Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Μόντι: Η Ελλάδα παραχώρησε μέρος της εθνικής κυριαρχίας

Ο Μάριο Μόντι, αναφερόμενος στις τρεις αυτές χώρες στις οποίες «επιβλήθηκαν τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό, και για μια χώρα ιδιαίτερα ανοικτή προς την παγκόσμια διάσταση, να διατηρήσει, οπωσδήποτε, μια αυτόνομη ικανότητα λήψης αποφάσεων. Η Ιταλία, λίγο έλειψε να μετατραπεί σε αποικία», τόνισε...

Στιγμές αγωνίας για μία 31χρονη από τα Γιαννιτσά


Στιγμές αγωνίας μέσα στο ίδιο της το σπίτι βίωσε μία 31χρονη από τα Γιαννιτσά όταν προχθές το μεσημέρι, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δύο αγνώστους που διέρρηξαν μέρα μεσημέρι το σπίτι της.
Με τη χρήση βίας της άρπαξαν χρυσαφικά που φορούσε, 50 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Η αστυνομία διεξάγει αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών.

Πηγή  onair24.gr

Αύριο οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς


Αύριο θα γίνουν οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς στο πλαίσιο της ύστατης προσπάθειας για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η συνάντηση του κ. Παπούλια με τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Τσίπρα (τους αρχηγούς δηλ. που έλαβαν αυτή την εβδομάδα τις διερευνητικές εντολές) και θα ακολουθήσουν ένας - ένας, κατά σειρά εκλογής, οι υπόλοιποι αρχηγοί.

12 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων


Η Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων.
Η γιορτή αυτή θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσοκόμων σε κάθε κοινωνία. Η νοσηλευτική, γενικώς, θεωρείται ένα από τα πιο υποεκτιμημένα και κακοπληρωμένα επαγγέλματα.
Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, της αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

Σαν Σήμερα, 12 Μαΐου


Γιορτάζουν: Επιφάνιος.

Γεγονότα
1830: Αντικαποδιστριακή στάση σημειώνεται στο Λιμένι, το προπύργιο των Μαυρομιχαλαίων.
1900: Η λειψυδρία στον Πειραιά οδηγεί σε συνεχείς καβγάδες για την εξασφάλιση λίγου νερού.

1930: Ιδρύεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την κυβέρνηση Βενιζέλου.

1982: Θερίζει το νέφος! Εκατοντάδες Αθηναίοι διακομίζονται στα νοσοκομεία και τα ΙΧ «εκδιώκονται» από το κέντρο της πρωτεύουσας...

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και σε νέα δημοσκόπηση


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει μία ακόμη δημοσκόπηση, με ποσοστό άνω του 20%.

Στην έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύει το Σάββατο η εφημερίδα «Επενδυτής», ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 20,2% και είναι το μοναδικό κόμμα με αύξηση, σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα που σημειώνουν κάμψη.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ υποχωρεί στο 17,3%, το ΠΑΣΟΚ στο 11,6%, το ΚΚΕ στο ιστορικό χαμηλό 4,2%, η ΔΗΜΑΡ στο 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,4% και η Χρυσή Αυγή στο οριακό 3,7%...

Ευχαριστήρια επιστολή από τον Φίλιππο Παντελίδη

 Φίλες και φίλοι,

    Το πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας των εκλογών είναι διαφορετικό.


    Τα πολλαπλά μηνύματα θα πρέπει να ερμηνευθούν σωστά, από τα κόμματα αλλά και από το πολιτικό προσωπικό.


    Το ΠΑΣΟΚ έχασε  πολύ μεγάλο μέρος της δύναμής του, αλλά πιστεύω,με τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα ξαναγίνει  παράγοντας σταθερότητας και προοπτικής στη χώρα μας...

Ζευγάρι συνελήφθη για λαθρεμπορία τσιγάρων στα Γιαννιτσά


Μαζί με τα νόμιμα εμπορεύματά του, διέθετε για πώληση στη λαϊκή αγορά των Γιαννιτσών και μεγάλη ποσότητα… λαθραίων τσιγάρων ένα ζευγάρι Ελλήνων μικροπωλητών! Όμως, κάποιος ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Ασφαλείας που συνέλαβαν τους δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται και για παράνομη οπλοκατοχή.

