Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Τα τρία μαγικά βότανα που ρίχνουν την πίεση


Ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ρίξουμε την αρτηριακή πίεση είναι η διατροφή.
Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές τροφές ευθύνονται για την αύξηση ή τη μείωση της πίεσης ανάλογα με τα συστατικά που περιέχουν.
Δείτε παρακάτω τρία βότανα τα οποία θεωρείται ότι ρίχνουν την πίεση...

Αυτοί είναι οι «μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ που εξαπατούσαν ηλικιωμένους


Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίες, οι φωτογραφίες τεσσάρων ατόμων, οι τρεις εκ των οποιων συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς κατηγορούνται ότι προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ εξαπατούσαν ηλικιωμένους, έμπαιναν στα σπίτια τους και τους έκλεβαν. 

Τα «θαυματουργά» φιδάκια της Παναγίας εμφανίστηκαν και φέτος


Τα «φιδάκια της Παναγίας» έκαναν και φέτος την εμφάνισή τους, στην Κεφαλονιά, προσελκύοντας εκατοντάδες τουρίστες και προσκυνητές, που πήγαν στο νησί για τον Δεκαπενταύγουστο προκειμένου να δουν, ιδίοις όμμασι, τα «ευλογημένα» φίδια μέσα στους δύο ναούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Τα φιδάκια της Παναγιάς, που το μήκος τους δε ξεπερνά το ένα μέτρο, έχουν δέρμα βελούδινο και στο κεφάλι και τη γλώσσα τους, σχηματίζεται ένα μικρό σταυρουδάκι.

Νέα κομπίνα μέσω ΕΛΤΑ – Προσοχή σε SMS που ζητούν pin και αριθμό κάρτας


Τα ΕΛΤΑ προειδοποιούν τους πολίτες, καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αρκετές καταγγελίες ότι διακινούνται SMS, τα οποία κάνουν χρήση της επωνυμίας των Ταχυδρομείων.
Αναλυτικότερα, με μια σύντομη ανακοίνωση, τα ΕΛΤΑ καλούν το κοινό να μην δίνει στοιχεία τραπεζικών καρτών και pin, υπογραμμίζοντας πως δεν αποστέλλουν μηνύματα που παραπέμπουν σε ιστοσελίδες με σχετικά αιτήματα. 

Έρχεται "καυτό" φθινόπωρο με "τσουνάμι" φορολογικών υποχρεώσεων


Δύσκολο αναμένεται το φθινόπωρο για τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, καθώς θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που δεν μπορούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.Τα επίσημα στοιχεία της Εφορίας δείχνουν ότι ένας στους πέντε φορολογούμενους δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους στην ώρα τους, αναφέρει το capital.gr.Όμως, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να διευκολύνουν τους

Λέκκας: Περιμένουμε σεισμό 7 Ρίχτερ στην Πόλη


Για το τι έφταιξε, αλλά και για το τι πρέπει να γίνει στον απόηχο της τραγωδίας στην Αν. Αττική αναφέρθηκε ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και διαχείρισης του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Φαινόμενα σαν το Μάτι αλλά και τις πλημμύρες στη Μάνδρα, μπορεί να βλέπουμε ακόμα και 10 φορές κάθε χρόνο στην Ελλάδα, είναι νομοτέλεια να πολλαπλασιαστούν το επόμενο

Οργή Τράμπ με Ερντογάν." Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια"


Την οργή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, προκάλεσε η αρνητική απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης για την απελευθέρωση Αντριου Μπράνσον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα αποδεχτεί την κράτηση του χριστιανού πάστορα Άντριου Μπράνσον από τις τουρκικές αρχές "χωρίς να κάνει τίποτα", μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών απείλησε

"Ταφόπλακα" για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας οι διατάξεις του Χωροταξικού


Το νέο χωροταξικό, από τη μία πλευρά ερημώνει τη Δυτική Θεσσαλονίκη, με την παράνομη ερμηνεία της συνθήκης Σεβέζο και από την άλλη καταδικάζει τις εταιρείες σε μετεγκαταστάσεις και λουκέτα σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.
Τη φωνή τους απέναντι στο χωροταξικό που αφορά την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το οποίο προβλέπει την απομάκρυνση επιχειρήσεων χαμηλής και μέσης όχλησης από τη Δυτική Θεσσαλονίκη, «υψώνουν» 311 μεγάλες επιχειρήσεις – που εκπροσωπούνται από 15

Στο "κόκκινο" η αγωνία των υποψήφιων.Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ


Στο κόκκινο είναι η αγωνία των υποψηφίων φοιτητών στις πανελλήνιες 2018, για το πού θα κυμανθούν εν τέλει οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Η ανακοίνωσή τους, αναμένεται με μικρή καθυστέρηση φέτος, προς το τέλος του μήνα -μετά τις 27 Αυγούστου-, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας.Όπως έχει ήδη αναμεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι βάσεις αναμένεται να παρουσιάσουν μεικτές τάσεις, ανάλογα το επιστημονικό πεδίο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό αναλυτή, Χρήστο Κάτσικα, η πλειονότητα των

Χάος στα hot spots των Ενόπλων Δυνάμεων -Υπεράριθμοι οι μετανάστες


Παραμένουν υπεράριθμοι οι πρόσφυγες/μετανάστες στις δομές φιλοξενίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε Διαβατά, Κω, Λέσβο, Σάμο και Χίο.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, αυξήθηκαν κατά 97 άτομα -σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη- οι πρόσφυγες-μετανάστες που διαμένουν στις 30 δομές φιλοξενίας -μειωμένες κατά μία- που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Οσα πρέπει να ξέρουμε για τον ιό του Δυτικού Νέιλου -Προφυλάξεις, τρόποι μετάδοσης


Ο ιός του Δυτικού Νείλου απομονώθηκε για πρώτη φορά σε μία γυναίκα στην επαρχία Δυτικού Νείλου της Ουγκάντας το 1937. Αναγνωρίστηκε σε πτηνά στην περιοχή του δέλτα του Νείλου το 1953.Πριν από το 1997 ο ιός δεν θεωρείτο παθογόνος για τα πουλιά, αλλά εκείνη την εποχή στο Ισραήλ ένα πιο μολυσματικό στέλεχος προκάλεσε τον θάνατο διαφόρων ειδών πουλιών που παρουσίαζαν σημάδια εγκεφαλίτιδας και παράλυσης. Οι ανθρώπινες λοιμώξεις που οφείλονται στον ιό έχουν αναφερθεί σε πολλές χώρες του κόσμου

Ποιοι θα πληρώσουν αυξημένο φόρο στα νέα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ


Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2018 που - όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων - θα υπολογιστούν με βάση τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.
Απο μία πρώτη εικόνα σχετικά με τις μεταβολές στον φόρο προκύπτει οτι μειωμένο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ θα έχουν φέτος 1,470 εκατομμύρια φορολογούμενοι ( ή το 23%) ενώ αμετάβλητος θα παραμείνει ο φόρος για σχεδόν 4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων ( το

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 18/8




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 18 Αυγούστου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Σαλμονέλα - σαλμονέλωση με πυρετό, διάρροια, από άπλυτα λαχανικά κακοσυντηρημένα τρόφιμα


του  Κωνσταντίνου Λούβρου

Η τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα συνήθως σχετίζεται με χαλασμένο κρέας, καθώς και τα παθογόνα που ζουν στα έντερα των ζώων. Η μόλυνση είναι πιθανότερο να συμβεί κατά τη σφαγή του ζώου. 
Όμως η σαλμονέλα μπορεί επίσης να μολύνει σαλάτες και φρούτα, κάτι που μερικές φορές παραγνωρίζεται.

Όλο το παρασκήνιο της αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών


Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, ακόμη και στους δικηγόρους τους, που δήλωσαν πως η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη χωρίς να έχουν υποβάλει αίτημα οι ίδιοι. Ολα έγιναν μετά το αιφνιδιαστικό αίτημα του Τούρκου εισαγγελέα, ο οποίος ανέφερε πως ολοκληρώθηκε η έρευνα στα κινητά και δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.

Κάηκε και το «αφήγημα» της εξόδου από τα μνημόνια


Ούτε η προσπάθεια διαφυγής από την πραγματικότητα μπορεί να διασώσει την κυβέρνηση η οποία λίγα 24ωρα πριν από την έξοδο από το μνημόνιο, βλέπει το αφήγημά της να γκρεμίζεται. Εδώ και περίπου δύο μήνες η Ελλάδα θεωρητικά έχει πετύχει διευθέτηση του χρέους κι έχει πάρει το πράσινο φως για έξοδο από το πρόγραμμα προσαρμογής.
Κι όμως, αυτούς τους δύο μήνες ουδέποτε η ελληνική οικονομία εξέπεμψε στιβαρότητα,

Οι καβγάδες στο γάμο αυξάνουν τον κίνδυνο διαρρέοντος εντέρου και φλεγμονής


Γράφει ο Γαστρεντερολόγος Δρ. Χρήστος Ζαβός, http://peptiko.gr

Το τοίχωμα του εντέρου αποτελείται από διάφορα «στρώματα» κυττάρων, που ονομάζονται στιβάδες. Η εσωτερική επιφάνεια προς τον αυλό του εντέρου καλείται βλεννογόνια στιβάδα ή βλεννογόνος. Ο βλεννογόνος αποτελεί τον φραγμό μεταξύ του εσωτερικού του εντέρου και του υπόλοιπου οργανισμού που εμποδίζει τις τοξίνες των μικροβίων των κοπράνων (κατά κύριο λόγο τις λιποπολυσακχαρίδες) να εισέλθουν στην αιματική κυκλοφορία και να προκαλέσουν συστηματική φλεγμονή.

«Βουλιάζουν» στη φτώχεια 1,5 εκατ. συνταξιούχοι- Θα χάσουν άλλα 20 δισ. ευρώ από το 2019


«Βουλιάζουν» στη φτώχεια 1,5 εκατ. συνταξιούχοι ενώ με τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση και θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2019 θα χαθούν επιπλέον 20 δισ. ευρώ.Το ζοφερό μέλλον των συνταξιούχων περιγράφει μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος.«Με τις νέες περικοπές που έρχονται στις παλιές συντάξεις από το 2019 (μαζί με τη μείωση του αφορολογήτου) η μέση σύνταξη θα φτάσει τα 450 ευρώ ενώ για τους συνταξιούχους οι δύο αυτές περαιτέρω

Έναρξη εγγραφών στα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσων


Για 11η συνεχόμενη χρονιά (σχολ. έτος 2018-2019) η ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου αποκλειστικά και μόνο για οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικά ή οικονομικά προβλήματα. 

Στα φροντιστήρια διδάσκονται μαθήματα όπως Αρχαία, Έκθεση, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία για παιδιά Γυμνασίου - Λυκείου καθώς επίσης και ενισχυτική διδασκαλία για παιδιά Δημοτικού.

Άλλοι δύο νεκροί από τον Ιό του Δυτικού Νείλου-Η Πέλλα στην επικίνδυνη ζώνη.


Συνεχίζει τη «μολυσματική» διαδρομή του ο ιός του Δυτικού Νείλου, μέσω των κουνουπιών.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που τους προκάλεσε η λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου και 17 προστέθηκαν στον κατάλογο με τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν τη λοίμωξη.

Για ελλιπή διοικητική μέριμνα κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Εύβοια κάνει λόγο ομάδα Πυροσβεστών της Στερεάς Ελλάδας


Κύριε Αρχηγέ
Με αφορμή την εκδήλωση της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς στα Ψαχνά Εύβοιας, γίναμε αποδέκτες καταγγελιών από συναδέλφους που αντιμετώπισαν προβλήματα κατά την εκτέλεση του δύσκολου πυροσβεστικού έργου τους.
Η διοικητική μέριμνα προς το προσωπικό ήταν ανεπαρκής, τουλάχιστον για έναν σημαντικό αριθμό συναδέλφων, με αρκετά προβλήματα στον τρόπο χορήγησής της γεγονός το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, προβλημάτισε ιδιαίτερα και τομεάρχες Αξιωματικούς.

Tραγικό.Κοριτσάκι 17μηνών πέθανε από καυτό νερό.


Ένα τραγικό συμβάν σημάδεψε τη χθεσινή ημέρα τα Τρίκαλα, όταν σύμφωνα με το trikalaola.gr ένα κοριτσάκι μόλις 17 μηνών, φέρεται να έχασε τη ζωή του από εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού που προκλήθηκαν από καυτό νερό- πάνω από το 70% περίπου της επιφάνειας του σώματός του.
Το άτυχο κοριτσάκι είχε μεταφερθεί αρχικά στο Νοσοκομείο Τρικάλων από την ίδια την μητέρα του και στη συνέχεια σήμανε συναγερμός λόγω της βαριάς κατάστασης, ενώ

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Σκύδρας


Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε τακτική – δημόσια συνεδρίαση στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 κι ώρα 13:30΄, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου  Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Μέχρι 31/8 τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, με βάση τις νέες αντικειμενικές


Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2018 όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.Σημειώνεται οτι η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει φέτος με βάση τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων. Απο μία πρώτη εικόνα σχετικά με τις μεταβολές στον φόρο που είχε ανακοινώσει η ΑΑΔΕ προκύπτει οτι μειωμένο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ θα έχουν φέτος 1,470 εκατομμύρια φορολογούμενοι ( ή το 23%) ενώ αμετάβλητος θα παραμείνει ο φόρος για σχεδόν 4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 17/8



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 17 Αυγούστου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Γαστρίτιδα. Συμπτώματα, ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε και ποιες να τρώτε




του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D.,

Ψυχικό στρες, αλόγιστη χρήση φαρμάκων και δύο από τις πιο άσχημες συνήθειες της εποχής μας, τα τσιγάρα και το αλκοόλ, συνθέτουν μία εικόνα καθημερινότητας για πολλούς από εμάς. Δυστυχώς όμως ο αποδέκτης τέτοιων συνηθειών, δηλαδή το στομάχι μας, δεν είναι πάντα έτοιμο να τις αποδεχθεί και να τις αντιμετωπίσει με την ίδια ευκολία. 

Η Παναγία, η προσευχή και η Ιατρική. Η προσδοκία για το θαύμα, την θεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας



Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και στην Ελλάδα γιορτάζεται από τη μία άκρη ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια. Η Εκκλησία μας εορτάζει , πρώτον, το θάνατο και την ταφή της Παναγίας και, δεύτερον, την ανάσταση και τη μετάστασή της στους ουρανούς.

Ανάλυση: Πόσο σοβαρή είναι κρίση από την κατάρρευση της τουρκικής λίρας - Οι πιθανές επιπτώσεις



H κρίση στην Τουρκία είναι σοβαρή και χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, σημειώνει ο Guardian στην ανάλυση που κάνει σχετικά με την ελεύθερη πτώση της τουρκικής λίρας που κλυδωνίζει τις αγορές.

Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, η ανάπτυξη της Τουρκίας σχεδόν συμβαδίζει με εκείνη της Κίνας και της Ινδίας, αλλά τώρα εμφανίζει τα κλασικά σημάδια «υπερθέρμανσης»: ένα μεγάλο εμπορικό έλλειμμα, μια έκρηξη των κατασκευών και αυξανόμενο χρέος.

Προεξάρχοντος του Σεβ.Μητροπολίτου Εδέσσης η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιστορικό Ναό Γιαννιτσών



Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών. Κατά την διάρκεια όλου του Δεκαπενταυγούστου τέθηκε σε προσκύνηση η ιερά εικών και το ένδυμα του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Αμεση Ανάλυση: Γιατί τους απελευθέρωσε;



Η απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών παραμονή του δεκαπενταύγουστου υπήρξε εντελώς αιφνιδιαστική. Το γεγονός έφερε ανακούφιση στις οικογένειές τους και σκόρπισε χαρά και συγκίνηση σε όλη την Ελλάδα λόγω του μεγάλου συμβολισμού που έφερε η πολύμηνη και καθ’ όλα άδικη κράτησή τους αλλά και η λύτρωσή τους παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τί όμως συνέβη και το καθεστώς Ερντογάν αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους;

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 16/8



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 16 Αυγούστου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία


Στην Ελλάδα θα επιστρέψουν σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί - «Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας - Στη δίκη θα εκπροσωπηθούν από τους συνηγόρους τους
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν αύριο στην Ελλάδα, με το προεδρικό αεροδκάφος να τους παραλαμβάνει το πρωί από την Αδριανούπολη.

Ευχαριστήριο Αλμωπού Αριδαίας προς Ακρίτα Σωσάνδρας για την παραχώρηση του γηπέδου της



Ο Αλμωπός Αριδαίας θέλει να ευχαριστήσει την Διοίκηση και την Ομάδα του Ακρίτα Σωσάνδρας για την παραχώρηση του γηπέδου της, για τη διεξαγωγή των φιλικών παιχνιδιών.