Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα αν ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας


Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα το 2011 και το 2012, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε δηλώσεις που έκανε, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει για τη χώρα «θανάσιμος κίνδυνος σε μια Ευρώπη που παραπαίει», συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται υπερπροσπάθεια για να βγούμε από την κρίση.

Τα οικονομικά μέτρα για το 2011 και το 2012 έχουν ήδη νομοθετηθεί και αν είμαστε συνεπείς και εργατικοί δεν θα χρειαστεί να αποφασιστούν νέα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο λαός έχει ήδη υποβληθεί σε μεγάλες θυσίες, η χώρα όμως...

61χρονος στην Αριδαία είχε κάνει....στόχο το γουρούνι του


Οι απανωτοί  πυροβολισμοί και τα πονεμένα  γρυλίσματα που ακούγονταν από  την αυλή ενός σπιτιού στην περιοχή της Αριδαία, αναστάτωσαν τους κατοίκους της περιοχής που βγήκαν να δουν τι είχε συμβεί. Όμως, «πάγωσαν» όταν αντίκρισαν έναν 61χρονο γείτονά τους να έχει μετατρέψει σε… κινούμενο στόχο το γουρούνι του!

Κάποιοι  κατάφεραν να σταματήσουν τον  απάνθρωπο δράστη και να τον  παραδώσουν στους άνδρες του  τοπικού αστυνομικού τμήματος που έφτασαν αμέσως. Όμως, είχε ήδη πυροβολήσει τρεις φορές κατά του άτυχου ζώου με αποτέλεσμα να το τραυματίσει σε δυο σημεία! Το δύστυχο γουρούνι παραδόθηκε σε κτηνίατρο...

Συνάντηση αύριο Κυριακή των μελών σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών υπαλλήλων με θέμα «το άρθρο 37»


Η απερχόμενη κυβέρνηση με την ψήφιση του άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου έριξε τους εργαζόμενους βωρά στα νύχια των εργοδοτών εκείνων, που εκμεταλλευόμενοι την ανεργία εκβιάζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν αλλαγές στις συμβάσεις τους.
Το σωματείου ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ καλεί τους εργαζόμενους – μέλη του στην αίθουσα του ΕΚΓ την Κυριακή 27 Νοέμβριου στις 5.30μμ προκείμενου να συζητηθούν θέματα που αφορούν το άρθρο 37, τις συμβάσεις εργασίας και γενικότερα τα δικαιώματα των εργαζόμενων έτσι όπως αυτά ρυθμίζονται μέσα από τους νέους αντεργατικούς νόμους.

Τον... πληγώνει η Τούμπα


Παλικαρίσιο βαθμό κατέκτησε στην Τούμπα η Κέρκυρα, που απέσπασε ισόπαλο αποτέλεσμα 0-0 από τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μπόλονι, που έκανε πολλά πειράματα στην 11άδα, είχε εγκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στο μισό γήπεδο προς την περιοχή του Γκαλίνοβιτς, ωστόσο ήταν μονοδιάστατη με αποτέλεσμα να μην διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Φαιάκων. Ως εκ τούτου ο Δικέφαλος του Βορρά πέταξε ακόμα δύο βαθμούς στο σπίτι του μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ...

Άξιζε την νίκη η Αναγέννηση στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό


φώτο από "Ματιές Πέλλας"
"Μετά από 18 χρόνια η Αναγέννηση Γιαννιτσών έδωσε το πρώτο της παιχνίδι εντός έδρας και αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο τους 2500 και πλέον φιλάθλους της ομάδας που περίμεναν με αγωνία την αναμέτρηση αυτή μάλιστα κόντρα σε μία εκ των φαβορί για την άνοδο τον Πανσερραϊκό.

Οι «πιτσιρικάδες» του Σπύρου Μπαξεβάνου από την αρχή της αναμέτρησης μπήκαν με τον αέρα και τον ενθουσιασμό που τους έδιναν τα μέχρι τώρα νικηφόρα αποτελέσματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν πέρασε από το μυαλό τους ότι θα μπορούσαν να απογοητεύσουν τους φίλους της ομάδας που ήρθαν μαζικά να τους στηρίξουν...