Οι αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο στα εμπορεύματα των πλανόδιων πωλητών, ενός 55χρονου και της 46χρονης συζύγου του, ανακάλυψαν προσεκτικά κρυμμένα κάτω...

Βάναυση κακοποίηση κουταβιού απο υπάνθρωπους στα Γιαννιτσά (φώτο)


Τα όρια της κτηνωδίας ξεπερνάνε ορισμένες φορές οι βιαιοπραγίες των ανθρώπων σε μικρά ζώα. Το κουτάβι της φωτογραφίας υπέστη κόψιμο των αυτιών του με ψαλίδι πριν προλάβει να συμπληρώσει καλά-καλά 10 μέρες ζωής.
Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύτηκε στο zoosos.gr, το δυστυχισμένο πλάσμα εντοπίστηκε στις 9 Απριλίου από μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Γιαννιτσών «Εθελοντές για την Προστασία των Ζώων», το οποίο είδε μερικά παιδιά να παίζουν με το ζωάκι στο δρόμο και να προσπαθούν να το βάλουν σε τσάντα σαν να ήταν λούτρινο κουκλί...

Μήνυμα της Προέδρου ΔΗΚΕΠΑΠ για την Γιορτή της Μητέρας


Δεύτερη Κυριακή του Μάη. Η μέρα που μας θυμίζει ότι κάθε τι το χρωστάμε σε αυτή. Την μητέρα, τον φύλακας άγγελος στη ζωή μας.
Την γυναίκα που είναι πάντα δίπλα στον καθένα μας.
Αυτή που θέλουμε να είναι περήφανη για μας.
Η μάνα…η αγάπη της έγινε μουσική, έγινε χορός, έργο τέχνης, γλυπτό, πίνακας, έγινε στίχος και τραγούδι...

Πρόσκληση-Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Ακολουθεί το Πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 στην πόλη των Γιαννιτσών και  παρακαλούμε να παραστείτε με το προσωπικό των υπηρεσιών σας ή τα μέλη σας στις εκδηλώσεις που αναφέρονται σ’ αυτό. 

Κυριακή 20 Μαΐου 2012
Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Γιαννιτσών
07:00-10:00π.μ.
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ...

Απαγόρευση Αλιείας στην λίμνη Βεγορίτιδα μέχρι τα τέλη Μαΐου


Με την από 20-4-2012/3475 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη απαγορεύεται η αλιεία στα εσωτερικά ύδατα της λίμνης Βεγορίτιδας. Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

Απαγορεύεται η αλιεία (επαγγελματική και ερασιτεχνική) με κάθε μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια, τα ρέματα, τα κανάλια, τις λιμνοδεξαμενές, τις φραγμαλίμνες και τις τεχνητές λίμνες και γενικώς σε όλα τα γλυκά, ρέοντα ύδατα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με κάθε μέσο και εργαλείο από 23-4-2012 και ώρα 8π.μ. μέχρι και 31-5-2012 και ώρα 8π.μ. για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και λοιπών υδροβίων ζώων...

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Αιρετής Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Αιρετής Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας σας ενημερώνει ότι, έπειτα από τις εκλογές του Συλλόγου που διεξήχθησαν την 25/4/2012, η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι:

Προέδρος         
:
Τζάκος Αντώνιος
Αντιπρόεδρος      

:
Γιάννου Δημήτριος...

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για τη Γιορτή της Μητέρας


Τιμούμε τις μητέρες μας, εκφράζοντας την αγάπη μας και την ευγνωμοσύνη μας για την πολύτιμη προσφορά τους στην οικογένεια, στην εργασία, στην πολιτική, στην κοινωνία.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες κι ένα ευχαριστώ για τα δώρα ζωής που μας χαρίζουν.

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης

1ο Πανελλήνιο Βραβείο σε 11χρονο Γιαννιτσιώτη μουσικό


Οι επιτυχίες σπουδαστών του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών σε μουσικούς διαγωνισμούς συνεχίζονται.
Ύστερα από τους μαθητές ηλεκτρικής κιθάρας του καθηγητή Απόστολου Σιταρά ήρθε η σειρά της τάξης ακκορντεόν του Αναστάσιου Μαχαιρίδη να φέρει ακόμα ένα βραβείο στο Ωδείο των Γιαννιτσών. 
Πιο συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Μαου 2012, το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας διοργάνωσε με επιτυχία σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Μουσικής και το Σύλλογο Γονέων του ΒΔΩΠ, τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ακορντεόν Πτολεμαΐδας, με συμμετοχή σπουδαστών...

