξη μόνο από έναν ασφαλιστικό φορέα αυτόν στον οποίο ανήκε ως εργαζόμενος
3. Την κατάργηση του επιδόματος για συμμετοχή των βουλευτών σε Επιτροπές της Βουλή. Η κάθε συμμετοχή βουλευτών σε επιτροπές αμείβονται εξτρά, προς 270 ευρώ. Εξοικονόμηση 3,6 εκατ. Ευρώ τον χρόνο.
4. Το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής. Το κανάλι κοστίζει 6 εκατ. Ευρώ τον χρόνο στον Έλληνα φορολογούμενο με την τηλεθέαση να φτάνει μετά βίας στο 0,3%.
5. Την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων. Είναι πρόκληση ενώ η μέση Ελληνική οικογένεια να έχει τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα, να χορηγούνται αυτοκίνητα στους βουλευτές. Έτσι εξοικονομούνται 5,4 εκατ. Ευρώ τον χρόνο.
6. Την κατάργηση στην πράξη της βουλευτικής ασυλίας. Η αρμόδια επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας να εισηγείται πάντα και για όλες τις υποθέσεις υπέρ της άρσης στην Ολομέλεια της Βουλής.
7. Τη διαχρονική ανάρτηση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών στο διαδίκτυο. Τα πόθεν έσχες των βουλευτών πρέπει να είναι προσβάσιμα από τους πολίτες όχι μόνο για τον τελευταίο χρόνο αλλά από το έτος που εισήλθαν για πρώτη φορά στη Βουλή.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Διάθεση διατροφής για σκύλους από τα Σφαγεία Αλμωπίας ΑΕ


Από τα Σφαγεία Αλμωπίας ΑΕ ανακοινώνεται ότι διαθέτουμε συμπλήρωμα διατροφής για σκύλους, πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες. Την τροφή μπορείτε να προμηθεύεστε από τις εγκαταστάσεις μας στη Φούστανη με 20 λεπτά το κιλό, κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Πληροφορίες στο τηλ. 23840 62099.

Π.Ψωμιάδης: Παραμένω στην Περιφέρεια


Την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θύμιου Σώκου, με την οποία τίθεται σε προσωρινή αργία, παρέλαβε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ωστόσο όπως διεμήνυσε, θα παραμείνει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς να έχει το τίτλο του περιφερειάρχη.

Όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στην ΕΤ3, προτίθεται να πηγαίνει καθημερινά στα γραφεία της Περιφέρειας και να προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά, παρά το γεγονός ότι θα είναι σε προσωρινή αργία.

«Δεν πρόκειται να φύγω από την Περιφέρεια. Θα παραμείνω εδώ, χωρίς να έχω τον τίτλο του Περιφερειάρχη - το δικαίωμα να υπογράφω. Από εδώ μόνον ο λαός μπορεί να με διώξει. Ο λαός με έστειλε πριν έξι μήνες - κανείς δεν μπορεί να έρθει να με πάρει από εδώ. Εξάλλου, δεν έχει τελεσιδικήσει τίποτε. Έχουμε τον Αρειο Πάγο», υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης.

Παράλληλα, δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει να μιλά για τα προβλήματα της κοινωνίας, κατά του μνημονίου, για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και τη Μακεδονία, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση: «Δεν πρόκειται ούτε να με φιμώσουν, ούτε να με τρομοκρατήσουν, ούτε να με εξοντώσουν πολιτικά».

Πηγή www.naftemporiki.gr

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Μυστικό... breakfast Παπανδρέου με 10 υπουργούς!


Ραγαδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης με τα σενάρια ανασχηματισμού να δίνουν και να παίρνουν, αλλά και τους μισούς υπουργούς να διαμηνύουν ακόμα και δημόσια (βλ. Κ.Σκανδαλίδης) ότι δεν θα δεχθούν επιτηρητές της τρόικας στα υπουργεία τους...

Βλέποντας το άσχημο αυτό κλίμα ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε σήμερα στο σπίτι του για πρωινό καφέ 10 υπουργούς, μεταξύ των οποίων οι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Λούκα Κατσέλη, Δημήτρης Ρέππας, Τίνα Μπιρμπίλη, Γιάννης Ραγκούσης και Χάρης Παμπούκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika παρών θα είναι και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνστανίνου, ο οποίος έχει εντολή απο τον πρωθυπουργό να ετοιμάσει και να παρουσιάσει αύριο μεταξύ... καφέ και κουβεντούλας το σχέδιο με τους επιτηρητές σε κάθε υπουργείο, αλλά και τον οδικό χάρτη για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Στόχος των Παπαναδρέου, Παπακωνσταντίνου είναι να πείσουν τους υπουργούς των παραγωγικών υπουργείων την αναγκαιότητα για την άμεση αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και της παρουσίας των ξένων επιτηρητών στην Ελλάδα...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μέχρις στιγμής έχουν απαντήσει ότι θα παρεβρεθούν περί τους 7 υπουργούς, ενώ οι υπόλοιποι τρεις κρατάνε... στάση στον Γ.Παπανδρέου.

