Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ο Καραμανλής διαμηνύει στον Σαμαρά ότι δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα



Βαρυσήμαντη είναι η παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού ο οποίος μέσω συνεργατών του διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει νέα μέτρα και προσθέτει ότι θα κάνει παρέμβαση στη Βουλή αν έρθουν μέτρα προς ψήφιση.
Στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα. Ο πρώην Πρωθυπουργός δέχεται μεγάλο αριθμό βουλευτών οι οποίοι ανήσυχοι μεταφέρουν την οργή και το κλίμα από τις εκλογικές τους περιφέρειες και διαπιστώνουν ότι καλλιεργείται από το οικονομικό επιτελείο κλίμα λήψης «κάθετων» μέτρων που θα πλήξουν εκ νέου τους

Ερχεται φοροκαταιγίδα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων



Τετραπλάσια έσοδα, σε σχέση με το 2011- περίπου 2,9 δισ ευρώ αντί 700 εκατ. ευρώ- προσδοκά πλέον κάθε χρόνο το οικονομικό επιτελείο από τη φορολόγηση των ακινήτων, ενσωματώνοντας το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων στον Ενιαίο Φόρο, που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2014 στα πάσης φύσης ολοκληρωμένα και ημιτελή κτίσματα, σε εντός και εκτός σχεδίου γήπεδα, με βάση υπολογισμού τις "παγωμένες" από το 2007 Τιμές Ζώνης, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις μειωμένες κατά 35% εμπορικές τιμές των

Οι Εβραίοι έβαλαν ανάποδα την Ελληνική σημαία μπροστά στα μούτρα του Σαμαρά!



Ο πιο υποτακτικός πρωθυπουργός όλων των εποχών στην Ελλάδα... ξαναχτύπησε! Χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή... Όπως βλέπουμε στην φωτογραφία, από την πρόσφατη επίσκεψη του Σαμαρά στο Ισραήλ (κάποιοι υποτηρίζουν οτι η φωτο είναι από παλαιότερη επίσκεψη το 2011 αλλά τι σημασία έχει!), φαίνεται πως η υπακοή του στους Εβραίους και τους Σιωνιστές είναι άνευ προηγουμένου!
Ανάποδα (!!!) η Ελληνική Σημαία! Είναι άραγε σχέδιο για να καταργηθεί ο Σταυρός από την Σημαία μας, γιατί το να συμβαίνει αυτό, και μάλιστα σε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ... κάτι

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στο 1ο Γυμνάσιο Έδεσσας



Το 1ο Γυμνάσιο της Έδεσσας επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Στο σχολείο συναντήθηκε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κούγκα Κωνσταντίνο, τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Δημήτριο Καββαδά, τους καθηγητές και εκπροσώπους των μαθητών. Παρόν ήταν επίσης ο κ. Δημήτριος Ταπαζίδης από το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γ.Καρασμάνης: “Πέρα από κάθε λογική η φορολόγηση της αγροτικής γης”



Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. κ. Γιώργος Καρασμάνης απαντώντας σε ερώτηση που του ετέθη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων έδωσε την ακόλουθη απάντηση :
         Η αγροτική γη – χωράφια, δενδροκαλλιέργειες, βοσκοτόπια, σταβλικές εγκαταστάσεις, δάση – δεν είναι πηγή κερδοσκοπίας, ούτε είδος πολυτελείας, αλλά βασικός συντελεστής παραγωγής για τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και τα είδη διατροφής του ελληνικού λαού. Πουθενά στον κόσμο δεν φορολογείται αυτούσια, παρά μόνο ως προς το εισόδημα που αποφέρει σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο Στουρνάρας διασύρει Σαμαρά και Βενιζέλο.Θα πάρουμε κι άλλα μέτρα!



