Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Άκαρπες οι συναντήσεις Σαμαρά με Τσίπρα - Βενιζέλο


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές του Αντώνη Σαμαρά ύστερα από τη διερευνητική εντολή που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με σκοπό το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η πρώτη του επαφή απέβη άκαρπη μετά την άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να αποδεχθεί την πρόταση Σαμαρά για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Μετά την συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα, πηγές από τη ΝΔ έκαναν λόγο για αναβαπτισμό της πρότασης για κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» σε κυβέρνηση «εθνικού σκοπού»...


...Άκαρπη, ωστόσο, απέβη και η συνάντησή του τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης τη συμμετοχή σε αυτή όλων ανεξαιρέτως των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ονοματίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά.
Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αλέκα Παπαρήγα από την οποία πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε δια ζώσης συνάντηση, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.
Πλέον, ακολουθεί συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, .30 προκειμένου να εξαντληθούν και τυπικά οι πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης ύστερα από την εντολή που ο πρόεδρος της ΝΔ έλαβε από τον Κάρολο Παπούλια.

Πηγή  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου