Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας. Δείτε τα θέματα


               To Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, την Τρίτη   22 Μαΐου 2018,
                και  ώρα 20:00΄, με τα παρακάτω είκοσι τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.        Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
        ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ Δ.Ε. ΜΕΝΗΙΔΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ».
2.        Έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ
        ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΚΥΔΡΑΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ».

Τι προσέχουμε όταν μετράμε την πίεση; Πότε έχουμε υπέρταση; Οδηγίες για τη μέτρηση της πίεσης


του Ξενοφώντα Τσούκαλη

Η υπέρταση παραμένει o Νο1 παράγοντας θνητότητας παγκοσμίως, ωστόσο μόνο το 25% ελέγχει και ρυθμίζει την πίεσή του, ενώ το 75% των ασθενών παραμένουν αρρύθμιστοι παρά την πληθώρα φαρμάκων που έχουν οι γιατροί στα χέρια τους. Σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτό οφείλεται στην πολυπλοκότητα των θεραπευτικών σχημάτων για την υπέρταση, στην κακή συμμόρφωση των ασθενών, στο ότι η υπέρταση είναι ασυμπτωματική, αλλά και στην άγνοια που υπάρχει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Εκλογή οργάνων στο Κίνημα Αλλαγής Πέλλας


Την Τετάρτη 16/5/2018 συνεδρίασε η Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Πέλλας, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.
  Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε το μέλος του Οργανωτικού  Βακάκης Δημήτριος και το μέλος της ΚΠΕ Αλεξανδρίδου Ραχήλ.
  Μετά από ψηφοφορία και σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο, Γραμματέας εξελέγη ομόφωνα Ο Προκοπίδης Ευάγγελος και αναπληρωτής ο Θεοδοσίου Γιάννης.

Η διαδικασία εξαγοράς στον ΕΦΚΑ ασφαλιστικού χρόνου στον πρώην ΟΓΑ


Η διαδικασία καταβολής εισφοράς εξαγοράς στον ΕΦΚΑ για την αναγνώριση του οφειλόμενου χρόνου πρόσθετης ασφάλισης στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του πρώην ΟΓΑ ορίζεται με την απόφαση Δ.15/Δ'/20097/522/02-05-2018 του υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.Ειδικότερα, οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του πρώην ΟΓΑ προκειμένου να αναγνωρίσουν τον προβλεπόμενο από το άρθρο 53 παρ. 5 του ν. 3518/2006 χρόνο ασφάλισης στον Κλάδο

Ζευγάρι τσιγγάνων «χτύπησε» κοσμηματοπωλείο στην Aλεξάνδρεια Ημαθίας



Παριστάνοντας το ζευγάρι που σκόπευε να περάσει βέρες εμφανίστηκαν δυο νεαροί τσιγγάνοι σε ένα κοσμηματοπωλείο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να τους δείξει διάφορα κομμάτια. Όταν πίστεψαν ότι δεν τους έβλεπε, «βούτηξαν» μια χρυσή αλυσίδα αξίας 350 ευρώ!

Η πρόσφατη εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών για τον: Μέγα Αλέξανδρο μέσα από τα κείμενά του


Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Πέλλας  την Δευτέρα 14-5-2018 στην 16η εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου της 22ηςπερίοδου του  έτους 2017-18. Το Α.Λ.Π. είναι μια αξιόλογη δράση της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος»  που υλοποιείται σε αγαστή συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας.

ΝΔ για "Μακεδονία του Ίλιντεν": Απαράδεκτο ακόμη και να το συζητάς!


Ως αλυτρωτική απορρίπτει η Νέα Δημοκρατία την ονομασία «Μακεδονία Ίλιντεν» για την ΠΓΔΜ ως αλυτρωτική. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαίωσε πως την Παρασκευή ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Αλέξη Τσίπρα πως συζητείται το «Μακεδονία του Ίλιντεν». 
Σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε πως το υπό συζήτηση όνομα «όχι μόνο δεν θέτει τέλος στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, αλλά αντιθέτως τον

Ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας του Δήμου Σκύδρας «ΣΚΥ- ΔΡΑση για το βιβλίο 2018».


Με την εκδήλωση η οποία συμπεριελάμβανε μουσικό πρόγραμμα, τη βράβευση μαθητριών και μαθητών των σχολείων του Δήμου Σκύδρας που διακρίθηκαν σε περιφερειακούς και πανελλήνιους εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς της σχολικής  περιόδου 2017-18 και την κλήρωση βιβλίων ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο,  την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, η πρωτοβουλία του Δήμου Σκύδρας «ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο 2018».

Το νέο επίδομα στέγασης: Ποια είναι τα εισοδηματικά όρια- Πόσοι το παίρνουν


Στα τεχνικά κλιμάκια θα οριστικοποιηθούν τα εισοδηματικά όρια για τους δικαιούχους του νέου επιδόματος στέγασης, που έχει προβλεφθεί ως αντίμετρο στις άγριες περικοπές συντάξεων από 1/1/2019. Σύμφωνα με πληροφορίες το κατώφλι του εισοδηματικού ορίου θα οριστεί περίπου στις 8.000 ευρώ.Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ και αν όλα πάνε καλά, θα το μοιραστούν περίπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή περίπου 500.000 νοικοκυριά. Η επιδότηση δεν θα αφορά μόνο στο ενοίκιο αλλά και σε δόση δανείου, υπό την

Εθνική μνήμη για την Γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού στην PELLA TV


Το Σάββατο 19-5-2018 και ώρα 15.00΄ και σε επανάληψη τη Κυριακή 20-5-2018 και ώρα 22.00', θα προβληθεί στην Pella TV η εκπομπή "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ", με θέμα την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η "Μακεδονία του Ίλιντεν" και η εσχάτη προδοσία.


Οι Σκοπιανοί ποτέ στα όσα χρόνια έχουν την κρατική τους οντότητα δεν έχουν κάνει βήματα χωρίς να σκέφτονται την ιστορία τους. Έτσι και τώρα αλλάζουν τα δεδομένα στο Σκοπιανό και προτείνουν το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν». Τι σημαίνει όμως αυτό το όνομα;
Κατά τους Σκοπιανούς στο Ίλιντεν έγινε η αφύπνιση του «Μακεδονικού Έθνους» με την εξέγερση ενάντια στους Οθωμανούς το 1903. Σήμερα αυτή η επανάσταση γιορτάζεται στα

Έλληνας ο 17χρονος μακελάρης του Τέξας.Από την Καρδίτσα η καταγωγή του.


Αγαπά τα όπλα, ενώ όπως έλεγε και ένα μπλουζάκι που είχε «ανεβάσει» στο Facebook είναι... «γεννημένος να σκοτώνει». Ο λόγος για τον Δημήτρη Παγουρτζή, ο οποίος συνελήφθη ως ο βασικός ύποπτος του μακελειού στο λύκειο Santa Fe του Τέξας που έχει έως τώρα απολογισμό δέκα νεκρούς και δέκα τραυματίες. 
Ο 17χρονος, σύμφωνα με τοπικά μέσα της Καρδίτσας, έλκει την καταγωγή του από το νομό και ειδικότερα από την περιοχή του Μουζακίου. 

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων μέσα σε 2 μήνες


Στην άνοδο των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στη Μέσης Ανατολής και της απόφασης των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την συμφωνία του πυρηνικού προγράμματος με το Ιράν αποδίδει την μεγάλη αύξηση των τιμών των καυσίμων το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 19/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 19 Μαϊου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης. Τι είναι η κοιλιοκάκη και τι η γλουτένη;



της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου

Στις 16 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης. Ας αποτελέσει, λοιπόν, η μόδα της γλουτένης εφαλτήριο για αρτιότερη και ουσιαστικότερη ενημέρωση όλων για τη νόσο αυτή.


Η κοιλιοκάκη είναι μια ασθένεια (ή κατά πολλούς κατάσταση) στην οποία η κατανάλωση δημητριακών (σιταριού, κριθαριού, σίκαλης και βρώμης) προκαλεί βλάβη στην εσωτερική επιφάνεια του λεπτού εντέρου (εντερικού βλεννογόνου).

«Μεγάλοι Ερμηνευτές» στην Έδεσσα



Την Κυριακή, 20 Μαΐου, στα πλαίσια του Εαρινού Φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας 2018, θα πραγματοποιηθεί μία σημαντική συναυλία με τον τίτλο "Μεγάλοι Ερμηνευτές".
Υποδεχόμαστε στην Έδεσσα για μια και μοναδική συναυλία έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους πιανίστες της εποχής μας, τον παγκοσμίου βεληνεκούς Αμερικάνο, Derek Han, και την διεθνούς φήμης βιολονίστα από το Κόσσοβο, Sihana Badivuku.

Απίστευτο. Άντρας έσωσε αγοράκι που πήγε να φάει φόλα για αδέσποτα


Ένα 3χρονο αγοράκι κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του από φόλα στο Αγρίνιο.
Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Συνείδηση» που φιλοξενεί τις δηλώσεις του πολίτη που έσωσε το αγοράκι.
Ο κύριος Τάσος Χασαπάκης, ήταν εκείνος που κατάλαβε έγκαιρα τι ήταν αυτό που πήγαινε να φάει το παιδί. Δηλητηριασμένα λουκάνικα που κάποιος είχε σκορπίσει στην πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι) για να σκοτώσει αδέσποτα ζώα.

Με συμμετοχή και Εδεσσαίων πολιτών διεξήχθη η συζήτηση με θέμα: «Αποτελεσματικές πολιτικές για έξυπνες βιώσιμες πόλεις»στην Θεσσαλονίκη



Την Τετάρτη 16 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο της τράπεζας Πειραιώς πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση παρουσία του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα. Στη συζήτηση που διηύθυνε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τούλας  συμμετείχαν και εκπρόσωποι πολιτών από την Έδεσσα, που πιστεύουν σε συμμετοχικές διαδικασίες και  επιθυμούν να δώσουν μια νέα πνοή στην τοπική κοινωνία.

Ανοίγει η πλατφόρμα του «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» για τη λήψη δανείων



Η δυνατότητα υποβολής αίτησης χρηματοδότησης από τράπεζα για τους πολίτες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ», ενεργοποιείται σταδιακά από την προσεχή Δευτέρα 21 Μαίου, όπως ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Συγκεκριμένα, στις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.exoikonomisi.ypen.gr ενεργοποιείται η επιλογή λήψης ή μη δανείου.

Πρόσκληση για κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα της ποντιακής γενοκτονίας προς τα Δημοτικά του Δήμου Πέλλας



Αξιότιμε κε διευθυντά

Σύσσωμοι οι  ποντιακοί  σύλλογοι Πέλλας και ο διοργανωτής της εκδήλωσης Δήμος Πέλλας σας καλούν την Παρασκευή  στης 18/5/2018 και ώρα 12.πμ στην πλατεία της νέας Τραπεζούντας ( Τσαλί ) στις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των 353.000 αδικοχαμένων Ελληνοποντίων.

Πρόκληση σε σχολείο στην Θράκη: Βάζουν παιδιά να τραγουδούν «είμαστε Τούρκοι»


Ένα «περίεργο» βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον Εχίνο στην Θράκη που απεικονίζει μικρά παιδιά σε σχολική γιορτή να απαγγέλλουν ένα ποίημα με προκλητικά μηνύματα.
Το βίντεο είναι από την τελετή λήξης μαθημάτων Κορανίου στον Εχίνο της Θράκης και σε αυτό ένα παιδάκι με συνοδεία χορού απαγγέλλει το παρακάτω ποίημα.

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018-19 : Βόμβα με νέα εισοδηματικά κριτήρια, τι θα γίνει με τα προνήπια



Οι αλλαγές στο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ που θα προκηρύξει η ΕΕΤΑΑ για το 2018-2019. Αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr για το νέο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας μέσω ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί από την ΕΕΤΑΑ η σχετική προκήρυξη – πρόσκληση για την φιλοξενία περισσοτέρων από 100.000 παιδιών στους δημοτικούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας με την συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Γιάννης Σηφάκης: Πολύ καλό παράδειγμα οι τρείς Οργανώσεις Παραγωγών Σπαραγγιού σε Μεγαπλάτανο, Όρμα και Πιπεριά



Ο Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε και την Οργάνωση Παραγωγών «Συνεργασία Παραγωγών Αλμωπίας» που εδρεύει μέσα στον συνεταιρισμό της Όρμας. Η οργάνωση παραγωγών, που ξεκίνησε μόλις πριν λίγους μήνες, αριθμεί ήδη 28 μέλη με τάση αύξησηςκαι δραστηριοποιείται στο σπαράγγι και στο κεράσι.
Πρόεδρος της είναι ο Γιάννης Αντωνίου του Γεωργίου και διαχειριστής της ο Χρήστος Τρύπκος, Μηχανικός Λογισμικού και Επικοινωνίας.

Δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΪ: Πρωτιά ΝΔ, μείωση συντάξεων και εκλογές το 2019



Η Νέα Δημοκρατία απολαμβάνει προβάδισμα 10,5 μονάδων, διευρύνοντας το χάσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά μισή μονάδα, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί πραγματικά να ακυρώσει ή να αναστείλει την περικοπή των συντάξεων, που είναι νομοθετημένο να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2019, όπως καταδεικνύει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η Έδεσσα είναι και φέτος έτοιμη να γιορτάσει την Άνοιξη με τα Ανθεστήρια!



Εντυπωσιακά άρματα με θέμα «4 Εποχές», αγόρια και κορίτσια που θα χορέψουν και θα παίξουν μουσικές απ’ όλο τον κόσμο, δράσεις για το περιβάλλον, μαζορέτες, παραδοσιακά όργανα, χορωδίες, όλα μαζί σε ένα γαϊτανάκι χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας.
Από τις 25 μέχρι τις 27 Μαΐου γιορτάζουμε την Άνοιξη, γιορτάζουμε τη ζωή!
Την Παρασκευή, 25 Μαΐου, στις 19:00 «Η μουσική των νερών» ξεκινάει από το Βαρόσι για να καταλήξει στο κέντρο της πόλης, στο πάρκο των Μικρών Καταρρακτών

Κανονικά οι μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου


Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για πρόωρη μείωση του αφορολογήτου, δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ κυβερνητικός αξιωματούχος μετά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, προσθέτοντας ωστόσο, ότι «τα συμπεφωνημένα (μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου το 2019 και το 2020 αντιστοίχως) θα εφαρμοστούν. Αλλά προβλέπεται δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα λόγω των αντίμετρων που θα λάβει η κυβέρνηση».

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 18/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 18 Μαϊου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Για ποιο λόγο μπορεί να βλέπετε θολά από το ένα ή και τα δύο μάτια; Ποιες τροφές βοηθούν στην θολή όραση;


του Κωνσταντίνου Λούβρου
Αν δεν μπορείτε να δείτε καλά κάποια αντικείμενα, δεν μπορείτε να διακρίνετε ανθρώπους (κυρίως τα πρόσωπά τους), δυσκολεύεστε να διαβάσετε ή νιώθετε ότι τα γράμματα κινούνται γύρω από τον υπολογιστή ή οι σελίδες από ένα βιβλίο καλύτερα να σας δει οφθαλμίατρος

Η μακροχρόνια θολή ή παραμορφωμένη όραση μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά από αιτίες. 

Ξεκινούν οι συναυλίες των σπουδαστών του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών


Στις 20 Μαΐου ανοίγει ο φετινός κύκλος συναυλιών των σπουδαστών του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών που θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα θεσμό πολλών ετών που δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές και τους καθηγητές τους να παρουσιάσουν τη δουλειά της χρονιάς που  κλείνει στα τέλη Ιουνίου.

Χαμός στο ΣτΕ- Σοκ από το «κατηγορώ» Σακελλαρίου στην κυβέρνηση για τις συντάξεις


Το παρασκήνιο της ηχηρής παραίτησης- Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο- Σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων και του νομικού κόσμου
Πλέον των πολλαπλών αναγνώσεων που έχει η χθεσινή αιφνίδια και «ηρωική έξοδος» -παραίτησης του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου, 45 μέρες πριν την συνταξιοδότησή του (30 Ιουνίου) και των πολιτικόδικαστικων σεναρίων που ήδη ξετυλίγονται,

Πρόγραμμα Ανθεστηρίων στην Έδεσσα




Εκδήλωση Προσφοράς και Αγάπης σήμερα Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και ώρα 20.00



Μία  εκδήλωση  Προσφοράς  και Αγάπης  θα  πραγματοποιηθεί  σήμερα Πέμπτη
17  Μαΐου 2018  και ώρα 20.00,  στα γραφεία του Συλλόγου  Νεφροπαθών  Ν. Πέλλας            « Άγιοι Ανάργυροι »   (Γ. Πέτσου  αρ. 5) στην Έδεσσα.
Πρόκειται  για την προσφορά  Δωρεάν Παραχώρησης  από τον συμπολίτη μας καλλιτέχνη Γεώργιου Αβραμίδη,  του  Ξυλόγλυπτου Έργου Τέχνης  με απεικόνιση  των « Αγίων Αναργύρων »  σε ένδειξη Αγάπης και Σεβασμού προς τους πάσχοντες νεφροπαθείς.

Ενημέρωση πολιτών Π.Υ. Γιαννιτσών ενόψει αντιπυρικής περιόδου 2018



Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς του πολίτες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γιαννιτσών έχοντας στόχο την εξάλειψη του κινδύνου πυρκαγιάς για ξένες περιουσίες και κυρίως για την ανθρώπινη ζωή, τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων και την μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου, σας ενημερώνουμε ότι:
Κάθε θερινή-αντιπυρική περίοδο από 01 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γιαννιτσών επεμβαίνει σε πλείστες αγροτοδασικές πυρκαγιές, όπου στο σύνολο τους προκαλούν ανά περίπτωση ζημίες.

Φοιτητικές εκλογές: Κοντά σε ιστορική αυτοδυναμία η ΔΑΠ. Bυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ


Κοντά σε ιστορική αυτοδυναμία φαίνεται να βρίσκεται η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ όσο προχωρά η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών.

Με την ενσωμάτωση να προσεγγίζει το 60% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ βρίσκεται πάνω από το 49% στις κάλπες των ΑΕΙ, διεκδικώντας με σοβαρές πιθανότητες την ιστορική αυτοδυναμία.

Γ.Καρασμάνης: «Εφαρμόστε τα δικά μας μέτρα για άμεση στήριξη των πληγέντων δενδροκαλλιεργητών»



Το νέο μεγάλο πλήγμα που δέχτηκαν οι δενδροκαλλιεργητές του Νομού μας, έφερε στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης.
Σε Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, καταγράφει τις εκτεταμένες ζημιές κυρίως στην περιοχή της Βεγορίτιδας και περισσότερο στα κερασόδεντρα από  από κακή γονιμοποίηση και καρπόπτωση, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει στο 100%, αλλά και σε άλλες ορεινές και πεδινές καλλιέργειες σε Αλμωπία, Σκύδρα, Γιαννιτσά και Κρύα Βρύση, σε βερίκοκα, ροδάκινα, κυδώνια, μήλα, ακτινίδια και δαμάσκηνα.

Συμψηφισμός επιστροφής του ΕΦΚΑ με τρέχουσες εισφορές


Οι ασφαλισμένοι που δικαιούνται ποσό προς επιστροφή από τον ΕΦΚΑ ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης εισφορών 2017, το ποσό αυτό συμψηφίζεται με τρέχουσες εισφορές, συμπεριλαμβανομένης και της εισφοράς Μαρτίου 2018, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Οργανισμού.Συγκεκριμένα:
  • Αν το ποσό είναι μικρότερο των 50 ευρώ, θα συμψηφισθεί αυτόματα.

Γιάννης Σηφάκης: Δεν μπορεί η Πέλλα με το 65% της παραγωγής κερασιού της χώρας να πουλάει «στο δρόμο» , χωρίς τυποποίηση και σε τέτοιες τιμές



Δεν το αξίζει η Πέλλα αυτό που βλέπουμε αυτές τις μέρες στην εμπορία του κερασιού
Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι αγρότες ότι είναι  μονόδρομος η οργάνωση τους σε οργανώσεις παραγωγών νέου τύπου χωρίς τους γνωστούς «επιτήδειους» του παρελθόντος, η τυποποίηση και η εμπορία συσκευασμένων προϊόντων για να απολαμβάνουν οι ίδιοι την προστιθέμενη αξία του κόπου τους.

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος βίαζε 13χρονο κορίτσι με δέλεαρ το χαρτζιλίκι.


Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ηλικιωμένος για διάστημα τουλάχιστον ενός χρόνου βίαζε μαθήτρια όταν ακόμη ήταν μόλις 12 χρόνων, εκμεταλλευόμενος την άθλια οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της και δίνοντας στο παιδί χαρτζιλίκια από 2 μέχρι 10 ευρώ! Το δράμα της 13χρονης σήμερα, έγινε αντιληπτό από γείτονα της οικογένειας στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που απομάκρυνε αρχικά το παιδί από τον 81χρονο και στη συνέχεια ειδοποίησε τις διωκτικές αρχές.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 17/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 17 Μαΐου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Σουηδία.Άρχισε η μαζική εμφύτευση μικροτσιπ στον πληθυσμό.


Η τεχνολογία έχει εισβάλλει για τα καλά στις ζωές μας και πλέον η καθημερινότητά μας βασίζεται στις μαγνητικές και ηλεκτρονικές διαδράσεις συσκευών και κυκλωμάτων που χρησιμοποιούμε για να αποκτήσουμε πρόσβαση στις εργασίες και στις ασχολίες μας. 
Wi-Fi, Bluetooth, NFC, όλα τα πρωτόκολλα χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση του χρήστη, διαβιβάζοντας ψηφιακά τα καθημερινά του "μικρο-αιτήματα". Για παράδειγμα, το NFC (Near Field Communication - Επικοινωνία Κοντινού Πεδίου) που πλέον υποστηρίζουν

Η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε κατάθλιψη.


Ο ύπνος για πολλούς είναι μια πολυτέλεια καθώς οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας είναι πολλές. Οι αυξημένες υποχρεώσεις στη δουλειά, αλλά και ρυθμοί της καθημερινότητας είναι συχνά πηγή άγχους, το οποίο πολλές φορές επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο μας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μας που έχουν ανάγκη από περισσότερο ύπνο και αισθάνονται συνεχώς κουρασμένοι και εξαντλημένοι. 

Διπλωματικός πόλεμος μετά την σφαγή των Παλαιστίνιων στη Γάζα


Οι Παλαιστίνιοι κήδεψαν την Τρίτη τους νεκρούς τους μετά την πιο αιματηρή ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας εδώ και χρόνια. Τη Δευτέρα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν σχεδόν 60 ανθρώπους κοντά στα σύνορα του θύλακα με το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον των εγκαινίων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Οι θάνατοι  των Παλαιστίνιων διαδηλωτών από τις σφαίρες, τα δακρυγόνα και τα άλλα μέσα που χρησιμοποίησαν οι άνδρες του ισραηλινού στρατού έχουν οδηγήσει σε έντονο διπλωματικό  παρασκήνιο και σκληρές δηλώσεις.

