Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Χρόνια Πολλά από τον Σύλλογο Στραντζαλιωτών "Η Στράντζα"


Σκύλος ψαρεύει...αστακούς.



Ο Alex Schulze έχει εκπαιδεύσει τον σκύλο του να αλιεύει αστακούς μέσα από το νερό. Η σκυλίτσα του ακούει στο όνομα Lila και είναι ένα αξιολάτρευτο μαύρο Labrador.
Ο ίδιος είναι πάνω στο σκάφος, δείχνει τον αστακό στην Lila και έπειτα εκείνη βουτάει ως τον βυθό, τον πιάνει και τον ανεβάζει στην επιφάνεια.
Δεν γνωρίζουμε αν οι αστακοί ήταν ζωντανοί... Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει κάνει εκπληκτική δουλειά με την εκπαίδευση του σκύλου...Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Το λάθος που κάνουμε όταν πηγαίνουμε στο κομμωτήριο




Εδώ και καιρό νιώθεις τις μπούκλες σου βαριές, άτονες, αρκετά ταλαιπωρημένες κι ένας ατημέλητος κότσος είναι το μόνο χτένισμα, το οποίο μπορείς να φτιάξεις μέσα στα λίγα λεπτά που διαθέτεις για τα μαλλιά σου κάθε φορά που ετοιμάζεσαι για το γραφείο ή τις βόλτες σου.Δεν έχεις τον χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθείς παραπάνω, αλλά είσαι σίγουρη πως όλο αυτό σε ρίχνει αρκετά.Είναι η κατάλληλη στιγμή, για να κλείσεις ραντεβού με την κομμώτρια σου και να δοκιμάσεις ένα κούρεμα ή χτένισμα που θα σε ανανεώσει. Παίρνεις, λοιπόν, τηλέφωνο και μέχρι τη μέρα του ραντεβού χαζεύεις σε περιοδικά μόδας,

Εορταστικό Ωράριο Χριστουγέννων 2015 στην Π.Ε. Πέλλας



Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει  για το Χριστουγεννιάτικο Εορταστικό  ωράριο των καταστημάτων .

Για πρώτη φορά υπολογιστής μαθαίνει γρήγορα όπως ο άνθρωπος



Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κάνουν γρήγορους υπολογισμούς και μαθαίνουν πιο αργά, ενώ οι άνθρωποι κάνουν πιο αργούς υπολογισμούς, αλλά μαθαίνουν πιο γρήγορα.
Τώρα, για πρώτη φορά, ερευνητές από τις ΗΠΑ και τον Καναδά ανακοίνωσαν ότι «δίδαξαν» (προγραμμάτισαν) έναν υπολογιστή έτσι ώστε να μαθαίνει γρήγορα σαν άνθρωπος.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μπρέντεν Λέικ του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», δημιούργησαν ένα πρόγραμμα υπολογιστικής όρασης, που μιμείται την ικανότητα των ανθρώπων να μαθαίνουν νέα

Μίλα και εσύ με έναν γκέι, δεν δαγκώνει



Του Γιώργου Μιχαηλίδη
Ζούμε ανάμεσα σε συνανθρώπους μας οι οποίοι κρίνουν ένα άτομο βάσει του τι κάνει στο κρεβάτι του. Ένας πρώην... «ομοφοβικός» σε διαβεβαιώνει λοιπόν πως οι γκέι δεν διαφέρουν σε τίποτα από εσένα και εμένα.Μετά τον θάνατο του ηθοποιού, Μηνά Χατζησάββα, το σύμφωνο συμβίωσης ήρθε ξανά στο προσκήνιο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σκοπεύει στο επόμενο διάστημα να φέρει στην Βουλή και την επέκτασή του στα ομόφυλα ζευγάρια. Μόλις με ενημέρωσαν λοιπόν, σκέφτηκα, «μα γιατί δεν το έχουμε κάνει τόσο

Ευχές από την Π.Υ. Γιαννιτσών


Εντολή Πούτιν: Καταστρέψτε ό,τι μας απειλεί



Όποιοι στόχοι στη Συρία συνιστούν απειλή για τις ρωσικές δυνάμεις που μάχονται τους τζιχαντιστές, θα πρέπει να καταστραφούν άμεσα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση στην εν λόγω χώρα «δεν υπαγορεύεται από γεωπολιτικούς λόγους», αλλά γίνεται για την προστασία της Ρωσίας.
 Μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ο Πούτιν σημείωσε ότι η

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Παλιά Μητρόπολη Έδεσσας




Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων, θα στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της στην αυλή της Παλιάς Μητρόπολης Έδεσσας, την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 6 μ.μ. Τον στολισμό θα κάνουν τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας και του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Λουτροχωρίου με στολίδια που φιλοτέχνησαν τα ίδια. Θα ακουστούν χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Παιδική Χορωδία του Νέου Ωδείου Έδεσσας.

Ξεσηκώθηκαν στο Πολύκαστρο.Όχι σε κέντρο προσφύγων λέει ο Δήμος.



Κατά της δημιουργίας κέντρου ταυτοποίησης και διαλογής μεταξύ προσφύγων και μεταναστών (hot spot) στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς τάχθηκε η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες στο Πολύκαστρο, έδρα του Δήμου Παιονίας, που πραγματοποιήθηκε μετά από επίσκεψη των μελών του Συμβουλίου στην Ειδομένη. Σύμφωνα με την εισήγηση της διοίκησης, την οποία παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, Χάρης

Αποδέχθηκε την πρόταση επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα ο ΟΗΕ

Από επιτυχία στέφτηκε η ελληνική πρωτοβουλία σχετικά με την Απόφαση «Επιστροφή ή Απόδοση Πολιτιστικών Αγαθών στις χώρες προέλευσης» η οποία περιλαμβάνει και ρητή αναφορά στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς χθες υιοθετήθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Η αποδοχή της ήταν ευρύτατη καθώς συγκηδεμονεύτηκε από συνολικά 74 κράτη, μεταξύ των οποίων πολλά από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημαντικός αριθμός κρατών της Λατινικής Αμερικής, καθώς και αρκετά αραβικά και αφρικανικά κράτη.

«Κόλιντα Μπάμπο» από τον Σύλλογο Στραντζαλιωτών Ν.Πέλλας


Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα και πότε ανοίγουν ξανά



Εκδόθηκε εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις διακοπές των Χριστουγέννων και με την οποία δίνονται τέλος στα σενάρια για την δήθεν αργία της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου.

Έτσι οι διακοπές των Χριστουγέννων όπως πάντα, θα ξεκινήσουν στις 24 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη, και θα ολοκληρωθούν την 7η Ιανουαρίου ημέρα επίσης Πέμπτη.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν και πάλι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016.

Αναλυτικά η εγκύκλιος:

Frontex.Η Ελλάδα επιστρέφει στην εποχή της Φραγκοκρατίας.



Στην ριζική αλλαγή της δομής της Frontex προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται παράτυπα στο έδαφος της ΕΕ.
Σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν, η Frontex αποκτά υπερ-αρμοδιότητες και μετατρέπεται σε Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή. Τούτο σημαίνει ότι θα μπορεί να παρεμβαίνει στα εξωτερικά σύνορα της κάθε χώρας, κατά το δοκούν: Ακόμη και χωρίς να έχει προηγηθεί αίτημα του ενδιαφερόμενου κράτους-μέλους ακόμη και αν κάποια χώρα

Δαχτυλίδι Καραμανλή σε Μεϊμαράκη.