Σαν Σήμερα, 11 Μαΐου


Γιορτάζουν:

Γεγονότα

330: Το Βυζάντιο μετονομάζεται σε Νέα Ρώμη και γίνεται πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
868: Το πρώτο τυπωμένο βιβλίο εκδίδεται στην Κίνα από τον Γουάνγκ Τσιεχ, 587 χρόνια πριν από τη Βίβλο του Γουτεμβέργιου. Πρόκειται για ένα βουδιστικό κείμενο.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Απόφαση ρύθμιση κυκλοφορίας από την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας


H Aστυνομική Διεύθυνση Πέλλας έλαβε απόφαση ρύθμισης κυκλοφορίας και εργοταξιακή σήμανση για την εκτέλεση των εργασιών του έργου «Αποκατάσταση φθαρμένων οδοστρωμάτων στην Επαρχιακή Οδό Γιαννιτσών – Γουμένισσας». Η απόφαση αναφέρει αναλυτικά :

Ρύθμισης κυκλοφορίας και εργοταξιακή σήμανση για την εκτέλεση εργασιών του έργου «Αποκατάσταση φθαρμένων οδοστρωμάτων στην Επαρχιακή Οδό Γιαννιτσών –Γουμένισσας» στα τμήματα της οδού:...

Bουλευτές Πέλλας στην Πέλλα τηλεόραση στην εκπομπή «Λόγω Τιμής»


Το Σάββατο 12 Μαϊου, στις 3.05΄ το μεσημέρι, στην ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, προσκεκλημένοι στην εκπομπή «ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ» του δημοσιογράφου Δημήτρη Μπουλουσάκη, θα είναι οι βουλευτές Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης (ΝΔ), Θεοδώρα Τζάκρη (ΠΑΣΟΚ) και Θανάσης Γραμματικόπουλος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ), στην πρώτη δημόσια κοινή μετεκλογική εμφάνισή τους.
Οι τρεις βουλευτές θα σχολιάσουν το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας.
Η εκπομπή θα επαναληφθεί στις 9.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Πέλλας


 ΘΕΜΑ : «Εφαρμογή διατάξεων του Ν. 4970/12 περί καθορισμού της έδρας των ΕΔΧ».
 ΣΧΕΤ:    Το υπ’ αριθμ. πρωτ. 154041/343/30-4-12 έγγραφο της Γεν. Δ/νσης Μεταφορών της ΠΚΜ.


Παρακαλείστε έως τις 15/05/2012 όπως καταθέσετε εγγράφως τις προτάσεις σας αναφορικά με τον καθορισμό νέων εδρών Ε.Δ.Χ. σε εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 83 του Ν. 4070/12 (ΦΕΚ 82/Α/10-4-12)...

Επείγουσα σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την αντιμετώπιση επιδρομή ακριδών


Επείγουσα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/5) στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για τη λήψη μέτρων μετά από την επιδρομή ακριδών σε αγροτικές περιοχές της Π.Ε. Πέλλας. Στη σύσκεψη την οποία συντόνισε ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συμμετείχαν ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τρύφων Τσαντάκης, γεωπόνοι της υπηρεσίας και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας...

Αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής» στο μητρώο των ΠΟΠ-ΠΓΕ


Από το Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΙΠΠ της Δ/νσης Βιολογικής Γεωργίας του ΥπΑΑΤ έγινε γνωστό ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής, με έδρα το Μεταγγίτσι Χαλκιδικής, υπέβαλε αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής» στο Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ της Ε.Ε. ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης...

Μήνυμα Δημάρχου Πέλλας για την γιορτή της μητέρας


Αγάπη, Αφοσίωση, Ελπίδα, Θαλπωρή, Πίστη, Προστασία, Τρυφερότητα, Υπομονή, Αυτοθυσία… Μητέρα… σύμβολο αιώνιο και μεγαλειώδες.
Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μητέρες.

Γρηγόριος Σωτ. Στάμκος
Δήμαρχος Πέλλας