Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Οι εργάτες του μέλλοντος – Οι ρομποτικές στολές που θα τους κάνουν υπεράνθρωπους



Στα εργοστάσια του μέλλοντος δεν θα δουλεύουν μόνο περισσότερα ρομπότ, αλλά και οι ίδιοι οι βιομηχανικοί εργάτες θα έχουν αυξημένες ικανότητες τύπου «Ράμπο» χάρη στους εξωσκελετούς που θα φοράνε. Ο Robo-Mate, ο πρώτος ευρωπαϊκός «έξυπνος» εξωσκελετός ειδικά για βιομηχανίες, παρουσιάσθηκε -αν και όχι σε ολοκληρωμένη μορφή- την Παρασκευή στο γερμανικό Ινστιτούτο Φραουνχόφερ στη Στουτγκάρδη.
Χάρη στον εξωσκελετό, το βάρος που μεταφέρει ή σηκώνει ο εργάτης που τον φορά,

Το μυστικό για να κοιμηθείς μέσα σε 1 λεπτό.



Εάν κάθε βράδυ παλεύετε στην κυριολεξία με το μαξιλάρι και το κρεβάτι σας, προκειμένου να καταφέρετε να σας πάρει ο ύπνος, τότε δρ Andrew Weil σας έχει τη λύση.
Σύμφωνα με τη μέθοδός της, η οποία βασίζεται στη μαθηματική ακολουθία 4-7-8, μόλις ένα λεπτό είναι αρκετό για να αποκοιμηθείτε χωρίς κόπο.
Η μέθοδος αυτή βασίζεται στις αναπνοές που παίρνουμε πριν κοιμηθούμε, ώστε να βοηθήσουμε την καρδιά να ρίξει τους ρυθμούς τις και τον εγκέφαλο να χαλαρώσει.

Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για το Τελωνείο της Σκύδρας



Με πρωτοβουλία των βουλευτών Πέλλας Γιάννης Σηφάκη και Χρήστου Σμία πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με την ΓΓ Δημοσίων εσόδων Κα Σαββαίδου και τους συνεργάτες της για το Τελωνείο Σκύδρας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν, πλην των βουλευτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θόδωρος Θεοδωρίδης, η Δήμαρχος Σκύδρας Κα Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, η Αντιδήμαρχος Σκύδρας Κα Γιακαμόζη Μαρία

Spiegel: Ο «σεισμός» της Ελλάδας ισοπεδώνει την Ευρώπη!



Με τον υπέρτιτλο «Σεισμός» και μια φωτογραφία που παραπέμπει σε σκηνές πολέμου αναμένεται να κυκλοφορήσει το Σάββατο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.Το κεντρικό άρθρο του περιοδικού αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις της Έλλάδας με τους πιστωτές της και κάνει λόγο για «τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης».
Στην εικόνα του εξώφυλλου του νέου τεύχους του Der Spiegel απεικονίζονται πολλά από τα 

Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Έδεσσα



Ο Σύλλογος Φροντιστών Κιλκίς – Πέλλας διοργανώνει εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα το Νέο Εξεταστικό Σύστημα  και την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015. Προσκεκλημένος   ομιλητής είναι ο υποψήφιος Διδάκτωρ Α.Π.Θ. και συγγραφέας της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ» κ. Κωνσταντίνος Κότιος.

Γιαννιτσά.Συνέλαβαν δραπέτη καταδικασμένο για ανθρωποκτονία.



Οι συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη 37χρονου υπηκόου Γεωργίας, δραπέτη φυλακών.
Ειδικότερα, ο 37χρονος ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση στο Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού, αναζητούνταν από τις Αρχές, καθώς είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί και έληγε στο τέλος Μαΐου.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και στο πλαίσιο των αναζητήσεων,

Πέλλα: Μάνα και γιος συνελήφθησαν για απάτη



Συνολικά 8 άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας για διάφορα αδικήματα σε Πέλλα, Σέρρες, Κιλκίς, Χαλκιδική και Γιαννιτσά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας 33χρονης και του 17χρονου γιου της που κατηγορούνται για απάτη.Χθες το πρωί μάλιστα διαπιστώθηκε ότι ο ανήλικος ζητούσε οικονομική βοήθεια πουλώντας μικροαντικείμενα σε διερχόμενους πολίτες, προσποιούμενος άτομο με προβλήματα υγείας προκαλώντας τον οίκτο τους με σκοπό την απόκτηση «εύκολου»

Χρήστος Σμίας: “Το τελωνείο Σκύδρας πυλώνας ανάπτυξης για το Νομό”



Την περασμένη Δευτέρα, στις 15 Ιουνίου, κατόπιν πρόσκλησης της Δημάρχου Σκύδρας, Κατερίνας Ιγνατιάδου, συμμετείχα παρουσία του συναδέλφου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Πέλλας Γιάννη Σηφάκη, του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων, σε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας για το κρίσιμο θέμα της ενδεχόμενης συγχώνευσης των τελωνείων Πέλλας και Ημαθίας το οποίο ατυχώς έχει επανέλθει ξανά στην επικαιρότητα.