Κεντρικό πρόσωπο-αποδέκτης πολλών τέτοιων κινήσεων είναι ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής.Μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν τελευταία, ότι αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Ευ. Μεϊμαράκη, το περιβάλλον του σπεύδει να τις διαψεύσει επισημαίνοντας: «Είναι απολύτως σταθερή η εμπιστοσύνη του Κώστα Καραμανλή στο πρόσωπο του Ευ. Μεϊμαράκη. Ο Καραμανλής, εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο Μεϊμαράκης, είναι ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της

«Λούνα Παρκ» ανακύκλωσης στην 5η Παραμυθούπολη του Δήμου Πέλλας



Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης(Ε.Ε.Α.Α.)στα πλαίσια της 5ης Παραμυθούπολης διοργανώνει την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 την ψυχαγωγική και εκπαιδευτική δράση στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών ‘’Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης’’.
Σκοπός των συγκεκριμένων δράσεων είναι, να μάθουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι για τα οφέλη της ανακύκλωσης και να παροτρύνουν και  τους μεγαλύτερους.

Και ξαφνικά...εγένετο συμφωνία Τσίπρα-δανειστών.



Κορυφώνονται οι συνομιλίες Αθήνας-δανειστών και μέχρι σήμερα, Σάββατο μεσημέρι, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα, που θα ανάψει το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις ευρώ.Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου κατέληξαν σε συμφωνία μετά και τον σημερινό, τελευταίο, γύρο συνομιλιών Σταθάκη και Τσακαλώτου με τους δανειστές, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Ερώτηση Γ.Καρασμάνη στη βουλή για παρακρατήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες



Αγρότες οι οποίοι απευθύνονται στις οικείες ΔΟΥ για υποθέσεις τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πρακτική που αγγίζει τα όρια ενός φορολογικού παραλογισμού.  Έχοντας παλαιότερα λάβει εκκαθαριστικά με τα οποία καλούνταν να πληρώσουν τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος (για εισοδήματα του 2014), και σε αδυναμία να εξοφλήσουν εφάπαξ, ρύθμισαν το ποσόν σε δόσεις.

Επίδομα Θέρμανσης.Όποιος προλάβει και αν υπάρχει χρήμα...



Μία παγίδα για τους χαμηλόμισθους δικαιούχους του μειωμένου επιδόματος πετρελαίου, φαίνεται ότι κρύβει η εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, προβλέπεται αυτόματος κόφτης στο υπόλοιπο επίδομα, αν διαπιστωθεί υπέρβαση της δαπάνης, σε κάποια φάση εκταμίευσης των πληρωμών.
Η εγκύκλιος σημειώνει: "Εφόσον το υπόλοιπο του προϋπολογισθέντος ποσού επιδόματος θέρμανσης, δεν επαρκεί για την κάλυψη τυχόν ποσού επιδόματος που αφορά σε εκκρεμούσες

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Π. Χαρίτων Χαραλαμπίδης

Το πρωί της Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου 2015 εξεδήμησε προς Κύριον ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Χαρίτων Χαραλαμπίδης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, ο οποίος επί σειρά ετών υπηρέτησε αόκνως ως εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 12/12



Όταν μιλάς, να έχεις σαν στόχο
η φωνή σου να είναι τόσο πειστική,
όσο και αυτά που έχεις στο μυαλό σου.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 12 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Κάλαντα στο «Βαρόσι»



Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 6:00 το απόγευμα κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες θα πλημμυρίσουν την παραδοσιακή γειτονιά «Βαρόσι». Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βαρόσι» σε συνεργασία με τη μουσική ομάδα «Οι μελωδοί της Έδεσσας»...

Πρόγραμμα διαδρομής του έλκυθρου του Άγιου Βασίλη στην Πέλλα






Οι έξι αιτίες που οδηγούν σε πρόωρο θάνατο - Δεν είναι μόνο το αλκοόλ και το κάπνισμα!



Οι συνήθειες που βλάπτουν την υγεία μας είναι λίγο ή πολύ γνωστές στους περισσότερους από εμάς - Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ ότι ο συνδυασμός της καθιστικής ζωής με τον ύπνο για πάνω από εννέα ώρες την ημέρα θα μπορούσε να αποβεί «θανατηφόρος»;
Το κάπνισμα, η κακή διατροφή, το ποτό, είναι από τους παράγοντες που σίγουρα βλάπτουν την υγεία μας. Όμως, μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε πώς ο συνδυασμός μιας σειράς αρνητικών παραγόντων θα μπορούσε, όχι μόνο, να κάνει κακό στην υγεία μας, αλλά, να οδηγήσει και σε πρόωρο θάνατο.

Η καλή φυσική κατάσταση «προστατεύει» από την αρνητική επίδραση της καθιστικής ζωής



Η καθιστική συμπεριφορά σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, μεταβολικού συνδρόμου, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακών νοσημάτων, ορισμένων τύπων καρκίνου και πρόωρου θανάτου.
Ωστόσο, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία, η καλή φυσική κατάσταση πιθανόν να «εξουδετερώνει» κάποιες από τις αρνητικές επιδράσεις του παρατεταμένου καθιστικού χρόνου στην υγεία.
Συγκεκριμένα, η μελέτη δείχνει ότι η συσχέτιση μεταξύ της καθιστικής συμπεριφοράς και

Εκλογές Σωματείου Καφεζυθεστιατόρων Έδεσσας την Δευτέρα 14/12



Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας προσκαλεί για την συμμετοχή σας στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΦΕΖΥΘΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ που θα γίνει την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 15:00 μέχρι 20:00 μ.μ. στα γραφεία μας Πέλλης 11 στην Έδεσσα.

Νόαμ Τσόμσκι: Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης



Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι Αμερικανός καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης. Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων και άρθρων, ενώ έχει δώσει και εκτενείς διαλέξεις επάνω σε ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων τα οποία περιλαμβάνουν τη γλωσσολογία, τη φιλοσοφία και την ιστορία της διανόησης. Επίσης ο Τσόμσκι έχει πλούσιο ιστορικό πολιτικού ακτιβισμού από τη δεκαετία του ’60 κι έπειτα, με πληθώρα βιβλίων τα οποία επικρίνουν κυρίως την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Ο Νόαμ

Giannitsa Basketball Academy. Όταν το Basketball δεν έχει τέλος!



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 05/12/2015, στο Κιλκίς, το Τουρνουά φιλικών παιχνιδιών μπάσκετ, που διοργάνωσαν από κοινού η Ακαδημία Μπάσκετ του «Αετού» Κιλκίς και η Ακαδημία Μπάσκετ του «Γ.Α.Σ. Μ. Αλέξανδρος» Γιαννιτσών.
Στο Τουρνουά υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών της Ακαδημίας Μπάσκετ Γιαννιτσών, καθώς συμμετείχαν συνολικά 95 αθλητές, δίνοντας μια σειρά από τέσσερα (4) ηλικιακά παιχνίδια, τα οποία πραγματοποιηθήκαν στα δύο Κλειστά Γυμναστήρια που διαθέτει η πόλη του Κιλκίς.

Σηφάκης σε Τσίπρα: "Να βγεί η Πέλλα από την συγκοινωνιακή απομόνωση»



Αποκατάσταση της αδικίας με την «παρά φύση» χάραξη της Εγνατίας οδού (όχι από την πεδιάδα Πέλλας και Φλώρινας αλλά «τρυπώντας» το Βέρμιο). Να χρηματοδοτηθούν οι οδικές παρακάμψεις Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών και να περάσει η «σιδηροδρομική» Εγνατία από την Πέλλα με την υλοποίηση του προαστιακού σιδηροδρόμου μέσω Γιαννιτσών
Ακόμη έθεσε την ανάγκη η κυβέρνηση να επιμείνει στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς σε αφορολόγητο των αγροτών ( τουλάχιστον στα όρια της φτώχειας) και επίλυση του θέματος των αλλοδαπών εργατών γης ( νόμιμων ή χωρίς χαρτιά) για να μειωθεί η φορολογία των αγροτών.

