Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Οι πολλές μπίρες στη σειρά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής αρρυθμίας



Διαπιστώθηκε ότι, ενώ στον γενικό πληθυσμό το ποσοστό καρδιακών αρρυθμιών είναι 1% έως 4%, σε όσους έπιναν πολλές μπίρες το ποσοστό ήταν 30,5% και της ταχυκαρδίας 26%
Όσες περισσότερες μπίρες πίνει κανείς μαζεμένες, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος αρρυθμίας της καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.  
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους επίκουρους καθηγητές Στέφαν Μπρούνερ και Μόριτς Σίνερ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μονάχου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "European Heart Journal" της

Καρχαρία επτά μέτρων έπιασαν ψαράδες στη Σκόπελο

Έναν μεγάλο καρχαρία που ζει στα νερά της Μεσογείου, έπιασαν στην ψαριά τους δύο αδέλφια από τη Γλώσσα της Σκοπέλου, ενώ ασκούσαν την καθημερινή αλίευσή τους στα νερά του Αιγαίου.
Το κήτος, το μήκος του οποίου φθάνει περίπου τα 7 μέτρα, αλιεύθηκε από τα αδέλφια Μπρουσγιάννη.

Ξυπνά μνήμες από το παρελθόν η αναμέτρηση του Αλμωπού Αριδαίας με την Δόξα Δράμας

Έναν σπουδαίο ποδοσφαιρικό αγώνα θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι της Αλμωπίας και όχι μόνο, καθώς ο Αλμωπός υποδέχεται τη μεγάλη Δόξα Δράμας που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ένας αντίπαλος που στο άκουσμα του στους παλιότερους σίγουρα θα θυμίσει τις ανεπανάληπτες μάχες του παρελθόντος μεταξύ των δυο ομάδων.

Η διάλυση των Σκοπίων.Ο Σόρος,οι Αλβανοί και ο ρόλος της Τουρκίας.



Του Μιχάλη Ιγνατίου
Ο μακαρίτης ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου το είχε προβλέψει. Σκοπιανοί και Αλβανοί θα ζήσουν σε κατάσταση έντασης, που σε μερικά χρόνια θα οδηγήσει σε μεγάλη σύγκρουση. Ο τότε υπουργός Εξωτερικών μιλούσε σε μένα και στον Αλέξη Παπαχελά, στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ της Νέας Υόρκης, μετά από μία κοπιαστική μέρα διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό. Πέρασαν πολλά χρόνια για να συμβεί αυτό που μας είπε εκείνο το βράδυ ο

Ερώτηση ΚΚΕ στη βουλή για τον αποκλεισμό των αποφοίτων ΑΕΙ - ΤΕΙ από τους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας. με την εγκύκλιο για κατάταξη στους πίνακες αναπληρωτών την σχολική χρονιά 2017-2018, αποκλείει από τους πίνακες τους φοιτητές που θα αποφοιτήσουν κατά τη λήξη του εαρινού εξάμηνου 2017.
Συγκεκριμένα, καλεί τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν την ένταξής τους στους πίνακες αναπληρωτών να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από τις 13/4  έως και τις 28/4. Με αυτό τον τρόπο μένουν απ' έξω οι απόφοιτοι όλων των παιδαγωγικών σχολών - στέλνοντας τους και επίσημα στην ανεργία.

Τι ζητάει η ΕΚΤ για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Νομικά κείμενα για το χρέος και όχι πολιτικές δηλώσεις θέλει η ΕΚΤ από το Eurogroup του Μαΐου, για να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ανέφερε ανώτερη τραπεζική πηγή.
Νομικά κείμενα για το χρέος και όχι πολιτικές δηλώσεις θέλει η ΕΚΤ από το Eurogroup του Μαΐου, για να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

Συμφώνησαν στη μείωση του αφορολόγητου.Έρχεται επιπλέον κούρεμα στις επικουρικές.



Διεκόπησαν λίγο πριν τις 22:00 της Παρασκευής, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. Τα εργασιακά δεν συζητήθηκαν καθώς μεγάλο μέρος της αποψινής διαπραγμάτευσης αναλώθηκε στα χρηματοοικονομικά και τα «κόκκινα» δάνεια.Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο υπήρξε συμφωνία σε όλο το πακέτο μέτρων-αντίμετρων, πλην του συνταξιοδοτικού.Οπως παραδέχθηκε η εκκρεμότητα δεν αφορά μόνο σε «τεχνικά» θέματα. «Υπάρχει και ένα ζήτημα με «πολιτικές πτυχές»» τόνισε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ

Συνάντηση 35 εκπροσώπων συνεταιρισμών Πέλλας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ παρουσία του Γιάννη Σηφάκη

«Τεράστιες οι ζημιές»  είπε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ
Ο Γιάννης Σηφάκης και οι αγρότες ζήτησαν προκαταβολές αποζημιώσεων για να μπορέσουν να ζήσουν οι πληγέντες αγρότες με καθολικά ποσοστά ζημιάς και να καλλιεργήσουν
Άρχισε την Πέμπτη από Βρυττά και Παναγίτσα και ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή σε άλλα 10 αγροκτήματα της Πέλλας η αυτοψία του προέδρου του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές από τον παγετό

O Iβάν της αριστερής διαπλοκής.Του χαρίζουν εκατομμύρια και τα φορτώνουν στο λαό.



Χαμός έγινε στη Βουλή όταν αποκαλύφθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τρεις βουλευτές του, κατέθεσαν φωτογραφική διάταξη υπέρ του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.Συγκεκριμένα, η τροπολογία ορίζει πως εταιρεία στην οποία περνά περιουσιακό στοιχείο του κράτους μετά από διαδικασίες ιδιωτικοποίησης δεν βαρύνεται από παραβάσεις λαθρεμπορίας που τελέστηκαν κατά την περίοδο που το περιουσιακό στοιχείο ήταν υπό κρατική ιδιοκτησία.Η «φωτογραφική» τροπολογία, σύμφωνα με βουλευτές της αντιπολίτευσης αφορά την

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην 7η Ανθοέκθεση του δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά

Το Κ.Δ.ΑΠ. – Α.μεΑ. Γιαννιτσών συμμετέχει με τα εργαστήριά του


Από την Παρασκευή 28 Απριλίου έως την Κυριακή 7 Μαΐου ο Δήμος Πέλλας και η ΔΗΚΕΠΑΠ σας υποδέχονται στην 7η Ανθοέκθεση, στην μεγαλύτερη γιορτή της άνοιξης, στο πάρκο του Πολύκεντρου, στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών!
Στην καθιερωμένη εκδήλωση, που έγινε πια θεσμός για τον Δήμο Πέλλας και την πόλη των Γιαννιτσών, ξεχωριστό τόνο για ακόμη μια χρονιά θα δώσουν οι πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Αιτήσεις για νέο ΕΣΠΑ μεταποίησης αγροτικών προϊόντων



«Στοπ» στις μεγάλες επενδύσεις του μέτρου της Μεταποίησης αγροτικών προϊόντων βάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η προκήρυξη του Μέτρου 4.2 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» που δημοσιεύθηκε χθες μειώνει κατά 50% τον ανώτατο προϋπολογισμό ανά επενδυτικό σχέδιο θέτοντας ως «ταβάνι» τα 5 εκατ. ευρώ έναντι 10 εκατ. ευρώ που προέβλεπε η ΚΥΑ.

Η μεγάλη σφαγή των συντάξεων λόγω επανυπολογισμού.Παραδείγματα.



Μειώσεις που φτάνουν και στο 58% για τις συντάξεις χηρείας και απειλούν με εξαφάνιση τις επικουρικές αποκαλύπτονται σε επίσημα στοιχεία και πίνακες επανυπολογισμού κύριων και επικουρικών από τον ΕΦΚΑ, την ΗΔΙΚΑ και το ΕΤΕΑ, που  δημοσιεύει  σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.Οι πραγματικές περικοπές, όπως αποτυπώνονται στους επανυπολογισμούς των ήδη καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η εφημερίδα μας, κυμαίνονται από 10,63 ως 248,03 ευρώ, με

Γ.Καρασμάνης: Να δοθεί νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Παιδείας, σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά οι αιτήσεις για πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ολοκληρώνονται στις 28/04, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή επισυνάπτοντας σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας νέων επί πτυχίο ενδιαφερομένων που αποκλείονται από τη διαδικασία.

Σοκάρουν τα στοιχεία για το φόνο της 6χρονης



Ανατριχιαστικά είναι τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την αστυνομική έρευνα σχετικά με τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας από τον 61χρονο πατέρα της, στην Αγία Βαρβάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος δεν επήλθε από στραγγαλισμό, αλλά από απόφραξη των αναπνευστικών οδών.  Ο  πατέρας, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε το παιδί, φέρεται να έκλεισε με το χέρι του τη μύτη και το στόμα του κοριτσιού.
Στη συνέχεια τη μετέφερε μέσα στην αγαπημένη κόκκινη κουβέρτα της για 1,5 χιλιόμετρο,

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 29/4


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 29 Απριλίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

26ος Εικαστικός Μήνας Μάιος Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Κοσίνη—Ζάχου

 
Ο Φ.Σ. Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» σε συνεργασία με την ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ. παρουσιάζουν τον 26ο Εικαστικό Μήνα Μάιο, ο οποίος ξεκινάει με την έκθεση ζωγραφικής της
Μαρίας Κοσίνη—Ζάχου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 29 Απριλίου στις 20:00.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως την Παρασκευή 5 Μαίου, ώρες 18:00-22:00, στο Παρθεναγωγείο (Βαρόσι, Έδεσσα).

Την Κυριακή 30/4 η αναμέτρηση Αλμωπού - Δόξας Δράμας


Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος ΕΝΟΤΗΤΑ για Πρωτομαγιά

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος "ΕΝΟΤΗΤΑ"συντάσσεται με τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και στέλνει αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής για συμμετοχή στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Αγρότες – αγρότισσες

Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέλλας με θέμα «Υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός μνημονίων ευρώ και ΕΕ»

Το Σάββατο 6 Μαΐου η Τοπική Επιτροπή Πέλλας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργανώνει εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και ώρα 19:00 με θέμα την πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με τίτλο "ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ". Ομιλητές θα είναι οι Γιάννης Κούτρας και Γιώργος Κρεασίδης.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις ζημιές από τον παγετό στα Κεράσια και στα Οπωροφόρα της Π.Ε. Πέλλας



Οι κερασοκαλλιεργητές και συνολικά οι δενδροκαλλιεργητές των χωριών του ορεινού όγκου των Δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας στα βόρεια της Π.Ε. Πέλλας, βρίσκονται για μια ακόμη χρονιά σε απόγνωση, μιας και στο ξεκίνημα της νέας καλλιεργητικής χρονιάς έπαθαν μεγάλες ζημιές στην αναμενόμενη παραγωγή τους σε Κεράσια, Δαμάσκηνα, Βερίκοκα, πρώιμα Ροδάκινα, Ακτινίδια, Μήλα από παγετό το τριήμερο 20-22 Απρίλη.

Χάρης Κοσμίδης: Εδώ και τώρα λύση στις αποζημιώσεις των αγροτών

Είναι γνωστό ότι το επάγγελμα των αγροτών εξαρτάται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες.
Στις 21 Απριλίου ο παγετός έπληξε τα ορεινά του νομού μας με συνεπεία να προκληθούν σοβαρές ζημίες στις δενδρώδεις καλλιέργειες ( κεράσια , βερίκοκα ροδάκινα).
Οι καιρικές συνθήκες δεν χωρούν την παρέμβαση μας, όμως οι συνέπειες τους είναι στο χέρι των κυβερνόντων να αντιμετωπιστούν άμεσα και έγκαιρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση από τον ΕΛΓΑ και ΥΠΑΑΤ. το ζητούμενο είναι αν υπάρχει η πολιτική βούληση να γίνει αυτό.

Τα Βαλκάνια «φλέγονται»: Έπεσε η κυβέρνηση στην Κροατία



Σε νέα φάση αστάθειας και ανακατατάξεων δείχνει να εισέρχεται η περιοχή των Βαλκανίων, καθώς μετά τα γεγονότα που ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στα Σκόπια, ανακοινώθηκε η πτώση της κυβέρνησης συνασπισμού στην Κροατία, μετά την αποχώρηση του μικρότερου εταίρου, του κόμματος Bridge of Independent Lists (Most).
Σε αγωνιώδες διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς και ηγέτης

Ημερίδα για τον Καρκίνο του Δέρματος το Σάββατο 6/5 στα Γιαννιτσά


26 νέους φόρους έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.



Η Νέα Δημοκρατία τόσο με ανακοίνωση, όσο και με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλλει 26 φόρους.
«Ο κ. Τσίπρας μας έφερε στο μυαλό κάτι που είχε πει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ για έναν πολιτικό της εποχής του: “Μια φορά συναντήθηκε τυχαία με την αλήθεια και έκανε ότι δεν την πρόσεξε”. Σε προχθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση, λέγοντας ότι “έχει αυξήσει μόνο μία μονάδα τον ΦΠΑ”. Σε μια προσπάθεια -ελπίζουμε όχι μάταιη- να

Κάλεσμα της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών για την εργατική Πρωτομαγιά

Εργαζόμενες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες της πόλης και του χωριού, άνεργες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι, μετανάστριες και πρόσφυγες, η Ομάδα μας σας καλεί να δώσουμε όλες το αγωνιστικό μας «παρών» στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Η ΟΓΕ, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σ’ όλη την Ελλάδα και καλούν τις γυναίκες να πάρουν μαζικά μέρος σ’ αυτές.

Άγριο «κούρεμα» αφορολογήτου κατά 3.000 ευρώ



Κλείδωσε η μείωση του αφορολογήτου κατά 3.000 ευρώ για τον άγαμο χωρίς παιδιά, στα 5.685 ευρώ από 8.636 ευρώ σήμερα.Σύμμφωνα με το insider.gr για άγαμο φορολογούμενο η έκπτωση φόρου μειώνεται από τα 1.900 ευρώ σήμερα, σε 1.250 ευρώ και το έμμεσο αφορολόγητο όριο από 8.636 ευρώ σε 5.685 ευρώ. Για φορολογούμενο με ένα παιδί, η έκπτωση φόρου από 1.950 ευρώ θα υποχωρήσει σε 1.300 ευρώ και το αφορολόγητο όριο από 8.864 ευρώ σε 5.905 ευρώ.

2η Μαθητική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας με θέμα «Μιλώ για τον τόπο μου» στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών η 2η Μαθητική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας με θέμα «Μιλώ για τον τόπο μου». Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση των Σχολικών Συμβούλων Φιλολόγων Πέλλας και της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την προώθηση της Τοπικής Ιστορίας ως πεδίου ανάπτυξης του ιστορικού εγγραμματισμού των μαθητών των σχολείων μας αλλά και ως μέσου επικοινωνίας των σχολείων με την τοπική κοινωνία.

Bία και αίμα στα Σκόπια.Η εκλογή Αλβανού πρόεδρου στη Βουλή προκαλεί τους εθνικιστές.



Δραματική τροπή λαμβάνουν οι πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές, οπαδοί του VMRO -DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, εισέβαλαν στο κοινοβούλιο και επιτέθηκαν σε βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκαν 4 βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Ζόραν Ζάεφ.

Μείωση έως και 350 ευρώ σε 900.000 κύριες συντάξεις



Σημαντικές απώλειες θα υποστούν ακόμα μια φορά 900.000 κύριες συντάξεις, ενώ δεν αποκλείεται οι μειώσεις να αγγίξουν και τις επικουρικές, αν δεν επιτευχθεί η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ.Στόχος της κυβέρνησης είναι η προσωπική διαφορά να κόβεται τόσο, ώστε το συνολικό ποσό της εκάστοτε σύνταξης να μη μειώνεται πάνω από 20% με 25%. Ωστόσο, αυτό το ποσοστό στις υψηλές συντάξεις μπορεί να αντιστοιχεί και σε μείωση 350 ευρώ.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 28/4

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Προσλήψεις εργατών στα Γιαννιτσά