To Spiegel καταρρίπτει τον «μύθο» του Έλληνα συνταξιούχου



Τον «μύθο» του Έλληνα συνταξιούχου πολυτελείας καταρρίπτει σε δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel καυτηριάζοντας ουσιαστικά δημοσιεύματα όπως της Bild και άλλων γερμανικών μέσων που παρουσιάζουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα και συγκρίνουν σε λάθος βάση το γερμανικό με το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα. Ως εκ τούτου το δημοσίευμα είνα βαρύνουσας σημασίας αν αναλογιστεί κανείς πως πληθαίνουν οι φωνές - και στην γερμανική κοινωνία- αυτών που πιστεύουν πως ένα Grexit θα είναι ουσιαστική λύση, σαφώς επηρεασμένοι από την εν λόγω προπαγάνδα.

85,2 δισ Eυρώ θα χάσει η Γερμανία σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας



Κατά 85,2 δισεκατομμύρια ευρώ θα ζημιωνόταν η Γερμανία σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, σύμφωνα με την γερμανική οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche»
η οποία επικαλείται υπολογισμούς του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου. Συνολικά η Ευρωζώνη θα υφίστατο ζημιές ύψους 305 δισεκατομμυρίων.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το ποσό αναλογεί σε 1055 ευρώ για κάθε Γερμανό φορολογούμενο, ενώ στην περίπτωση του Λουξεμβούργου οι απώλειες θα ανέρχονταν σε

Πρόσκληση Ημέρες Καριέρας Γιαννιτσά Δευτέρα 22/6




Δανία: Ιστορικό ποσοστό για το ακροδεξιό Κόμμα του Δανικού Λαού



Για το καλύτερο ποσοστό στην ιστορία του και την ανάδειξή του για πρώτη φορά μετά τις χθεσινές εκλογές σε πρώτη δύναμη του δεξιού μπλοκ στην Δανία πανηγυρίζει σήμερα το ακροδεξιό λαϊκιστικό Κόμμα του Δανικού Λαού (DF), εξασφαλίζοντας το 21,1% των ψήφων.

Το DF ανήκει παραδοσιακά, μαζί με το δεξιό κόμμα Venstre (19,5%), στη δεξιά παράταξη της Δανίας που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές εξασφαλίζοντας συνολικά 90 έδρες, έναντι 85 που κέρδισε η αριστερά.

Απίστευτη τραγωδία στην Κω: Σκοτώθηκαν σε τροχαίο λίγο πριν τον γάμο τους!



Πρόκειται για μια 27χρονη έγκυο (στον έκτο μήνα) και τον 26χρονο αρραβωνιαστικό της που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο έπειτα από αυτοκινητιστικό δυστύχημα.Μια τραγωδία που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους. Ενα αρραβωνιασμένο ζευγάρι που σύντομα θα έφερνε στον κόσμο τον καρπό της αγάπης τους και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας για να επισημοποιήσει τον πολύχρονο δεσμό τους, έχασε τη ζωή του την ώρα που μοίραζε τα προσκλητήρια του γάμου του.

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Συγκλονιστική επιστολή προσφυγοπούλας από τη Συρία.



Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και η γενική διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Μαριέττα Προβοπούλου, δίνει στη δημοσιότητα μια συγκλονιστική επιστολή.Είναι ένα γράμμα που της έστειλε η Χάνα, πρόσφυγας από τη Συρία που βρίσκεται πλέον στην Αυστρία.«Αν παρακολουθείς την επικαιρότητα, θα ξέρεις γιατί έπρεπε να αποδράσουμε από το σπίτι μας. Αυτή είναι η σωστή λέξη - αποδράσαμε. Αποδράσαμε για να σώσουμε τα παιδιά μας από το θάνατο που πήρε τη ζωή 200 χιλιάδων ανθρώπων. Τα σπίτια μας

Σύσκεψη για την Εμποροπανήγυρη Σκύδρας



Η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας, που διοργανώνεται από την Παρασκευή 21 Αυγούστου έως την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015, φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει και να συμβάλλει στην προώθηση των δεικτών ανάπτυξης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται η ενεργοποίηση και η σύμπραξη  όλων, είτε σε προσωπική είτε σε συλλογική μορφή. Ρόλοι υπάρχουν για όλους, αρκεί, επίσης, να υπάρχει θέληση και διάθεση.

ΙΚΑ: Tα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ



Η χορήγηση των αναδρομικών ποσών του Ε.Κ.Α.Σ. για το χρονικό διάστημα από την 1/1/2015 μέχρι την 30/6/2015 θα επιμεριστεί σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον πρώτο μήνα πληρωμής του, δηλαδή στις 29/6/2015 με τη σύνταξη μηνός Ιουλίου 2015 και με εξόφληση στις 27 /11/2015, με τη σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου 2015.Η καταβολή των αναδρομικών ποσών σε δόσεις ισχύει τόσο στις περιπτώσεις αυτόματης χορήγησης του επιδόματος από την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. όσο και στις περιπτώσεις

Πώς έπαιρναν μίζες από το ΔΝΤ λαμόγια-μεγαλοδημοσιογράφοι.



Βόμβες για μίζες, ΔΝΤ και ΜΜ»Ε» – Αυτά έκαναν στην Ελλάδα!
«Έδιναν μίζες σε πολιτικούς για να δανείζονται ώστε να αγοράζουν οπλικά συστήματα. Έπειτα ερχόταν το ΔΝΤ για να ξεπλύνει αυτό το καθαρά ιδιωτικό χρέος»!
Στην σκιά της συνόδου ΕΕ με τις λατινοαμερικάνικες χώρες, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορρέα έδωσε συνέντευξη στο Euronews. Σε αυτή την συνέντευξη έριξε ρουκέτες για την Ελλάδα και το ΔΝΤ, που όμως δεν μετέδωσε ουδείς!

Ο Τσίπρας κάνει πράξη το όραμα του Κώστα Καραμανλή για το ρωσικό φυσικό αέριο.



«Πρόσω ολοταχώς» για την επέκταση του αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου βρίσκονται Ελλάδα και Ρωσία, έπειτα και από τη χθεσινή υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες για τον «Greek Stream». Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα, το μνημόνιο υπεγράφη από τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Ρώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Νόβακ.
Η κατασκευή της διακλάδωσης θα ξεκινήσει το 2016 και οι εργασίες αναμένεται να

Πανήγυρις Αγ. Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στα Γιαννιτσά



Την Δευτέρα 29 Ιουνίου, εορτή των Αγίων ενδόξων πανευφήμων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός των Γιαννιτσών κατά το εξής πρόγραμμα:


ΚΥΡΙΑΚΗ 28/6
7.00 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ και λιτάνευσις της ιεράς εικόνος των πολιούχων Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Έξαλλοι οι δανειστές εκβιάζουν ανοικτά με χρεοκοπία.



Τελεσίγραφο προς την Αθήνα ότι πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε συμφωνία ή χρεοκοπία απευθύνει με μήνυμά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής την Δευτέρα.
"Η κατάσταση για την Ελλάδα γίνεται κρίσιμη. Το παρόν πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα λήγει σε 11 ημέρες. Τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων δεν οδήγησαν στον αναγκαίο συμβιβασμό. Το χθεσινό Eurogroup δεν μας έβγαλε από το αδιέξοδο. Το παιχνίδι

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 20/6



 
Η ανησυχία είναι μια τεράστια σπατάλη χρόνου και ενέργειας. Δεν αλλάζει τίποτα. Το μόνο που κάνει είναι να σου κλέβει την χαρά και να σε εμποδίζει να κάνεις θετικές αλλαγές. 



Σαν Σήμερα, Σαββάτο 20 Ιουνίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών: Ένα σχολείο για... ανοιχτά μυαλά



Η ανάληψη πρωτοβουλιών από ομάδες μαθητών και καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών στηρίζεται στην πεποίθηση ότι το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει πολυδύναμο κέντρο γνώσης και πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνεται η συμμετοχή τόσο σε μαθητικούς διαγωνισμούς, που διευρύνουν το φάσμα της παρεχόμενης γνώσης και καλλιεργούν την ευγενή άμιλλα, όσο και σε δραστηριότητες που συνδέουν το σχολείο με την κοινωνία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη συλλογικού πνεύματος.