"Xαράτσι" σε κινητά, υπολογιστές και τάμπλετ.


Φόρος 2% επιβάλλεται στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα αλλά και στους υπολογιστές όλων των ειδών και τα τάμπλετ υπέρ των δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων και υπολογίζεται ότι θα επιβαρύνει τους καταναλωτές με περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ.
Αρχικά, ο νόμος προέβλεπε επιβολή του φόρου στις συσκευές με μνήμη άνω των 4gigabites, τώρα, ωστόσο, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και θα πληρώνουν όλοι, ανεξάρτητα της

E -πλειστηριασμοί και από τους Δήμους - Ξεκινούν σήμερα


Αφυκτική είναι η πίεση των δανειστών για πλειστηριασμούς σε όλη την Ελλάδα. Έτσι μετά το δημόσιο, προχωρούν και οι δήμοι σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Ήδη έχουν αναρτηθεί 9.198 πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, οι οποίοι θα εκτελούνται σταδιακά ως τον Δεκέμβριο.
Μόνο αυτή την εβδομάδα πρόκειται να διενεργηθούν 552.
Στην πλειονότητα των πλειστηριασμών, επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες, ενώ στον χορό των

Έρχεται ο "νέος" ΕΝΦΙΑ και θα ναι ...τσουχτερός!


Το αργότερο ως τις 14 Ιουνίου, το υπουργείο Οικονομικών θα δημοσιοποιήσει την Απόφαση για τις νέες Τιμές Ζώνης, όπως επίσης τις όποιες αλλαγές- μικρές ή μεγάλες- στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, καθώς οι Θεσμοί έδωσαν μια νέα μικρή παράταση, κατανοώντας τις τεράστιες δυσκολίες του εγχειρήματος.Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ακόμα και τώρα, έχοντας δηλαδή παρέλθει η αρχική προθεσμία της 31ης Μαρτίου, οι εισηγήσεις των εκτιμητών παραμένουν στα χέρια της νεοσύστατης Ομάδας Εργασίας που προσπαθεί να

Στα 3,3 δισ. ευρώ το κόστος της «δωρεάν παιδείας»


Υπέρογκο είναι το ποσό που δίνουν οι Έλληνες γονείς για τα παιδιά τους προκειμένου να καλύψουν παροχές που δεν κρίνονται ικανοποιητικές από τα δημόσια σχολεία.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ το ποσό αυτό για το 2015 έφτασε τα 3,31 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά αφορούν βιβλία, ξένες γλώσσες, φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα, σπουδές στο εσωτερικό και το εξωτερικό, εκπαιδευτικές εκδρομές κ.α.
Άν και το συνολικό ποσό είναι μειωμένο κατά 16% σε σχέση με αυτό του 2013, οι δύο κατηγορίες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2018


Μέχρι τη Δευτέρα 2 Ιουλίου θα μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις μεταβίβασης της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2018, μετά την παράταση που έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.Η παράταση, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, δίνεται λόγω του αυξημένου αριθμού των αιτήσεων μεταβίβασης «και έχοντας επίγνωση του ελάχιστου διαστήματος, το οποίο είχαν στη διάθεσή τους για την υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης και των αιτήσεων μεταβίβασης, τόσο οι γεωργοί, όσο και τα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων έτους

Aυτές είναι οι περικοπές στις συντάξεις σας με παραδείγματα.


Μεγάλες θα είναι οι περικοπές στις συντάξεις που θα φέρει για ακόμη μία φορά το επερχόμενο νέο έτος.Αναλυτικότερα για τα 2/3 των συνταξιούχων τα νέα δεν θα είναι θετικά καθώς θα δουν για ακόμη μία φορά τις συντάξεις τους να περικόπτονται και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός συνταξιούχου πανεπιστημιακής