Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Οριστική η αποχώρηση από την ΝΔ του Πάνο Καμμένου και δημιουργία νέου κόμματος

Το οριστικό του διαζύγιο με τη Ν.Δ. ανακοινώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος μιλώντας στον Τύπο της Κυριακής. Ο κ. Καμμένος, μάλιστα, για πρώτη φορά αποκαλύπτει ουσιαστικά πως θα προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα και, μάλιστα, ανακοινώνει και την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η σχετική εκδήλωση, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που τον ήθελαν να σκέφτεται να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο αλλά και τη Ν.Δ., ξεκαθαρίζει πως...

Σαν Σήμερα, 21 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν: Αγνή, Μάξιμος, Νεόφυτος, Πάτροκλος.
 
Γεγονότα
1878: Ο ελληνικός στρατός, αποτελούμενος από 24.000 πεζούς, 300 ιππείς και 4 πυροβολαρχίες, υπό τον αντιστράτηγο Σκαρλάτο Σούτσο, εισβάλλει άνευ κηρύξεως πολέμου στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία, για να προστατεύσει τους επαναστάτες Θεσσαλούς. Μέσα σε δύο ημέρες θα απελευθερώσει τα χωριά μέχρι τον Δομοκό.
1898: Η Ελλάδα τίθεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο, λόγω πτώχευσης...

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μέλλουσες μητέρες. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αμέσως μετά την γέννα.

 της Ελένης Καραγιάννη

Η στιγμή του τοκετού σίγουρα είναι μαγική. Όχι, όμως, τόσο ώστε να έχει τη δυνατότητα να σας κάνει να επιστρέψετε στη ζωή -και το σώμα- που είχατε πριν μείνετε έγκυος σαν να μπήκατε σε χρονομηχανή. Για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως, σας ενημερώνουμε για οχτώ πράγματα που πιθανότατα κανείς δεν σας έχει πει να περιμένετε ότι θα σας συμβούν μετά τη γέννα:..

Βρέθηκε γονίδιο υπαίτιο για την κληρονομικότητα του καρκίνου του προστάτη

Έπειτα από 20 χρόνια ερευνών χωρίς αποτέλεσμα, προκειμένου να βρεθούν κάποιοι γενετικοί παράγοντες που εμπλέκονται στην εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη σε άτομα σχετικά νεαρής ηλικίας και σε διαδοχικές γενιές οικογενειών, Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να εντοπίσουν μια σπάνια μετάλλαξη γονιδίου που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για την κληρονομική εκδήλωση της νόσου. Η ανακάλυψη αυξάνει τις προσδοκίες για τη βελτίωση των μεθόδων έγκαιρης διάγνωσης της πάθησης στο μέλλον...

Η επίσημη θέση του ΛΑ.Ο.Σ για την εξάρθρωση του κυκλόματος τοκογλύφων στη Θεσσαλονίκη

«Ως προς το τελευταίο φαινόμενο, όπου εκτός από τους παγκόσμιους τοκογλύφους, ξέσπασε και σκάνδαλο τοκογλύφων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης- βέβαια, τέτοια φαινόμενα υπάρχουν σε όλη τη χώρα και το συγκεκριμένο αναφέρθηκε και από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλο – όσον αφορά στο όνομα ενός υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη που φαίνεται να αποδίδεται στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, θα ήθελα να πω ότι αυτό το άτομο δεν ανήκε, ούτε εντάχθηκε ποτέ οργανωτικά και πολιτικά στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό...

Ελληνική η αρχαία μακεδονική διάλεκτος, αποδεικνύουν οι επιγραφές από τη Μεθώνη Πιερίας

«Είμαι το ποτήρι του Ακεσάνδρου και όποιος μου το κλέψει θα χάσει τα μάτια του».

Αυτό πιθανόν έγραφε ο ιδιοκτήτης του αγγείου από συμπόσιο, που βρέθηκε στις ανασκαφές της Μεθώνης Πιερίας, θέλοντας να αστειευτεί αλλά και να αποτρέψει. Το παραπάνω κείμενο, αν και δεν σώζεται ολόκληρο, είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί πολύ, όπως και οι υπόλοιπες επιγραφές, χαράγματα και εμπορικά σύμβολα από τα 191 κεραμικά που εντοπίστηκαν στη Μεθώνη -την αρχαιότερη αποικία των Ερετριέων στον βορρά- και τα οποία θα δημοσιευτούν πολύ σύντομα σε τόμο. Τα περισσότερα από τα αγγεία αυτά...

Έναρξη σεμιναρίου για γονείς στα Γιαννιτσά

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων Ν. Πέλλας «ΌΡΑΜΑ» στα πλαίσια των δράσεων του για την πρόληψη συμπεριφορών εξάρτησης και προαγωγής της υγείας θα υλοποιήσει σεμινάριο με τίτλο «Οι δυσκολίες του σύγχρονου γονιού».

Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 16:30 στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών και στις 18:00 στο χώρο του 5ου Δημοτικού Γιαννιτσών

Οι  θεματικές ενότητες του σεμιναρίου είναι:..

Σαν Σήμερα, 20 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν: Ευθύμιος, Ευθυμία, Φαβιανός.

Γεγονότα
250: Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Δέκιος εξαπολύει άγριο κυνηγητό των Χριστιανών στη Ρώμη.
1833: Ο Βασιλιάς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φτάνουν στο Ναύπλιο με την αγγλική φρεγάτα «Μαδαγασκάρη». Τους συνοδεύουν 4.000 βαυαροί στρατιώτες.
1921: Μεσούσης της Μικρασιατικής Εκστρατείας, η Τουρκία υιοθετεί το πρώτο της Σύνταγμα, με κύριο πρόταγμα την εθνική κυριαρχία...

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Έκθεση για το Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους στα Γιαννιτσά

Να «ζήσουν» από την πρώτη γραμμή τις ημέρες των πολεμικών συγκρούσεων και να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές του Μακεδονικού Αγώνα και των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913, θα έχουν τη δυνατότητα οι επισκέπτες του Στρατιωτικού Μουσείου που λειτουργεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Γιαννιτσών, στο νομό Πέλλας.
Στο χώρο λειτουργεί έκθεση που παρουσιάζει την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα, με επίκεντρο τη μάχη του Βάλτου των Γιαννιτσών, καθώς και την ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων, με έμφαση στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης...

Σαν Σήμερα, 19 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν: Μακάριος.

Γεγονότα
1764: Γίνεται η πρώτη αναφορά για χρήση επιστολής - βόμβας. Ο δανός ιστορικός Μπόλε Λούξντορφ γράφει στο ημερολόγιό του για κάποιον συνταγματάρχη Πόουλσεν, ο οποίος δέχθηκε ένα πακέτο στο σπίτι του και όταν το άνοιξε αυτό εξερράγη και τον τραυμάτισε.
1915: Θορυβώδη συλλαλητήρια διοργανώνονται στην Πάτρα και στο Βόλο για την αύξηση της τιμής του ψωμιού στα 80 λεπτά.


1941: Το υποβρύχιο Πρωτεύς με κυβερνήτη τον πλωτάρχη Μιχαήλ Χατζηκωνσταντίνου βυθίζει στην Αδριατική το ιταλικό οπλιταγωγό Σαρδηνία. ..

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Το Μάρτιο οι εκλογές για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Εθνική συνδιάσκεψη στις 4 Μαρτίου και αμέσως μετά εθνικό συμβούλιο όπου θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε πριν από λίγο το πολιτικό συμβούλιο.

Με αυτά τα δεδομένα οι πιο πιθανές ημερομηνίες για τη διαδικασία απευθείας εκλογής από τις κάλπες είναι η 11η ή η 18η Μαρτίου, ενώ το πολιτικό συμβούλιο αποφάσισε η υποβολή υποψηφιοτήτων να γίνει όπως ορίζει το καταστατικό, με συλλογή υπογραφών από το εθνικό συμβούλιο ή από την κομματική βάση.

Στο ίδιο πλαίσιο αποφασίστηκε να υπάρξουν διακαναλικές συζητήσεις των υποψηφίων...

Συνελήφθη 55χρονος για οφειλές 863.000 ευρώ

Συνελήφθη στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, 55χρονος εργολάβος δημοσίων έργων για οφειλές προς το Δημόσιο.