Πηγή www.parapolitika.gr

Εκλογές στις 24 Ιουλίου σκέφτεται ο Παπανδρέου


Για άλλη μια φορά το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ρίχνει στο τραπέζι το Μαξίμου, προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές κατά την κρίσιμη ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Δημοσιεύματα εμφανίζουν τον Πρωθυπουργό αποφασισμένο να στήσει κάλπες με το δίλημμα χρεοκοπία ή σταθερή κυβέρνηση, στην περίπτωση που οι βουλευτές του δεν ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει κυβερνητικό στέλεχος στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», «το πολιτικό παιχνίδι έχει γίνει πια μονόδρομος».

Έγκυρες πληροφορίες μάλιστα τονίζουν ότι οι κάλπες μπορεί να στηθούν στις 24 Ιουλίου. Με το δίλημμα χρεοκοπία ή σταθερή κυβέρνηση.

Πηγή www.parapolitika.gr

Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και στην Πέλλα

Μήνυμα δημάρχου Πέλλας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ας θέσουμε πρώτιστη προτεραιότητα μας τη διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος, διαμορφώνοντας τη δική μας περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθησία, με την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων και δεσμεύσεων ώστε να συμβάλλουμε καθημερινά και με κάθε μέσο και τρόπο, στην προστασία του. Εύχομαι οι καθημερινές συνήθειες και πρακτικές όλων μας, να κάνουν το μέλλον μας καλύτερο και ο πλανήτης μας να δώσει σε όλους μας μια ακόμη ευκαιρία.

Γρηγόριος Σωτ. Στάμκος
Δήμαρχος Πέλλας

Στα δάση αφιερωμένη η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Κυριακή, αφιερωμένη στα δάση, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής και προσφέρουν μέσα επιβίωση για περίπου ενάμισι δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο καταστρέφονται 13 εκατομμύρια εκτάρια δάσους, μια έκταση που ισοδυναμεί με το μέγεθος της Πορτογαλίας, καθώς, μεταξύ άλλων, το 80% της ενέργειας που καταναλώνεται σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες προέρχεται από την ξυλεία και τον ξυλάνθρακα.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, που η κλιματική αλλαγή απειλεί τις ήδη λεπτές ισορροπίες του πλανήτη, η σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος χρειάζεται να μνημονεύεται κάθε μέρα, τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Οι σύγχρονοι άνθρωποι καλούνται να αλλάξουν τρόπο διαχείρισης και χρήσης των υλικών αγαθών στον πλανήτη, σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Πολιτικό χαρακτηρίζει το ζήτημα του περιβάλλοντος η Νίκη Γουλανδρή, πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Όπως επισημαίνει, η εθνική υπόσταση και η δυναμική κάθε χώρας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στη γεωπολιτική της ακεραιότητα και την αμυντική της ισχύ, αλλά και στον βιολογικό και φυσικό πλούτο των δασικών, θαλάσσιων και αγροτικών οικοσυστημάτων της.

Ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στέλνει δημοσίευμα της Κυριακής της εφημερίδας Independent, σύμφωνα με το οποίο, επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Ελσίνκι και της Νέας Υόρκης διαπιστώνουν ότι τα δάση σε 45 χώρες, τα οποία καλύπτουν το 72% της παγκόσμιας δασικής έκτασης, έχουν γίνει πυκνότερα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

Στις 20/6 η ετήσια γενική συνέλευση του ΓΑΣ Αναγέννησης Γιαννιτσών


Ο ΓΑΣ Αναγέννηση Γιαννιτσών (ερασιτέχνης) καλεί τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου, στην ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Πέλλας (Γιαννιτσών) την Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 19.00 το απόγευμά. Σε περίπτωση μη απαρτίας η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτων παρόντων μελών την Τετάρτη 22 Ιουνίου στον ίδιο τόπο και ώρα.

Τα θέματα της γενικής συνέλευσης είναι τα ακόλουθα:

1. Εκλογή προεδρείου γενικής συνέλευσης

2. Οικονομικός, διοικητικός απολογισμός της διετίας.

3. Επικύρωση μελών

4. Εκλογές για ανάδειξη εξελικτικής επιτροπής και νέου διοικητικού συμβουλίου του Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.