500 εκατουμμύρια για αρχή και μετά βλέπουμε ...Φωτιές άναψε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών που τόνισε ότι «δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο»
Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεχόμαστε ότι χρειάζονται μέτρα 500 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. ευρώ της τρόικας. Αυτά τα 500 εκατ. ευρώ όμως από κάπου πρέπει να προέλθουν. Και αφού το πρόβλημα του “κενού” οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία, εκεί πρέπει να αναζητηθούν. Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ υποστηρίζω, έως το όχι, κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση». Ο κ. Στουρνάρας συμπληρώνει ότι αν πάμε στο

«Φρένο» στις αισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία των εξαγωγών



Οριακή είναι η βελτίωση - σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις - που παρουσιάζουν τα στοιχεία των εξαγωγών για το 8μηνο του 2013. Αυτό προκύπτει από ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ).

Αντί των αρχικών εκτιμήσεων για μείωση της συνολικής αξίας των εξαγωγών κατά 5,7% τον περασμένο Αύγουστο, έναντι του ίδιου μήνα του 2012, τα προσωρινά στοιχεία δείχνουν υποχώρηση κατά 5,5%. Αντίστοιχα, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών προκύπτει μείωση στο ίδιο διάστημα κατά 7,2%, έναντι εκτίμησης για μείωση 7,6%.

Η αλήθεια για την «κόλαση» που ομολόγησε ο Στουρνάρας



του Γιώργου Δελαστίκ
Δεν είχε καμία αμφιβολία μιλώντας στο Βήμα την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας: «Ως τον Ιούνιο θα είναι κόλαση!» δήλωσε χωρίς περιστροφές, ξεσκεπάζοντας ως πολιτικό απατεώνα τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος λίγες μέρες νωρίτερα διακήρυσσε ότι... η Ελλάδα άρχισε να βγαίνει από την κρίση! Αν η «έξοδος από την κρίση» κατά Σαμαρά σημαίνει «είσοδο στην κόλαση» κατά Στουρνάρα, μόνο ευτυχείς από τις εξελίξεις δεν μπορούν να αισθάνονται οι Έλληνες.
Δυστυχώς, ο Στουρνάρας είναι αυτός που λέει την αλήθεια. Πραγματική κόλαση μας περιμένει

Ερχονται δύσκολες μέρες για περίπου 45.000 ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στις στέγες!



Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι παραγωγοί ενέργειας από φωτοβολταϊκά, οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις τζίρου μετά την επιβολή έκτακτης εισφοράς και παράλληλα πληρώνονται από το ΛΑΓΗΕ με καθυστερήσεις που φτάνουν τους 7 μήνες. Ο Σύνδεσμος που τους εκπροσωπεί (ΣΠΕΦ) αποφάσισε τον αποκλεισμό του ΥΠΕΚΑ την προσεχή Τρίτη 30 Οκτωβρίου. Την ίδια στιγμή, το πρόβλημα των καθυστερήσεων είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί για πρώτη φορά και στους παραγωγούς φωτοβολταϊκών στη στέγη, οι οποίοι αποπληρώνονται από τη ΔΕΗ. Το γεγονός ότι η ΔΕΗ συμψηφίζει δικές της οφειλές προς τον

Τι κρύβουν τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 26/10

Το να ξέρεις τι να πεις, βοηθάει λίγο, το να ξέρεις τι να μην πεις βοηθάει πολύ.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 26 Οκτωβρίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:


Γεγονότα

1863: Ιδρύεται η Ένωση Ποδοσφαίρου της Αγγλίας και τίθενται οι πρώτοι κανονισμοί του αθλήματος. Έτσι, οι Άγγλοι ξεχωρίζουν το ποδόσφαιρο από το ράγκμπι, που παίζεται πλέον ως χωριστό άθλημα. Μαζί γεννιέται και ο όρος soccer, όπως ονομάζεται το ποδόσφαιρο στα αγγλικά. Η λέξη προέρχεται από τη σύντμηση δύο λέξεων: Social Ceremony (κοινωνική τελετή).

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Γιατί κάποιοι εξωθούν τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο να κάνει κόμμα



Σχεδόν καθημερινά δημοσιεύματα φέρουν τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο να κάνει νέο «πατριωτικό» κόμμα. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν και σενάρια ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη.
Ο ίδιος με δηλώσεις του σήμερα στο Βήμα Fm δεν αποκλείει κανένα σενάριο.
«Κατ' αρχήν, με τιμά το γεγονός ότι κάποιοι αναφέρονται και ασχολούνται με το αν μπορώ να ηγηθώ εγώ κάποιας πολιτικής κίνησης ή να υποκαταστήσω (την ηγεσία) σε κάποιο κόμμα. Επί του παρόντος, δεν είναι στις φιλοδοξίες μου, αλλά και σε κάθε περίπτωση – πιστέψτε με

Ρουσφέτι στο Μαξίμου: Πώς ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος διόρισε το γιό του.



Η εφημερίδα Παραπολιτικά παρουσιάζουν σήμερα μια σκανδαλώδη παρέμβαση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκου υπέρ του γιού του Δημήτρη-Γιώργου.
Διορισμός στο Λιμενικό
Πρόκειται για υπόθεση που αφορά την τοποθέτηση του υιού Μπαλτάκου στο Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, με παρέμβαση Μπαλτάκου αλλά και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη ο αρχηγός του Λιμενικού υποχρεώθηκε να κάνει δεκτούς στο Σώμα 15 επιλαχόντες διαγωνισμού, οι οποίοι είχαν αντιδράσει έντονα στο ότι

Τα διόδια, οι λίστες και η…στάνη



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΕ ένα ξεχασμένο ανέκδοτο-αντίδοτο στη μελαγχολία των ημερών. Μια παρέα προπαγανδιστών του σοσιαλισμού στην Ελλάδα (λίγο πριν το’ 81) κάνει τις εξορμήσεις της στην ύπαιθρο. Πλησιάζουν τον αγρότη που έπαιζε χαρτιά, στο καφενείο.
-Αν είχες δυο καράβια θα’ δινες (ως σοσιαλιστής) το ένα στους φτωχούς;

Δωρεάν διόδια για βουλευτές επαρχίας



Ομόφωνα δεκτή έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής, η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Σώματος, με την οποία η Βουλή θα καλύπτει τα έξοδα διοδίων, όσων βουλευτών παραιτηθούν της ατέλειας που έχουν σε αεροπορικά εισιτήρια, για τη μετάβαση και επιστροφή στον τόπο εκλογής τους.

Όπως ανήγγειλε σχετικώς η προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά προς το Σώμα, στους βουλευτές επαρχίας και συγκεκριμένα εκείνους που θα παραιτηθούν του δικαιώματος λήψης αεροπορικών εισιτηρίων, δίνεται η δυνατότητα κάλυψης των εξόδων διοδίων για τη μετάβαση στις προεκλογικές τους περιφέρειες.

ΕΛΓΑ: Την Παρασκευή οι αποζημιώσεις στους αγρότες



Αποζημιώσεις περίπου 370.000 ευρώ θα καταβάλει αύριο, Παρασκευή, ο ΕΛΓΑ σε 399 παραγωγούς.

Ειδικότερα, 353 δικαιούχοι αγρότες θα λάβουν συνολικά 250.759 ευρώ που αφορούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013 για καταστροφές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, εσπεριδοειδή και κηπευτικά αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα αίτια.

Εσοδα - οφειλές, οι αγιάτρευτες πληγές του ΙΚΑ



Την ίδια στιγμή σε ναυάγιο οδηγείται η νέα ρύθμιση χρεών, ενώ σύμφωνα με τους εργαζομένους στο ταμείο το 42% των συντάξεων δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ.
Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του μεγαλύτερου ταμείου της χώρας έκρουσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) ΙΚΑ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της. Η ομοσπονδία περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση και προέβλεψε νέες παρεμβάσεις.
Στην κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ -μετά και το βάρος που έχει επωμιστεί από τα ελλείμματα των ειδικών ταμείων- αναφέρθηκε ο διοικητής Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2013



Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 39 πόλεις της Ελλάδας!
Για τον Ν.ΠΕΛΛΑΣ την διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η


Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ν. Πέλλας” (https://www.facebook.com/groups/EdessaThilasmos/)