Της φοροδιαφυγής και της ρεμούλας το ...κάγκελο.Δείτε τα λαβράκια που έβγαλε το ΣΔΟΕ.



Λαυράκια έβγαλαν για άλλη μια φορά οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ με την αντιπαραβολή τραπεζικών λογαριασμών και φορολογικών δηλώσεων.Ανάμεσα στις δεκάδες περιπτώσεις που αποκάλυψαν οι έλεγχοι ξεχωρίζουν:
– ο ιδιωτικός υπάλληλος που βρέθηκε με 18 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς του
– το μέλος νομικού προσώπου που βρέθηκε με 12,8 εκατ. ευρώ
– ο ιδιοκτήτης παραδοσιακού καφενείου που ξέχασε να δηλώσει 3,6 εκατ. ευρώ

Το «ευχαριστώ» της οικογένειας της 5χρονης που πάσχει από λευχαιμία



Από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται η 5χρονη, στέλνουν οι γονείς το «ευχαριστώ» τους σ’ όλους όσους κατέθεσαν χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τις δαπανηρές θεραπείες της μικρής. Η κινητοποίηση υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη!

Τηλέφωνα επικοινωνίας με την οικογένεια: 

Δημοσκόπηση-ανατροπή για την εκλογή στη ΝΔ.Ποιος προηγείται.Ποιος ακολουθεί.



Την μάχη των υποψηφίων για την αρχηγία της ΝΔ αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που έγινε για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση.
Σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 1000 ατόμων, προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης, ενώ «μάχη» μεταξύ των υποψηφίων θα δοθεί για τη δεύτερη θέση. Επίσης παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία σ” έναν δεύτερο γύρο.

Ο Κόσμος των Αρχαίων στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο


Όλες οι παγίδες της εξωδικαστικής ρύθμισης-Τι πρέπει να γνωρίζετε!



Σε έναν  αναβρασμό βρίσκονται το τελευταίο διάστημα χιλιάδες δανειολήπτες, οι οποίοι έχουν λάβει από τα τραπεζικά ιδρύματα επιστολές και μηνύματα  ώστε να βρεθεί ένας εξωδικαστικός τρόπος για τη ρύθμιση των δανείων τους.Σύμφωνα με νομικούς, που ειδικεύονται στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, στις ρυθμίσεις οφειλών για ιδιώτες και εταιρείες ζητά καταρχήν οι δανειολήπτες να είναι ψύχραιμοι και να μην πανικοβάλλονται και σημειώνει ότι “πρέπει να απαντήσουν στις επιστολές, να μην αδιαφορήσουν και να

Όλες οι αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις.Πως θα γίνεται η μοριοδότηση.



Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των μορίων των πανελλαδικών εξετάσεων, που αποτελούν το «κλειδί» για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ φέρνει το υπουργείο Παιδείας.
Η σχετική υπουργική απόφαση που υπογράφηκε από τον Νίκο Φίλη δημοσιεύθηκε και στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και θα ισχύσει από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016.
Η μεγάλη αλλαγή όπως φαίνεται από τη εγκύκλιο είναι ότι για τον υπολογισμό των μορίων δεν υπολογίζεται καθόλου ο βαθμός του σχολείου σε κανένα μάθημα.

Πυρετώδεις ετοιμασίες για την Παραμυθούπολη Γιαννιτσών.Κυριακή τα εγκαίνια.



Πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία του Δήμου Πέλλας αλλά και υπεύθυνοι οργάνωσης της 5ης Παραμυθούπολης Γιαννιτσών.Ο χριστουγεννιάτικος θεσμός ωριμάζει φέτος και όλοι ,μικροί και μεγάλοι,περιμένουν με αγωνία και λαχτάρα να περπατήσουν ,να χαρούν και να διασκεδάσουν στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών.Φέτος παρά τα εμφανή προβλήματα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης,ο Δήμος Πέλλας υπόσχεται να κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του κόσμου,κυρίως των μικρών παιδιών,στηρίζοντας τη διοργάνωση με

Άγριο τσεκούρι στις συντάξεις.Αγωνία για τα κόκκινα στεγαστικά.



Στο πακέτο των 13 προαπαιτούμενων θα συμπεριληφθούν μόνο τα επιχειρηματικά δάνεια, σε αντίθεση με τα στεγαστικά κόκκινα δάνεια που φαίνεται πως παραμένουν σε αναμονή της απόφασης των δανειστών.Αυτό διαφάνηκε από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου συνομιλιών του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και των εκπροσώπων των θεσμών. Ενώ από την συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους δανειστές προέκυψε ότι οι δανειστές δεν μίλησαν ακόμα για την τύχη των περικοπών στις

Δαπάνες μόνο με κάρτα θα αναγνωρίζει η εφορία για το 2016.



Όλες οι δαπάνες της φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να πραγματοποιούνται με τη χρήση πιστωτικών καρτών, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ προανήγγειλε ότι όσοι συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση.
Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών  μετά τη συνάντησή του με τους Θεσμούς στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με δηλώσεις του

Η ΟΜΓ στον 3ο Ημιμαραθώνιο στα Λουτρά Πόζαρ



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Δεκεμβρίου ο 3ος Ημιμαραθώνιος στα Λουτρά Πόζαρ. Το Σαββάτο διεξήχθησαν αγώνες 10χλμ. , 5χλμ. 4χλμ. (περπάτημα στο φαράγγι) και 1χλμ. (για παιδιά), ενώ την Κυριακή διεξήχθη ο ημιμαραθώνιος.
Η Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών παραβρέθηκε στα Λουτρά Πόζαρ.

Δεν κάνει κρύο στην Πέλλα επιμένουν Τζάκρη και Σηφάκης.Κουτσουρεμένο επίδομα θέρμανσης και στη Β Ζώνη.



Υπογράφηκε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης η οποία προβλέπει νέα αυστηρότερα κριτήρια για τους δικαιούχους.
Το επίδομα διαμορφώνεται σε 0,25 ευρώ αντί 0,30 πέρυσι ενώ δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ και αξία ακίνητης περιουσίας 100.000 (για τον άγαμο) και 24.000 ευρώ και 200.000 αντίστοιχα για τετραμελή οικογένεια με δύο παιδιά.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 11/12



Τίποτα δεν είναι μόνιμο
και ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Νέο τζακ-ποτ!!! στο τζόκερ. Σύμπτωση ή μήπως όχι;


Τα νούμερα του αποψινού τζόκερ είναι:


24, 30, 18, 13 και αριθμός ΤΖΟΚΕΡ το 9



Νέο ΤΖΑΚ ΠΟΤ στο ΤΖΟΚΕΡ είχαμε (και) σήμερα με το ποσό της επόμενης κλήρωσης να ξεπερνάει τα 15 εκατομμύρια ευρώ και η αδρεναλίνη των Ελλήνων να ανεβαίνει για ακόμα μια φορά στα ύψη. 
Είναι πασιφανές πως τα συνεχή ΤΖΑΚ ΠΟΤ στο πιο δημοφιλές παιχνίδι του ΟΠΑΠ, όπου παίζονται κάθε εβδομάδα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, προσφέρουν το όπιο της «φρούδας ελπίδας» σ’ έναν λαό,

Ο σύγχρονος θάνατος της συζήτησης



Η γνώριμη εικόνα μιας σύγχρονης συμμετρίας: ανθρώπινα κεφάλια στην ίδια παρέα, σκυμμένα πάνω από τη φωτεινή οθόνη ενός «έξυπνου» κινητού. Λίγα αντικείμενα ενσωματώνουν καλύτερα την αμφισημία της τεχνολογικής προόδου. Απεριόριστες δυνατότητες διασύνδεσης, ενημέρωσης και εξυπηρέτησης μέσα στην παλάμη του χεριού, επισκιάζονται από τον κίνδυνο μιας εκτροχιασμένης σχέσης αφέντη-υπηρέτη: αγένεια, αντικοινωνικότητα, ψυχαναγκασμός, απομόνωση.

Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. δέχεται προσφορές για Ανάθεση Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.), προτίθεται να προβεί σε απευθείας ανάθεση για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή στο σύνολο.
Οι προσφορές θα κατατίθενται σφραγισμένες από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 έως και την ημέρα  Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015. Ώρα λήξης παραλαβών των προσφορών 11:00 πμ, στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., διεύθυνση: Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών Κ. Ασμανίδη 2,  Νότια πτέρυγα.

Αντιδημαρχία Καθαριότητας Σκύδρας: “Διατηρούμε τη γειτονιά και το Δήμο μας καθαρό”



Η φροντίδα της καθαριότητας σ΄όλη την επικράτεια του Δήμου μας είναι  μια διαρκής κι επίπονη διαδικασία που λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει για την υγεία και το περιβάλλον διατηρείται συνεχώς στην επικαιρότητα.
Για το λόγο αυτό η Αντιδημαρχία Καθαριότητας επανέρχεται στο θέμα για να επισημάνει και να υπενθυμίσει σ΄όλους τους συνδημότες μας ότι για να διατηρήσουμε καθαρή και φροντισμένη τη γειτονιά και το Δήμο μας γενικότερα είναι χρήσιμη κι αναγκαία η συμβολή όλων μας.

Απάντηση στον Γ.Καρασμάνη του αρμόδιου υπουργού για τα Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας



Απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Τόσκα στον Γιώργο Καρασμάνη για τα Αστυνομικά Τμήματα Κρύας Βρύσης και Άρνισσας.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της απάντησης :   

          «Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γ. Καρασμάνης, σας γνωρίζουμε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναδιοργάνωσης των περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα στην παρούσα φάση, κατόπιν υποβολής αιτιολογημένων προτάσεων των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων και Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, αναφορικά με τις απαιτούμενες οργανωτικές μεταβολές στις Υπηρεσίες δικαιοδοσίας τους,

Ομιλία στα Γιαννιτσά με θέμα: Η προσφορά της σύγχρονης ακτινοθεραπείας στην αντιμετώπιση του καρκίνου



Εύλογο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού που παρακολούθησε την 7η εκδήλωση της 20ης περίοδου  του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 στην φιλόξενη αίθουσα του Δημαρχείου Πέλλας. Η ομιλία του Χρήστου Μπόσκου, ακτινοθεραπευτή-ογκολόγου, αντισμήναρχου, ιατρού και συμπολίτη μας με τίτλο: «H προσφορά της ακτινοθεραπείας στην αντιμετώπιση του καρκίνου». επικεντρώθηκε σε μια σοβαρότατη ασθένεια που ταλανίζει πολλούς ανθρώπους στην εποχή μας. Η αναζήτηση μιας ανεκτής ποιότητας ζωής αποτελεί ώριμο αίτημα του κόσμου και σε αυτό επικεντρώνονται προσπάθειες πολλών επιστημόνων.

Μυστικά για να απολαμβάνεται τον ...ύπνο σας.



Αποτελεί ίσως την πιο... χρονοβόρα ασχολία μας. Κι όμως, γνωρίζουμε τόσο λίγα για αυτήν. Οταν κλείνουμε τα μάτια μας, μπαίνουμε σε έναν άλλο κόσμο. Τι μυστικά κρύβονται μέσα του;Από την πρώτη κιόλας στιγμή που κλείνουν τα μάτια, το σώμα μας ξεκινάει μια διαδικασία... απενεργοποίησης. Αυτό αποτελεί ουσιαστικά ένα μηχανισμό του οργανισμού έτσι ώστε να μην κινούμαστε την ώρα του ύπνου, σύμφωνα με ο,τι βλέπουμε. Ο εγκέφαλος, από την μεριά του, ποτέ δεν σταματά ολοκληρωτικά την λειτουργία του.Για να μπορέσει