Οι τροφές που συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου



Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι σχεδόν μία στις 10 περιπτώσεις εμφάνισης καρκίνου, συνδέεται με την κακή διατροφή.Η κακή διατροφή που είναι πλούσια σε τρανς λιπαρά και φτωχή σε θρεπτικά συστατικά έχει συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με την εμφάνιση καρκίνου του στήθους και του στομάχου.Οι ειδικοί υπογραμμίζουν την ανάγκη τήρησης μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής και αποφυγής των παρακάτω ανθυγιεινών τροφών:

Υπογράφηκε το μνημόνιο Ελλάδας - Ρωσίας για τον αγωγό



Μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού υπέγραψαν σήμερα το πρωί στην Αγία Πετρούπολη ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλ. Νόβακ.

Επίσης ο κ. Λαφαζάνης μαζί με τον επικεφαλής της Τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων Βλαντιμίρ Ντιμίτριεφ προχώρησαν σε κοινή δήλωση στήριξη του αγωγού ανακοινώνοντας τη σύσταση κοινής εταιρίας που θα διαχειρίζεται και θα τρέξει τις διαδικασίες κατασκευής του αγωγού.

Οι εγγραφές στο ΕΠΑΛ Εσπερινό Αριδαίας άρχισαν και συνεχίζονται



-ΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ                   
ΤΟΜΕΙΣ :       - Πληροφορικής
                          - Ηλεκτρολογίας
                          - Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών
                          -  Μηχανολογίας- Οχημάτων

Επιτροπή Αλήθειας: Παράνομα 242 δισ. του χρέους



"Καταλήξαμε στο ότι το χρέος είναι παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο. Υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα αμφισβήτησης της νομιμότητάς του, απονομιμοποίησης και εντεύθεν αναστολής αποπληρωμής", τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία παρέδωσε στη δημοσιότητα σε τόμο τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των ερευνών της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους.
Από την πλευρά του ο ειδικός σε θέματα επαχθούς χρέους, Ερίκ Τουσέν, δήλωσε πως ποσό

Κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες



Της Μακρίδου Αγάθης

Η τραγικότητα στην οποία έχει περιέλθει η χώρα είναι γνωστή. Πλέον ο χρόνος κυλάει αντίστροφα με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία.  Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός κι η ελπίδα χάθηκε κάπου στον δρόμο. Άραγε ποιες είναι οι προθέσεις της σημερινής συγκυβέρνησης; Δυστυχώς ουδείς γνωρίζει. Αυτό που παραδέχεται και αναγνωρίζει πλέον κάθε πολίτης είναι το γνωστό ρητό «κάθε πέρσι και καλύτερα».

Άρθρο Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα:"Δεν πληρώνει ο Γερμανός τις συντάξεις των Ελλήνων"



Με μια ρήση του Γερμανού φιλοσόφου Αρθρουρ Σοπενάουερ ξεκινάει το κείμενο-παρέμβασή του προς τον γερμανικό λαό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στο άρθρο του, το οποίο δημοσιεύεται στο Tagesspiegel, ο κ. Τσίπρας εξηγεί πώς λειτουργεί το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας και επιχειρεί να πείσει τους Γερμανούς για τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να δεχθεί νέες περικοπές συντάξεων.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για «μύθο», σημειώνοντας ότι «όσοι σας λένε ότι πληρώνετε μισθούς και συντάξεις των Ελλήνων δεν σας λένε την αλήθεια».

ΑΝΑΣΑ: Συνέχεια στη δράση στο πρώην στρατόπεδο Καψάλη



Φίλες και φίλοι, η αρχή έγινε. Συνεχίζουμε. Ίδια ημέρα, ίδια ώρα, αυτήν την Κυριακή 21/6 στις 10.00 το πρωί στο πρώην στρατόπεδο Καψάλη στην είσοδο προς το συνοικισμό.

Φόρος 21% για νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων



Με ενιαίο συντελεστή 21% φαίνεται πως θα φορολογηθούν τελικά τα αδήλωτα εισοδήματα τα οποία οι φορολογούμενοι «φυγάδευσαν» σε τράπεζες του εξωτερικού ή τα «κρύβουν» σε καταθέσεις, θυρίδες ή σεντούκια στην Ελλάδα. Το ύψος του συντελεστή φορολόγησης του «μαύρου» χρήματος στον οποίο καταλήγει η κυβέρνηση αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Όπως δήλωσε ο κ. Νικολούδης, «συμφωνήσαμε σε φόρο 21%

Πλούσιο το μουσικό έργο της Δημοτικής Χορωδίας Γιαννιτσών



   

Επιτυχημένο το καλοκαιρινό μουσικό απογευματινό της


Ως και ο καιρός συμμάχησε (σταμάτησε η καταρρακτώδης βροχή, λίγη ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης) για να πραγματοποιηθεί το επιτυχημένο κατά κοινή ομολογία, καλοκαιρινό απογευματινό της Δημοτικής Χορωδίας Γιαννιτσών την Τετάρτη 17 Ιουνίου, που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Σ'αυτό οι χορωδοί έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μαζί με τους φίλους τους και να περάσουν μερικές στιγμές ευχάριστα.

