Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Γιατί δεν πρέπει να αγγίζετε τα σπυράκια;



Ένα τεράστιο λάθος που κάνουν γυναίκες κάθε ηλικίας!Το να αγγίζεις τα σπυράκια σου ή να πιέζεις τα μαύρα στίγματα είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα του προσώπου σου.
Τα χέρια μας είναι η μεγαλύτερη πηγή μικροβίων και το να τα φέρνεις σε επαφή με το πρόσωπό σου ή –ακόμα χειρότερα- με τα σπυράκια σου προκαλεί μεγαλύτερη ανάπτυξη των βακτηριδίων, η οποία θα κάνει την επιδερμίδα χειρότερα!

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η επιδημία της εποχιακής γρίπης: Στους 106 οι νεκροί.



Ανησυχία προκαλεί η επιδημία της εποχιακής γρίπης, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 106.Ακόμα 53 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων της χώρας, ενώ συνολικά, από την έναρξη της επιδημίας έχουν νοσηλευθεί 286 ασθενείς.

Θυρεοειδής: 10 ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά



Ο θυρεοειδής αδένας είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση, μεταξύ άλλων, της θερμοκρασίας του σώματος, του μεταβολισμού και των χτύπων της καρδιάς, ενώ η δυσλειτουργία του αδένα αφορά είτε μεγαλύτερη είτε μικρότερη παραγωγή της σχετικής ορμόνης (TH). Ωστόσο, παρά τη μεγάλη του σημασία για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, συχνά δεν είναι το πρώτο πράγμα που εξετάζουμε, όταν εκδηλώνεται κάποιο πρόβλημα, αν και η θυρεοειδής ορμόνη σχετίζεται με πλειάδα λειτουργιών.

Έγραψε πάλι ο Σαμαράς.Εβαλε 77χρονο πρώην βουλευτή στη διοίκηση του ΟΠΑΔ!!



-Φύγετε από τη χώρα, εγώ κυβερνάω με τους Ζαχαράκηδες. Εσάς δεν σας θέλω, γιατί εσείς ποτέ δεν πρόκειται να γίνετε η προσωπική πελατεία, τα πελατάκια μου...
Αυτό λέει ο πρωθυπουργός Σαμαράς στους νέους ανθρώπους. Στους νέους επιστήμονες. Σαν τους 20 για παράδειγμα που έχουν αποφοιτήσει αριστούχοι από το LSE με καθηγητή τον Ηλία Μόσιαλο στο αντικείμενο Οικονομία της Υγείας. Και ο ίδιος ο Μόσιαλος  θα μπορούσε να έχει μια σπουδαία καριέρα πανεπιστημιακού. Την άφησε για να ασχοληθεί με τα εγχώρια

Τα μανιτάρια θα σώσουν τον πλανήτη;



Επιστήμονες θεωρούν ότι οι μύκητες μπορούν να αποτελέσουν τη βάση βιοκαυσίμων, προηγμένων ιατρικών εμφυτευμάτων, «πράσινων» αυτοκινήτων και ασφαλέστερων εντομοκτόνων...
Ομάδα επιστημόνων που δηλώνουν «φανατικοί» των μανιταριών πιστεύουν ότι μπορεί να μπαίνουμε στην «Εποχή των Μυκήτων» η οποία θα βοηθήσει στη σωτηρία του πλανήτη.
H κύρια πηγή «δύναμης» του μανιταριού βρίσκεται κάτω από τη γη και ονομάζεται μυκήλιο

Διπλωματικός «πόλεμος» για την Ουκρανία



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τον νόμο με τον οποίο ουσιαστικά ολοκληρώνεται η ένταξη της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Σε μία τελετή στο Κρεμλίνο, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, ο Πούτιν υπέγραψε το νόμο ο οποίος επικυρώνει τη συνθήκη με την οποία η Κριμαία εντάσσεται στη Ρωσία, καθώς και ένα νόμο με τον οποίο δημιουργούνται δύο νέες διοικητικές περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Κριμαία και η Σεβαστούπολη.