«Οχι στη δικτατορία Γερμανίας και Γαλλίας»


«Η Γερμανία πρέπει να ‘πειστεί’ για την κρισιμότητα  της έκδοσης ευρωομολόγων και  οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι για τη σημασία της βαθύτερης ενοποίησης, της αυστηρότερης οικονομικής διακυβέρνησης, στη βάση όμως της πολυφωνίας και  όχι της δικτατορίας δύο κρατών».

Τάδε έφη Όλι  Ρεν, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο να χρησιμοποιεί, ίσως για πρώτη φορά στη θητεία του, διόλου «διπλωματικές» και «κομψές» εκφράσεις για να αποτυπώσει το μέγεθος  του προβλήματος που αντιμετωπίζει  η Ευρώπη και δη η Ευρωζώνη και  παράλληλα τον προβληματισμό του, τον οποίο συμμερίζονται σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι...

Θεατρική Παράσταση στα Γιαννιτσά “ΌΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ”


Το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών παρουσιάζει σήμερα και αύριο, την παράσταση ΄΄ Όνειρα και Πράσινα Άλογα΄΄  ώρα 9μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Πέλλας. Πρόκειται για δυο μονόπρακτα το ΄΄ Αλογίσιο Όνομα΄΄ του Τσέχωφ και το΄΄ Όνειρο για δύο΄΄ του Foissy.
λίγα λόγια από την Αντιγόνη Πανταζή- υπεύθυνη σκηνοθεσίας:
΄΄Δύο μονόπρακτα που παραπαίουν μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας σ' ένα παιχνίδι των αισθήσεων και των παραισθήσεων. Δυο κόσμοι τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο αλληλένδετοι.

Σαν Σήμερα, 26 Νοεμβρίου


Γιορτάζουν:

Γεγονότα
43 π.Χ: Σχηματίζεται η Β' Τριανδρία στη Ρώμη, μεταξύ του Οκταβιανού, Λέπιδου και Μάρκου Αντώνιου.
1812: Ξεκινά στη Ρωσία η μάχη της Μπερεζίνα, που διήρκεσε έως τις 29 Νοεμβρίου και κατέληξε σε πανωλεθρία των γάλλων εισβολέων του Ναπολέοντα.

1862: Ο Τσαρλς Λούνβιγκ Μτόζον, γνωστός με το ψευδώνυμο Λιούις Κάρολ, στέλνει ως δώρο Χριστουγέννων στη 10χρονη Άλις Λίντελ ένα χειρόγραφό του με τον τίτλο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Το χαμόγελο των παιδιών ζωντανεύει με ένα bazaar στην Αριδαία


Τη διοργάνωση του event στηρίζει ο Δήμος Αλμωπίας και διοργανώνει bazaar, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στη Λέσχη Αξιωματικών, στην Αριδαία (09:00-13:00).

Στο παζάρι θα συμμετέχουν και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, με παραδοσιακά προϊόντα και 23 σχολεία με κατασκευές μαθητών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (στις 18:00), το bazaar θα λειτουργήσει στο Ξενιτίδειο Πνευματικό κέντρο, όπου θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο.

Ξεσηκωμός στα Γιαννιτσά για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό


Περισσότεροι από 3.000 φίλαθλοι της Αναγέννησης Γιαννιτσών αναμένονται το Σάββατο (26/11) το μεσημέρι (15:00) στο Δημοτικό Στάδιο για να παρακολουθήσουν το πρώτο φετινό εντός έδρας ματς απέναντι στον Πανσερραϊκό.
Η ομάδα της Πέλλας παρά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Προοδευτική μετρά τρεις σερί νίκες στη Football League, όλες εκτός έδρας και είναι λογικό οι φίλαθλοι να ανυπομονούν για το ματς της 5ης αγωνιστικής.
Εκτός πλάνων του τεχνικού, Σπύρου Μπαξεβάνου βρίσκονται οι...

Ερήμωσε η αγορά των Γιαννιτσών και γέμισε το Jumbo!!