Κατηγορίες προς τα ΜΜΕ για ανευθυνότητα στο θέμα τον Ρομά



Ο Νιλς Μούιζνιεκς, Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης με επιστολή του προς τους δημοσιογράφους και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόνισε ότι με τον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν τα θέματα που αφορούν τους Ρομά τα μέσα οξύνουν τις ρατσιστικές διαθέσεις εναντίον τους και δημιουργούν κίνδυνο για τη ζωή εκατομμυρίων Ρομά στην Ευρώπη.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ/ΜΕΑ «Ορίζοντας» του Δήμου Έδεσσας στην Π.Ε. Πέλλας



Απλήρωτοι παραμένουν, εδώ και επτά μήνες, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Ορίζοντας» στην Έδεσσα.
Στη δομή ΚΔΑΠ/ΜΕΑ «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ», που ανήκει στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε), εργάζονται οκτώ εργαζόμενοι και απασχολούνται 36 παιδιά.
Οι εργαζόμενοι είναι ανήσυχοι καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους οικονομικές υποχρεώσεις.

Γλέζος: Στη δική μας Αριστερά δεν υπήρχε μαντρί



Με μια αιχμηρή δήλωση αντέδρασε ο Μανώλης Γλέζος δύο μέρες μετά την απουσία του από τη ψηφοφορία στη Βουλή για την αναστολή της χρηματοδότησης κομμάτων υπό προϋποθέσεις.
Σε κείμενό του που αναρτήθηκε στο blog “Κίνηση Ενεργοί Πολίτες” το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς επισημαίνει ότι η ίωση του “όποιος βγαίνει από το μαντρί, τον τρώει ο λύκος” έχει εξαπλωθεί τον τελευταίο καιρό και ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς προσθέτει: “Είτε αφορά το συνέδριο, είτε το νέο ενιαίο κόμμα είτε το πώς θα συμπεριφερόμαστε, είτε το ποιοι και πως θα μιλάμε δημόσια, είτε το πως θα ψηφίζουμε!”

Επιστολή Δημάρχου Σκύδρας για το σχέδιο του νέου οργανογράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας



   Επιστολή στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα έστειλε σήμερα,Πεμ.24/10/13, ο Δήμαρχος Σκύδρας Γιώργος Χοϊδης εξαιτίας του προσφάτως συνταχθέντος σχεδίου νέου οργανισμού της Π.Κ.Μ. τ΄οποίο προτείνει την κατάργηση υπηρεσιών της που εδρεύουν στην πόλη της Σκύδρας.
   Το πλήρες κι ακριβές κείμενο της επιστολής που στάλθηκε ταυτοχρόνως στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας, στους Βουλευτές και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, έχει ως εξής:

Στις 9 Δεκεμβρίου η εκδίκαση του εμπρησμού της Marfin



Για τις 9 Δεκεμβρίου προσδιορίσθηκε να εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η υπόθεση για τον εμπρησμό της Marfin και του βιβλιοπωλείου Ιανός για τον οποίο κατηγορούνται δυο άτομα.

Από τον εμπρησμό
της Marfin, που είχε γίνει κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε μεγάλη πορεία κατά του μνημονίου την άνοιξη του 2010, βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις υπάλληλοι της τράπεζας στο υποκαταστήματα της Σταδίου, εκ των οποίων η μια ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Παρεμβάσεις Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Γιώργου Καρασμάνη



Σήμερα Πέμπτη 24-10-2013 ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης προέβη σε μια σειρά πρωτοβουλιών κοινοβουλευτικού ελέγχου καταθέτοντας αναφορές στη Βουλή σημαντικά θέματα που απασχολούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.  
Παραθέτουμε επιγραμματικά τις σημαντικότερες παρεμβάσεις του Βουλευτή προς τους αρμοδίους Υπουργούς :

Σάλος και στη Βουλή για τα προνόμια των... βουλευτών



Θύελλα αντιδράσεων αλλά και πολλά ερωτήματα, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και από τους ίδιους τους βουλευτές, ξεσηκώνουν τα προνόμια που συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι 300 της Βουλής, την ώρα που χιλιάδες πολίτες αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Συγκεκριμένα: οι βουλευτές της επαρχίας θα έχουν ελεύθερη διέλευση από τα διόδια των εθνικών οδών εφόσον παραιτηθούν του δικαιώματος χρήσης αεροπορικών εισιτηρίων.

ΗΠΑ: 11χρονος είχε στην κατοχή του ένα ολόκληρο οπλοστάσιο



Ένας 11χρονος συνελήφθη την Τετάρτη με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας και για άλλα αδικήματα, καθώς πήγε στο σχολείο του έχοντας μαζί του ένα ημιαυτόματο όπλο, 400 σφαίρες και πολλά κουζινομάχαιρα που είχε πάρει από το σπίτι του.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης Βανκούβερ στην Πολιτεία Ουάσινγκτον, Κιμ Καπ, είχε ότι το παιδί σχεδίαζε να επιτεθεί σε έναν συμμαθητή του στο Γυμνάσιο Φροντίερ. "Είπε στους αστυνομικούς ότι άκουγε μια φωνή στο κεφάλι του που του έλεγε να πυροβολήσει έναν μαθητή. Ευτυχώς, τον εντοπίσαμε εγκαίρως", είπε η εκπρόσωπος.

Λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης ζητεί ο Αντ. Σαμαράς



Την ανάγκη να δοθεί λύση στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ένα πρόβλημα που όπως είπε, έχει πρωταρχική σημασία για χώρες της Μεσογείου, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
«Είμαστε εδώ για να πιέσουμε για περισσότερη Ευρώπη, για μία καλύτερη Ευρώπη, με ψηφιακή ένωση, τραπεζική ένωση, για περισσότερες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, θέσεις εργασίας ιδιαίτερα για τη νέα γενιά», τόνισε ο κ. Σαμαράς για να προσθέσει:

Δεν υπάρχει λέμε...Στον ΟΑΕΔ ζητάνε σερβιτορους που να διαθέτουν διδακτορικό!



Ετεροαπασχόληση και χαμηλοί μισθοί περιμένουν τους Έλληνες νέους πτυχιούχους των ΑΕΙ, για τους οποίους η ανεργία έφτασε πέρυσι στο 18,2% από 6,3% που ήταν το 2008.
Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα που έκανε το Ινστιτούτου Έρευνας (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ και έρχονται να προστεθούν σε αντίστοιχες έρευνες για την ανεργία των νέων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, το 26,4 των αποφοίτων ΑΕΙ απασχολείται σε θέση εργασίας που απαιτεί χαμηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο από αυτό που κατέχουν (το 5ο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 27

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 25/10



Στην ιστορία κάθε επιτυχίας, θα βρεις κάποιον που πήρε μια θαρραλέα απόφαση. 

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1822: Αρχίζει η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου από τους Ομέρ Βρυώνη και Κιουταχή. Στο πλευρό των Οθωμανών βρίσκονται και οι έλληνες οπλαρχηγοί Βαρνακιώτης, Μπακόλας, Ίσκος, Ράγκος και Βαλτινός.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ολική επαναφορά ΠΑΟΚ και φουλ για πρωτιά



Η Μακάμπι προηγήθηκε με 2-0 στο 23', αλλά με αντεπίθεση διαρκείας ο ΠΑΟΚ γύρισε το ματς και κέρδισε 3-2 στην Τούμπα για την 3η αγωνιστική του Europa League

Την μοναξιά της κορυφής στον 12ο όμιλο απολαμβάνει ο ΠΑΟΚ, που έφτασε τους 7 βαθμούς και πλέον είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς. Οι θεσσαλονικείς φανέρωσαν για μία ακόμα φορά μεγάλα αμυντικά κενά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Μακάμπι, σημειώνοντας δύο γκολ μέχρι το 23'.

Σεξιστικές ελληνικές παροιμίες και γνωμικά που δεν μάθαμε στο σχολείο....