Ενα κεντροαριστερό Ποτάμι υπέρ του Μνημονίου



του Γιώργου Δελαστίκ
Διέλυσε ο σταυρός των ευρωεκλογών τους «58» κεντροαριστερούς «συνταξιούχους μαγαζάτορες», όπως προσφυώς τους αποκάλεσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης. Ξεράθηκε από… πολιτικό δάκο η Ελιά του Βαγγέλη Βενιζέλου μόλις απέτυχε να μπλέξει στα κλαδιά της τη ΔΗΜΑΡ. Αντιθέτως, όπως όλα δείχνουν, μάλλον ετελεύτησε τον πολιτικό βίο του το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ κρεμασμένο στην Ελιά αυτή, έχοντας χάσει τους μισούς από τους

Δενδροφύτευση σε Άθυρα-Αραβησσό-Μελίσσι-Γιαννιτσά



Άθυρα – Τα παιδιά έδωσαν το όνομά τους στα δεντράκια!


         Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στα Άθυρα από τους μαθητές  του Δημοτικού Σχολείου , το    Τοπικό Συμβούλιο,   την Ενοριακή Επιτροπή του Ιερού Ναού της Αναλήψεως των Αθύρων και  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αθύρων.
    Τα παιδιά με πολύ μεράκι και χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πέλλας και  δενδροφύτευσαν  αλσύλλια και κοινόχρηστους χώρους των Αθύρων. Υιοθετήθηκαν όλα τα δένδρα από τους μαθητές, δόθηκαν ονόματα  στα δεντράκια και υπόσχεση ότι θα τα  φροντίζουν . Φυτεύτηκαν περιοχές στην είσοδο του χωριού, νότια της Εκκλησίας και μέσα στο χώρο του σχολείου.

Πώς και σε ποιους θα μοιραστεί το μέρισμα



Περίπου 935.000 φορολογούμενοι θα πάρουν εφάπαξ επίδομα από 400 έως 1.000 ευρώ (αναλόγως τέκνων), με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Το όριο των ετήσιων οικογενειακών αποδοχών των δικαιούχων πιθανόν να φτάσει στις 7.000 ευρώ.Το «κοινωνικό μέρισμα» του πλεονάσματος σε περίπου 935.000 πολίτες -πέραν των 65.000 ενστόλων για τους οποίους έχουν αποφασιστεί τα κριτήρια- προσπαθεί να μοιράσει η κυβέρνηση.Χθες πραγματοποιήθηκαν για το θέμα διαδοχικές συσκέψεις μεταξύ στελεχών των

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης



Η ΠΑΣΥ καλεί τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Συντονιστικές Επιτροπές των Μπλόκων να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
            Καλούμε να συμμετέχουν μικροί και μεσαίοι  αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα, που η πολιτική της ΚΑΠ της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τους οδηγεί στην φτώχεια, την εξαθλίωση και τον αφανισμό. Όλους όσους συναντηθήκαμε στα μπλόκα του αγώνα παλεύοντας για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, για το δικαίωμα μας να καλλιεργούμε και να παράγουμε.

Περιοδεία στην Πέλλα του Υποψ. Περιφερειάρχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ζιώγα Γιάννη



Περιοδεία στην Πέλλα πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ.Μακεδονίας Ζιώγας Γιάννης. Στην περιοδεία του αυτή συνοδεύονταν από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ουγγρίνο Αλέκο.

             Βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Γυψοχώρι. Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους αγρότες, που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν σε πανελλαδικό συντονισμό με τους συναδέλφους όλης της χώρας στο Μπλόκο Γυψοχωρίου. Μαζί τους στο Γυψοχώρι ήταν και ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Αποστολίδης Μπάμπης.

Οδηγίες προς φορολογουμένους



Με τη διαδικασία υποβολής, μέσω taxisnet, των φορολογικών δηλώσεων να βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες και να αναμένεται να ολοκληρωθεί 30 Ιουνίου, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δημιούργησε ένα οδηγό που σίγουρα θα χρησιμεύσει στους πολίτες. Και αυτό διότι φέτος οι φορολογικές δηλώσεις θα κατατεθούν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.
Μεταξύ άλλων, στον οδηγό παρέχονται αναλυτικές οδηγίες για την αλλαγή των στοιχείων ενός ακινήτου, παραδείγματα υπολογισμού συμπληρωματικού φόρου από εκμισθώσεις

Ερώτηση Γ.Καρασμάνη για παράταση υποβολής δήλωσης διακοπής εργασιών σε επαγγελματίες

ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Οικονομικών.

ΘΕΜΑΑνέφικτο να πραγματοποιηθεί η αναδρομική υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών  από πολλούς ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, μέχρι την ορισθείσα καταληκτική ημερομηνία της 31ης Μαρτίου του 2014 ».

Τοκογλυφική ρύθμιση "κόκκινων" δανείων επιβάλλουν οι Τράπεζες.



Παράταση, αντικατάσταση με μικρότερο δάνειο, αλλά και ιδιοκτήτες που θα γίνονται ενοικιαστές με παραχώρηση κυριότητας - Δείτε όλο το σχέδιο
Πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασίες ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων εισάγει η Τράπεζα της Ελλάδος με οδηγίες της, οι οποίες προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την πώληση του ακινήτου στην τράπεζα, η οποία θα το ξανανοικιάζει στον ιδιοκτήτη!
Η ΤτΕ δημοσίευσε το νέο Κώδικα για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, βάσει του

Ανακοίνωση της Απεργιακής Συνέλευσης Συλλόγων του Δήμου Πέλλας



Την Πέμπτη απεργοί μέλη των συλλόγων ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ, Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ, ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ  ΠΕΛΛΑΣ- ΗΜΑΘΙΑΣ- ΠΙΕΡΙΑΣ συγκεντρώθηκαν στο χώρο του δημαρχείου Πέλλας διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και την νομοθέτηση άδικων αλλά και αντισυνταγματικών μεθόδων αξιολόγησης ,κατά την επιστημονική επιτροπή της βουλής!.

Σαφάρι για 82.000 οφειλέτες του ΙΚΑ -Mε απειλή κατάσχεσης διεκδικεί 7,5 δισ.



Σε διασταυρώσεις εισοδημάτων οφειλετών και επιχειρήσεων με το Taxis προχωρεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ), το οποίο ώς το τέλος Φεβρουαρίου έχει καταγράψει 81.958 οφειλέτες, οι οποίοι χρωστούν σε ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ 7,5 δισ. ευρώ.
Σε 5.335 οφειλέτες διαβιβάστηκαν προσκλήσεις προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους τον Οκτώβριο του 2013 και σε 76.623 οφειλέτες διαβιβάστηκαν ανάλογες

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 22/3



Αν θέλεις να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή, εξάρτησέ την από ένα στόχο και όχι από ανθρώπους και αντικείμενα.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 22 Μαρτίου

Επέτειοι:
Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1821: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες καταλαμβάνει τους λόφους της Καλαμάτας προς τη Σπάρτη. Ο Παπαφλέσσας με τον Αναγνωσταρά και τον Σταματελόπουλο «πιάνουν» την άλλη πλευρά. Η πόλη βρίσκεται σε ελληνικό κλοιό...

Δεν μας ενδιαφέρει, κ. Μπαλτάκο…



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΠΕΣΕ η «αυλαία» στον Γράμμο, τα σακατεμένα απομεινάρια του Εμφυλίου στην πολιτική προσφυγιά, κι εδώ ξανάρχιζε η «ζωή». Με την εξουσία στα χέρια των «νικητών». Κι ο ηττημένος; Στη μοίρα του. Με κάτι…παραπάνω από κυνηγητό, ταπείνωση και φακέλωμα.
ΕΠΑΙΡΝΕ τα μέτρα του το Κράτος, μη το πιάσουν στον ύπνο οι κομμουνιστές, είχαν γνώση οι φύλακες. Οι κάθε λογής, τάξεως, αλλά μοναδικής παρατάξεως αντικομουνιστές. Αφηνίασαν οι τελευταίοι.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Οι Κενυάτες θα παντρεύονται πια όσες γυναίκες θέλουν!