Έρημη πόλη θυμίζουν τα Γιαννιτσά
Εικόνα ερήμωσης παρουσιάζουν οι εμπορικοί δρόμοι των Γιαννιτσών καθώς φαίνεται πως την χαριστική βολή στην ήδη δραματική κατάσταση λόγω της κρίσης, ήρθε να δώσει η λειτουργία του πολυκαταστήματος στα όρια της πόλης. Άφαντοι οι καταναλωτές. Άφαντοι όμως και οι τοπικοί μας άρχοντες που δεν τολμούν να περπατήσουν στα πεζοδρόμια της αγοράς. Τα κατάφεραν όλοι μαζί οι τοπικοί μας αστέρες που στο παρασκήνιο  έδωσαν κυριολεκτικά τα ρέστα τους για να λειτουργήσει το πολυκατάστημα, την ίδια ώρα που στο προσκήνιο...

25 Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών


Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο.
Στατιστικά Στοιχεία για την Ελλάδα:..

Σαν Σήμερα, 25 Νοεμβρίου


Γιορτάζουν:

Γεγονότα
1491: Οι χριστιανικές δυνάμεις αρχίζουν την πολιορκία της Γρανάδας, την οποία κατέχουν οι Άραβες και είναι το τελευταίο προπύργιό τους στην Ιβηρική Χερσόνησο.
1916: Επιβάλλεται από τις δυνάμεις της Αντάντ αποκλεισμός της Ελλάδος. Η Ελλάς εξαναγκάζεται να αποδεχθεί τελεσίγραφο να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από την Πελοπόννησο και να δεχθεί έλεγχο στον Ισθμό και την Πάτρα. (Νοεμβριανά)

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Με αβγά υποδέχτηκε η Λέσβος τον Αδωνη Γεωργιάδη


Με αβγά και πορτοκάλια «υποδέχθηκαν» διαδηλωτές την Πέμπτη στη Μυτιλήνη τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, όπως μεταδίδουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Οπως αναφέρουν, κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και επιχείρησαν να «εισβάλουν» στο κτίριο με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί ο κ. Γεωργιάδης.
Ο δεύτερος αποκλεισμός του έγινε λίγη ώρα αργότερα έξω από το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού «Αρχιπέλαγος» όπου ο υφυπουργός έδινε συνέντευξη...

Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Οικονομικών για μείωση επιτοκίων σε δάνεια τριτέκνων οικογενειών

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:  τον Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: «Μείωση των επιτοκίων των δανείων των τριτέκνων οικογενειών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων»

«Στα πλαίσια της δημοσιονομικής προσαρμογής για τη διάσωση της χώρας από τη χρεωκοπία οι οικογένειες των δημοσίων υπαλλήλων έχουν επιβαρυνθεί με μεγάλες περικοπές των εσόδων τους με αποτέλεσμα να αδυνατούν σήμερα να ανταπεξέλθουν σε βασικές υποχρεώσεις τους, όπως είναι η καταβολή των δόσεων των στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (Τ.Π.&Δ.). Ενδεικτικά αναφέρουμε περιπτώσεις όπου κατά τη σύναψη των δανείων...

Σαν Σήμερα, 24 Νοεμβρίου


Γεγονότα
1859: Ο Κάρολος Δαρβίνος δημοσιεύει το μνημειώδες έργο του «Η καταγωγή των ειδών».
1920: Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της 22ας Νοεμβρίου που ανακοινώνει η κυβέρνηση δείχνουν ότι το 98% του ελληνικού λαού ψήφισε υπέρ της βασιλείας και της επιστροφής του Κωνσταντίνου στο θρόνο της Ελλάδας.
1939: Η Γκεστάπο στην Τσεχοσλοβακία εκτελεί 120 μαθητές, που κατηγορήθηκαν για αντιναζιστική συνωμοσία.
1947: Το Κογκρέσο με συντριπτική πλειοψηφία καταδικάζει τους δέκα καλλιτέχνες του Χόλιγουντ, που αρνούνται να συνεργαστούν με την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Ενεργειών του γερουσιαστή Μακάρθι και να καταδώσουν συναδέλφους τους κομμουνιστές.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Εκτάκτως συνάντηση Παπαδήμου-Σαμαρά


Εκτάκτως συνάντηση Παπαδήμου-Σαμαρά
Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά την αποστολή της επιστολης του σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.
Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά θα έχει στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Λουκάς Παπαδήμος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ -μετά τον Γ.Παπανδρέου- για να ...
τον ενημερώσει για τις επαφές του με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους που είχε τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και για το κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη για την άρνησή του προέδρου της ΝΔ να παράσχει έγγραφες εγγυήσεις για την συμφωνία των Βρυξελλών...
Αναρτήθηκε από Nonews στις 17:19