Η λαϊκή σοφία είναι αδιαμφισβήτητη απ΄όλους ακόμη και όταν εκλαϊκευμένα ενοχλεί τα χρηστά ήθη και ιντριγγάρει. Στα σχολεία μας έμαθαν τις πιο ευγενικές εκφάνσεις παροιμιών και γνωμικών .Όμως υπάρχουν και άλλες….Εκείνες που αν λέγονταν μεγαλόφωνα, από ραδιοφώνου λόγου χάρη, το μόνο που θα ακούγατε θα ήταν ατέλειωτα «μπιπ», άντε πού και πού και ορισμένες γνώριμες λέξεις. Στον γραπτό λόγο τα πράγματα είναι πιο βολικά...Διαβάστε και αποστηθίστε:

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «εις σάρκαν μίαν»!



Σαμαράς και Βενιζέλος, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν μέσα στα κόμματά τους, παρουσίασαν χθες στην ουσία ένα από κοινού προεκλογικό μνημονιακό πρόγραμμα κοινής καθόδου στις επόμενες εκλογές.
Έτσι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενσωματώνονται πλέον σε ένα μνημονιακό κόμμα. Σε αυτό δηλαδή που ψιθυριζόταν από την αρχή ότι θα μετασχηματιστεί η ΝΔ.
Σε αναβρασμό από χθες τα μέλη και τα στελέχη της ΝΔ, που βλέπουν να καλούνται να διασώσουν το κόμμα ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλο το "σύστημα ΠΑΣΟΚ". Σε μεγάλο προβληματισμό

Γιαννιτσά:Σύλληψη γνωστού επιχειρηματία για οφειλές προς το δημόσιο.



Ακόμη μία σύλληψη επιχειρηματία από τα Γιαννιτσά για χρέη προς το δημόσιο είχαμε σήμερα το πρωί. Ο 60χρονος ,γνωστός στην πόλη των Γιαννιτσών, είχε απλήρωτη οφειλή προς το δημόσιο ύψους 90χιλιάδων ευρώ. Να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες πολλαπλασιάστηκαν οι συλλήψεις για οικονομικά αδικήματα. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας:
Συνελήφθη σήμερα (24.10.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας

Συγκυβέρνηση ΟΛΩΝ!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ υπήρχε Κράτος. Δεν το ήθελε, δεν το θέλαμε. Ήταν εμπόδιο, «εχθρός» και αντίπαλος. Ποιος θα το πρωτοαρμέξει, ατομικά και κατά (συν)παράταξη, κλάδο και σινάφι. Κι ήταν σαν να πριονίζεις το κλαδί που σε στηρίζει. Και, βέβαια, όλοι «εν χορώ» και εν αγανακτήσει (όταν το χρειαζόμαστε): Πού είναι το Κράτος; Δεν υπάρχει Κράτος!
ΚΑΙ η Πατρίδα; Χαμένη έννοια κι αυτή μέσα στα αγωνιώδη της ζωής για αγαθά της εποχής. Με παρατημένες πάνω της αξίες και ανενεργούς εμάς για την τιμή της.

Αυτός είναι ο πιο μακρινός γαλαξίας



Αστρονόμοι ανακάλυψαν τον πιο μακρινό γαλαξία, που είναι περίπου 13.1 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, δηλαδή 8 δισεκατομμύρια χρόνια πριν καν γεννηθεί ο ήλιος και πολύ περισσότερο προτού εμφανιστεί ζωή πάνω στη Γη!
Το φως από τον γαλαξία, που ονομάζεται z8_GND_5296, εντόπισαν το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble και το παρατηρητήριο Keck στη Χαβάη.
Ο γαλαξίας έχει περίπου 1 δισεκατομμύριο φορές τη μάζα του ήλιου και διαθέτει δύο ασυνήθιστα χαρακτηριστικά, τα οποία έκαναν αυτόν ορατό ενώ άλλους όχι.

Eπιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές για την 28η Οκτωβρίου



Μια ιστορία…που δεν θα στην διδάξει το σημερινό σχολείο!

Αγαπητέ μαθητή - μαθήτρια
Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι παρέλαση, επέτειος και μνημόσυνο. Είναι η ιστορία του λαού μας γραμμένη με το αίμα του. Το κάλεσμά μας αυτό θέλουμε να είναι μια αφορμή να ψάξεις περισσότερο, να ρωτήσεις, να διαβάσεις, να μάθεις το πώς οι λαοί πάλεψαν για το δίκιο τους και πώς τσάκισαν το φασισμό...