Τι αλλάζει σε Πανελλαδικές, πρότυπα σχολεία και μετεγγραφές.



Αλλαγές στο σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων από το σχολικό έτος 2015 – 2016, διάκριση των προτύπων από τα πειραματικά σχολεία, καθώς επίσης αλλαγές στη διαδικασία επιλογής νέων στελεχών εκπαίδευσης (διευθυντές, προϊστάμενοι σχολικών μονάδων και διευθυντές εκπαίδευσης), περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το  νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα.
To σχέδιο νόμου επεξεργάζεται ζητήματα λειτουργίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης

Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα Παρασκευή στις 8μμ στα Γιαννιτσά



Η Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πέλλας σας προσκαλεί

την Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015, ώρα 20:00΄,

στην Πλατεία ΕΠΟΝ στα Γιαννιτσά,

σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα:

Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο Ευρώ.



Με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να δηλώσουν υπέρ της παραμονής σε Ευρώπη και ευρώ.Περισσότερα από 5.000 άτομα βρέθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, κλείνοντας τόσο τη λεωφόρο Βασ. Σοφίας όσο και τη λεωφόρο Αμαλίας. Μάλιστα, διαδηλωτές ανέβηκαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πάνω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Την Δευτέρα 22-6-2015 η ετησία γενική συνέλευση της Αναγέννησης



Την Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 8 μ.μ θα πραγματοποιηθεί τελικά η ετήσια γενική συνέλευση της Αναγέννησης Γιαννιτσών και θα δρομολογηθούν εξελίξεις στο στρατόπεδο της ιστορικής ομάδας.
Η Συνέλευση που είναι η επαναληπτική, η πρώτη αναβλήθηκε λόγου μη απαρτίας θα πραγματοποιηθεί στην μικρή αίθουσα του πνευματικού κέντρου, ενώ η παρουσία όλων των φίλων της ομάδας κρίνεται απαραίτητη.

Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής τη Δευτέρα- Χωρίς συμφωνία το Eurogroup



Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα, όπως αναμενόταν άλλωστε, ολοκληρώθηκε χθες μετά από περίπου τρεις ώρες συνεδρίαση, το Eurogroup στο Λουξεμβούργου. Πλέον, το «παιχνίδι» μεταφέρεται για την Δευτέρα, καθώς συγκαλείται έκτακτο συμβούλιο κορυφής της ΕΕ και αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, την ύστατη ευκαιρία για λύση.Την... μη συμφωνία επιβεβαίωσε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις μέσω Twitter.Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έγραψε «Καμία συμφωνία στο

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 19/6



Η ζωή δεν είναι πρόβα. Κάθε ημέρα είναι πρεμιέρα. 



Σαν Σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Άσκηση και διατροφή το καλοκαίρι...



Το καλοκαίρι είναι μια πολύ καλή περίοδος να αυξήσουμε τη φυσική μας δραστηριότητα, να κάνουμε άσκηση και σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή να βελτιώσουμε τόσο την υγεία μας όσο και την εικόνα του σώματός μας.Αυτά αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δρ. Βασίλειος Γεροδήμος, αναπληρωτής καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο ίδιος στη συνέχεια, προχωρά σε προτάσεις για την άσκηση και τη διατροφή.

Προτάσεις για άσκηση

Γ.Σηφάκης για τις καταστροφές από χαλάζι «Η πολιτεία θα πράξει το καθήκον της»



Χαλάζι σε όλη την Πέλλα- Μεγάλες ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες

Σχετικά με το χαλάζι που έπεσε σε όλη την Πέλλα που κατέστρεψε τις αγροτικές καλλιέργειες σε σημαντικό βαθμό ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης δήλωσε ότι η Πολιτεία θα πράξει το καθήκον της απέναντι στον αγροτικό κόσμο, ο ΕΛΓΑ θα επιληφθεί άμεσα της κατάστασης. Η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στον δοκιμαζόμενο από πολλές πλευρές αγρότη της Πέλλας και όλης της χώρας