Τα χρέη προς το Δημόσιο, ανέρχονται στο συνολικοί ποσό των 863.244,08 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Πηγή  nooz.gr

Στις ρακέτες (ξ)έσπασε ο Μάρκος Παγδατής (βίντεο)

Οι ρακέτες πλήρωσαν τελικά το άσχημο ξεκίνημα του Μάρκο Παγδατή καθώς μετά την απώλεια των δύο πρώτων σετ (7-6 και 6-4) στον τρίτο γύρο του Australian Open με αντίπαλο το Νο 22 στην παγκόσμια κατάταξη Ελβετό Στάνισλας Βάβρινκα και σε μία ανάπαυλα κατά την διάρκεια του τρίτου σετ φανερά εκνευρισμένος αφού έσπασε χτυπώντας δυνατά στο τερέν την ρακέτα που χρησιμοποιούσε στον αγώνα, στην συνέχεια άρχισε να βγάζει την μία ρακέτα μετά την άλλη από τον σάκο του και να τις σπάει με τον ίδιο τρόπο...

Βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη η Εγνατία Οδός

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών του Μετρό Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας βρέθηκε η αρχαία Εγνατία οδός, η οποία κατευθύνεται και περνά κάτω από την αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα).

Η Εγνατία περνούσε από το Δυρράχιο, το Λυχνιδό, την Ηράκλεια, την Πέλλα, τη Θεσσαλονίκη, την Αμφίπολη, τους Φιλίππους, το Τόπειρο, την Μαξιμιανούπολη και την Τραϊανούπολη. Ανακατασκευάστηκε μεταξύ του 146-120 π.Χ., πάνω σε προϋπάρχοντα αρχαίο δρόμο, τον οποίο αναφέρει και ο Αριστοτέλης.

Η αρχαία αυτή οδός συνέδεε τις ακτές της Αδριατικής...

Σύλληψη του δημοσιογράφου Γιώργου Φερέτη για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών

Έκπληξη προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη και σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση ότι μεταξύ των 47 συλληφθέντων για συμμετοχή σε παρακλάδια μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης στη... Βόρεια Ελλάδα φέρεται να είναι και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων και σύμβουλος διεύθυνσης της ΕΤ3, Γιώργος Φερέτης, ο οποίος από τα τέλη Νοεμβρίου 2011 βρίσκεται σε καθεστώς εφεδρείας.

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη όπου η Διεύθυνση Ασφαλείας έχει προχωρήσει στην εξάρθρωση τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων που όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία...

Ευθύνες του ΣΕΥΥΠ στη συγκάλυψη σκανδάλου 2,3 εκ. ευρώ για ορθοπεδικό υλικό στο νοσοκομείο Έδεσσας.

Κύριε Υπουργέ,

Στο νοσοκομείο Έδεσσας εκκρεμεί από ετών η διερεύνηση μιας υπόθεσης, σοβαρής κατάχρησης ορθοπεδικού υλικού. Επί σειρά ετών, η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου διενεργούσε υπέρογκες δαπάνες για προμήθεια ορθοπεδικού υλικού, χωρίς την έγκριση και παρά την απόρριψή τους από τον ελεγκτή του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σταδιακά στο νοσοκομείο ένα έλλειμμα 1,6 εκ ευρώ, το οποίο αναθεωρήθηκε στα 2,3εκ ευρώ το 2011.

Το 2006 με πρωτοβουλία του τότε διοικητή ανατέθηκε σε γραφείο ορκωτών ελεγκτών η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στο νοσοκομείο, το πόρισμα της οποίας διαπίστωνε «..την αλόγιστη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος προς όφελος των ιατρικών εταιριών και όσων έχουν συμφέρον να καθορίζουν τις αγορές νοσοκομειακού υλικού, προς ίδιον όφελος.»...