Σαν Σήμερα, 23 Νοεμβρίου


Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1824: Ο Ιμπραήμ φθάνει με τη στρατιά του στη Σούδα της Κρήτης, καθ' οδόν προς την Πελοπόννησο.
1824: Ρουμελιώτικα στρατεύματα εισέρχονται στην Πελοπόννησο, κατόπιν προσκλήσεως των Κυβερνητικών. (Εμφύλιος Πόλεμος)

1867: Τρεις ιρλανδοί εθνικιστές εκτελούνται στο Μάντσεστερ, επειδή σκότωσαν ένα αστυνομικό. Έμειναν στην ιστορίας ως οι Μάρτυρες του Μάντσεστερ...

H υπογραφή ή όχι από τον Σαμαρά διχάζει τη ΝΔ


Για τα καλά έχει διχάσει τη ΝΔ το ζήτημα της υπογραφής ή μη του Αντώνη Σαμαρά στις δεσμεύσεις που του ζητά η τρόικα,  για την  υλοποίηση της δανειακής σύμβασης.

Από τη μια πλευρά, υπάρχουν οι «συνήθεις ύποπτοι» Φαήλος Κρανιδιώτης, Γιάννης Μανώλης και λοιποί «σκληροί», οι οποίοι ζητούν επιτακτικά από τον πρόεδρο της ΝΔ να μην υπογράψει.

Ο Φ. Κρανιδιώτης μίλησε το πρωί στον Σκάι και χαρακτήρισε τον  κίνδυνο πτώχευσης της χώρας «χάρτινη απειλή» , αφήνοντας να εννοηθεί  ότι η πίεση έχει και ελληνική προέλευση, με σκοπό να ταπεινωθεί ο πρόεδρος της ΝΔ. Στο ίδιο μήκος κύματος...

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

«Πάγωσαν» οι επεκτάσεις πολεοδομικών σχεδίων λόγω κρίσης


Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν οι επεκτάσεις στην Κεντρική Μακεδονία. Τα περισσότερα γενικά πολεοδομικά σχέδια έχουν δρομολογηθεί και απομένουν εκκρεμότητες, οι οποίες όμως υπολογίζεται ότι θα έχουν κλείσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Ωστόσο, η κρίση στα οικονομικά δήμων και πολιτών, η αναστάτωση του «Καλλικράτη» και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η προσοχή όλων έχει στραφεί...

Αύξηση κρουσμάτων AIDS στην Ελλάδα κατά 53%


Η αύξηση της χρήσης ενδοφλέβιων ναρκωτικών αλλά και της παράνομης πορνείας αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς τον κύριο λόγο της εκρηκτικής ανόδου των κρουσμάτων του AIDS στη χώρα μας από τις αρχές του 2011 μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Πρόκειται για μια αύξηση 53% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και αφορά όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, κυρίως όμως τους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί κατά 1260% σε σχέση με πέρυσι.
Ήδη, για τον περιορισμό του προβλήματος ο ΟΚΑΝΑ έχει προμηθευτεί 100 χιλιάδες σύριγγες και ισάριθμα προφυλακτικά, προκειμένου να τα διανείμει σε χρήστες...

Γ. Καρατζαφέρης: «Καλώ τον Α. Σαμαρά να υπογράψει»


Την πρόθεσή του να συνεισφέρει στην προσπάθεια της χώρας μας να λάβει την έκτη δόση, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του, καλώντας παράλληλα και τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε δηλώσεις του είπε πως εάν δεν υπάρξουν οι υπογραφές που ζητούν οι ξένοι, τότε δεν θα υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν την 1η και 15η του μηνός οι μισθοί και οι συντάξεις.
«Θα με κυνηγά εμένα όλη Ελλάδα; H πρώτη δηλαδή μεγάλη μου πατριωτική πράξη θα είναι να στερήσω μισθούς και συντάξεις από τον ελληνικό λαό;», αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης.
Ο ίδιος όπως είχε αποκαλύψει την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προτίθεται να δημοσιεύσει στο κομματικό έντυπο επιστολή προς τον ελληνικό λαό...