Μάθε τα οκτώ σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σου δεν «ανέχεται» τη γλουτένη



Ολοένα και συχνότερα πλέον συναντά κανείς στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων τροφίμων προϊόντα, στις συσκευασίες των οποίων αναγράφεται η φράση «gluten-free»: δημητριακά, τσιπς, κονσερβαρισμένες τροφές και άλλα.Η γλουτένη είναι πρωτεΐνη του ενδοσπερμίου του μαλακού σιταριού, κριθαριού και σίκαλης, η οποία αποτελείται από τη γλοιαδίνη και γλουτελίνη. Η γλοιαδίνη είναι διαλυτή σε 70% αλκοόλη και η γλουτελίνη είναι διαλυτή σε αραιά οξέα ή αλκάλια. Το σύνολο αυτών στο νερό δίδει μια

Επτά αγαπημένα τρόφιμα που όχι μόνο δεν βάζουν κιλά αλλά βοηθούν στην απώλεια βάρους

Οτι υπάρχουν τροφές που παχαίνουν είναι γνωστό. Ολοι λίγο πολύ τις ξέρουμε. Οτι υπάρχουν, όμως, τροφές, οι οποίες όχι μόνο μας βοηθούν να διατηρήσουμε σταθερό το βάρος μας αλλά και να χάσουμε κιλά δεν είναι ευρέως γνωστό. Μάλιστα, πρόκειται για τροφές που είναι άκρως... παρεξηγημένες.
Οι τροφές που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος είναι οι εξής:

Όλι Ρεν: «Υπό επιτήρηση η Ελλάδα και μετά το μνημόνιο»



Aιφνιδίασε η απάντηση του Όλι Ρεν προς τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, στο ερώτημα «για πόσα χρόνια ακόμα θα βρίσκεται η Ελλάδα υπό την επιτήρηση των Ευρωπαίων;».
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αποκάλυψε ότι η χώρα μας θα βρίσκεται υπό ενισχυμένη επιτήρηση ακόμα και μετά το τέλος του Μνημονίου και μέχρι να καταφέρει να αποπληρώσει το 75% του χρέους της.
Αναλυτικότερα, σε απάντηση που έδωσε ο κοινοτικός επίτροπος στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη Διακοινοβουλευτική Συνδιάσκεψη στο Βίλνιους, για το καθεστώς «ενισχυμένης

Αύξηση κατά 189% στην ανεργία των νέων πτυχιούχων



Αύξηση-ρεκόρ κατά 189% παρουσιάζει η ανεργία των νέων πτυχιούχων την περίοδο 2008-2012, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ.

Αποτέλεσμα αυτής της αλματώδους αύξησης είναι η παράλληλη εκτόξευση του ποσοστού των πτυχιούχων που μεταναστεύουν, όπως σημείωσε κατά την παρουσίαση της έκθεσης στο ιστορικό κτίριο της ΓΣΕΕ ο επιστημονικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Νίκος Παΐζης.

Η απλή ιδέα ενός 11χρονου για την αντιμετώπιση ενός παγκόσμιου προβλήματος – Πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή



Κανείς δε μπορούσε να φανταστεί ότι από έναν διαγωνισμό νέων επιστημόνων θα μπορούσε να προκύψει η λύση σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα και μάλιστα από το στόμα ενός 11χρονου.Ο λόγος για τον Πέιτον Ρόμπερτσον από τη Φλόριντα που έλαβε μέρος στο «Young Scientist Challenge» της εταιρείας Discovery Education, πιο γνωστής για το κανάλι «The Discovery Channel».Κατά τη διάρκεια του τυφώνα Sandy ο μικρός Πέιτον διαπίστωσε ότι οι σάκοι με άμμο που χρησιμοποιούνταν για την αποφυγή πλημμυρών δεν αποτελούν αποτελεσματική λύση και είναι ιδιαίτερα προβληματική κατά τη μεταφορά τους πριν, αλλά πολύ περισσότερο