Ρεσιτάλ κιθάρας του κιθαριστή Θεόδωρου Γκουγκουσούδη

Το Αλεξάνδρειο Ωδείο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, σε συνεργασία με την Αστική Εταιρία «Φίλιππος» Γαλατάδων και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν.Μυλοτόπου, διοργανώνει ρεσιτάλ κιθάρας του υποψήφιου Διπλωματούχου κιθαριστή  Θεόδωρου Γκουγκουσούδη (τάξη κιθάρας Γιάννη Ανδρόνογλου), σε Γαλατάδες, Γιαννιτσά και Νέο Μυλότοπο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κιθαριστής Θεόδωρος Γκουγκουσούδης θα εμφανιστεί στους Γαλατάδες (Παλαιό Δημαρχείο Μ. Αλεξάνδρου) την Παρασκευή 20/1/12 και ώρα 20.00, στα Γιαννιτσά (Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο) το Σάββατο 21/1/12 και ώρα 18.00 και στο Ν. Μυλότοπο (Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Μυλοτόπου) την Παρασκευή 27/1/12 και ώρα 19.30.

Σαν Σήμερα, 18 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν:
Αθανάσιος, Αθανασία, Κύριλλος.

Γεγονότα

532: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός καταστέλλει τη Στάση του Νίκα.
1823: Το Ναύπλιο ορίζεται ως έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
1923: Καθιερώνεται στην Ελλάδα το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο, που θα ισχύσει από τις 16 Φεβρουαρίου. Έτσι, η 16η Φεβρουαρίου θα είναι 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Για ξυλοδαρμό νεαρού κατηγορείτε πατέρας λόγο της σχέσης με την κόρη του

Βιασμό και απόπειρα αυτοκτονίας της κόρης της καταγγέλλει η μητέρα της 14χρονης

Με τον πλέον άσχημο τρόπο επέλεξε ένας πατέρας από την Μεσαρά να τιμωρήσει ένα 18χρονο αγόρι που "τόλμησε" να ...δημιουργήσει σχέση με την 14χρονη κόρη του.

Ο νεαρός, σύμφωνα με τις πληροφορίες εκλήθη από τον πατέρα της μικρής να συζητήσουν για την σχέση αυτή, ωστόσο κατέληξε μετά από πολλές ώρες στο Νοσοκομείο άγρια χτυπημένος και βασανισμένος.

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι διωκτικές αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή, για το φόβο να υπάρξει...

Πέθανε το 16χρονο κορίτσι - ιδιοφυΐα της Microsoft

Η 16χρονη Arfa Karim Randhawa από το Πακιστάν ήταν η μικρότερη εργαζόμενη της Microsoft και όλοι έλεγαν ότι πρόκειται για μια ιδιοφυΐα.

Το κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ του Σαββάτου μετά από ένα επιληπτικό επεισόδιο και ανακοπή καρδιάς. Ο Bill Gates εξέφρασε τη βαθιά λύπη του και είχε προσφερθεί να πληρώσει για τη θεραπεία του κοριτσιού αλλά η 16χρονη μετά από μια επιπλοκή δεν τα κατάφερε ενώ νοσηλευόταν σε κώμα από τις 22 Δεκεμβρίου...

Κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης της Γεν.Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης

Αντιδράσεις από τους φορείς της Θεσσαλονίκης, αλλά και κινητοποιήσεις εκ μέρους των εργαζομένων έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να προχωρήσει στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης).

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας προχωρά σε επαναλαμβανόμενες, καθημερινές στάσεις εργασίας από σήμερα μέχρι την Παρασκευή. Με μαύρες σημαίες θα πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας μπροστά από το Διοικητήριο...

'Εργα που αλλάζουν την 'Εδεσσα

Νέοι ποταμοβραχίονες θα διασχίζουν μελλοντικά την Έδεσσα και τα πάρκα της πρωτεύουσας του νομού Πέλλας θα αποκτήσουν θέματα από τον πολιτισμό, τη φύση και την ιστορία του τόπου. Τα παραπάνω συνθέτουν την εικόνα του "αύριο" που προετοιμάζει η δημοτική αρχή της πόλης.

Η Έδεσσα είναι ξακουστή για τους καταρράκτες της και ακριβώς αυτό το στοιχείο, το νερό, θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο ο δήμος.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργασίες για την ανάδειξη του δικτύου ποταμοβραχιόνων που εκτελούνται αυτό το διάστημα μέσω ΕΣΠΑ...

Ο Θ. Καράογλου στην κοπή βασιλόπιτας της Τ.Ο. ΝΔ Σκύδρας

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Σκύδρας καλεί τα μέλη της και τους φίλους του κόμματος στην ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στο κέντρο «Μίμης». Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου.

Το ΚΔΑΠ- ΜΕΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π συμμετείχε στην «Παραμυθούπολη»

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης  Παιδιών με Αναπηρία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π συμμετείχε στην Δημοτική γιορτή (bazar) της «Παραμυθούπολης», με Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες των Εργαστηρίων Κεραμικής και Χειροτεχνίας, για δύο εβδομάδες, στο δικό του ξυλοσπιτάκι.
Οι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου, μαζί με τις υπεύθυνες των τμημάτων κα Αγγελική Παπαδοπούλου και κα Αναστασία Σέμου, καθώς και εθελόντριες, μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Κεραμικής, Ενηλίκων, έφτιαξαν μια σειρά από  κεραμικές δημιουργίες και αφού στόλισαν το σπιτάκι τους...

Σαρωτικό άνοιγμα 136 κλειστών επαγγελμάτων!

Λίγες ώρες πριν την επιστροφή του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα, η κυβέρνηση με τροπολογία έσπευσε να άρει τους περιορισμούς που διατηρούσαν «ημίκλειστα» 136 επαγγέλματα.

Ειδικότερα, τo πλήρες άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων προβλέπεται με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται στη Βουλή και θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη και προβλέπει ότι: «Διατάξεις νόμων, κανονιστικές πράξεις και ερμηνευτικές εγκύκλιοι που αντιβαίνουν στα προβλεπόμενα στα άρθρα 2 και 3 του ν. 3919/2011 καταργούνται»...

Σαν Σήμερα, 17 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν: Αντώνιος, Αντωνία.

Γεγονότα

1817: Ο Ιωάννης Καποδίστριας γίνεται ελβετός πολίτης, σε αναγνώριση της συμβολής του στη δημιουργία του ομοσπονδιακού συστήματος της Ελβετίας.


1893: Οι αμερικανοί καλλιεργητές ζάχαρης καταλύουν τη μοναρχία στη Χαβάη, όταν εξαναγκάζουν σε παραίτηση τη βασίλισσα Λιλιουοαλάνι.


1904: Ο Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας.
1938: Η πρώτη διεθνής έκθεση σουρεαλισμού φιλοξενείται στην γκαλερί Καλών Τεχνών του Παρισιού (Νταλί, Έρνεστ, κλπ)...

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθη επιχειρηματίας στα Γιαννιτσά για μη καταβολή ΦΠΑ

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος βιομηχανικής - κατασκευαστικής εταιρίας, ηλικίας 56 ετών, συνελήφθη σήμερα στα Γιαννιτσά, για μη καταβολή ΦΠΑ από τον Απρίλιο του 2011 και μετά.

Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 136.436,74 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών...

ΝΔ Πέλλας: Βγήκαν τα μαχαίρια για μία θέση στο ψηφοδέλτιο

Μπορεί οι Έλληνες να είναι εξοργισμένοι και αγανακτισμένοι με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα κομματικά επιτελεία έχουν αδρανήσει. Κάθε άλλο. Οργασμός παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και διεργασιών συμβαίνει σε όλα τα κόμματα και δη αυτά τα του Πασοκ και της ΝΔ, καθώς αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική συγκυρία είναι η στελέχωση των  κατά τόπους ψηφοδελτίων.
   
Οι μέρες λιγοστεύουν και οι πολίτες θα κλιθούν, θα συρθούν ισχυρίζονται κάποιοι, θα αναγκαστούν λένε κάποιοι άλλοι αλλά σε κάθε περίπτωση...

Η έκτη γεύση είναι η λιπαρή!