H βιομηχανία κονσερβοποιίας ΚΟΝΕΞΑ.Ε. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη,
4 Μαΐου 2017
, 10:00 – 14:00,και την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017, 16:00 – 18:00, θα γίνουν εγγραφές εργατών και εργατριών για την παραγωγική περίοδο 2017, στο Δημαρχείο Γιαννιτσών (Αίθουσα Κέντρου Πληροφόρησης Νέων).
Οι ενδιαφερόμενοι, -ες θα πρέπει να προσέλθουν και να προσκομίσουν:

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Εκδήλωση της 2ης Ανθοκομικής Έκθεσης Σκύδρας για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των παράλληλων δράσεων της 2ης Ανθοκομικής Έκθεσης Σκύδρας εντάσσεται και η εκδήλωση εκστρατείας για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.
Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 κι ώρα 20:00΄στον ισόγειο χώρο πολυκατοικίας της οδού Σαφραμπόλεως αρ. 10, όπου φιλοξενείται η Έκθεση Φωτογραφίας.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. του Δήμου Πέλλας

Το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. του Δήμου Πέλλας ξεκίνησε τη λειτουργία του και παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα δωρεάν ψυχοθεραπευτικών/συμβουλευτικών συνεδριών σε ατομικό, συζυγικό και οικογενειακό επίπεδο. Επίσης, προσφέρεται ψυχολογική και ψυχοπαιδαγωγική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους.
Το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 έως 15:00, με ραντεβού.

Γ. Καρασμάνης: «Βιβλικές καταστροφές από τον παγετό στα ορεινά Έδεσσας και Αλμωπίας»!

Τις τεράστιες σε έκταση και μέγεθος ζημιές που προκλήθηκαν από τον αιφνίδιο παγετό της 22ας Απριλίου στις δενδροκαλλιέργειες του ορεινού όγκου Έδεσσας και Αλμωπίας, διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν ο Γιώργος Καρασμάνης ο οποίος το τελευταίο τριήμερο περιόδευσε στις βαρύτατα πληγείσες περιοχές.

Σενάριο άσκησης πυρκαγιάς σε σχολείο των Γιαννιτσών

 Με την πραγματοποίηση άσκησης ετοιμότητας στο 3o Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών ξεκίνησε σήμερα η τριήμερη εκπαίδευση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών που πραγματοποιείται ετησίως στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης του πυροσβεστικού προσωπικού.

Μητέρα πούλησε το βρέφος της έναντι 40.000 ευρώ



Για αγοραπωλησία βρέφους συνελήφθησαν την Τρίτη τρεις Βούλγαροι υπήκοοι στη Λάρισα και συγκεκριμένα η 21χρονη, μητέρα του βρέφους και οι 52χρονοι γονείς της, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί υιοθεσιών.
Οι δράστες, μετά από τηλεφωνικές επαφές και συναντήσεις που είχαν με ζευγάρι αστυνομικών, που εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι, συμφώνησαν να παραδώσουν το βρέφος, λίγες μέρες μετά τη γέννησή του έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 ευρώ.

Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 7ης Ανθοέκθεσης του Δήμου Πέλλας, στο Πολύκεντρο Γιαννιτσών

Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.) διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά την Ανθοέκθεση, η οποία θα διαρκέσει από την Παρασκευή 28 Απριλίου έως και την Κυριακή 7 Μαΐου 2017.
Η Ανθοέκθεση του Δήμου Πέλλας αποτελεί πια έναν θεσμό που καταξιώθηκε και αγαπήθηκε από τον κόσμο.

Μύθοι και αλήθειες για τα εμβόλια



Για μύθους και ανακρίβειες που κυκλοφορούν «από στόμα σε στόμα» για την ασφάλεια των εμβολίων, κάνει λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών, (24-30 Απριλίου), καταρρίπτοντας τους σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.
Παράλληλα οι ειδικοί επαναλαμβάνουν το τρίπτυχο «προστατεύσου-εμβολιάσου-εμβολίασε το παιδί σου», τα εμβόλια σώζουν ζωές. Αναλυτικά ο ΠΟΥ αναφέρει τα εξής:

Η υπόσχεση Τσίπρα για "Ερωτικές φωλιές" νέων.Πολύ γέλιο από το σποτ των "Ράδιο Αρβύλα".



Γέλιο μέχρι δακρύων προκάλεσε για μια ακόμα φορά η σάτιρα των «Ράδιο Αρβύλα» στην κυβέρνηση!Πιο συγκεκριμένα, το «κουαρτέτο» που σαρώνει σε τηλεθέαση, με αφορμή την συνέντευξη Τσίπρα στο Νίκο Χατζηνικολάου δημιούργησε ένα σπαρταριστό βιντεάκι με παλαιότερες δηλώσεις του Πρωθυπουργού και σύνθημα… «Με ΣΥΡΙΖΑ στον σφύριζα»!!!!!
Δείτε το και «κλάψτε» από τα γέλια:

Γερμανικό δικαστήριο ακυρώνει τις περικοπές μισθών στην Ελλάδα.Δείτε τι αποφάσισε.



Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρεται στην περίπτωση των 18 δασκάλων του ελληνικού δημοτικού σχολείου της Νυρεμβέργης που προσέφυγαν στη γερμανική δικαιοσύνη και τώρα δικαιώθηκαν. Στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που «απαίτησαν από την ελληνική βουλή η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ» η ελληνική κυβέρνηση περιέκοψε και τους μισθούς των δασκάλων της στη Γερμανία. Το Ομοσπονδιακό Εργατικό Δικαστήριο στην Ερφούρτη

Κάντο όπως οι Έλληνες.Η Μέρκελ δίνει αυξήσεις στους Γερμανούς συνταξιούχους λόγω... εκλογών.



Χαράς ευαγγέλια για τους συνταξιούχους στη Γερμανία, αφού από 1ης Ιουλίου θα δουν φουσκωμένους τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Οι αυξήσεις μάλιστα θα είναι «κλιμακωτές»: Για τους πολίτες της πρώην Ανατολικής Γερμανίας οι συντάξεις θα αυξηθούν κατά 3,59% ενώ για τους πρώην Δυτικογερμανούς κατά 1,9%.Συνολικά, υπολογίζεται ότι η αύξηση θα ωφελήσει περί τα 20 εκατ. ανθρώπους.
Η απόφαση για τις αυξήσεις τίθεται σε ισχύ λίγο καιρό πριν από τις κάλπες του

Κρατικές συντάξεις τέλος.Μόνο ένας στους τρεις θα έχει άνετη συνταξιοδότηση



Μόνο ένα στα τρία άτομα παραγωγικής ηλικίας διεθνώς, αναμένουν ότι θα έχουν μια άνετη συνταξιοδότηση, εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων και των πιέσεων που δέχονται οι προϋπολογισμοί πρόνοιας, σύμφωνα με την έρευνα της HSBC «Το μέλλον της Συνταξιοδότησης».
Ειδικότερα, η οικονομική αστάθεια απομακρύνει το όνειρο μιας καλής σύνταξης για αρκετούς ανθρώπους ανά τον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της σειράς ερευνών

Τι ζούμε;Η ΔΕΗ προσλαμβάνει... καλλιτεχνικό διευθυντή με αμοιβή 15.000 Ευρώ!



Η ΔΕΗ προσλαμβάνει για την χορωδία της καλλιτεχνικό διευθυντή…
Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ έκανε διαγωνισμό – στο διάστημα 24 Μαρτίου – 10 Απριλίου – για την πρόσληψη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Χορωδίας της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ για χρονικό διάστημα 8 μηνών, από 1.5.2017 έως και 31.12.2017.
Για τις υπηρεσίες του δε αυτές θα πληρωθεί με 15.000 ευρώ (δηλαδή 1.875 ευρώ μηνιαίως).

Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί ο εμφύλιος στα Σκόπια.



Αμερικανική πρωτοβουλία για άρση του επικίνδυνου πολιτικού αδιεξόδου στην ΠΓΔΜ εκδηλώνεται με την μετάβαση την Δευτέρα στα Σκόπια υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σύμφωνε με ΜΜΕ των Σκοπίων, από την τοπική Αμερικανική Πρεσβεία ανακοινώθηκε πως καταφθάνει την Πρωτομαγιά ο αναπληρωτής βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Χόιτ Μπράιαν Γι, για να συναντήσει τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας και να αναζητήσουν διέξοδο από την πολιτική κρίση.

Με πρώτη φορά Αριστερά...Σε ξένο fund στεγαστικά δάνεια δημόσιων υπαλλήλων



Πωλητήριο σε στεγαστικά δάνεια δημοσίων υπαλλήλων, όχι μόνο «κόκκινα» αλλά και ενήμερα, έβαλε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η πώληση έγινε σε ξένο fund το οποίο πλέον τα διαχειρίζεται. Η εν λόγω εταιρεία ονομάζεται Grifonas Finance No1 PLC και έδρα το Λονδίνο.Σύμφωνα με τον Ελ. Τύπο, οι πολίτες που έλαβαν αυτά τα δάνεια, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), σε μια χρονική συγκυρία, όπου η οικονομική τους κατάσταση ήταν καλύτερη από τη σημερινή, βρίσκονται, πλέον, σε αδιέξοδο. Η δόση

Ημερίδα για τον Καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Γιαννιτσών



Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ημερίδα για τον Καρκίνο του δέρματος και το μελάνωμα το Σάββατο 6 Μαΐου, στις 7:30μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  Πέλλας.

Βρέχει… ραβασάκια της εφορίας: Ποιοι είναι στη… λίστα



Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο η εφορία θα χτυπήσει τις πόρτες όλων των φορολογουμένων. Ο λόγος;Είτε για την πληρωμή προγραμματισμένων φόρων είτε για την πληρωμή φόρων που θα προκύψουν από φορολογικούς ελέγχους. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να γεμίσει τα κρατικά ταμεία τους επόμενους μήνες για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού αλλά και την επιτυχή εφαρμογή των

Νέα απίστευτη πρόκληση: «Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία»



Σε νέα πρόκληση προχωρά η Τουρκία, με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ να επιτίθεται στον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο με αφορμή την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι αλλά και να χαρακτηρίζει το νησί τουρκικό έδαφος...
Ο Τσελίκ υποστήριξε πως ο Πάνος Καμμένος δεν είναι σοβαρός πολιτικός, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Ελληνα υπουργό Αμυνας. Δεν

Αποχαιρέτα την έκπτωση φόρου που ήξερες.«Ψαλίδι» έως 650€



Τη μείωση της έκπτωσης φόρου κατά 650 ευρώ προβλέπουν τα προσχέδια των μνημονίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, γεγονός που ισοδυναμεί με αύξηση φόρου από 50 ευρώ έως 650 ευρώ.
Σύμφωνα με τα προσχέδια, η μείωση του αφορολογήτου θα τεθεί σε εφαρμογή το 2020, εκτός εάν διαπιστωθεί ότι οι περικοπές της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα το 2019.

Τρακτέρ στο χωράφι σας με ένα… κλικ.



Κάτι εντελώς διαφορετικό φέρνει στα… χωράφια της Ελλάδας η mermix.gr. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα στους αγρότες που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια, αντί να αγοράσουν, να ενοικιάσουν αγροτικά μηχανήματα που είναι σε… αγρανάπαυση. Ταυτόχρονα, προσφέρει στους ιδιοκτήτες των γεωργικών οχημάτων τη δυνατότητα απόκτησης επιπλέον εισοδήματος.
«Πρόκειται για μια πλατφόρμα που ενώνει όσους ψάχνουν αγροτικό μηχάνημα με όσους

Αύριο τα εγκαίνια της 7ης Ανθοέκθεσης Γιαννιτσών.



Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.) διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά την Ανθοέκθεσηη οποία θα διαρκέσει από την Παρασκευή 28 Απριλίου έως και την Κυριακή 7 Μαΐου 2017.Η Ανθοέκθεση του Δήμου Πέλλας αποτελεί πια έναν θεσμό που καταξιώθηκε και αγαπήθηκε από τον κόσμο. Έτσι, από την Παρασκευή 28 Απριλίου το πάρκο του Πολύκεντρου, στον πεζόδρομο της πόλης των Γιαννιτσών, θα μετατραπεί σε ένα