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας δύο υπήκοοι Αλβανίας για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων συσκευασίες με κοκαΐνη, κατεργασμένη κάνναβη, ενώ στην οικία ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ξιφίδια
Συνελήφθησαν χθες (22.10.2013) το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 19 και 30 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής.
Αρχικά, στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών εντοπίστηκε ο 19χρονος και σε αστυνομικό έλεγχο του ίδιου, καθώς και σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Αυτό είναι το νέο σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων



1,5-2,25 ευρώ ανά στρέμμα ο φόρος στους αγρότες - Η λογική είναι λιγότερα χρήματα από περισσότερους, λένε στο υπουργείο Οικονομικών - Τι προβλέπεται για οικόπεδα και αγροτεμάχια - Τι απαλλαγές θα ισχύσουν για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα
Στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr/minfin θα διεξάγεται τις επόμενες μέρες (σήμερα ή ενδεχομένως αύριο) η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου με τον οποίο εισάγεται ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (ΕΝΦΑ) και καταργούνται το ΕΕΤΑ (πρώην ΕΕΤΗΔΕ) και ο ΦΑΠ.
Με βάση το νομοσχέδιο, ο νέος Ενιαίος Φόρος διακρίνεται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

Γ.Καρασμάνης: «Ανησυχούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι για την μείωση των κονδυλίων της εξισωτικής αποζημίωσης »



Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς: Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, με θέμα τη με την μείωση των κονδυλίων της εξισωτικής.
Την Ερώτηση του Γιώργου Καρασμάνη προσυπογράφουν ακόμη 6 βουλευτές της Ν.Δ.
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

«Πράσινο φως» για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών



Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την «αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», με την υπ΄ αριθμ. 308/2013 γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος, στην οποία γίνονται 67 παρατηρήσεις νομοτεχνικού περιεχομένου.
Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος κατατέθηκε για δεύτερη φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία: Την πρώτη φορά που κατατέθηκε κρίθηκε παράνομο, καθώς έπρεπε να είχε εκδοθεί μέχρι τη 10η Μαρτίου 2013, όπως προβλεπόταν από τη σχετική νομοθεσία. Στη συνέχεια, αφού μεσολάβησε τροπολογία στον νόμο 4186/2013 με την οποία

Απολογισμός δράσης για τη συλλογή φαρμάκων από την Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών «Νοιάζομαι»



Τo Σάββατο 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Γιαννιτσών «Νοιάζομαι» συγκέντρωση Φαρμάκων στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών.

Αν και η προσπάθεια αυτή είχε ξεκινήσει τέσσερις μήνες πριν, παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα θετικό. Τα σκευάσματα των Φαρμάκων που συγκεντρώθηκαν συνολικά είναι 1.414.

Συνήγορος Καταναλωτή: Πώς να σώσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό από κατασχέσεις



Καλεί τους καταθέτες «να προβούν άμεσα σε δήλωση προς εκείνη την τράπεζα που τηρούν λογαριασμό, για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ για ατομικό τους λογαριασμό ή των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό, προκειμένου να προστατευθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4161/2013».Να προλάβει τα χειρότερα επιχειρεί ο Συνήγορος του Καταναλωτή, στο άκουσμα των πρώτων καταγγελιών από πολίτες, των οποίων κατασχέθηκε μέρος από τους τραπεζικές τους καταθέσεις, λόγω οφειλών προς το

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 24/10



Στην ιστορία κάθε επιτυχίας, θα βρεις κάποιον που πήρε μια θαρραλέα απόφαση. 

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου



Επέτειοι:
Γεγονότα
1648: Υπογράφεται η Συνθήκη της Βεστφαλίας, που τερματίζει τον Τριακονταετή Πόλεμο και επιφέρει αλλαγές στην ισορροπία των δυνάμεων της Ευρώπης. Με τη συνθήκη αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία και η ουδετερότητα της Ελβετίας.

1857: Ιδρύεται το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο στον κόσμο, η αγγλική Σέφιλντ (Sheffield F.C.), που σήμερα αγωνίζεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου.