Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Βρετανός δημοσιογράφος «ξεγυμνώνει» τις εφημερίδες των Ελλήνων εργολάβων



Η βρόμικη προπαγάνδα δεν μπορεί να κρυφτεί... Ο διεθνούς φήμης δημοσιογράφος του Channel 4, Πολ Μέησον διαψεύδει ανοικτά τις συστημικές ελληνικές εφημερίδες και τα sites που διαστρέβλωσαν το άρθρο του για τις διαπραγματεύσεις και τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Χθες (21/05/2015), ο Πολ Μέησον ανέβασε στο προσωπικό του blog ένα άρθρο με τον τίτλο «Why Greece's Syriza party is not sticking to the script on an IMF deal».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ για επικείμενη συμφωνία στις διαπραγματεύσεις



Μόλις  4μήνες μετά τις εκλογές και οι εξελίξεις στις «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» (δηλ. την τρόικα) φανερώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  την χρεοκοπία της θέσης «ούτε σύγκρουση- ούτε υποταγή».

Με το καλημέρα (Eurogroup 20/2) η κυβέρνηση υποτάχτηκε στις βασικές επιδιώξεις του ευρω-ιερατείου:

Για 2η χρονιά η Ακαδημία «Ικάρων» Γιαννιτσών στο Tzioni Summer Basket Camp



Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η καλαθοσφαιριστική Ακαδημία των "Ικάρων" Γιαννιτσών θα συμμετάσχει στο Tzioni Summer Basket Camp που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων Τζιώνη στην ακτή Κερδυλλίων του Δήμου Αμφίπολης Νομού Σερρών το χρονικό διάστημα από 27 Ιουνίου μέχρι 3 Ιουλίου .
Η άκρως πετυχημένη περσινή συμμετοχή των αθλητών-τριών των "Ικάρων" στο καλύτερο μπασκετικό camp της Β.Ελλάδας ενθουσίασε τα παιδιά της Ακαδημίας που ετοιμάζονται Να συμμετάσχουν για μιά εβδομάδα στο Tzioni Summer Basket Camp , αποδεικνύοντας ότι διασκέδαση και μπάσκετ πάνε μαζί!

Πιο χαζή πεθαίνεις...Ρωσίδα, αντί για selfie, τράβηξε την σκανδάλη και αυτοπυροβολήθηκε



Μια νεαρή Ρωσίδα, που ήθελε να ποζάρει για μια "σέλφι" κρατώντας στο άλλο της χέρι ένα πιστόλι, αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση...
Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία η κοπέλα, ηλικίας 21 ετών, βρήκε το πιστόλι των 9 χιλιοστών στο γραφείο όπου δούλευε και αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει για να τραβήξει μια "πρωτότυπη" φωτογραφία του εαυτού της με το κινητό της. Κρατώντας

«H Θεσσαλονίκη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου» το θέμα της τελευταίας εκδήλωσης του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δέκατη πέμπτη και τελευταία εκδήλωση της 19ης περιόδου 2014–2015 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που οργανώνεται με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.  του Δήμου Πέλλας:
          Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015  και ώρα 20.00΄ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,

Φιλανδία: Σε επιφυλακή 900.000 έφεδροι εξαιτίας της Ρωσίας



Σε επιφυλακή έθεσε 900.000 εφέδρους ο στρατός της Φινλανδίας εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, καθώς η στάση της Ρωσίας γίνεται όλο και πιο επιθετική.
Στις επιστολές λόγος γίνεται για το σύνταγμα ή τη μονάδα όπου θα αναφερθούν οι έφεδροι, ενώ υπάρχουν συνημμένες προσωπικές πληροφορίες και ο ρόλος τους σε περίπτωση πολέμου.

Στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκαν οι μαθητές του ΚΔΑΠμεΑ Γιαννιτσών της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.



Μια διαφορετική εκδρομή γεμάτη εντυπώσεις και καινούργιες εικόνες από τον χώρο του αεροδρομίου και των αεροσκαφών, πραγματοποίησε το ΚΔΑΠ μεΑ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑΠ πριν από λίγες ημέρες. Οι μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες της Δημοτικής Επιχείρησης, με την συνοδεία του επιστημονικού προσωπικού, επισκέφτηκαν τον Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και ξεναγήθηκαν τόσο στο χώρο των αφίξεων και των αναχωρήσεων καθώς και στην πίστα προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών.

Επιδημία κρίσης πανικού στις Πανελλαδικές Εξετάσεις



Διαστάσεις επιδημίας φαίνεται να παίρνουν φέτος οι κρίσεις πανικού μαθητών που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Εξι υποψήφιοι στη Λάρισα
Χθες Παρασκευή, τρίτη μέρα των πανελλαδικών, μόνο στη Λάρισα έπαθαν κρίση 6 μαθητές, σύμφωνα με τις κλήσεις στο ΕΚΑΒ της πόλης, που κλήθηκε για να μεταφέρει τα παιδιά στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, χωρίς ευτυχώς να παρατηρηθεί κάτι σοβαρό με την υγεία τους.

Δημοσκόπηση.Οι Έλληνες βλέπουν συμφωνία αλλά είναι δυσαρεστημένοι με τη διαπραγμάτευση.



Την πεποίθηση τους ότι τελικά η κυβέρνηση θα πετύχει συμφωνία με τους εταίρους εκφράζουν έξι στους δέκα πολίτες, σε δημοσκόπηση της «METRISI», το διάστημα 20-22 Μαΐου, για λογαριασμό του κυριακάτικης εφημερίδας.
Περίπου το ίδιο ποσοστό εκτιμά ότι η συμφωνία θα είναι "ένα ακόμα μνημόνιο", πέραν των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρεις στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν σκληρή διαπραγμάτευση, ακόμα και αν αυτό οδηγήσει σε έξοδο της χώρας από

Στο φως δύο περιπτώσεις αρπαγής ανηλίκων από αθίγγανους.



Δεν είναι βιολογικά παιδιά των φερόμενων ως γονέων τους τα δύο ανήλικα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας περίπου τεσσάρων ετών το καθένα, που εντοπίστηκαν την Πέμπτη να διαμένουν με διαφορετικές οικογένειες σε δύο καταυλισμούς Ρομά στη Λακωνία.
Προηγήθηκαν καταγγελίες στην Αστυνομία, σύμφωνα με τις οποίες τα εξωτερικά χαρακτηριστικά των δύο ζευγαριών Ρομά που εμφανίζονταν ως γονείς των δύο παιδιών διέφεραν κατά πολύ από αυτά των ανηλίκων.

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ.Ο Δένδιας θέτει θέμα ηγεσίας.



Θέμα ηγεσίας στη ΝΔ έθεσε εμμέσως πλην σαφώς μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84, ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας.
«Να ξεκινήσουμε μια άμεση συζήτηση για το τι έγινε στραβά στις εκλογές – και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε – να ξεκινήσουμε άμεσα μια συζήτηση για το ποια πρέπει να είναι η φυσιογνωμία μας, ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενο της νέας πρότασής μας στην ελληνική κοινωνία, και από εκεί και πέρα, στη βάση αυτού να συζητήσουμε και ποιος θα

Bloomberg: Τσίπρα, Μέρκελ και Ντράγκι – Αυτούς να ακούτε για την Ελλάδα, όχι τον Σόιμπλε και τον Βαρουφάκη



Δύσκολο να κρίνει κανείς ποιανού δηλώσεις θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη σε σχέση με την Ελλάδα, επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg σε σημερινό του άρθρο, γιαυτό προτείνει τα τρία πιο... αξιόπιστα πρόσωπα, που αξίζει να ακούει κανείς όταν πρόκειται για το Ελληνικό ζήτημα. 
Την μια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επηρεάζει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων λέγοντας πως επίκειται συμφωνία. Αμέσως μετά, οι ισχυρισμοί του

Ξεκίνησαν έγκαιρα οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο Δήμο Πέλλας



Ξεκίνησε την Δευτέρα 18 Μαΐου το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Πέλλας. Το πρόγραμμα υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά από το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Πρασίνου –Περιβάλλοντος και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου. Για ακόμη μια χρονιά ακολουθείται ο πιο αποτελεσματικός, απόλυτα ελεγχόμενος και ακίνδυνος τρόπος καταπολέμησης των κουνουπιών που είναι, ο ψεκασμός από το έδαφος των εστιών ανάπτυξής τους.

Γλιτώνεις τα "βραχιολάκια" αν χρωστάς μέχρι 50 χιλ.Ευρώ.



Και τυπικά πλέον δεν ασκείται ποινική δίωξη για οφειλές έως 50.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στην ενημερωτική εγκύκλιο που κοινοποίησε σήμερα στις εφορίες της χώρας η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, αυξάνεται το κατώτερο ποσό της συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων προς το Δημόσιο και τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα, άνω του οποίου ζητείται

Μας μπέρδεψαν.Ο Τσίπρας μιλάει για συμφωνία και το Βερολίνο για ...διπλό νόμισμα.



Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να φτάσει σύντομα σε μια σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση με τους εταίρους της εξέφρασε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσα από αναρτήσεις του στo Facebook και στο Τwitter.
«Χθες και σήμερα βρεθήκαμε στη Ρίγα της Λετονίας. Μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως η Ελλάδα «θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 23/5



Μια ψυχή δεν μπορεί να δει το ωραίο, αν δεν είναι ωραία αυτή η ίδια. 




Σαν Σήμερα, Σαββάτο 23 Μαΐου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Αθηνά Ωνάση: «Μετάνιωσα που πούλησα τον Σκορπιό»



Η Αθηνά Ωνάση φέρεται να έχει μετανιώσει που πούλησε το Νησί του Σκορπιού, καθώς εκεί βρίσκεται ο τάφος της μητέρας της Χριστίνας. Αυτό διαβάζουμε σε δημοσίευμα του περιοδικού Λοιπόν που στηρίζεται στα όσα η χρυσή κληρονόμος σε πρόσωπου του περιβάλλοντός της που βρίσκεται στην Ελλάδα και διατηρεί επαφή με αυτή και τον σύζυγό της.

O δεκάλογος της ασφαλούς άσκησης



Πριν αρχίσετε  να ασχολείστε με την γυμναστική καλό θα είναι να γνωρίζετε μερικά πράγματα για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα:
1. Διαλέξτε ένα πρόγραμμα που να σας ταιριάζει και μην τιμωρείτε τον εαυτό σας με πολλή σκληρή γυμναστική που μπορεί να σας προκαλέσει μικροτραυματισμούς και να βλάψει σοβαρά την υγεία σας.

Εκδήλωση για τον Άγιο Βασιλέα Ιωάννη Γ’ Δούκα Βατατζή



Ανακοινώνεται ότι στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 23 Μαίου και ώρα 20.00, στην αίθουσα της περιφερειακής ενότητας Πέλλας στην Έδεσσα θα συμμετάσχει και η χορωδία του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Έδεσσας, υπό την δ/νση του κ. Κυζιρίδη Αβεσσαλώμ. Το τμήμα της νεανικής χορωδίας του κέντρου μουσικής επιστήμης και τέχνης δεν θα πάρει μέρος, λόγω ανυπέρβλητων δυσκολιών συμμετοχής του δ/ντή της χορωδίας κ. Γκουράνη Ιωάννη.

Κρεμμύδι.Δεν φαντάζεστε από τι μπορεί να σας σώσει!



Είτε στην παραδοσιακή ελληνική σαλάτα, είτε μέσα στο φαγητό, είτε και στο (επίσης παραδοσιακό) ελληνικό σουβλάκι, το κρεμμύδι αποτελεί σημαντικό μέρος της διατροφής μας.
Γνωρίζατε, όμως, ότι το κρεμμύδι προστατεύει από τέσσερα είδη καρκίνου;
Γενικότερα, τα λαχανικά που ανήκουν στην οικογένεια των “allium” έχουν μελετηθεί εκτενώς σε σχέση με τον καρκίνο, ιδίως εκείνων του στομάχου και του παχέος εντέρου. Οι

Βράβευση εθελοντών Ημιμαραθωνίου Δρόμου Βεγορίτιδας



Σε μια λιτή εκδήλωση την Κυριακή 17 Μαίου 2015 το απόγευμα, έγινε η απονομή αναμνηστικών επαίνων μαζί με μια φωτογραφία στο Κέντρο Νεότητας Άρνισσας. Η επιβράβευση σε μικρούς και μεγάλους εθελοντές και εθελόντριες, που έλαβαν μέρος και βοήθησαν σημαντικά στην πετυχημένη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Δρόμου Βεγορίτιδας, που πραγματοποιήθηκε στην Αρνισσα στις 26 Απριλίου 2015.

Βίντεο-φρίκης από Αλβανό τζιχαντιστή.Εκτέλεσε παιδί με αντιαρματική ρουκέτα.



Ένα φρικιαστικό βίντεο μεταδίδουν από χθες τα Αλβανικά ΜΜΕ. Στο video αυτό, εμφανίζεται ο Αλβανός από το Κοσσυφοπέδιο Liavdrim Muhaxheri να σκοτώνει στη Συρία με αντιαρματικό, ένα παιδάκι δεμένο σε πάσαλο.
Ο Liavdrim Muhaxheri έγινε «γνωστός» στις γραμμές του ISIS λίγους μήνες πριν, όταν ανάρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφία του κρατώντας στα χέρια ένα κομμένο ανθρώπινο

Ερώτηση ΚΚΕ για ζημιές από παγετό στα κεράσια της περιοχής Βεγορίτιδας



Οι κερασοπαραγωγοί στην περιοχή του πρώην δήμου Βεγορίτιδας στα βόρεια της Πέλλας βρίσκονται σε απόγνωση μετά τις διαπιστωμένες ζημιές στην αναμενόμενη παραγωγή τους, κύρια στις πρωιμανθείς όχι αυτογόννιμες ποικιλίες κερασιών στον κάμπο της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα από τον παγετό το βράδυ από 3 προς 4 Απρίλη, όπως καταγράφηκε στους εκεί μετεωρολογικούς κλωβούς, υπήρξαν θερμοκρασίες παγετού μέχρι και μείον ( - ) 4,9 oC, που προξένησαν ζημιές στις καλλιέργειες κερασιών στα χωριά Άρνισσα, Παναγίτσα, Περαία, Αγ.Αθανάσιος, Ζέρβη, Ξανθόγεια στην κάμπο της Λίμνης Βεγορίτιδας στην Π.Ε.Πέλλας.

Ημερίδα για επιχειρήσεις και επιχειρηματίες από την Αναπτυξιακή Πέλλας



Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,
Η Αναπτυξιακή Πέλλας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο συμμετέχει ως  ισότιμος εταίρος στην Αναπτυξιακή  Σύμπραξη ANATASISTINPELLA που υλοποιεί τα τοπικά σχέδια για την απασχόληση και είναι συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Επιδιωκόμενος στόχος των έργων είναι η αύξηση της απασχόλησης με τη διευκόλυνση της επαγγελματικής ένταξης του πληθυσμού των ομάδων-στόχου.

Handelsblatt: Ο Τσίπρας είναι ο νέος μερκελιστής της Ελλάδας



Στην συχνή επικοινωνία που έχουν ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Άγκελα Μέρκελ εστιάζει δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt, υπενθυμίζοντας τις κατηγορίες που εξαπέλυε ο Α. Τσίπρας προς την γερμανίδα καγκελάριο, όσο εκείνος ήταν στην αντιπολίτευση.
Όταν ο Α. Τσίπρας ήταν στην αντιπολίτευση -σημειώνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα-

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Με τα παρακάτω είκοσι πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη, πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 25/5/2015, κι ώρα 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας:

1)Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη στάθμη της λίμνης Βεγορίτιδας.
2)Συζήτηση για την κατασκευή σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο αρ.233 αγροτεμάχιο της Τ.Κ. Λιποχωρίου.

Τέλος η χρέωση για τα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ



Τέλος μπαίνει στη χρέωση για τα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αφού με εγκύκλιό του η διοίκηση ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενιαίας πλατφόρμας προγραμματισμού ραντεβού σε εθνικό επίπεδο ηλεκτρονικά μέσω της ΗΔΙΚΑ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στόχος της εφαρμογής είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες καθώς μέσω του νέου συστήματος οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού μέσω διαδικτύου χωρίς χρέωση.

Ξεσάλωσαν πάλι οι δανειστές:Τώρα θέλουν ΦΠΑ 11% και 23%



Στον αέρα απειλείται να τιναχθεί ξανά η διαπραγμάτευση, καθώς οι δανειστές, στο Brussels Group που βρίσκεται σε εξέλιξη, πρότειναν για τον ΦΠΑ να υπάρξουν δύο συντελεστές 11% και 23% κι όχι τρεις που είναι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, μάλιστα, φέρεται να πρότεινε ο ΦΠΑ να είναι ενιαίος για όλα τα προϊόντα και αυτός να φτάνει στο 23%. Η διαπραγμάτευση βρίσκεται ξανά στο αρχικό σημείο, αφού οι ειδήσεις από το Brussells Group μιλούν ακόμη και για 12% χαμηλό

ΟΑΕΔ.Μετά το σάλο ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα για 16.220 ανέργους θα ξεκινήσει εντός διμήνου.



Μέσα στο επόμενο δίμηνο, θα δημοσιευτεί η νέα πρόσκληση του προγράμματος για την επιταγή κατάρτισης ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση. Το πρόγραμμα θα επανέλθει ανασχεδιασμένο, προκειμένου να ωφελούνται ουσιαστικά οι άνεργοι. Το αρχικό πρόγραμμα, το οποίο ήταν συνολικού προϋπολογισμού 112.000.000 ευρώ και απευθυνόταν σε 16.220 ανέργους, ανακλήθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, διότι διαπιστώθηκε, όπως υποστηρίζεται, ότι ο

Κοινή σύσκεψη του Επιμελητηρίου Πέλλας σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων της πόλης της Έδεσσας



Την Παρασκευή 15 Μαϊου 2015 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Πέλλας ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσου κοινή σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Επιχειρηματικού κόσμου σε σχέση με τη λειτουργία της πόλης της Έδεσσας.

Πολυπόθητη ή μη συμφωνία;


Του Παναγιώτη Νανούδη

Η ελληνική οικονομία μπορεί να στέρεψε από μετρητά και η υπομονή των Ελλήνων όμως εξαντλήθηκε οριστικά. Οι ατελείωτες ώρες διαπραγμάτευσης και τα πολυέξοδα ταξίδια για μια αξιοπρεπή συμφωνία, μάλλον ακόμη πιο χρεωμένους θα μας βρει…

Αδιόρθωτοι οι 300 της Βουλής.Ψήφισαν να λαμβάνουν άτοκα δάνεια!