Η Προοδευτική «φρέναρε» τα Γιαννιτσά


Δεν κατάφερε τελικά η Αναγέννηση Γιαννιτσών να περάσει το εμπόδιο της Προοδευτικής και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου καθώς ηττήθηκε στον Κορυδαλλό με σκορ 1-0.
Πάντα ο αποκλεισμός κάποιας ομάδας από μία άλλη κατώτερης κατηγορίας αποτελούσε έκπληξη στον θεσμό του Κυπέλλου ωστόσο η ανεβασμένη ψυχολογία που είχαν οι παίχτες των Γιαννιτσών μετά το ονειρεμένο τους ξεκίνημα με το 3 στα 3 στο πρωτάθλημα της Football League δεν στάθηκε αρκετή για να τους χαρίσει και την νίκη-πρόκριση. Να θυμήσουμε ότι η ομάδα της Πέλλας βρίσκετε από την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα καθώς το Σαββάτο είχε αγώνα πρωταθλήματος.
Πλέον η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου επικεντρώνει από εδώ και πέρα την προσοχή της αποκλειστικά στο πρωτάθλημα...

Σαν Σήμερα, 22 Νοεμβρίου


Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1897: Υπογράφεται ελληνοτουρκική συνθήκη ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη, μετά τον άτυχο για την Ελλάδα πόλεμο του 1897. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να καταβάλει 4 εκατομμύρια χρυσές λίρες ως αποζημίωση στην Τουρκία και να εκκενώσει την περιοχή ανάμεσα στον Όλυμπο και τα Καμβούνια Όρη. Με την ίδια συνθήκη, η Κρήτη αποκτά την αυτονομία της.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Μπαξεβάνος: «Έχω μείνει έκπληκτος»


Ο τεχνικός της Αναγέννησης Γιαννιτσών, Σπύρος Μπαξεβάνος υπενθύμισε πως δεν πρέπει η ομάδα του να ξεχνά την πραγματική της δυναμική και κυρίως του στόχους της. «Είναι το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο για εμάς. Εκτος από όλους τους άλλους, πρέπει να πω ότι αυτά τα παιδιά έχουν εκπλήξει ακόμη και εμένα. Είναι παιδιά που το καλοκαίρι δεν ήξεραν αν θα αγωνιστούν στην Γʼ ή την Δʼ Εθνική. Τελικά βρεθήκαμε στην Football League και έπρεπε να ανταποκριθούν.
Είμαι υπερήφανος που ζω μαζί τους το ποδόσφαιρο και βλέπω πόσο μαχητές είναι και παλεύουν σε κάθε ματς για να πάρουν το καλύτερο που μπορούν...

Για την πρόκριση στον Κορυδαλλό τα Γιαννιτσά


Το «3 στα 3» που έχει κάνει η Αναγέννηση στην Football League ασφαλώς και δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Ωστόσο, στην ομάδα των Γιαννιτσών τρέφουν φιλοδοξίες και για τον θεσμό του Κυπέλλου από τον οποίον μπορεί να προκύψουν οικονομικά οφέλη από τα εισιτήρια και φυσικά πολύτιμες εμπειρίες για τους ποδοσφαιριστές.
Την Τρίτη (22/11, 14:00) η Αναγέννηση καλείται να ξεπεράσει στον Κορυδαλλό το εμπόδιο της Προοδευτικής και να προχωρήσει νικηφόρα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ο τεχνικός της ομάδας, Σπύρος Μπαξεβάνος...

ΔΕΗ: Το 78% έχει πληρώσει το χαράτσι

Πάνω από το 78% του συνόλου των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί από τη ΔΕΗ έχει ήδη εξοφληθεί, αναφέρει η Επιχείρηση σε νέα ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι από τους 86.187 λογαριασμούς που έληξαν είχαν εξοφληθεί οι 67.140.
Η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι η εξόφληση λογαριασμών του ρεύματος συνεχίζεται σε κανονικούς ρυθμούς από τους καταναλωτές και τονίζει πως σε αντίθεση με ορισμένα δημοσιεύματα, οι εντολές αποκοπών στάλθηκαν κανονικά από τη μηχανογραφική υπηρεσία την Δευτέρα.
Όσον αφορά στο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, η ΔΕΗ τονίζει πως...

Ανοίγει το «χορό» των υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ ο Χρυσοχοΐδης


«Δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από το δάχτυλό μου. Καθαρά λόγια και πράξεις». Με αυτή τη φράση που έγραψε στο twitter του ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αφήνει να διαφανεί με ξεκάθαρο τρόπο η πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, όταν ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες.