Επιστήμονες ανακάλυψαν την έκτη βασική αίσθηση που μπορεί να ανιχνεύσει η ανθρώπινη γλώσσα – αφορά το λίπος των τροφών.
Επί μακρόν οι ειδικοί πίστευαν ότι η ανθρώπινη γλώσσα μπορεί να ανιχνεύσει μόνο τέσσερις βασικές γεύσεις: τη γλυκιά, την πικρή, την ξινή και την αλμυρή. Στη συνέχεια το 2000 εντοπίστηκαν στη γλώσσα ειδικοί κάλυκες που ανιχνεύουν μια πέμπτη γεύση, η οποία ονομάστηκε ουμάμι (umami). Η γεύση ουμάμι περιγράφεται ως πικάντικη γεύση ζωμού ή κρέατος, που δίνει αίσθημα πληρότητας. Η νοστιμιά της οφείλεται στο όξινο γλουταμινικό νάτριο το οποίο προστίθεται στα τρόφιμα ως βελτιωτικό γεύσης....

Παγετός και στην Πέλλα με τον υδράργυρο να φτάνει τους -7

Σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες δοκιμάζετε και ο νομός μας με το θερμόμετρο να φτάνει μέχρι και τους -7 βαθμούς κελσίου, ενώ η ανώτερη τιμή να μην ξεπερνάει τους 3 βαθμούς σε Γιαννιτσά και Σκύδρα, τους 0 στην Έδεσσα και τον 1 στην Αριδαία.
Ωστόσο ο καιρός θα είναι αίθριος μέχρι και την Πέμπτη σε ολόκληρο τον νομό.

"Πολικές" θερμοκρασίες σε ολόκληρη την χώρα

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά, που στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός. Κλειστά λόγω του παγετού είναι τα σχολεία στη Φλώρινα, όπου το θερμόμετρο έφτασε στους -24 βαθμούς Κελσίου. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στα ορεινά σχεδόν όλης της χώρας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Στην Αττική η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 και στη Θεσσαλονίκη τους 4 βαθμούς Κελσίου. Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο και την Τρίτη...

Ομιλία Βουλευτή Πέλλας Ηλία Θεοδωρίδη στην 12η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Αγαπητοί σύντροφοι, είναι μικρός ο χρόνος και θα ήθελα να αναφερθώ κωδικοποιημένα μόνο σε δύο ζητήματα.
Το πρώτο ζήτημα είναι ερώτημα για όλους μας, τι μας διέλυσε, τι είναι αυτό που μας διέλυσε; Ως κόμμα κυρίως, ως κοινωνία, ως οικονομία; Η δική μου η άποψη είναι ότι καταλύθηκε για πάντα η ισορροπία που υπήρχε μεταξύ μιας τεράστιας παραοικονομίας κλεπτοοικονομίας στη χώρα και της διατήρησής της και ταυτόχρονα της διατήρησης ενός βιοτικού επιπέδου ανεκτού στον ελληνικό λαό.
Αυτή η ισορροπία κατελύθη, δεν είναι πλέον δυνατόν να συνεχιστεί...

Δημήτρης Χορν (1921-1998)

Ο κορυφαίος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Δημήτρης Χορν γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1921 στην Αθήνα. Πατέρας του ήταν ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας Παντελής Χορν. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Βασιλικού Θεάτρου (νυν Εθνικού), όπου έκανε το ντεμπούτο του το 1940, στην οπερέτα του Στράους «Η Νυχτερίδα».
Αμέσως μετά εμφανίστηκε στο «Θέατρο Ρεξ» της Μαρίκας Κοτοπούλη, ως πρωταγωνιστής σε έργα, όπως «Ο πρωτευουσιάνος», «Αλάτι και πιπέρι», «Η κυρία με τις καμέλιες» κ.ά...

Σαν Σήμερα, 16 Ιανουαρίου

Γεγονότα
1492: Η πρώτη γραμματική της ισπανικής γλώσσας παρουσιάζεται από τη βασίλισσα Ισαβέλα.
1605: Το πρώτο βιβλίο του «Δον Κιχώτη» κυκλοφορεί στη Μαδρίτη.
1920: Αρχίζει η Ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ.
1947: Ο Ιάννης Ξενάκης υποστηρίζει την πτυχιακή του εργασία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με θέμα το οπλισμένο σκυρόδεμα.
1974: Κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Πίτερ Μπέντσλι «Jaws» («Στα σαγόνια του καρχαρία»), που μεταφέρθηκε λίγο αργότερα από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στη μεγάλη οθόνη...

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Οι καυτοί διάλογοι της 22χρονης δασκάλας με τους μαθητές της

Είχε γίνει γνωστή στους μαθητές ως η δασκάλα του έρωτα, το πρωί δίδασκε και το βράδυ μεταμορφωνόταν σε μία γυναίκα που ήθελε να σαγηνέψει μικρούς μαθητές. Τους αναζητούσε μέσω του Facebook και τους προέτρεπε να ζήσουν μαζί της στιγμές πάθους. Η 22χρονη δασκάλα, η φώτο της οποία είναι σήμερα σε πολλά κυριακάτικα φύλλα όπως στο «Εθνος», είναι η πρωταγωνίστρια στο ερωτικό σκάνδαλο που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες την Κρήτη και αναδεικνύει για ακόμα μία φορά τους κινδύνους που διατρέχουν οι μαθητές μέσα στο σχολείο.

Προβάδισμα 16,5% ΝΔ χωρίς αυτοδυναμία και εκρηκτική άνοδος της «Δημοκρατικής Αριστεράς»

Ανατροπές και πολιτική ρευστότητα αποτυπώνει το βαρόμετρο της Public Issue του Ιανουαρίου για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή της Κυριακής, αφού ναι μεν η ΝΔ προηγείται με περισσότερες από 16 μονάδες της ΝΔ, αλλά χωρίς να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου Βαρόμετρου του 2012 είναι η εκρηκτική άνοδος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» του Φώτη Κουβέλη. Με ποσοστό 13,5% το νεοσύστατο κόμμα αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής...

Επεισόδιο σε εστιατόριο δέχτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη (φώτο)

Την ώρα που η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας παρευρισκόταν σε εκδήλωση για την κοπή πίτας του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου στο πολυτελές εστιατόριο «Λούκουλος» στο Ηράκλειο της Κρήτης, νεαροί που περνούσαν απέξω γύρω στις 22.00, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία της κ. Μπακογιάννη, εξαγριώθηκαν και κάποιοι από αυτούς εισέβαλαν μέσα στο εστιατόριο. Άλλοι παρέμειναν έξω...

Πατέρα VS Γιος Βοσνιάδη αντίπαλοι για 90’ στα Γιαννιτσά

Για πρώτη φορά πατέρας και γιος Βοσνιάδη θα τεθούν αντιμέτωποι σε έναν επίσημο ποδοσφαιρικό αγώνα πρωταθλήματος. Πρόκειται για τους Αλέκο Βοσνιάδη, τεχνικό της Αναγέννησης Επανομής και Παναγιώτη Βοσνιάδη, τερματοφύλακα της Αναγέννησης Γιαννιτσών όπου οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σήμερα Κυριακή στις 3:00μμ στο Δημοτικό Στάδιο των Γιαννιτσών στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της football league. (ακολουθούν δηλώσεις τους)…

Σαν Σήμερα, 15 Ιανουαρίου

Γεγονότα

588 π.Χ: Ο Ναβουχοδονόσορ ξεκινά την πολιορκία της Ιερουσαλήμ. Θα την καταλάβει στις 18 Ιουλίου 586 π.Χ. και θα την καταστρέψει.
1820: Ο Ιωάννης Καποδίστριας, εκτιμώντας ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα στον Αγώνα από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών του Τσάρου και αμφιβάλλοντας για τις δυνατότητες της Φιλικής Εταιρείας, δεν αποδέχεται την πρόταση του Εμμανουήλ Ξάνθου να αναλάβει την ηγεσία της τελευταίας...

Επιστολή Μητροπολίτη Πειραιώς στην “ΑΥΓΗ” για το Τζαμί

Επιστολή στην εφημερίδα ΑΥΓΗ έστειλε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απαντώντας σε σχόλιο που τον επέκρινε για την πρόσφατη πρωτοβουλία του να προσφύγει ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατά του νόμου που προβλέπει την ανέγερση Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα.

Η επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς προς την ΑΥΓΗ:..

Κ. Κιλτίδης για κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κωνσταντίνος Κιλτίδης, με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης για κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:..