Στην καλύτερη… τράπεζα αναδεικνύεται η Βουλή, όπως προκύπτει από την απόφαση να χορηγήσει άτοκο δάνειο σε 12 βουλευτές, όλων των κομμάτων – πλην του ΚΚΕ.Το δάνειο το ζήτησαν οι ίδιοι οι βουλευτές, οι οποίοι θα το αποπληρώνουν με 50 ευρώ μηνιαία καταβολή, χωρίς τόκους.Η σχετική απόφαση ελήφθη στην διάσκεψη των προέδρων, όπου υπήρξε μάλιστα και αντιπαράθεση μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο

Φιλανθρωπικός αγώνας του ΓΑΣ Έδεσσας με τους Έλληνες Βετεράνους Καλαθοσφαίρισης για τον μικρό Γιώργο



Με την παρουσία πολύ κόσμου που γέμισε το ΔΑΚ της Έδεσσας, πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική αναμέτρηση ανάμεσα στον ΓΑΣ Έδεσσας και τους Έλληνες Βετεράνους Καλαθοσφαίρισης. Η εκδήλωση έγινε με σκοπό να βοηθηθεί η οικογένεια του μικρού Γιώργου, που χρειάζεται οικονομική βοήθεια, ώστε να προχωρήσει σε μια σειρά λεπτών και πολυέξοδων χειρουργικών επεμβάσεων (συρίγγιο στην σπονδυλική στήλη, μπαλονάκι στην καρδιά).

Μισθολόγιο νέου τύπου στο Δημόσιο



Τους άξονες του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το 2016, επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Το νέο σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, σταδιακή περικοπή της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν 66.000 δημόσιοι υπάλληλοι και κατάργηση των μη μισθολογικών παροχών που αποδίδονται σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων.
Η σταδιακή περικοπή της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν 66.000 δημόσιοι υπάλληλοι,

2,5 ώρες τα ΄λεγαν Τσίπρας-Μέρκελ-Ολάντ αλλά αποτέλεσμα...μηδέν.



Περισσότερο από 2,5 ώρες διήρκεσε το τετ-α-τετ του Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 01.30 (ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα.
Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος και επικεντρώθηκαν στα ανοιχτά θέματα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 22/5



Μην αφήνεις ποτέ τις αναμνήσεις να είναι καλύτερες από τα όνειρά σου. 




Σαν Σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Διεθνής διακήρυξη κατά της αρχαιοκαπηλίας - πρωτοβουλία της Ελλάδας



Εκατόν είκοσι οκτώ κράτη - μέρη στη Σύμβαση της Unesco του 1970 για την παρεμπόδιση και πρόληψη της παράνομης εισαγωγής, εξαγωγής και μεταφοράς κυριότητας πολιτιστικών αγαθών, υιοθέτησαν χθες στο Παρίσι, ομόφωνα, μετά από πρωτοβουλία της Ελλάδας, διακήρυξη, με την οποία δεσμεύονται να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να σταματήσει η παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικών αγαθών, η οποία έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά και τις καταστροφές που συνεχίζονται στη Μέση Ανατολή.

Αγιοποιείται η Μητέρα Τερέζα



H Mητέρα Τερέζα πιθανότατα να ανακηρυχθεί Αγία από την Καθολική Εκκλησία το 2016, σύμφωνα με δημοσιεύματα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Serra.

Αν και ως πιθανή ημερομηνία για αυτό το γεγονός αναφέρεται η 4η Σεπτεμβρίου 2016, ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, Federico Lombardi δηλώνει εμφατικά πως «Είναι ακόμη μια υπόθεση. Η διαδικασία αγιοποίησης της Μητέρας Τερέζας είναι ακόμη μια διαδικασία σε εξέλιξη οπότε είναι ακόμη πολύ πρώιμο να μιλήσουμε για συγκεκριμένη ημερομηνία».

Διέρρευσε έγγραφο που «δείχνει» συμφωνία και έκτακτο Eurogroup



Οι εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα είναι ραγδαίες. Αυτό προκύπτει μετά και τη διαρροή εσωτερικού εγγράφου της διάσκεψης των προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στο έγγραφο (διαρροή από εσωτερικό email στην Κομισιόν) αναφέρεται η πρόθεση να κληθούν σε ακρόαση την ερχόμενη Πέμπτη από τη διάσκεψη των προέδρων ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.