Λίγο πιο πριν, ο κ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm είχε αιφνιδιάσει δηλώνοντας ότι «δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω κι εγώ με τη σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ», ενώ επισήμανε επίσης πως: «είμαι πολιτικός, στέλεχος της παράταξής μας, του κόμματός μας που έχω μακρά θητεία. Νομίζω ότι είμαι χρήσιμος και για την πολιτική και για τον τόπο μέχρι σήμερα»...

21 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού


Η 21η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού (World Hello Day) το 1973 από τους Μπράιαν και Μάικλ ΜακΚόμακ από το Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας, με αφορμή την ισραηλινοαραβική διαμάχη.
Για να συμμετάσχει κάποιος στον εορτασμό θα πρέπει να απευθύνει χαιρετισμό σε τουλάχιστον 10 άγνωστους συνανθρώπους του. Στόχος τους, η γιορτή να αποκτήσει παγκόσμιο χαρακτήρα και να συντελέσει στη συμφιλίωση των ανθρώπων.
Σήμερα, η Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού εορτάζεται σε 180 χώρες.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

21 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τηλεώρασης


Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1996. Στόχος της είναι να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ειρήνη, την ασφάλεια, τον πολιτισμό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Σαν Σήμερα, 21 Νοεμβρίου


Γιορτάζουν:

Γεγονότα
1871: Ο αμερικανός Μόουζες Γκέιλ πατεντάρει τον αναπτήρα.

1874: Ο Ρίχαρντ Βάγκνερ γράφει την τελευταία νότα της όπερας Το Λυκόφως των Θεών, με την οποία ολοκληρώνεται ο κύκλος του δαχτυλιδιού.

1904: Τα πρώτα μηχανοκίνητα λεωφορεία κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους του Παρισιού, αντικαθιστώντας τις ιππήλατες άμαξες...

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

20 Νοεμβρίου, Ημέρα Μνήμης Υπερφυλικών


Στην κατηγορία των υπερφυλικών ανθρώπων εμπίπτουν οι παρενδυτικοί (τραβεστί), οι ερμαφρόδιτοι (ανδρόγυνοι) και άφυλοι (τρίτο φύλο). Οι αρνητικές συμπεριφορές σε αυτούς τους ανθρώπους με σεξουαλική ταυτότητα διαφορετική από το φύλο του σώματος στο οποίο γεννήθηκαν είναι συχνές σε κάθε σημείο του πλανήτη και φθάνουν μέχρι και την αφαίρεση της ζωής του.
Στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και στη βελτίωση της θέσης τους στην κοινωνία στοχεύει...

20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού


Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει 191 κράτη, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας, και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής. Η επέτειος αυτή έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια...

20 Νοεμβρίου, Ημέρα για την Εκβιομηχάνιση της Αφρικής


Η Ημέρα για την Εκβιομηχάνιση της Αφρικής υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989, με σκοπό την κινητοποίηση της Διεθνούς Κοινότητας για την εκβιομηχάνιση και γενικότερα ανάπτυξη της Αφρικής, αλλά και για να μας υπενθυμίζει ότι 30 από τις 48 πιο υπανάπτυκτες χώρες του κόσμου βρίσκονται στη Μαύρη Ήπειρο.
Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Σαν Σήμερα, 20 Νοεμβρίου


Γεγονότα

1820: Μία λευκή φάλαινα 80 τόννων επιτίθεται κατά του πλοίου Έσεξ, 2000 ναυτικά μίλια δυτικά των ακτών της Νοτίου Αμερικής. Το επεισόδιο θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το αριστούργημα του Χέρμαν Μέλβιλ Μόμπι Ντικ.

1920: Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (IRA), υπό την καθοδήγηση του Μάικλ Κόλινς, εκτελεί 24 πράκτορες των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Την επομένη, σε αντίποινα, ο βρετανικός στρατός εισβάλει σ' ένα στάδιο και πυροβολώντας σκοτώνει 72 άτομα. Η ημέρα μένει στην ιστορία ως η Ματωμένη Κυριακή.
1959: Υπογράφεται στον ΟΗΕ η Διακήρυξη για τα δικαιώματα του παιδιού. Έκτοτε, κάθε χρόνο την 20η Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.