Οι κενυάτες βουλευτές ψήφισαν νόμο ο οποίος επιτρέπει στους άνδρες να παντρεύονται όσες γυναίκες επιθυμούν, χωρίς να έχει τον παραμικρό λόγο η πρώτη τους σύζυγος, γεγονός που εξόργισε τις γυναίκες συναδέλφους τους, οι οποίες αποχώρησαν από την αίθουσα του κοινοβουλίου του Ναϊρόμπι.
 Το νομοσχέδιο, το οποίο υιοθετήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, εντάσσει στο κενυατικό δίκαιο τους εθιμικούς νόμους. Αρχικώς, το σχέδιο νόμου έδινε τη δυνατότητα στις συζύγους

25η Μαρτίου: Τι καιρό θα κάνει στις παρελάσεις.



Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει αίθριος και οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο την Κυριακή.
Τη Δευτέρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα Δυτικά, κεντρικά και βόρεια και καταιγίδες στα Δυτικά που από το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικότερα.
Την 25η Μαρτίου στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα

Ποινική δίωξη για κακούργημα κατά Σαρρή, Πιλάβιου, Γκαγκάτση! Τρύπα 9,7 εκ. στην ΕΠΟ



Την άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία σε βάρος παραγόντων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίουσχετικά με συμβάσεις που συνδέονται με τις κάρτες των αθλητών εξαιτίας των οποίων το ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημία μεγαλύτερη από εννέα εκατ. ευρώ. Στον κατάλογο των προσώπων που ελέγχονται ποινικά για τις επίμαχες συμβάσεις είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, οι πρώην πρόεδροι Βασίλης Γκαγκάτσης και Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος και νυν σύμβουλος Γιάννης Οικονομίδης και 23

Δήμος Πέλλας: Επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας



Ανατροπή στο Δήμο Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει ανακοίνωση με την οποία στηρίζει επίσημα την Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο όσα στελέχη της έσπευσαν στον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ-Παπανικολάου. Διαβάστε την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ:

Οδηγός ντυσίματος για άνδρες: Πώς να συνδυάσετε σωστά κοστούμι και παπούτσια [εικόνα]



Είτε στη δουλειά, είτε σε επαγγελματικό ραντεβού, είτε σε κάποια δεξίωση, ένα καλό κοστούμι είναι απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε άνδρα. Ωστόσο, καθώς δεν έχουν όλοι οι άνδρες τις ίδιες ικανότητες styling με τις γυναίκες, ο συνδυασμός κοστουμιού και παπουτσιών αποτελεί αιώνιο πρόβλημα. Αυτό ακριβώς έρχεται να λύσει ο ακόλουθος οδηγός.
Το Business Insider έρχεται να σας λύσει τα χέρια, παρουσιάζοντας τον πρώτο οδηγό χρωματικών συνδυασμών για κοστούμια και παπούτσια, καθώς και τι να φορέσετε σε κάθε

Προεκλογικά δωράκια… σε ένα κράτος ουτοπίας.



Του Παναγιώτη Νανούδη

Οι εκλογές κοντεύουν απειλητικά για την κυβερνητική συμμαχία και βλέποντας την εκλογική πίτα της να μειώνεται συνεχώς έρχεται να ρίξει και το τελευταίο της χαρτί… την αναδιανομή του πρωτογενούς  πλεονάσματος σε ευπαθείς και οικονομικά ασθενείς ομάδες. Μπορεί ακόμη τα κριτήρια να μην έχουν οριστεί, ωστόσο στο άκουσμα και μόνο έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης για χιλιάδες νοικοκυριά αποτελεί ένα καλό επικοινωνιακό πλεόνασμα για την κυβέρνηση.

Δασκάλα έφαγε ξύλο από γονείς μαθητή



Νεαρή δασκάλα, αναπληρώτρια, έφαγε ξύλο στη μέση του δρόμου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από γονείς μαθητή σχολικής μονάδας της Κατερίνης. Την καταγγελία κάνει αλλά και καταδικάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Π.Ε. Πιερίας.
Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αντιδρούμε με αγανάκτηση στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια των γονέων να επιτεθούν σε αναπληρώτρια εκπαιδευτικό, σε δρόμο της πόλης μας, ξαφνικά και αναίτια, καθώς το παιδί τους φοιτά σε άλλο σχολείο από εκείνο που διδάσκει η

Θερινή ώρα 2014: Μην ξεχάσετε να αλλάξετε τα ρολόγια



Μία ώρα μπροστά θα μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της
Κυριακής 30 Μαρτίου καθώς τίθεται σε εφαρμογή η θερινή ώρα.
Συγκεκριμένα στις 3.00 τα ξημερώματα η ώρα θα αλλάξει και θα δείχνει 4.00. Το καλό είναι ότι έτσι η μέρα θα μεγαλώσει αλλά... θα έχουμε μείον μία ώρα ύπνου (ή... ξενυχτιού). Μην ξεχάσετε λοιπόν να αλλάξετε την ώρα στα ρολόγια σας. Η θερινή ώρα για φέτος αλλάζει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου. Η θερινή ώρα θα κρατήσει ως την τελευταία Κυριακή του

Θέλετε να ζήσετε πάνω από τα 100; Επτά πράγματα που πρέπει να κάνετε από τα 40 για μακροζωία



Πρόληψη, σωστή διατροφή και σωματική άσκηση. Αυτές είναι μερικές από τις συμβουλές που «φωνάζουν» εδώ και χρόνια οι ειδικοί.Συγκεκριμένα όταν είστε στην ηλικία των 40. Αν θεωρείτε σε αυτή την ηλικία πως τα γηρατειά είναι μακριά, φυσικά, έχετε δίκιο. Μπορείτε όμως από αυτή την ηλικία να αποκτήσετε επτά μικρές συνήθειες που θα σας «υποσχεθούν» μακροζωία.
Δείτε ποια είναι τα 7 πράγματα, στα οποία, έστω και προληπτικά, θα πρέπει να δίνετε

Πολιτική αλητεία!



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΤΑΛΗΨΗ στο πολιτικό γραφείο του κ. Κ. Μητσοτάκη κι απ’ έξω χαμός. Είδε το κοτσιδάκι του καθηγητή ο παλικαράς των ΜΑΤ κρυμμένος στην πανοπλία και την ανωνυμία του, ερεθίστηκε κι άρχισε τις γροθιές, κλωτσώντας σαν γαϊδούρι.
ΔΕΝ προσυπογράφουμε την πρακτική των καταλήψεων. Ούτε σε επίπεδο μαθητόκοσμου για την κοπάνα, ούτε σε επίπεδο απελπισμένων. Ωστόσο, των υπό απόλυση καθηγητών η διαμαρτυρία είχε περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα και δεν ήταν αναγκαίο να «εκφραστούν» τα ΜΑΤ. Απόδειξη πως η «πολιορκία» λύθηκε, διαλύθηκαν ήσυχα και το μήνυμα πέρασε.

Μια αναπάντεχη συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Μ.Μπόλαρη



Μια αναπάντεχη συνάντηση  που είχε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μάρκος Μπόλαρης, τον έφερε ξαφνικά σε ρόλο . . . δασκάλου. Βγαίνοντας από το γραφείο του αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας ο κ. Μπόλαρης βρέθηκε μπροστά σε δεκάδες παιδιά της ΣΤ' δημοτικού, που επισκέπτονταν το δημαρχείο. Οι μικροί μαθητές μόλις τον είδαν άρχισαν να τον "βομβαρδίζουν" με ερωτήσεις για τις εκλογές, την περιφέρεια, το κοινοβούλιο και την δημοκρατία.

Συνελήφθη στην Έδεσσα 36χρονη ημεδαπή για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης



Συνελήφθη προχθές (18.03.2014) το μεσημέρι στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, μία ημεδαπή ηλικίας 36 ετών, για κλοπή.
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της (17.03.2014), η 36χρονος με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από 85χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 50 Ευρώ .

Σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα



Σε ένα νομοσχέδιο με πολλά άρθρα, θα περιληφθούν τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, ανέφερε, σήμερα το βράδυ, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα, επίσης, με το συγκεκριμένο στέλεχος, «θα αποφασιστεί το φθινόπωρο, εάν η εισφορά αλληλεγγύης θα παραμείνει από το 2016 και μετά, και ανάλογα με τις αποφάσεις για το δημοσιονομικό κενό».
Όσον αφορά τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, ο ίδιος παράγοντας

Την Κυριακή 30/3 η εκλογές των Εργατοτεχνίτων Οικοδομών του Δήμου Πέλλας



Γίνεται γνωστό ότι  αποφασίστηκε από την ΓΣ η Εκλογές   του Σωματείου να γίνουν Την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η ψηφοφορία θα γίνεται κατά τις ώρες 11.00 –17.30 Τα μέλη να έχουν μαζί τους  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ .

Οι εφορευτική επιτροπή θα παραλαμβάνει αίτησης υποψηφιότητας στα γραφεία του σωματείου στο  ΕΚΓ  ως Εξής :

"Ανοίξαμε και σας περιμένουμε". Τέθηκε σε λειτουργία το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις



  Άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης η διαδικτυακή πύλη του TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους λήγει στις 30 Ιουνίου.
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε! Ευχόμαστε μια καλή υποβολή. Κάθε χρόνο θα προσπαθούμε να την κάνουμε ευκολότερη. #E1
— Harry Theoharis (@htheoharis) March 20, 2014

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ στη Ρωσία η Π.Ε. Πέλλας



Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Μόσχα και συγκεκριμένα το διάστημα 19-22 Μαρτίου συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εκπροσωπούμενη από τον κ. Δημήτρη Τσουφλίδη, βασικό μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της Π.Κ.Μ.

Την πρώτη μέρα λειτουργίας της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια με πλήθος επισκεπτών και επαγγελματιών του κλάδου. Κοντά στα στελέχη που εκπροσωπούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο ενιαίο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού βρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού

Δελτίο Τύπου του τμ. Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών για τις καπνοκαλλιέργειες



Ανακοινώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 20-03-2014  αναρτήθηκε στα Γραφεία του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Πέλλας αρχικής κατάσταση κατάταξης δικαιούχων-επιλαχόντων της Δράσης 1.4‘‘Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές’’ του Μέτρου 214
 της υπ΄αριθμ.2340/30-01-2013 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέες εντάξεις.

Τροπολογία - πρόκληση σώζει τα κομματικά «παιδιά» από τη διαθεσιμότητα



Με μια σκανδαλώδη τροπολογία, που υπογράφεται από βουλευτές της συγκυβέρνησης, απαλάσσονται από την αξιολόγηση από κρατικούς λειτουργούς υπάλληλοι σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία.Τα δικά τους «παιδιά» επιχειρούν να προστατεύσουν (ξανά) ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τροπολογία - σκάνδαλο, που υπογράφουν 15 βουλευτές της συγκυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η τροπολογία προβλέπει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία, δεν θα

Παρουσίαση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Γιάννη Ανδρίτσου από τον Γιάννη Ιωαννίδη



Κυρίες και Κύριοι φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζω στην σημερινή παρουσίαση της υποψηφιότητάς μου από  τον Γιάννη Ιωαννίδη.   
Ευχαριστώ πολύ τον Γιάννη Ιωαννίδη Υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την  εκτίμηση του και την επιλογή του προσώπου  μου για τη θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Πέλλας , με το συνδυασμό   «Περιφέρεια – Πρωταθλήτρια», για μένα αποτελεί τιμή και ύψιστη ευθύνη.         
Ο συνδυασμός ετοιμάζεται και σύντομα θα παρουσιαστεί.

Σε ποιοες κοινωνικές ομάδες θα μοιραστεί το πλεόνασμα.



Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, εγγεγραμμένοι μακροχρόνιοι και επιδοτούμενοι άνεργοι (εφόσον πληρούν τα κριτήρια), ελεύθεροι επαγγελματίες, των οποίων έχει διακοπεί η επαγγελματική δραστηριότητα (σχετικά στοιχεία για τη διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας έχουν ζητηθεί από τον ΟΑΕΕ) και ΑμεΑ (με πιθανή ευνοϊκότερη μεταχείριση), είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που θα διανεμηθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Δημιουργία σχολικού λαχανόκηπου στο 11ο Δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών



Ο Παναγιώτης Μανίκης, γεωπόνος- αγρότης- φιλόσοφος, ιδρυτής του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας στο Κλησοχώρι Έδεσσας , φιλοξενήθηκε, την Τρίτη 18 Μαρτίου, στο 11ο Δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών και μίλησε στους μαθητές  για την φυσική καλλιέργεια- σπορά με βόλους, τονίζοντας :
..."Οι μαθητές, μέσω της ενασχόλησης τους με τη σχολική κηπουρική, έρχονται σε άμεση επαφή με τη φύση και αναπτύσσουν βιωματικά τη σχέση τους μαζί της. Επίσης, μαθαίνουν να παράγουν τροφή με φυσικές μεθόδους και πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον.

ΕΟΠΥΥ: Δείτε on line τα «ελεύθερα» ραντεβού των γιατρών



Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να βλέπουν τη διαθεσιμότητα σε επισκέψεις και να αναζητούν γιατρό στην περιοχή που θέλουν και στην ειδικότητα που επιθυμούν
Πρόσβαση στις διαθέσιμες επισκέψεις όλων των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ μπορούν να έχουν από σήμερα οι ασφαλισμένοι.
Μέσα στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, www.eopyy.gov.gr, και στο σημείο «Διαθέσιμες Ιατρικές Επισκέψεις» οι ασφαλισμένοι μπορούν να βλέπουν τη διαθεσιμότητα σε επισκέψεις των

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 21/3



Αρκετά λατρέψαμε τον κίνδυνο και είναι καιρός να μας το ανταποδώσει.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 21 Μαρτίου

Γεγονότα
630: Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ηράκλειος επαναφέρει τον Τίμιο Σταυρό στην Ιερουσαλήμ.
1800: Υπογράφεται ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, με την οποία ιδρύεται η Πολιτεία των Επτά Ενωμένων Νήσων (Επτάνησα), το πρώτο ελληνικό κράτος μετά την Άλωση. Το νεοσύστατο κράτος θα είναι ανεξάρτητο, με εγγυητή της ανεξαρτησίας του τη Ρωσία, αλλά φόρου υποτελές στο σουλτάνο...

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Αλλεργίες της Ανοιξης:Πώς να τις αντιμετωπίσουμε;



Μπήκε επίσημα η Ανοιξη, ωστόσο μαζί με την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, έρχονται και οι ανεπιθύμητες συνέπειες της, όπως οι εαρινές αλλεργίες. Πού όμως οφείλονται και πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε;Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο στο ένθετο Υγεία της εφημερίδας Τα Νέα, οι εαρινές αλλεργίες οφείλονται στην υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος όταν εκτεθεί στη γύρη ορισμένων φυτών και δέντρων.
Τα συμπτώματα χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες. Τα συμπτώματα της αλλεργικής

Χάπι σοκολάτας για έμφραγμα και εγκεφαλικό



Μπορεί ένα χάπι από... σοκολάτα να προστατεύσει τον οργανισμό από την καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό; Σύμφωνα με επιστήμονες κάτι τέτοιο δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, καθώς οι ευεργετικές ιδιότητες του κακάου είναι γνωστές εδώ και αρκετά χρόνια.Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση κακάου βελτιώνει τα επίπεδα της πίεσης και της χοληστερόλης, την κατάσταση των αρτηριών, αλλά και βοηθά τον οργανισμό να κάνει καλύτερη χρήση της ινσουλίνης.

Αυτοί είναι οι κανόνες της προεκλογικής προβολής των υποψηφίων -Τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται



Τους κανόνες της προεκλογικής προβολής των υποψηφίων εν όψει της κάλπης του Μαΐου, δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται προεκλογικές απαγορεύσεις στην προβολή του προεκλογικού υλικού στον δημόσιο χώρο, αλλά κυρίως η κατανομή χώρων ανάλογα με τα ποσοστά που κατέγραψαν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων.
H έκταση των χώρων για τις ευρωεκλογές θα βρίσκεται σε αντιστοιχία με τη δύναμη που είχαν τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

Αποφυλακίζεται ο σατανιστής Ασημάκης Κατσούλας -Είχε καταδικαστεί για δύο δολοφονίες



Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί ο αρχηγός των Σατανιστών της Παλλήνης Ασημάκης Κατσούλας, μετά από 19 χρόνια. Υπενθυμίζεται πως το 1995 μαζί με τον Μάνο Δημητροκάλη και την Δήμητρα Μαργέτη είχαν δολοφονήσει δύο γυναίκες.
Ο Ασημάκης Κατσούλας ήταν αυτός που φερόταν ως αρχηγός της σπείρας των Σατανιστών και μάλιστα καταδικάστηκε με την μεγαλύτερη ποινή, δύο φορές ισόβια 12 χρόνια και κάτι

« Η ζωή και το έργο του Ρήγα Φεραίου» σε εκδήλωση στα Γιαννιτσά



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δέκατη τρίτη εκδήλωση της 18ης περιόδου 2013 – 2014 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που οργανώνεται με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Πέλλας:
  Tην Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:00,  στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, στα Γιαννιτσά.
 
             ΘΕΜΑ: « Η ζωή και το έργο του Ρήγα Φεραίου»

Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Έδεσσας από τον Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα



Τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Έδεσσας, ένα έργο που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, εγκαινίασαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας και αρμόδιος στον τομέα του αναπτυξιακού προγραμματισμού για την Π.Κ.Μ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Παρόντες στα εγκαίνια ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Κ.Μ. Μαρία Καράμπελα, Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, Αλκιβιάδης Νουσηκύρου και Μιχάλης Καραμάνης, οι Δήμαρχοι Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης και Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της αστυνομίας και του στρατού.

Ποιοι χώροι των ακινήτων δηλώνονται



Aντιμέτωποι με το «σταυρόλεξο» του εντύπου Ε9 βρίσκονται φέτος οι φορολογούμενοι, καθώς απαιτεί την αναγραφή περισσότερων στοιχείων για την επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).Για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια, οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι, τα πατάρια ακόμη και... τα πλατύσκαλα.
Απόν το νέο φόρο ακινήτων «γλιτώνουν» τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα (αποθήκες, μαντριά κ.λπ.) και κτίσματα τα οποία δεν έχουν

Επίσκεψη Α.Τζιτζικώστα στο Δήμο Σκύδρας



Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κι εκ νέου υποψήφιο Απόστολο Τζιτζικώστα υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Σκύδρας Γιώργος Χοΐδης, σήμερα Τετάρτη 19/3/14 κι ώρα 11:30. Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε ο Δήμαρχος έθεσε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, όπως είναι: η Τάφρος 66, η γέφυρα Αρσενίου, η γέφυρα Σανδαλίου, η αξιοποίηση κι ο καθαρισμός του Εδεσσαίου ποταμού, η κατασκευή αντιπλημμυρικών ( ΕΛΚΑΤ, Μάνδαλο, Καλή, Καλλίπολη),